انیمه سریالیانیمه سینماییمحصولات انیمیشنیمقالات و مطالب مفید

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

سوره مبارکه عبس آیه24 می‌فرماید: «فلینظر الانسان إلی طعامه»: پس آدمى به طعام خود بنگرد. ؛ در تفسیر آمده هم طعام روح و هم طعام جسم مد نظر آیه است. محصولات رسانه ای می توانند غذای روح و ذهن ما باشند. پس بیایید کمی تفکر کنیم.

صنعت انیمیشن ژاپن، یکی از بزرگترین و جذاب ترین صنایع انیمیشنی دنیا است. انیمیشن های ژاپنی، انیمه نامیده می شوند. در کنار صنعت انیمیشن، صنعت رمان و داستان های مصور هم مطرح است. چیزی که عموما به اسم کمیک بوک می شناسیم، در ژاپن مانگا و آنچه رمان کوتاه می شناسیم، مانهوا خوانده می شود. صنعت انیمه، مانگا و مانهوای ژاپن، صنعتی بزرگ است که شرک های فراوانی حول محور آن فعالیت می کنند. تمام اینها به عنوان آثار فرهنگی ژاپنی شناخته می شوند. در این مقاله حول محور انیمه ها می نویسم و سعی می کنم بی طرفانه و منصفانه انیمه را مورد بررسی قرار دهم.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

علل جذاب بودن انیمه

سبک انیماتوری

سبک های جذابی که در هر انیمه می تواند شیوه خاص خود را داشته باشند. در انیمه ها به کیفیت حرکات بدن، محیط، جزئیات گرافیکی، کیفیت نور و رنگ به خوبی پرداخته شده است. نوع طراحی محیط و چهره شخصیت ها بسته به داستان، ژانر و مخاطب هدف (کودک، نوجوان، بزرگسال) متفاوت است. طراحی های مختلف و طیف وسیع آنها باعث می شود سلیقه های مختلف به این سبک (انیمه) علاقه پیدا کنند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

شخصیت پردازی

شخصیت هایی که هر کدامشان ویژگی ها و داستان های خاص خود را دارند. تک تک شخصیت ها، حتی بی اهمیت ترین آنها می توانند سرگذشت، حادثه، اخلاقیات، رفتار و… جذابی داشته باشند. شخصیت های انیمه مهم ترین علت جذابیت انیمه ها هستند. انیمه هایی که داستان خوبی هم ندارند با شخصیت پردازی خاص سعی در نگه داشتن مخاطب دارند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

پند های اخلاقی

در هر انیمه ای می توان تجربیات مفید، پند های اخلاقی و نکات آموزنده زیادی را دید. خیلی جالب است که برخی از این پند ها را حتی در آموزه های دینی اسلامی هم می توان یافت. دیدن ویدئوی زیر توصیه می شود.

 

روابط بین شخصیت ها

جدا از بحث شخصیت پردازی، رفتار و نوع رابطه شخصیت ها با یکدیگر، جذابیت های خاص خود را دارد. در انیمه ها نوع دیدگاه یا نوع رفتار شخصیت ها با یکدیگر، بررسی می شود و به آنها بها داده می شود. همین تصورات ذهنی می توانند نکات اخلاقی یا کشمکش خاصی را رقم بزنند که باعث تغییر روند داستان یا تغییر ذهنیت مخاطب شوند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

امید، تلاش و مقاومت

در انیمه های زیادی به عناصر امید (هرچقدر هم کم) و تلاش بها داده می شود. به مقاومت کردن در برابر دشمنان و تلاش برای رسیدن به هدف، به خوبی بها داده می شود. گاهی در بدترین لحظات هم کور سوی امیدی هست(The Promised Neverland).

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

داستان

داستان های انیمه های شاخص، از آن دسته داستان های خلاقانه و کاملا غیر قابل پیش بینی هستند. داستان هایی که امکان ندارد در مارول، والت دیزنی یا برادران وارنر شبیه آن را هم ببینید. پرداختن به موضوعاتی که تا به حال به آنها پرداخته نشده، دست گذاشتن روی دغدغه هایی که اهمیت خاصی در ذهن مخاطب ندارد و تولید دغدغه های جدید باعث جذب مخاطبین زیادی به این سبک از انیمیشن شده است.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

فرم فیلمنامه

انیمه ها از جاهای خاص شروع می شوند و جای حساس تمام می شوند. در برخی انیمه ها شاهد زیاده گویی و سکانس های قابل خلاصه یا قابل حذف هستیم. با این حال انیمه طوری تمام می شود که شما را برای قسمت بعد تشنه نگه دارد. یعنی حتی با وجود ایرادات فرم میانه داستان برخی انیمه ها، معمولا آغاز و پایان خیلی خوبی دارند. شخصیت ها باید به سختی و آرام آرام به اطلاعات حیاتی دست پیدا کنند. اطلاعات خاص در واپسین لحظات برملا می شوند. روند داستان می تواند شما را به اشتباه بیاندازد و ناگهان شما را غافلگیر کند. بارز ترین مثال این گونه فرم فیلمنامه، انیمه اتک تایتان (attack on titan) و انیمه کیمیاگر تمام فلزی هستند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

موسیقی

هر کدام انیمیشن های ژاپنی از موسیقی های زیادی استفاده می کنند. موسیقی هایی که به سکانس مورد نظر احساس می بخشند. بخش اعظمی از جذابیت این صنعت مدیون موسیقی خود است. تعداد زیادی از آثار موسیقی های فراموش نشدنی و مخصوص خود را دارند. موسیقی هایی که اشک، افتخار، لبخند و ترس را به مخاطب القاء کردند. یکی از بهترین موسیقی متن ها، موسیقی متن انیمه ناکجا آباد موعود (The Promised Neverland) و انیمه  اتک تایتان (attack on titan) هستند. در برخی آثار موسیقی از خود اثر قوی تر عمل می کند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

دوبله

صدای شخصیت ها واقعا بهشان می آید. دوبله های شخصیت ها حرفه ای هستند. شاید ژاپنی بلد نباشید اما برخی صداهای بامزه (مثلا تادا یا دُدُرووو) خیلی می توانند خنده دار باشند. دلیل اینکه برخی دوبله انگلیسی را ترجیح نمی دهند همین است. چون در برخی دوبله های انگلیسی صدای دوبلر با شخصیت همخوانی ندارد (بهش نمیاد) یا صوت انگلیسی با صوت ژاپنی از نظر معنایی متفاوت است. اما چه در صوت ژاپنی چه در صوت انگلیسی تفاوت چندان زیادی در صدا های شخصیت انیمه x با شخصیت انیمه y حس نمی شود. یا دوبلر ها ثابت هستند یا صدای ایده آل دوبله، استاندارد خاصی دارد که باعث می شود دوبلرها از صداهایی شبیه به هم استفاده کنند.

پی نوشت: 70 درصد انیمه هایی که تولید می شوند، تمام یا بخشی از ویژگی های جذاب بالا را ندارد. تعداد زیادی از انیمه ها از نظر داستان و شخصیت پردازی جذاب نیستند. نشستن پای آنها به معنای واقعی کلمه وقت تلف کردن است.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

یک سوال

حال چنین جذابیتی قصد دارد چه مضامینی را ارائه دهد؟ برخی انیمه ها از نظر ایدئولوژیک در حال ترویج مضامین خلاف عرف و اصول دینی_ایرانی هستند. طیف زیادی از آنها مناسب نوجوان و جوان ایرانی نیستند. کاری به فرهنگ ژاپنی و ایدئولوژی های دین بودایی و مسیحی ندارم. می خواهم به بررسی آسیب هایی که یک انیمه می تواند برای فرزندان ایرانی رقم بزند بپردازم. هدف از آسیب شناسی انیمه، آگاه سازی افرادی است که خود یا اطرافیانشان درگیر این صنعت هستند. برای آنکه در آثاری که دیده و می بینند کمی تفکر کنند تا مبادا جذابیت های ظاهری و باطنی انیمه ها باعث القاء مضامین و ایدئولوژی های خلاف عرف یا خلاف دین در ناخودآگاه آنان شود. در قرآن آمده در غذایی که می خورید تفکر کنید. آثار فرهنگی غذای روح و ذهن محسوب می شوند. پس بیایید کمی تفکر کنیم.

در این مقاله برای هر مضمون که مطرح می کنم یک انیمه را مثال خواهم زد. گرچه مثال ها ده ها انیمه را شامل می شود ولی به همان یکی بسنده خواهم کرد. البته برای بخش های مبتذل از ذکر مثال خودداری خواهم کرد. پس از معرفی و مثال، به آسیب شناسی مضامین مطرح شده خواهم پرداخت. برخی انیمه ها نیز با رنگ قرمز مشخص شده اند. با کلیک بر روی آنها می توانید نقد و بررسی مخصوص آن انیمه را مطالعه کنید.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

مضامین آسیب زا در انیمه ها

1)خانواده، نقش زنان، دختران و روابط

ابتذال اخلاقی

برخی انیمه ها از نظر اخلاقی در چاه های عمیقی فرو افتاده اند و عملا جامعه ای فاسد را به عنوان یک جامعه سالم و نمونه نشان می دهند .در انیمه ها روابط بین جنس مخالف هیچ محدودیتی ندارد و حتی کار به جاهای باریک نیز کشیده می شود(Mushoku Tensei). برهنگی یا نیمه برهنگی شخصیت ها هسته اصلی برخی انیمه ها است. برخی آثار که ژانر یا فضای مبتذلی ندارد، بالاخره با بردن شخصیت ها به کنار دریا یا استخر سعی دارند از عنصر برهنگی یا نیمه برهنگی استفاده کنند(Assassination Classroom).

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

هفت ژانر، تکرار می کنم، ژانر، از انیمه ها در دسته بندی مبتذل، مستهجن و همجنس بازی دسته بندی می شوند. یعنی تعداد زیادی از انیمیشن های ژاپنی از داستان های مبتذل، مستهجن و همجنسگرایانه بهره می برند. تعداد بالایی از انیمه ها در این ژانرها دسته بندی می شوند. نا گفته نماند برخی انیمه ها با اینکه در هیچکدام از این ژانر ها نستند، اما از چنین مضامینی برای جذاب کردن داستان های خود و بالا بردن مخاطب بهره می برند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

جایگاه زن به شدت تقلیل رفته. حیا و عفت کاملا حذف شده. برخی دختران قصد قالب کردن خود را به هر طریقی به پسر مورد نظرشان دارند(death note). برخی مادرها دخترانشان را به برقراری رابطه تشویق می کنند و حتی در شرایطی آنها را قرار می دهند تا چنین اعمالی را انجام دهند(nisekoi). در انیمه ها دختران تشویق به آغاز روابط دوستانه با جنس مخالف می شوند و به آنها گفته می شود از هیچگونه اقدامی در این رابطه دریغ نشود(love is war).

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

پوشش و اندام

وضعیت پوشش و اندام در انیمه ها اسفناک است. دامن ها به شدت کوتاه هستند، لباس های دختران تنگ و بدن نما است، لباس های باز و کم پوشش فراوان اند، دختران در خانه برخی لباس ها مثل شلوار یا دامن را نمی پوشند، نشان دادن شخصیت های زن به صورت کاملا برهنه یا نیمه برهنه در حمام یا رختکن عادی است، بزرگ جلوه دادن یا تاکید بیش از اندازه به برخی از اندام های حساس زن از جذابیت های اصلی برخی انیمه ها است، برخورد های اتفاقی و شوخی های جنسی در کم تر انیمه ای دیده نمی شود. حتی شده برای یکبار(sao).

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

تفریحات ناسالم

در برخی انیمه ها مصرف گرایی، رفتن به کلوپ های شبانه، مشروبات الکلی، تفریحات بیش از اندازه، قمار، تفریح با زنان، خلافکاری و رقص تبلیغ می شوند(hinamatsury).

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

خانواده

تشویق به ازدواج و فرزندآوری مطرح نیست. معدود انیمه هایی وجود دارند که ما در آنها شاهد ازدواج یا خانواده سالم باشیم. در انیمه ها یا والدین از هم جدا شده اند یا مرده اند یا خانه و خانواده را ترک کرده اند و یا اصلا مشخص نمی شود کی هستند(fullmetal alchemist). ما درتعداد زیادی از انیمه ها اصلا پدر و مادر شخصیت را نمی بینیم(hello world). والدینی که وجود دارند نیز با فرزندان خود رابطه خوبی ندارند و گاهی اوقات بر پایه دروغ با یکدیگر رفتار می کنند(a whisker away). روابط بین خواهر و برادر گاهی اوقات به سمت روابط عاشقانه و جنسی به پیش می رود و این فوق العاده خطرناک است(eromanga sensei). خانواده های سالمی در آثار ژاپن وجود دارند اما هم نسبت به خانواده های ناسالم کم تر هستند هم داستان حول محور آن خانواده نمی چرخد و خیلی روابط خانوادگی را نشان نمی دهد(kokoro conecte).

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

مادر

مقام مادر زیرپا گذاشته شده. در تعداد زیادی از انیمه ها مادر ها یا رابطه خارج از عرف داشته اند(colorfull) یا با فرزندان خود رابطه خوبی ندارند و بین آنها همیشه دعوا است (erased) یا تشویق کننده دخترانشان به روابط خارج از عرف و شوخی های جنسی هستند (dfrag) یا به شدت کار می کنند و فرزندانشان را حمایت عاطفی نمی کنند (The Anthem of the Heart) یا از نظر عقلی و شعوری در سطح پایینی قرار می گیرند(toradora) یا لباس های ناجور می پوشند و اعمال مبتذل انجام می دهند(Beyond the Boundary) یا علاوه بر ظاهر موجه و علاقه ای که فرزندانشان نسبت به آنها دارند، شیطان صفت هستند(code geass) یا فرزندان خود را درک نمی کنند و علارغم مخالفت آنها ازدواج می کنند(fire work). در برخی از انیمه ها نیز مادر اصلا وجود ندارد. به دلیل مرگ، طلاق، کار یا هر چیز دیگر اصلا نشان داده نمی شود.

از حق نگذریم برخی انیمه ها مانند dororo و re zero  مادر های باحال و دلسوزی را نشان می دهند. اما نمی توان گفت این تعداد اثر محدود که مادر را خیلی زیاد هم نشان نمی دهند، می توانند بر آثاری که جایگاه مادر را خورد کرده اند برتری بیابند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

پدر

مقام پدر نیز پایمال شده. مثال می زنم. در انیمه بوسه ایزدی موموزونو نانامی ،بخاطر اینکه پدرش قمارباز شکست خورده
است خانه خود را از دست می دهد. در انیمه عاشقان شیطانی، یویی توسط پدر ناتنی خود و کشیش کلیسا به خوناشام ها معرفی می شود. از دیگر موارد می شود به انیمه سانکارئا عشق پایدار اشاره کرد که شخصیت مونث انیمه، توسط پدرش رانده می شود و همیشه سعی در فرار از پدرش دارد. در برخی آثار  پدر به دخترش میل جنسی دارد یا به او تجاوز کرده(ousama game). کلا موارد ذکر شده برای مادر، برای پدر هم صادق است.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

2)ایدئولوژی های دینی

تناسخ

عقیده باطل و کفر آمیز تناسخ(death parade) در انیمه های کمی دیده یا گفته نمی شود. تناسخ نوعی اشاره غیر مستقیم به نبود عدالت الهی، بهشت و جهنم و وجود خدا است. نظریه الحادی ای که مدت هاست منسوخ شده اما بودایی ها و یهودیان هنوز بر آن تاکید دارند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

 خدای ضعیف و احمق

در برخی آثار می توان به خدا دستور داد یا با تلاش و اراده به کمال خدایی رسید. یهودیان و پیروان کنفسیوس بر این عقیده اند چون خدا از روح خود در انسان ها دمیده، پس انسان با تلاش و اراده می تواند به مقام خدایی که بالاترین حد کمال است برسد. قدرت خود خدا نیز به جادو و قدرت هایی که به نام فرابشری می شناسیم وابسته است. یعنی انسان هایی با قدرت های فرابشری یا جادویی می توانند به مقام خدا برسند. خدا هم توانایی کنترل بندگان خود را ندارد و اگر شخصی به چنین کمالی برسد می تواند خدا را نیز کنترل کند. مانند انیمه code geass که لولوش حتی به خدا هم دستور داد. در انیمهPuella Magi Madoka Magica شخصیت اصلی به کمال رسید و عملا خدا شد. در انیمه konosuba  خدایی احمق و نفهم نشان داده می شود که به معنای واقعی کلمه از خر هم سطحش پایین تر است.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

خدای بازنشسته

نظریه دئیسم یا خدای بازنشسته در برخی دیگر از آثار دیده می شود. این نظریه بیان می کند خدا هستی را آفرید و آن را نظم بخشید. سپس آن را رها کرد و به حال خود گذاشت. نظریه ای که با توحید در ربوبیت اسلامی در تضاد است. یک نظریه الهادی دیگر که در انیمه angel beats به صورت صریح و در انیمه no game no life به صورت زبانی به آن اشاره می شود.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

خدای مادی، تعدد خدا، خدای بی رحم و عدم وجود خدا

در برخی آثار شاهد خدایانی از جنس گوشت و پوست هستیم. خدایان مادی(noragami). در برخی دیگر از آثار شاهد تعدد خدایان هستیم. همان چند خدایی. واضح است که در این آثار خدای احد و واحد زیر سوال رفته(kamisama kiss). در برخی دیگر از آثار شاهد خدایی بی رحم هستیم که قصد دارند با زجر دادن بندگان خود لذت ببرند. خدایی که در طول داستان مورد انتقاد قرار می گیرد و در برخی آثار به جنگ با او بر می خیزند(angel beats). در آثاری همچون  تخم مرغ عجایب، فرشتگان مرگ، عاشقان شیطانی یک دیالوگ پر تامل درباره انکارخداوند وجود دارد.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

شیطان

در بخش های قبل از ویژگی های منفی خدا در آثار ژاپنی نام بردیم. حالا دیدگاه این آثار به شیطان چگونه است؟ برعکس دیدگاه خدا برای شیطان صادق است. یعنی ما شاهد شیاطینی هستیم که انسان را درک می کنند و به او کمک می کنند(okkos lnn)، شیاطینی که به اقتضای شرایطشان مجبور اند نقش بد را ایفا کنند اما در باطن آنها هم ذات پاک و سرگذشت دلسوزانه ای دارند(demon slayer). شیاطینی که ظاهر پلیدی دارند اما در باطن ذات پاکی دارند و قصد کمک رسانی به بشریت را دارند(The Devil Is a Part Timer). شیاطین حتی دسته بندی خوب و بد هم دارند. برخی از شیاطین، شیطان بد و برخی شیطان خوب هستند. یعنی ظاهر شیطانی نمی تواند تضمین کننده خوب یا بد بودنشان باشد(InuYasha). همچنین شاهد شیاطینی هستیم که از قدرت به شدت بالایی برخوردار هستند و هیچ کس توان پیروزی بر آنها را ندارد(helhsing). وجود یا عدم وجود خدا نوعی شبهه است، اما شیاطین حتما وجود دارند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

مضامین ضد مسیحی و ضد اسلامی

تمسخر یا بد جلوه دادن کلیسا ها که اصلی ترین نماد دین مسیحیت هستند در برخی انیمه ها دیده می شود. همچنین کلیسا ها در برخی انیمه ها محل پرستش خدای واحد نیستند بلکه مکان فرقه های انحرافی هستند که شیاطین یا خدایان متعدد را می پرستند(konosuba). کشیش های کلیسا به فکر منافع شخصی اند و پیروان بازیچه های سیاسی بیش نیستند(sao).

در حقیقت چنین مضامینی در کلیسا های واقعی وجود دارد. چه در قرون وسطا و چه در زمان حال کلیسا ها و کشیش هایی بوده اند که چنین عملکردی داشته اند. اما آیا درست است یک دین را کامل زیر سوال برد؟

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

در برخی انیمه ها عقایدی خلاف عقاید اسلامی مطرح می شود که برخی از آنان را نام بردیم. همچنین برای سوالاتی که اسلام سالهای پیش برای آنها راه حل ارائه داده، جواب هایی ضد نظریات اسلامی مطرح می شود(death note). در برخی از انیمه های انگشت شمار نیز به شکلی به مقدسات اسلامی توهین می شود. برای مثال در انیماتریکس، عربستان که محل تولد اسلام است، محل تجمع و فعالیت ربات های شیطانی است. یا در jojo شاهد هستیم شخصیت منفی کتابی به شدت شبیه به قرآن را برای مطالعه انتخاب می کند. در برخی از انیمه ها نیز، شخصیت ها از لباس هایی همچون لباس های اعراب استفاده می کنند. اغلب هیولا ها یا نقش های منفی از این لباس بهره می برند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

جالب است که برخی انیمه ها مسیحیت و اسلام را مستقیم یا غیر مستقیم مورد انتقاد قرار می دهند، اما به یهودیت کاری ندارند. واقعا چرا؟

یهودیت

در بعضی از آثار ژاپنی ما صراحتا اساطیر یا نماد های یهودی را می بینیم . مانند نفیلیم ها (موجوداتی عظیم الجثه که فهم ندارند attack on titan)، سکوبوس ها (زنانی شیطانی و زیبا با بال های خفاشی Devilman Crybaby)، ابلیسک (برجی بلند با راس مثلثی)، بز بافومت (tokyo ghoul) و یا فرشتگان سقوط کرده (این فرشتگان در عقاید یهود از خدا سرپیچی کرده اند، به همین دلیل به زمین فرستاده شده اند و در دنیای انسان ها به دنیای اجرای نقشه های شوم خود هستند(Black Butler).

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

گاهی ایدئولوژی ها و تفکرات دینی یهودی در عقاید یا رفتار شخصیت ها نمود پیدا می کنند. بارز ترین نمونه آن را می توان در انیمه code geass دید. شخصت اصلی این انیمه، یعنی لولوش که اتفاقا محبوب ترین شخصیت انیمه ای نیز محسوب می شود، دارای عقاید یهودی می باشد. نه اینکه یهودی باشد، اما عقاید و نوع تفکر یهودی در وی مشهود است. برای اطلاعات بیشتر می توانید بر روی اسم این انیمه کلیک کنید و مقاله آن را مطالعه کنید.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

3)ترویج و اثبات مکتب ها و تفکرات خاص

قبل از شروع این بخش لازم است توضیح کوتاهی را بدهم. ما دو نوع اثبات داریم. اثبات ریاضیاتی و اثبات عرفی. اثبات عرفی از منطق و عقل عرفی نشات می گیرد. برای مثال اینکه عموم جامعه بیشتر بودن دیه مرد به زن را بیشتر بودن ارزش مرد نسبت به زن برداشت کنند یک اثبات یا برداشت عرفی است. اثبات یا برداشت منطقی این موضوع توسط علمای دینی و قضات انجام می شود و اصلا برای جامعه عموم قابل درک نمی باشد. در انیمه ها نیز با شخصیت ها، مظلوم نمایی، غافلگیری ها، کشمکش ها و حوادث سعی می کنند به صورت عرفی و نه منطقی، یک سری از مکتب ها یا تفکرات را اثبات کنند. البته در آثار غیر انیمه ای هم این موضوع صادق است. برای مثال اگر بخواهند راه شرارت را برای مبارزه با دشمن اثبات کنند (tokyo ghoul) شخصیت هایی که شرارت می ورزند را با گذشته های دردناکشان توجیه می کنند و داستان را طوری به پیش می برند که آنها مقصر نیستند، بلکه کسانی مقصر اند که توانایی مبارزه با شرارت را ندارند. یعنی اگر به شما ظلم شود، ظالم مقصر نیست. شما مقصری که قدرت مقابله با ظالم را نداری.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

شرگرایی

شرگرایی به معنای استفاده از شرارت، خشونت بیش از اندازه، سیاهی و پلیدی برای رسیدن به اهداف است(code breaker). گاهی اینطور اثبات می شود که تا از شرارت و آسیب زدن به دیگران بهره نبرید، نمی توانید حق خود را بگیرید و بر دشمنان غلبه کنید. بروز شرارت در مقابل شرور ها در تعداد زیادی از انیمه های اکشن دیده می شود و هیچ راه عادلانه ای برای احقاق حق وجود ندارد. در این انیمه ها انسان ها به دو دسته تقسیم می شوند، کسانی که آسیب می زنند و کسانی که آسیب می بینند(tokyo ghoul). دسته ای دیگر نیز در انیمه Black Butler مطرح شد؛ یک دسته می دزدند و دسته ای دیگر که از آنها دزدیده می شود.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

آخرالزمان گرایی

آخرالزمان گرایی به معنای به ورطه نابودی کشیده شدن دنیا است. بر اثر جنگ، بیماری(Guilty Crown)، مهاجمان بیگانه از فضا یا جهان های موازی(word trigger)، زامبی ها(school live) و… . فضاهایی که داراری ظواهری پسا آخرالزمانی هم هستند، جزو این دسته محسوب می شوند. شاید سوال پیش آید که مشکلش چیست؟ در آثار با محوریت اخرالزمان یا پسا آخرالزمان، خیانت، دروغ، مرگ های فجیع و ناگهانی، نا امیدی، ترس و دیگر احساسات منفی به شدت موج می زند. فوران این احساسات منفی می تواند روی روحیه نوجوانان تاثیر مخرب زیادی بگذارد(esraph of the end). پس این آثار هرچه کم تر دیده شوند بهتر است.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

جبرگرایی

نبودن اختیار و دخیل بودن شرایط در عملکرد و رفتار شخصیت ها همان جبرگرایی است. بدون شک شرایط و گذشته نقش زیادی در رفتار می تواند داشته باشد. اما اینکه به این شدت و در تمام طول داستان ها شاهد این مضمون باشیم، یعنی با جبرگرایی طرف هستیم. برای مثال در انیمه demon slayer یا naruto یا noragami شخصیت هایی را می بینیم که به دلیل شرایط یا گذشته شان، بدون اختیار مجبور به انجام یک سری از اعمال هستند. اصلی ترین آنها هم کشتن است. مجبوره می فهمی! گاهی همین جبر بهانه خوبی برای انواع جنایت هاست. اختیار انسانی به حاشیه رفته و همه چیز به دلیل اجبار صورت می گیرد. در این بین با چهره های مظلوم، گذشته های تلخ و آقا بالا سر های ظالم، این جبرگرایی هم برای مخاطب به صورت عرفی توجیه می شود.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

میلیتاریسم (نظامی گری)

راه حل اصلی مشکلات جنگ است. هر کسی از اسلحه بیشتر و قوی تری استفاده کند برنده اصلی است. میلیتاریسم را به صورت بارز تر در هالیوود و فیلم های آمریکایی می توان دید. اما در انیمه های نیز وجود دارد. ما دو ژانر مخصوص برای میلیتاریسم داریم. ارتشی و مکا. در انیمه Guilty Crown راه حل جنگ است و زمانی خاکسپاران به سمت پیروزی قدم بزرگی بر می دارند که از سلاحی روحی به اسم ووید بهره می برند. در انیمه code geass داشتن سلاح های قوی تر یعنی برتری در مبارزه و جنگ تنها راه پیش رو است.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

ساینتیسم افراطی(علم زدگی)

مادی گرایی، علم گرایی، علم زدگی؛ تمام اینها اسامی ساینتیسم هستند. ساینتیست ها بر این عقیده اند که عالم ماورای ماده وجود ندارد. عملا همه چیز مادی است و دلیل فیزیکی خاص خود را دارد. در این موضوع زیاده روی بیش از اندازه صورت گرفته و حتی مادی گرایی نیز مطرح شده است. پیدا کردن دلایل علمی برای هرچیزی خوب است، اما این موضوع که هرچیزی باید از نظر علمی و مادی اثبات شود و گرنه دلیلی بر پذیرش آن وجود ندارد یک اشتباه است. زیرا شاید علم کنونی ما قادر به درک برخی مسائل نباشد. شاید برای اثبات علمی یک مسئله و بررسی آسیب ها و فواید آن، دویست سال دیگر بتوان اقدام کرد. اما ساینتیسم ها بر این عقیده نیستند و حتما باید بر اساس علوم تجربی مسئله ها برایشان اثبات شود. ساینتیسم را می توان در طیف خیلی بالایی از فیلم ها و انیمه ها دید. فقط کافی است کمی دقت یا مرور کنید. البته این مسئله با علم جابه جا نشود. ساینتیسم را به نوعی علم زدگی یا افراط بیش از اندازه روی اثبات های علوم تجربی می دانیم.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

کابالا (کابالیسم)

کابالیسم ها بر این باور اند که قرن ها قبل از ادیان بر روی زمین رواج داشته اند. طرز فکر آنها نوعی طرز فکر عرفانی است. عرفان یهودی. امروزه به عنوان فرقه و حزبی خاص در بین یهودیان شناخته می شوند. آنها به شدت به امور ماورایی اعتقاد دارند.

کابالیسم ها به کتاب های مقدس یهود به شدت وابسطه اند و می پندارند حرف به حرف آن رمز نگاری شده است. آنها بر این عقیده اند که اگر این رمز ها کشف شوند می توان به علوم مادی و معنوی خاص دست پیدا کرد. حتی معتقد هستند افلاطون، فیثاغورث و نیوتون با رمز گشایی از کتاب های آنها ( و بعضا با عضویت در فرقه کابالا) توانستند مبانی مهم و حیاتی ای را در فیزیک، ریاضیات و فلسفه مطرح کنند (به جان خودم من اینا رو نمی گم اینا حرفای خودشونه).

عقاید یهود، کابالا، ایلومیناتی، فراماسونری و صهیونیسم

آنها بر این عقیده اند که با رمزگشایی از عنصر پایانی یعنی درخت حیات، می توان به مقام خدایی رسید. هدف عرفان یهود یا همان کابالا دقیقا همین است. همان طور که از درخت کابالا مشخص است، هدف آنها رسیدن به مقام خدایی است. رمل، جادو و کیمیا را مقدس می دانند و آنها را ابزار رسیدن به اهدافشان می دانند. ابزار مبارزه با خدا.

منشاء عنصر جادو در انیمه ها اینجاست. حتی در انیمه ها خدایان نیز از جادو استفاده می کنند. جادو وسیله ای است در کابالا. همچنین رسیدن به حد کمال یا همان مقام خدایی هم به عقاید کابالایی باز می گردد. استفاده از کتاب های اهل عتیقی و نماد های کابالایی نیز در برخی از انیمه ها مشهود است. بهتر است برای آشنایی بیشتر با این فرقه اینجا کلیک کنید. در انیمه معروف کیمیاگر تمام فلزی می توان ابزار، نماد ها و حتی عقاید کابالایی را مشاهده کرد. از جمله درخت کابالا، علوم غریبه، کتاب های اهل عتیقی، قربانی کردن، دایره های تبدیل و… .

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

4)مسائل اخلاقی

رفتار های دو جنیستی

یکی از عواملی که می تواند باعث اختلال شخصیت در نوجوانان شود، رفتار های دو جنسیتی برخی شخصیت های انیمه است. در انیمه ها شخصیت هایی هستند که رفتار ها و ظاهر دخترانه دارند اما در اصل پسر هستند(stain gate). برعکس همین موضوع نیز صادق است. برخی از شخصیت ها رفتار و ظاهر پسرانه دارند اما دختر هستند(dororo). وجود و تاکید بیش از اندازه ای که روی این شخصیت ها صورت می گیرد، می تواند یکی از عوامل اختلال شخصیتی و حتی گرایش به همجنسگرایی باشد. محدود شخصیت های دو جنسیتی وجود دارند که قابل توجیه اند. برای مثال اگر شخصیتی صرفا موی بلند داشته باشد و تصادفا با دختر اشتباه گرفته شود ایرادی به او وارد نیست. ما به اینها دو جنیسیتی هم نمی گوییم (Assassination Classroom). اما شخصیت هایی که رفتار، گفتار، پوشش، آرایش و… شان را شبیه به جنس مخالف انتخاب می کنند و تا زمانی که از زبان یک نفر نپرد که جنسیتی متفاوت با ظاهرش دارد تشخیص جنسیت او برای مخاطب یا حتی شخصیت های داستان ممکن نباشد(fruit basket)، برایش توجیهی به جز آسیب رسانی به نوجوانان و جوانان نمی توان در نظر داشت.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

فوران احساسات

شاید یکی از دلایل جذابیت انیمه برای نوجوانان و جوانان همین برداشتن حدومرز احساسات است. احساسات قوی ترین عامل برای انگیزه داشتن و دست زدن به هر کاری هستند. فرق نمی کند این احساس چه باشد.چه هوس انتقام چه عشق و احساس غم. همه حدومرزی دارند که رد شدن از آنها می تواند آسیب زا باشد. همه چیز حد و مرز دارند و گذشتن از این حد و مرز به معنای افراط است. ولی در انیمه احساسات هرچه باشند فقط رشد می کنند. تا جایی که احساسات، کنترل را بدست می گیرند. نوجوانان و جوانان می خواهند بدون درنظر گرفتن کسی فقط به احساسات خود فکرکنند. این احساسات همان شور وشوق زودگذر نوجوانی است.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

حال در انیمه هم فوران احساسات مجاز است. اما این آزادی احساسات هستند. هر احساسی اگر از تعادل خارج شود آسیب زا است. ولی در انیمه عکس این ماجرا را نشان می دهند. به مخاطب نشان می دهد که با رشد احساسات ماهم می توانیم رشد کنیم. در صورتی که وقتی گیاهی بیش از حد رشد کند باید هرس شود وگرنه به نابودی کشیده می شود. و در هرچیزی اندازه آن خوب است. کنترل احساسات یک هنر است که معمولا در انیمه ها با سرکوب احساسات آن را رد می کنند. یعنی با جلوه دادن سرکوب احساسات و معرفی آن به عنوان کنترل، سعی دارند نوجوانان و جوانان را از کنترل داشتن بر روی احساسات زده کنند. (nisekoi , anohana , toradora , golden time)

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

خشونت

آسیب های وارده به بدن، قطع شدن اعضای بدن، مرگ و دیگر صحنه های خشن، در انیمه ها به شدت با جزئیات همراه است(demon slayer). گاهی اوقات شیوه های جدید کشتن یا مردن اختراع و عرضه می شود(another). گاهی گوشت، خون و استخوان مضروب با جزئیات زیادی نشان داده می شود(tokyo ghoul). استفاده بی حد و مرز از عنصر خون برای بالا بردن خشونت نیز مشهود است(akame ga kill). صحنه های پر خشونت برای نوجوان منع شدید شده، زیرا به شدت در روحیات وی دخیل است. ایجاد تعادل و ندیدن بیش از اندازه چنین خشونت هایی یا رد کردن صحنه های به شدت خونین برای جوانان توصیه می شود. خشونت بالا به شدت می تواند آسیب زا باشد که در مقاله رو به رو به خوبی به آن پرداخته ایم. {وحشت فلج کننده بازی های رایانه ای}

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

اوتاکو

اوتاکو همان معتاد است. کسی که به صنعت انیمیشن، مانگا، مانهوا و موسیقی اعتیاد پیدا کرده. متاسفانه بعضی با دیدن دو عدد انیمه فکر می کنند اوتاکو هستند و این را برای خود افتخار می دانند. دقیقا شبیه کسانی که برای پروفایل خود عکس افرادی سیگاری و شیک را می گذارند. آنها فکر می کنند این پروفایل آنها را بزرگ جلوه می دهد و مایه افتخارشان است. اما چنین نیست. اوتاکو بودن نتنها افتخار نیست، بلکه یک معضل است. اعتیاد به آثار فرهنگی با دیگر انواع اعتیاد تفاوتی ندارد.

افراط در هر زمینه ای حتی عبادت مضر است و از آن منع شده ایم. اعتیاد همان وابستگی بر اثر افراط در مصرف است. پس اگر به صورت افراطی به تماشای آثار ژاپنی نمی پردازید و به آنها معتاد نشده اید، لقب زشت و کریه اوتاکو را برای خود انتخاب نکنید. اگر هم خود را اوتاکو می دانید، حداقل به آن افتخار نکنید. زیرا اعتیاد افتخار آمیز نیست.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

هیتر ها

هیتر به کسانی گفته می شود که بدون دلیل یا بخاطر ناهم خوانی با سلیقه شان، چیزی را مورد توهین قرار می دهند. اما در برخی صنایع، مانند موسیقی کره و انیمه، به هرگونه انتقاد و نقدی هیت گفته می شود و همه از جمله منتقدان هیتر نامیده می شوند. دلیل آن است که برخی طرفداران افراط بیش از اندازه بر روی آثار دارند و خود را اوتاکو یا فن می دانند. افراط یعنی مقابله با هر نقدی. اصلا محتوای نقد مهم نیست، هر انتقادی نسبت به این گونه آثار هیت نامیده می شود. البته بعضی ها واقعا هیتر هستند. این ترفندی هیتر نامیدن منتقدان، همان ترفند بی سواد، ابله، احمق، مزدور، پول بگیر، جیره خور و… نامیدن مخالفان برخی سیاست مداران است. با توهین از پاسخ گویی و پذیرش حرف حق سرباز می زنند.

انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپنی

نتیجه گیری نهایی از انیمه های ژاپنی

ژاپن پس از جنگ جهانی به شدت تحت تاثیر تهاجم فرهنگی غرب واقع شد و هویت اصلی خود را از دست داد. فرهنگ اصیل ژاپنی تا حدودی مرده و فقط در مراسمات و اماکن خاص می توان آن را یافت. پس ایدئولوژی های غربی در تفکر سازندگان انیمه های ژاپنی دخیل است. شرکت های توزیع کننده مانند نت فلیکس و فانی میشن (آمریکایی هستند) عرضه اصلی محصولات معروف ژاپنی را بر عهده دارند. پس باز هم اهداف و ایدئولوژی آمریکایی و غربی در آثار ژاپنی ورود می کنند. دین و فرهنگ ژاپنی ها با دین و فرهنگ ما ایرانی ها متفاوت است.

تمام اینها دلایلی هستند که ما باید با آگاهی، تفکر نقادانه و سواد رسانه ای انیمه تماشا کنیم. داشتن این توانایی ها باعث می شود از تمام آسیب هایی که فرهنگ و ایدئولوژی غربی یا دین و اعتقادات مذهبی متفاوت یا صحنه های مخاطب جذب کن می توانند بر روی ما بگذارند به حداقل برسند. در کنار آن می توان از یک اثر جذاب و دیدنی لذت برد و نکاتی را هم یاد گرفت. پس با تقویت آگاهی، تفکر نقادانه و سواد رسانه ای، آثار ژاپنی را دنبال کنید تا از گزند آسیب ها در امان باشید. این نکته را نیز فراموش نکنید که هر اثری ارزش تماشا ندارد و از ریشه ایراد دارد. پس به دنبال آنها نیز نرودید. می توان با داشتن این توانایی ها و نداشتن افراط و اعتیاد در تماشای آثار ژاپنی، از آسیب های روحی، اعتقادی و اخلاقی آنها مصون ماند.

با تشکر از همکاری کاربر #sajedeh

نوشته های مشابه

‫215 دیدگاه ها

    1. بسم الله الرحمن الرحیم
      سلام
      سپاس واقعا
      مقاله عالی بود بسیار زیبا تمام نکات رو مورد بررسی قرار دادید
      باور کنید اگر مقاله های حقیقی و افراد خوبی مثل شما نبودند هزار بار تا حالا تو دام این غربی ها افتاده بودم
      اللهم عجل لولیک الفرج

      1. سلام علیکم
        ممنون بابت حسن توجه و حسن نیت شما
        امیدواریم در این راه بتونیم هر چه بیشتر و بهتر تاثیر گذار و بصیرت افزا باشیم.

        1. حالا الحمدالله این کارتون های پخش شده دهه 60 پوشش این شخصیت های تخیلی مشکلی نداشته
          تهاجم فرهنگی و محتوای غیراخلاقی هم خیلی کم داشته
          و اگر موضوع انحرافی و باطل هم بوده توسط دوبله و سانسور حذف شده

          یکی دو تا سینمایی خانوادگی و سیاسی هم پخش شد به اسم گورستان کرم های شب تاب که سریع جنایت آمریکا رو در ژاپن به تصویر کشید
          (که اون هم 5 دقیقه نیاز به سانسور داشت)

      2. حالا چند تا نقاشی 2 بعدی صداگذاری شده است که با موضوعات انحرافی کثیف و آلوده ای طراحی شده
        اصلاً دیدن این کارتون ها توصیه نمیشه و حرام است

        از خودتون بپرسید با دیدن این نقاشی های مبتذل و کثیف میخواید به کجا برسید؟ هیچی
        با دیدنش چی گیرت اومد؟ به ولله کوفت هم گیرت نمیاد

        در آخر : اینا که همه کارتون هاشون شده چشم چرانی و بی حجابی و هرزگی و همجنس بازی و لخت بودن و بی حیایی در مکان های عمومی و شرک و کفر و توهین به مقدسات و انکار قیامت و معاد و ترویج بی عفتی و دروغ و فحشا و بی حجابی و نماد های شیطانی و سایر این ها

        خوب چشماتون رو باز کنید انیمه نجاستی هستش که در ظاهر 4 تا نقاشی و صدا پخش میشه ولی افکار نونهالان و مخاطب ها رو درگیر میکنه

        بنده 38 سال پیش به مسئول ناظر صدا و سیما هم گفتم پخش این ها در آینده مشکل خواهد داشت (حالا درسته این ها سانسور شده است و خنثی هستند ولی درست نیست)

      3. سلام اینکه می‌دانیم ژاپن مستعمره آمریکاست کاملاً درست
        4 تا بی اطلاع فریب خورده رسانه ای به ژاپن گفتند پیشرفته
        خب خانه و مدرسه رو جارو زدن و اینکه ذره ای غذا نباید ته ظرف بمونه پیشرفت هستش؟
        صنعت خودروی چین هم بسیار پیشرفته تر است. و روسیه توانسته به دانش سریع ترین مترو های جهان برسد

        خانه های ژاپنی هم در 50 سال پیش از پلمیر و چوب ساخته شده بود برای همین ساخت دوباره هیروشیما و ناکازاکی بسیار آسان بود

        ژاپنی ها جزو کثیف خوراک ترین و آلوده ترین کشور های جهان هستند مثل چین کمونیست، مار و عقرب و و اختاپوس و مگس و…. غذایشان است و در رستوران ها پر است. حالا کی میخواد اونجا زندگی داشته باشه؟
        در خانه های 30 و 40 متری زندگی می‌کنند چون کشورشان کوچک است و نسبت کثیر جمعیت نسبت به مساحت کم کشورشان این مشکل را ایجاد کرده

        هنوز هم ارزش دینار کشور های عربی رتبه اول جهان هستش
        ژاپنی ها منابع مثل نفت و گاز و فولاد هم ندارند

        اخلاق؟ اینکه باید جلوی یکی سلام داشته باشی و درس هم بخونی مگر در بقیه کشور ها نیست؟

        شما فقط چشمتون حقوق معلم رو دید؟ خب حقوق پزشک هم در کشور ما 20 برابره بقیه شغل هاست و در رده بندی جهانی حقوق پزشکی در ایران جزو اولین هاست

        این ژاپنی ها بی شرف ها حتی برای بچه هایشان انیمیشن مستهجن و غیر اخلاقی می‌سازند که از نظر شما پیشرفت و توسعه است؟

        اینکه 4 ناو هواپیمابر آمریکایی از صبح تا شب در خاک ژاپن کشیک می‌دهند و کسی بدون اجازه آن ها حتی حق آب خوردن را هم ندارد استقلال‌ است؟ مستعمره بودن چه افتخار و شکوهی دارد؟
        میدونید آمریکایی ها تا الان به چند صد هزار دختر و زن ژاپنی تجاوز داشتند؟

        از صلح دوستی صحبت داشتند اما ای کاش حقیقت رو درباره وحشی گری ژاپنی ها می‌نوشتند
        یک نگاهی دوباره به جنگ جهانی بندازید. خداروشکر اینترنت هم دارید درباره بندر پرل هاربر تحقیق کنید تا بفهمید چه کسی جنگ رو با اولین تهاجم استارت زد. و چین و کره در 80 سال پیش چه وضعی داشتند

        این ژاپنی هایی که فروشنده تویوتا به داعش بودند اگر قدرت دا‌شتند الان با وحشی گری و بی رحمی تمام به ما هم حمله داشتند (هرچند بهتر است قبل از فکر حمله هم یک تابوت سفارش دهند)
        بین ژاپنی ها و آمریکایی ها هیچ فرقی نیست و هردویشان از یک قماش و مثل هم هستند

    2. مقاله قشنگی بود و خیلی جالب بود که نقد ها رو در کنار تحسین از خوبی های انیمه گفتید با بسیاری از نقد ها هم موافقم موارد مثل مسائل جنسی باید جزو کم اهمیت ترین بخش در مسئله بزرگ و پیچیده ای مثل ازدواج باشه! حتی پایین تر از زیبایی، روابط بین زن و مرد هم وقتی به یه بلوغ عقلی برسن می تونند با هم معاشرت کنن و لاو بترکونن 🙂 ولی باید رابطه شون غیر جنسی باشه و موقعی بیان سر این مسائل که به یه اطمینانی از هم برسن، مخصوصا دختر ها که باید خیلی مراقب باشن
      مسئله ای مثل تناسخ هم (هر چند با اینکه هیچ جوره باور نمی کنم برا مثلا من اتفاق بیوفته ) باید قبول کنید که قضیه خیلی جذابی برای داستان میشه و باهاش می شه کلی اثر فاخر ساخت که این کار هم کردن، ما هم دلیل نداره تا وقتی بگیم خدا خواسته یا اینجا گذاشته اتفاق بیوفته بخوابیم کامل ردش بکنیم.
      در مورد رد کردن خدا هم تا وقتی که خدا رو سر منشا هر چی وجود داره ببینیم و با استدلال فارابی (دلیلی بر اثبات وجود خدا که مربی دوم فلسفه اسلیمی فارابی مطرح کرده تا الان هم ضد ش نگفتن خواستید جستجو کنید ) توضیح بدیم نمی شه خدا رو رد کرد! خدایی که اونها رد می کنند خدایی انسانی با قدرتی مثل جادوعه! ولی ما میگیم خدا سرمنشا همه چیزه جسم نیست ماده نیست مرئی نیست اعضا نداره و.. به عبارتی میگیم پشت و پیش نیاز مثلا درخت چوبه پیش نیاز چوب سلولش پیش نیاز سلول ملکول پیش نیاز ملکول اتم بعد انرژی و چون نمی تونه تا ابد ادامه پیدا کنه میگیم آخرش به چیزی می رسه که ما اون رو خدا می نامیم!

      * اگه ادامه پیدا کنه مثل دونده هایی هستن که اولی بگه تا دومی حرکت نکنه من حرکت نمی کنم! دومی بگه سومی، سومی بگه چهارمی و… اگه تا بینهایت بخواد بره هیچ حرکتی اتفاق نمی افته! پس چون اتفاق افتاده این زنجیره یکجا قطع شده! و اونجا که زنجیره قطع شده ما بهش خدا میگیم(این همون استدلال فارابیه)

  1. (((70 درصد انیمه هایی که تولید می شوند، تمام یا بخشی از ویژگی های جذاب بالا را ندارد. تعداد زیادی از انیمه ها از نظر داستان و شخصیت پردازی جذاب نیستند. نشستن پای آنها به معنای واقعی کلمه وقت تلف کردن است.)))

    با این جمله واقعا موافقم اما خب باید اینم در نظر گرفت که میلیون ها انیمه تا حالا ساخته شده و اون ۳۰ درصد جذاب هم خودش بخش اعظمی از انیمه ها رو شامل میشه …

    1. سلام
      بله اونام زیادن اما میلیون نیستن خداوکیلی. دلیل این جمله همینه که هر چیزی ارزش دیدن نداره پس وقتمون رو براش تلف نکنیم

  2. پیامبر(ص): تنهایی بهتر از داشتن دوست بد است.
    بنابراین ندیدن انیمه بهتر از دیدن انیمه بد است، البته بعضی هایشان واقعا خوبند ولی بالای ۹۰ درصد آنها اهداف یهودی دارند و فقط تعداد معدودی انیمه با مضامین مثبت یا حد اقل خنثی رو شاهد هستیم. مثلا میشه گفت انیمه کاپیتان سوباسا(فوتبالیست ها) یک انیمه خنثی هست. البته برخی انیمه ها در کنار نکات منفی دارای بد اخلاقی هستند و واقعا اخلاق بچه هارو بد می کنن. داداشم یکی از اینها رو دید و بد اخلاق شد.

    1. تأثیر جادوی رسانه و تأثیر آن بر جوامع بشری بسیار قوی است و اشاره کردم که چگونه تبلیغات رسانه ای می تواند بر خلق و خو، رفتار و باورهای جوامع بشری تأثیرگذار باشد.
      حال اگر جامعه هدف، دچار ضعف ایدئولوژیک باشد و در آن اثری از ادیان الهی به چشم نخورد، تأثیر مخرب رسانه می تواند عواقب فاجعه باری را به همراه داشته باشد

      به عنوان نمونه این نوع جوامع، می توان به کشور 128 میلیون نفری ژاپن اشاره کرد که در سال های پس از جنگ جهانی و استعمار توسط آمریکا، دچار چنان انحراف و انحطاطی در زمینه معرفتی و اخلاقی شد که علی رغم پیشرفت های چشمگیر علمی و صنعتی، در رده یکی از پست ترین کشورهای بی دین و منحرف دنیا دسته بندی می شود

      در همین زمینه (جدا از مثال ها و موارد فوق العاده زیاد غیر اخلاقی) چندی پیش تعدادی از شرکت های تولید کننده انیمه و عروسک با همکاری چند شرکت تولید کننده بازی های رایانه ای اقدام به ایجاد معابدی برای پرستش شخصیت های بازی های رایانه ای و انیمه ها در شهر توکیو کردند!
      علاقه مندان به این شخصیت ها می توانند با مراجعه به این معابد! ضمن کرنش و پرستش شخصیت مورد نظر خود! برای وی هدیه ای آورده و از او طلب کمک و مغفرت نمایند!

    2. با راه اندازی این معابد، روز به روز بر تعداد زائران! و پرستندگان انیمه ها (Anime Prayers) افزوده می شوند و این استقبال باعث شده تا شرکت های سازنده معابد تصمیم به گسترش آن ها در سایر شهرهای ژاپن نیز بگیرند. دو شرکت SEGA و AG Square (از شرکت های تولیدکننده عروسک های بازی و انیمه) از پیشگامان ایجاد این معابد به شمار می روند و شرکت های دیگر تولید کننده بازی های رایانه ای و انیمه هم در حال پیوستن به این جریان هستند

      حال این سوال ها مطرح است که آیا ایجاد چنین مکان هایی با برنامه ریزی قبلی صورت گرفته یا حاصل موقعیت سنجی و سودجویی مدیران ارشد برخی از شرکت های تولید سرگرمی در ژاپن است؟
      آیا در زمان تولید اولین انیمه و بازی رایانه ای در ژاپن، برای رسیدن به چنین روزی برنامه ریزی قبلی شده بوده یا این مضوع امری اتفاقی و بدون پشتوانه فکری و ایدئولوژیک است؟

      از طرفی، گسترش طراحی انیمه ها این دلواپسی را در میان خانواده ها به وجود آورده که در آینده ای نه چندان دور، فرهنگ پوسیده و منحرف ژاپن، به سایر کشورها نیز نفوذ کرده و جریان فکری منحرف حاکم بر آن، دنیا را آلوده توهمات و هذلیات خود نماید.
      ريان بن شبيب از امام رضا عليه السّلام نقل کرده كه آن حضرت فرمود:
      اى پسر شبيب ! اگر مى خواهى كه به درجات اعلاى بهشت برسى، با ما باش! به غم ما غمگين و به شادى ما شاد باش و بر تو باد ولايت ما! كه هر كس سنگی را دوست داشته باشد، خداوند در روز قيامت او را با همان علاقه محشور كند

      1. شما تاحالا همه بازی های سونیک رو که سگا تولید کرده بازی کردی؟
        من نشستم بغل دست یه آخوند بازی کردم تازه توی اکثر بازی هاش روی دشمن های مرحله آخر و…آرم اسرائیل هم دیده میشه نمونش خود مفلیس که توی باس فایت آخر سونیک ۲۰۰۶هستش

        1. شما هم تا حالا مطالعه دقیق ، معین ، جامع و کامل رو مفاهیم و مضامین بازی ها کردید یا از دیدن چند تا صحنه بدون تجزیه و تحلیل و البته دانش کافی اینو برداشت کردید.

  3. بستگی داره شما بیشتر تو چه سایتایی بگردی اما توی سایتای ایرانیه مجاز و کاملا در دسترس تعداد نوجوان های انیمه بین زیاده( همین آپارات ، نماشا و…) اما بطور کل حتی توی ایران هم که به نسبت خارج‌ از کشور بچه سال هایی که انیمه میبینن خیلی بیشتر هستن ، معمولا افراد انیمه بین از ۱۸ سال سنشون بیشتره و من مطمئنم تاثیر پذیری اونا خیلی کمتره … مثلا اگه سایت های نقد و بررسی انیمه و سریال ، یوتیوب ، سایت های خارجی مثل ردیت رو چک کنید واقعا حتی بین ایرانی ها هم بچه سال نمیبینید . من نمیدونم چطور اینقدر قشنگ میتونی به ما طرفداران انیمه توهین کنی ، و همه ما رو از قشر نوجوان ببینی. طوری نقد کردی که انگار همه ما بچه های بی سوادی هستیم که با کوچک ترین موضوعی تحت تاثیر قرار میگیریم ، و امثال شما منجی ای هستن که اومدن ما کودکان بی عقل رو راهنمایی کنن. درصد زیادی از انیمه ها برای نوجوانان نیستند . شما باید مراقب رفتار و حرکات زننده کودک و نوجوان خودتون باشید (هر چند بنظرم بیشتر به درک طرف بستگی داره تا سن اون شخص)، وگرنه هر چیزی یه رده سنی داره که باید بهش توجه بشه من خودم تو انیمه های رده سنی نوجوانان خشونت خیلی کمی میبینم . کی گفته همه انیمیشن ها باید شاد و خوشحال کننده باشن … استفاده از خشونت برای انیمیشنی که برای رده سنی بزرگسال ساخته شده چه ایرادی داره؟
    بله بله درست انیمه ایرادات خودشو داره ، اما کسی که به رده سنی احترام بذاره و انیمه(یا فیلم ، گیم و…) مناسب سنشو ببینه قطعا اونقدر روش تاثیر نمی ذاره
    در ضمن این نقد های کلی فقط باعث تحریک بیشتر کنجکاوی مردم میشن .

    1. شرگرایی، جبر گرایی، مضامین ضد اسلامی، رفتار های دو جنسیتی، دیدگاه نسبت به خدا و شیطان. اینا حتی توی اون انیمه هایی که شما میگی واسه نوجوونا هستند هم هستن. فقط خشونت رو دیدی اومدی توپیدی به نویسنده؟
      همه به رده بندی سنی احترام نمی ذارن و همه هم مثل شما مثلا با سواد نیستن که…
      میگی درصد زیادی مال نوجوونا نیستند. برو تو سایت اوتاکو تیلز که دقیق ترین رده بندی سنی رو ارائه کرده. از 110 تا انیمه ای که تا حالا خودم دیدم فقط 3 تاشون رده بندی بالای 18 سال خورده بودند و بقیه همشون یا آر منفی یا پی جی بودند که دقیقا مال نوجوون هاست.
      حتی خیلی از انیمه های مبتذل هم رده بندی بالای 18 سال ندارند اسم نمی خوام ببرم. این درصد بالات رو اصلا توی رده بندی ها ندیدیم.
      بعدشم کی گفته تاثیر نمیذاره استاد معظم؟ این همه خرج می کنن که بذاره بعد شما میگی نمی ذاره. نکنه دانشجو هم هستی؟ از روی هوا حیف نزنید لطفا. این همه استاد و دکتر دارن میگن میذاره شما میای میگی نمیذاره

      در ضمن کسی تا ندونه انیمه چیه سرج نمی کنه انیمه که این مقاله براش بیاد بالا. از نظر من کنجکاوی تحریک بشه برن با اطلاعات انیمه ببننن هم خیلی بهتره تا بی اطلاع برن فیلم هالیوودی ببینن.

      اگر بخوایم بر اساس نظرات امثال شما زندگی کنیم، باید تمام عمر خفه بشیم و فقط شاهد مشکلات جامعه باشیم

      ممنون از این سایت و نویسنده هاش. مشتاقم باهاتون گپ و گفتی داشته باشم. به آیدی ایتا تون هم پیام دادم

      1. آقای فرهادی درست میگن
        محتوای مبتذل، مستهجن، بی ادبیو بی احترامی تو خیلی انیمه ها هست. مگه نمیگن کمال همنشین در من اثر کرد؟ خب فیلم هم تاثیر میذاره. چرا میگن نباید جلوی بچه فحش بدی یا نبابد بذاری با بچه های بد بازی کنن؟! در ضمن توهینی نشده. این شما هستید که ساده لوح هستید و هر چیز جذابی رو ببینید میرین طرفش. اصلا کار شیطان اینه که گناه رو جذاب نشون بده.
        خداوند در قرآن می فرماید:(ان الشیطان عدو المبین)
        قطعا شیطان دشمن آشکار هست.
        دوستان عزیز ژاپن فرهنگشو به غرب فروخت. اصلا ما فرهنگ ژاپنی نداریم نابود شده. حالا فرهنگ اروپایی و آمریکایی از چیه؟ رنسانس، اومانیسم. اینها اگه شیطانی نیستن پس چی هستن؟

    2. میگی سایت مجاز و در دسترس؟؟؟؟ همونایی که گپ گپ فیلتر میشن آدرساشونو عوض میکنن؟؟

      1. ببین دوست عزیز برو سایتی رو چک کن که تخصصی رو بخش انیمه کار میکنه … نه چهار تا سایت که حتی منم تا حالا اسمشو نشنیدم My anime list بهتره برای چک کردن این موضوع … در ضمن قبول دارم خیلی از افراد به رده سنی احترام نمیذارن اما من به عنوان کسی که حتی بخاطر شرایط شغلیم هم زیاد تو اینترنت میچرخم میگم که بجز سایتایی که واقعا چرتن و مجاز و در دسترس همه ان تو بقیه سایتا نوجوان انیمه بین کم هستن(در مورد گیم و سریال هم صدق میکنه) اکثر سایتایی مثل آپارات فقط واسه خفه کردن ما ها و جولان دادن متوهم های پارانوییدی خوبه به هر حال برای همین جهان سومی هستیم. متاسفانه مردم ما تو بعضی موارد واقعا شورشو در آوردن واسه همینه من بیشتر از شبکه های اجتماعی خارجی مثل ردیت استفاده میکنم ، تا یه بیست نفر با هم حمله نکن به اون چنل اراجیف مضحک از خودشون بسازن ، واسم زور داره بخوام وارد آپارات بشم که فقط جواب این موجودات رو بدم . جالب اینجاست اینجور سایتا کاربراش اینقدر نادونن که فقط فحاشی بلدن و با واژه ای به اسم بحث و گفت و گو آشنا نیستن ، تیکه سنگین هم بندازی نمیفهمن دوباره بهت فش میدن ….

        اما آیا این موضوع (بیننده کم سن و سال) فقط برای انیمه صدق میکنه؟
        الان خواهر کوچیکه من سال دوم دبیرستانه یک نفر تو کلاس اینا وجود نداره که گیم اف ترونز رو ندیده باشه.
        خبراش شاید به گوشتون رسیده باشه ، اما همین چند وقت پیش چندین بچه دوازده سیزده ساله دستشون بدجور سوخته بود بخاطر انجام دادن چالش سریال اسکویید گیم…

        من منظورم این نیست که ببینده های اینا همیشه بچه سال اند … نه مطمئنا بیشتر ببیننده های اینا بالغ هستن فقط اون عده ی سمی و بچه سال پر سر و صدا ترن و بیشتر دیده میشن چون کسی که خیلی سالم داره سریال خودشو میبینه کاری به کسی نداره اهل تعصب و بحث و دعوای الکی نیست ، پس معمولا صدای اون عده ی متعصب بیشتر به گوش میرسه .
        بنابراین نوشتن این مقالات بیهودس. من خودم از نقد کد گیاس (تو همین سایت) خیلی خوشم اومد نقد اتکو دوست داشتم و…. اما اینکه بصورت کلی یک مدیوم رو مورد بررسی قرار بدی و با دید اینکه اکثر بیننده هاش نوجوان و کم سن هستن اونو نقد کنی اصلا درست نیست … کسی که مقاله رو نوشته میگه خشونت انیمه ها مناسب نوجوان نیست ، الکل مصرف میشه در انیمه ها که این مناسب بچه ها نیست ، خانم ها در انیمه پوشش نا مناسب دارن که این مناسب نوجوان نیست.
        در تمام مقاله طوری نقد کرده که انگار تمام انیمه ها برای سنین پایین هستن، خب اگر توهین نیست چی میتونه باشه؟

      2. در پاسخ به مهسا:
        نه عشقم منظورم اون سایت بیخود انیمه لیست نیست چهار تا سرچ کنی میفهمی.
        ببین شما مشکلتون اینه که فکر میکنید من با نقد شدن انیمه مشکل دارم .. تو کامنت قبلیم هم گفتم من از نقد کد گیاس خیلی خوشم اومده و از ریز بینیه نویسندش(نویسنده همین مطلب) خیلی لذت بردم ، نقد توکیو غول هم همینطور …. اما من با زیر سوال بردن کل یک مدیوم به این صورت مشکل دارم که تو کامنت پایین کاملتر توضیح دادم

        1. سلام علیکم
          این بررسی کلی یک صنعت خاص هستش و اصلا قصد زیر سوال بردنش رو نداره. با توجه به رده بندی سنی انیمه ها اکثریت آثار موجود برای نوجوانان هم مجاز به حساب میان و در ضمن طبق گفته خودتون اونهایی که توپشون کلی صدا در میکنه همین نوجوون ها هستند پس بهتره همون نوجوون هم یکم نسبت به چیزایی که عمرا توی اون سن بدونه آگاه بشه. این مقاله برای آگاه کردن نوجوون های درگیر انیمه یا علاقه مند به انیمه و آگاهی والدین نوشته شده و یک بررسی کلی نسبت به تمام صنعت ارائه داده. شاید هیچ وقت نتونیم حتی انیمه های محبوب و مشهور رو هم کامل بررسی کنیم و اگر نکاتی آسیب زا دارن رو افشا کنیم. اما با بررسی کلی این صنعت میشه چشم گوش اکثریت افراد رو نسبت به مضامین منفی کلی باز کرد. اینطوری خودشون حواسشون به بخشی از این آسیب ها جمع میشه. همچنین برخی اعمال برای تمامی سنین ایراد داره. فقط مختص نوجوانان نیست. فیلم مبتذلی که رده بندی +۱۸ خورده آیا واقعا برای بالای ۱۸ سال مناسبه؟ حداقل نظر من اینه که برخی مظاهر و مفاهیم از بیخ و بن ایراد داره و باید باهاش برخورد بشه و نسبت بهش آگاه سازی به عمل بیاد. مثل همین تبلیغ کردن الکل سیگار و مواد مخدر. اینها برای تمامی سنین مضره و چه در انیمه و چه جای دیگه دیده بشه باید نسبت بهش اقدام کرد.

          هدف این مقاله همینه و دلیل اینکه نوشتمش نظرات و پیشنهادات بسیار زیادی بود که به آیدی ایتای بنده ارسال شد. بررسی یک مدیوم نه زیر سوال بردنش

          با تشکر از ثبت نظر شما

        2. اره منم با نویسنده موافقم. مثلا خودم تا الان بیشتر از ۷۰ ۸۰ تا انیمه دیدم اما توی این سایت ۲۰ تاشونم نقد نشده. اگر خودمون در مورد کلیات اثرات منفی بدونیم تا حدی از پس خودمون برمیایم و اون نکته ریز هایی که میمونه رو میتونیم بزنیم به حساب امثال این سایت. دقیقا منم خیلی با نقد کد گیاس و توکیو غولو ناکجاآباد موعود و اتک ان تایتان و انجل بیتز و دد پاراده که تو این سایت هست حال کردم. اما خب بازم خیلی خیلی بیشتر از اینا انیمه دیدم و خودم به شخصه بعد مطالعه این مقاله یکسری چیزها رو فهمیدم که کمی هم روم اثر گذاشته بود.

    3. بسم الله الرحمن الرحیم
      از صحبت شما می‌توان به معضل انیمه پرستی اشاره کرد که کم کم در حال تبدیل شدن به یک معضل جهانی هستند. عده زیادی از مردم دنیا، آنچنان به دیدن انیمه ها معتاد شده اند که از کار و زندگی وامانده و تمام وقت خود را صرف دیدن انیمه می کنند. از دید آن ها، دنیای واقعی، دنیای فانتزی درون انیمه هاست و واقعیت چیزی است که در یک انیمه نمایش داده می شود

      این افراد، به سختی قابلیت برقراری ارتباط با جامعه واقعی را دارند که اکثراً افرادی منزوی و خیالباف هستند و انفعال آن ها به مرور زمان، آن ها را به معضلی جدی برای جامعه مدنی تبدیل می کند در کنار این افراد، گروه دیگری نیز وجود دارند که پا را فراتر گذاشته و از شدت شیفتگی به انیمه ها، اقدام به پرستش آن ها می کنند

      این افراد برای موفقیت در کارهای خود اقدام به پرستش شخصیت های انیمه می کنند و برای جلب رضایت آن ها هدایایی را نیز تقدیم آن ها می کنند.
      جالب اینجاست که برخی از شرکت های تولید کننده بازی و انیمه هم از این حماقت و فقر فرهنگی سوء استفاده کرده و در کشور ژاپن مکان هایی برای عبادت شخصیت های انیمه به وجود آورده اند

      اما از این دو گروه، انسان هایی پست تر و حقیرتر هم وجود دارند؛ افرادی که از فرط علاقه به شخصیت های انیمه، با آن ها ازدواج می کنند و آن ها را به عنوان شریک زندگی خود انتخاب می کنند! این افراد زیبایی واقعی را مخصوص شخصیت های فانتزی انیمه ها می دانند و هیچ جنس مخالفی را لایق ازدواج با خود نمی بینند. آن ها که اغلب، بیماران روحی و روانی هستند، معمولاً از انیمه پرستی به این مرتبه از سقوط و انحطاط اخلاقی می رسند و خیلی زود از جامعه مدنی ترد می شوند

      متأسفانه دولت ژاپن، نه تنها برای درمان این افراد اقدامی صورت نداده، بلکه به شرکت های تولید کننده محصولات مرتبط با انیمه ها هم این اجازه را داده که برای این افراد محصولات و امکاناتی را فراهم نمایند

  4. سلام…
    من امروز با سایتتون اشنا شدم واین مقاله رو الان مطالعه کردم
    چیزی که برام جالب بود اینه که انیمه هایی که برای مثال اوردید اکثرا انیمه های شناخته شده ای هستن
    به شخصه خیلی اهل سریال یا انیمه دیدن نیستم که به قول شما معتاد باشم…با این حال حدود ده یازده تا انیمه و سه چهارتا سریال معروف و پربازدید رو تماشا کردم…البته به جز سینمایی ها
    یه چنتا سوال برام پیش اومده مثل اینکه اگر ما با دونستن مطالب سایتتون فیلم و سریال و انیمه های مختلف ببینیم آیا اون تاثیرات منفی که شما میگید , به همون اندازه قبل از اگاهیه یا کم تر میشه؟ تاثرات منفیش ممکنه هیچوت به صفر برسه؟

    یه مشکل دیگه که حدود دو سه ساله ذهنم رو درگیر کرده اینه که من دوتا خواهر کوچک تر از خودم دارم یکی 9 ساله و یکی 15 ساله…. با توجه به شرایطی که جامعه داره, اونا هم دوست دارن برنامه کودک و انیمیشن های مختلف رو ببینن…من خیلی سعی میکنم که هر چیزی رو براشون نذارم ببینن اما هرچی سنشون بالاتر میره فیلم و سریالای بیشتری میخوان دیگه حرف من رو که میگم مناسبتون نیست رو گوش نمیدن…
    یه مدت پیش خواهر کوچیکم میخواست برا خودش ملکه یخی دانلود کنه با اینکه دسسترسیشون به اینترنت خیلی کمه,,, که من مجبور شدم بشینم خودم ذره ذره هرجاییش رو احساس میکردم بده سانسور کنم…فقط برای همین یه فیلم شیش هفت ساعت وقت گذاشتم تا تونستم پوششون و بعضی از صحنه هاشو درست کنم تا بذارم ببینن ولی واقعا دیگه بیشتر از این نمیتونم مدیریتشون کنم….من خودم از بچگی برام کامپیوتر خریدن و انواع و اقسام بازیا و فیلما هرچیزی رو که شما بگید تجربه کردم تا حدی که تو سیزده سالگی به طور کامل با مسایل جنسی اشنا شدم و ازتوی اینترنت تمام چیزایی که نباید رو تجربه کردم در همون سن….متاسفانه دلیلش هم این بود که پدر و مادرم با تکنولوژی و رسانه اشنایی نداشتن و منو همینجور ول کردن به امان خدا….چیزی که هست نمیخوام تمام این تجربیاتم سر خواهرامم بیاد به خاطر همینه که تا جایی که میتونم دارم توی این مورد سختگیری میکنم….
    از همه اینا که بگذریم با توجه به تمام نیاتی که پشت تک تک انیمه ها انیمیشن ها فیلما و سریالا هست میگید چکار کنم؟یعنی دیگه به سنی رسیدن که خیلی از فیلم ها با سانسور های معمولی سایتا رو براشون بذارم؟اگر دیگه بیشتر از این فیلمای تکراری براشون بذارم قطعا تا یه مدت دیگه خودشون میرن برای خودشون از هرسایتی که تونستن بدون اینکه من بفهمم فیلم میبینن و میترسم این فرهنگ چرت غربی روشون غالب بشه…چه کاری براشون انجام بدم؟

    1. سلام علیکم
      در بخش تماس با ما به آیدی h.abdollahi.k پیام بدید ی گپی راجع به این موضوع بزنیم

    1. سلام علیکم
      جدا مجموعه طولانی هستش و وقت براش نداریم. اما از بیرون شامل خیلی از نکات این مقاله میشه. مثل شرگرایی دئیسم جادو و… . اما برای بررسی دقیق تر باید تماشا کنیم.

      1. خیلی ممنون…
        ناروتو مجموعه پر طرفداری هست
        قسمتای فیلر که ربطی به موضوع اصلی هم ندارن خیلی زیاده و توی سایت زیر اومده و میتونین نگاه نکنین
        https://www.animefillerlist.com/
        با این حال خیلی خوب میشه اگر برسیش رو بذارید

        1. عمر و سرمایه و فکرتون رو برای 4 تا نقاشی با افکار انحرافی اسراف نکنید
          روزی برسه که آرزو کنی چند دقیقه از وقتت برگرده

        1. خدارو شکر نظر ندادیم فقط تیتر وار چیزایی که جسته گریخته دیده بودیم گفتیم… برخی فقط منتظر فرصت هستند یک تیکه بندازن برن… شک دارم موقع تایپ این کامنت دونسته باشید شرگرایی چی بوده اصلا… اندکی منطق و صحبت درست آرزو شده متاسفانه

  5. واقعا نمی دونم چه کسایی مطالب این سایت رو می نویسن یا چه اعتقاد و چه سطح دانشی دارند ولی مطمئنم مثل امثال رائفی پور یسری آدم متوهمن که فکر می کنن کل دنیا شر هستش و اینا فقط خیرن و هر کی هم بخواد طرف خیر باشه باید بیاد زیر حکومت اینا. یعنی من هر چی مطلب از سایت خوندن آخرش رسیده به یهودیت ، شر ، شیطان ، دجال و کوفت زهر مار . حالا اگه همین فراماسونری های پدر سگ نبودن شما می خواستین دنیا رو اداره کنین ؟شما که با این تفکراتتون تو همین اداره یه کشور زپرتی هم موندین.

    1. تجربه اثبات کرده اون احمقایی که توی اداره ی کشور زپرتی موندن امثال خودتن😂. در ثانی این بنده خدا نویسنده اس چرا اداره کشورو میندازید تقصیر این؟ خل وضعی نفهمی چیزی هستی؟

      بعد یکم از مغز نداشته ات استفاده کن. وقتی که پنج تا ابر کمپانی هالیوود مال یهودیاس و کلی از شرکت های زیر مجموعه شونم مال خودشونه حتی فانی میشن و انیپلکس و نتفلیکسم که سینمای ژاپنو تصاحب کردن بازم مال یهودیاس، مگه مثل تو مغز خر خوردن نیان اعتقاداتشون رو ترویج بدن.

      دو تا نکته بادت باشه. ۱. هرکی پول دستشه قدرتم دستشه پس باید حواسمون به اعمالش باشه. چون کسی که قدرت داره دنبال بیشترشم هست و سراغ ما هم به هر نحوی میاد. ۲. وقتی با یک مسئله مخالفی بحثو پرت نکن تو مشکلات کشور ربطی به هم ندارن ) که تجربه اثبات کرده امثال خودت همیشه تو این اداره هه گند زدن)

      منم مطالب این بنده خدا رو خوندم توی کامنت ناکجا آباد موعود و چند جای دیگه گفتن که تا به حال یدونه از سخنرانی های رائفی پورم گوش نکردن.

      به خود خدا قسم اگر بی بی سی اینا رو گفته بود خودتو براش خاک میکردی

      1. اره دقیقا. همونایی که همه جا براشون گل و بلبله و امضای کری براشون تضمینه‌. خواهش میکنم گند میزنید تو اداره مملکت دیگه دهناتونو ببندید. واقعا نمیفهمم هشت سال اینجوری کردن بعد میان به بقیه از مملکت داری ایراد نیگیرن. حداقل دهنتونو ببندید. چرا منقرض نمیشید؟ بی چشم و رو ها

        1. درسته
          شما ۸ سال کل ایران رو معطل کردید برای اینکه به خواسته ارباب امریکاییت تن بدی
          اون ادم بالایی راست میگفت اگه بی بیسی اینا رو گفته بود قبول میکردی
          خب کنار بکش داداش. ۸ سال داریم گند های شما رو تحمل می کنیم.

      2. آره اینا خری چیزی هستن که بیان آرمان ها اهدافشون رو تو این آثار بزارن بعد سربازان باهوش و نابغه در خط امام اونا کشف و در نطفه خفه کنن😂 جمع کنین بابا الکی هر چی میشه گردن آمریکا و صهیونیسم میندازین جرعت ندارین اعتراف کنین هیچی بارتون نیست. هشت سال که سهله شما که چهل سال حکومت دستتون بود چیکار کردین؟

        1. کمپانی های ژاپنی، امریکایی و اروپایی مال یهود است.
          والت دیزنی یک یهودیست
          شرکت های ژاپنی مال یهود هستن
          شما هم که به جمهوری اسلامی توهین کردی برو وضعیت سیاسی، علمی، اجتماعی، نظامی، اقتصادی رو با قبل از انقلاب مقایسه کن
          گرچه که رییس جمهور محبوبتانحسن روحانی چنان گندی کاشت بر اقتصاد که کار های ما رو خراب کرد
          انشاالله اقای رییسی به اوضاع سر وسامان بدهند
          یادتان رفته می گفتید: ما هرگز حسن روحانی را تنها نمیگذاریم؟
          حالا که گند زده انداختین گردن رهبر و نظام؟
          برو از رییس جمهور محبوبت بخواه که شاید تو را در دزدی و اختلاس هایش شریک کند! هر چه باشد تو برای او، بی بی سی، اینترنشنال، امریکا و اسراییل نوکر و برده ای وفادار بودی!

        2. سلام علیکم
          نقد و نویسندگی چه ربطی داره به مملکت داری؟ کل دنیا درگیر رسانه اس و همه جاوهم که منتقد محتوا فعالیت نمیکنه که بخواد ی تهدید باشه برای ایدئولدژی های داخل فیلم ها که بخوان بترسن. تا حالا از عقلت استفاده کردی ببینی چطور مردم آمریکا راضی شدن آمریکا توی ۱۷ تا کشور مختلف دنیا جنگ راه بندازه و کلی هزینه کنه؟ چطور ملت خدا جوی آمریکا که سقط جنین رو جهنمی شدن زن میدونست سقط جنین رو قانونی میکنه؟ چطور از یک جلاد آدم کش مثل نوید افکاری قهرمان ساخته میشه؟ چطور با اینکه توی انجیل چیز دیگه نوشته شده اما چیز دیگه ای رو در موردش قبول دارن؟ چطور هنوز فکر میکنن مردم ایران و عراق و سوریه ماشین ندارن شتر سوار میشن و آپارتمان ندارن توی خونه روستایی زندگی میکنن؟ چطور از فیلم ماتریکس فرقه در میاد؟

          نه تا حالا فکر نکردی. مشخصه. رسانه بهترین ابزار برای تغییر فرهنگ و عقایده. چرا نباید ازش استفاده کنن وقتی همش مال خودشونه؟ مگه خری چیزی هستن؟

          چهل سال با توجه به جنگ و تحریم هنوز که هنوزه داریم زندگی میکنیم، اقتدار نظامی داریم، ماهواره میفرستیم فضا و چیزای دیگه

          اون سرباز امام زمانی که گفتی کسیه که اژدر و موشک ضد رادار نقطه زن دور برد داره میسازه که ته ته تکنولوزی دنیاس. اما امثال تو هستن که مدیریت دارن و چشمشون نه به خوشون و توانایی های خودشونه بلکه همش دنبال کسب توانایی و واردات از بقیه دنیا عن. همینه که گند زدید به اقتصاد و هنوز نمیتونید ی ماشین درست تولید کنید قوطی کبریت در میکنید. اگر صنعت و مدیریت کشور دست امثال ما بود که هرچی تکنولوژی و قدرت توی ارتش و سپاه پیاده کرده بودیم اونجام پیاده میکردیم. ولی امثال تو عن که چسبیدن به میز مدیریت تف بارشون نیست و فقط تقصیرارو میندازن گردن بقیه و مسخره میکنن

          اره همینه. تو این چهل سال هرکی امثال من بود کاری جز پیشرفت و بهبود نکرد اما امثال تو جوری گند زدن که خسارت جنگ یک سوم خسارتیه که امثال تو وارد کردن.

        3. شیطان وقتی میخواد یه گناه رو بین فرزندان آدم ترویج کنه همون اول که نمیاد جار بزنه و بگه من میخوام شما رو بندازم توی فلان گناه ، اون اول نکات مثبت گناه و سختی های دوری از اون گناه رو هی تاکید میکنه اینقد که انسان دچار تردید بشه و اگه کسی مرضی در دلش هست و به هر دلیلی دنبال بهونه هست کشیده بشه به طرفش بعد طوری نشون میده که خیلیا مرتکب اون گناه میشن بعد نشون میده مخالفین گناه اقلیت هستند بعد کلا جای ثواب و عذاب رو عوض میکنه دقیقا مثل آمریکا…در جدیدترین فیلم های هالیوود دشمنان با هم متحد شدن و بعضی جاها جای قهرمان و ضد قهرمان عوض شده قهرمانان اکثرا گنهکارانی هستند که با افتخار گناهانشون رو جار میزنند دیگر حتی آدم خواری بد نیست و ونوم انسان میخورد درست هست گنهکاران رو ولی در هر حال یک آدم خوار قهرمان شده قهرمان همجنس باز و قاتل و دزد و ضد خدا و… بسیار زیاد شده وحشتناکترین و ترسناکترین صحنه ها یا در کلیسا اتفاق می افتد یا مسجد …………آره عزیز آمریکا و دنیای استکبار به یک بار اهداف و آرمان و جنایاتش رو جار نزده بلکه آروم آروم طی 60 70 سال به خورد مردم جهان داده تا اعتراضات و واکنش ها کم و پراکنده باشه

    2. مشکل ما مردم بیچاره اینه که به نگاه سطحی عادت کردیم. تا یکی میاد به موضوعات عمیق نگاه میکنه، موشکافی میکنه، آینده نگری میکنه، در کل، از عقلش کامل استفاده میکنه مسخره میشه. البته تقصیر رسانه های سطحی نگری که از اونها استفاده میکنیم هم هست. مثل اینستاگرام که بلاگرا همیشه تاکید داشتن مخاطبین اینستا کم حوصله ان، سطحی ان.
      مورد بعدی اینکه شما مرد بزرگ اگر منطقی باشه میای به نویسنده میگی توی فلان فرایند استدلالت اشتباه کردی و نهایتا فلان نتیجه اشتباه رو گرفتی، نمیتونی بگی چرا همه نتیجه ها آنتی صهیون و چه میدونم… شده.
      اگر بنا رو گفتگوی منطقی بزاری هیچ وقت نمیای با این جبهه ای که گرفتی نظر بدی

    3. چه بخوای چه نخوای دین حق و کامل اسلام هستش

      در کدوم دین واژه حق الناس هستش؟ فقط اسلامه که به حقوق افراد بها داده

      در کدوم دین فرمان داده که حق کشتن اسیر رو ندارید؟ فقط اسلام چونکه با خشونت بالا مخالفه

      در کدوم دین ظلم و جبر نهی شده و رعایت روز حساب بسیار سفارش شده؟ دین همه پیامبران اسلام

      در کدوم دین فرمان هستش که به ناموس مردم چپ نگاه نکید وگرنه آتش جهنم پاسخ شما خواهد بود؟ دین مقدس و الهی اسلام

      در کدوم دین آسیب زدن به خود و خودکشی نهی شده؟ دین مقدس اسلام

      در کدوم دین قمار و مصرف عرق و الکل حرامه چون که باعث فساد و هزار جنایت میشه؟ دین مقدس اسلام

      در کدوم دین کار های مسخره و اسراف عمر نهی شده؟ دین یکتا پرستی و کامل تسلیم شدن در برابر دستور خدا (اسلام)

      در کدوم دین بریدن دست دزد ناموس و دزد به اموالت صادر شده؟ فقط اسلام

      کدوم دین هدف تمام پیامبران بوده؟ دین مقدس اسلام

      در کدوم دین اسیب زدن به خود با سلاح و سم و….. نهی شده؟
      دین نازل ‌‌شده و منتخب خدا اسلام

      در کدوم دین ازدواج بسیار سفارش شده؟ دین مقدس اسلام

      در کدوم دین راه نجات از آتش جاودان جهنم مشخصه؟ آیین حضرت ابراهیم و حضرت موسی و حضرت محمد رسول الله دین اسلام

      بفهمید در اسلام هر فرمانی که هست به نفع خودتونه

    4. برادرم / خواهرم من کوچیک شما هستم
      ولی خب وقتی میبینم اینهمه دلیل هست ! نمیتونم بگم اینا توهمه ؛
      ولی خب ، شما دقت کنید لا اقل اینهمه محتوای جنسی رو دیگه نمیشه گفت سلامت روحی واسه آدم میمونه

    5. اتفاقا نقدشون خیلی واقع‌بینانه بود و خیلی با تحلیل های تخیلی بعضی‌ها فرق داشت

  6. به دلیل فحاشی و نداشتن فرهنگ این دیدگاه قابل نمایش نیست

    آی نقد

  7. به دلیل توهین و نداشتن فرهنگ این دیدگاه قابل نمایش نیست

    آی نقد

  8. به دلیل توهین و نداشتن عفت این دیدگاه قابل نمایش نیست

    آی نقد

    1. سلام علیکم
      با اینکه ادب و تربیت در نوشته هاتون وجود نداشت اما پاسختون رو میدیم.

      تناسخ دقیقا نقض و رد معاد و دنیای پس از مرگه. یعنی نقض بهشت و جهنم، حسابرسی و عدل و خود معاد

      آخه انیمه لیست چه ربطی به ایرانو آمریکا داره؟😂😐 والا من که نویسنده این مقالم از اول خوندمش بازم چیز مرتبطی پیدا نکردم. اما بازم قطعا جامعه ایران بهتر از اوناس. هر چقدر هم این مردم سختی کشیدن بازم نه جایی رو غارت کردن نه به کسی صدمه زدن. تو آمریکا تا گفتن دزدی زیر هزار دلار زندان نداره ریختن کل مغاره ها رو غارت کردن. به اوایل کرونا هم کاری نداریم😂

      برداشت حقیقی از این قبیل نظرات اینه که خواننده افراط و تعصب داره روی مطلب مورد نظر به همین دلیل واکنش نشون میده. نداشتن سواد و اطلاعات کافی هم مزید بر علتی میشن تا این واضح ترین حقایق دیده نشن و جناح گیری با توهم دانستن صورت بگیره.

  9. سلام و درود بر ادمین عزیز این سایت
    تشکر می کنم از این تحلیل جذابتون و امیدوارم شما رو بتونیم در درجات بلند موفقیت زیارت کنیم

    منم با شما هم عقیده هستم و با بیست و اندی سال خود به خود متوجه این نکات میشم ولی مثل خیلی های دیگه نگران این نسل جدید و منفعلی هستم که راحت همه چی وارد مغزشون میشه و تا بیان متوجه اشتباهاتشون بشن ای دل غافل دیگه نوشدارو بعد از مرگ سهراب
    به نظرتون با این هجم از ورود امثال این آثار تولیدی به کشور ما و ضعف در فرهنگ سازی درست که صد درصد صدا وسیما هم مقصر اصلیشه باید چیکار کنیم و چه کاری واقعا از دست ما بر میاد ؟ وقتی هم یک اثر فرهنگی مثل انیمیشن آخرین داستان اکران میشه که بتونه میراث شاهنامه فردوسی رو زنده کنه متاسفانه آن چنان که باید مورد توجه قرار داده نمیشه

    1. سلام علیکم
      ببینید به شدت نیاز به موسسات فرهنگی و موسسات تولیدی در زمینه رسانه حس میشه. داریم ها مثل سراج و اوج اینا. منتها مثلا سراج سکوی پرتاب بچه مذهبی ها به بخش های اداری مدیریتی کشوره و کار خاصی نمیکنه در زمینه فرهنگی. یا ستاد امر به معروف یا تبلیغات اسلامی. کاری که از دست ما برمیاد اول از همه کسب سواده. دوم ارائه اطلاعات مفید به علاقه مندان. سوم هم پیگیری برای ایجاد چنین موسساتی یا حداقل حروم نشدن بودجه موجود با فعالیت درشون. مشکل اصلی هم مدیریته. امثال من منتقد که نه ده برابر بهترم هستن. یکی باید جمعشون کنه برنامه بده نیست. وقتیم گیر میاد دو صباح بعد میره یا درکی از مطلب نداره.
      به شخصه با فعالیت در مساجد سایت و مراسمات مذهبی خونگی سعی دارم جامعه هدفی هر چقدر کوچیک رو ساپورت کنم. اما برای یک ایده بزرگ ملی هم در حال تلاش هستم. اگر دغدغه و توانایی کمک به بنده حقیر رو دارید ممنون میشم به آیدی ایتای بنده موجود در بخش تماس با مای این سایت پیام بدید تا در این مسیر مرا همراهی کنید.

      اما کلیتش اینه
      کسب سواد و ارائه به هر طریقی

      اگرم بنده خدا نبینه و قدر ندونه خدا حتما میبینه

      درد و دل خوبی بود. واقعا سپاس گزارم. حس میکنم خالی شدم

      1. من اولین باره این مقاله رو میخونم و باید بگم از وجود افرادی چون شما به خاطر آگاهی دادن به خوانندگان، بسیار خوشحال میشم. خداقوت
        با توجه به آگاهی کمم در این زمینه، خوشحال میشم کمکی کرده باشم یا اگر کانالی دارید که مطالبتون رو به اشتراک میزارید، خوشحال میشم عضو بشم.

        1. سلام علیکم
          در اینستا و توئیتر فعالیت محدودی داریم که در صفحه اصلی سایت گوشه سمت چپ بالا آدرسشون موجوده… اما بهترین محتوایی که میتونید به اشتراک بگذارید در همین سایت آرشیو شده… انشاءالله به زودی فعالیت ویدئویی خودمون رو آغاز خواهیم کرد… ممنون از لطفتون

  10. سلام مجدد
    سه سؤال داشتم که دوست دارم نظر شما رو هم بدونم
    ۱- نظرتون در مورد آثار استودیو جیبلی به خصوص آثار دو کارگردان بزرگ یعنی هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا چیه ؟ به نظرتون در کنار پیام های فراوان و مثبتی که دارن پیام های منفی هم دارن ؟
    ۲- نظرتون در مورد مضامین انیمه سریالی موشیشی و همین‌طور terrot in resonance چیه ؟ دومی که رسما میتونه اثری بر ضد استعمار باشه و اولی هم به لحاظ مضامین عرفانی و فلسفی معروف و صاحب امتیازه
    ۳- آثار مثبت و نزدیک به فرهنگ ما در همین مدیوم میتونید معرفی کنید ؟

    1. سلام علیکم مجدد دوست عزیز
      میزاکی واقعا هنرمند فوق العاده ایه و حس مدنظرش حالا عشق یا آرامش یا هرچی رو عالی در اثارش میگنجونه. کلا آثار جیبیلی آروم و آرامش بخشن. مشتاقانه منتظر اثر پیش رو هم هستم. ویژگی اصلی اثار این فرد اینه که تقریبا چند تا چند تا کلا دنیاهای متفاوتی ان و از کسایی نیست که همه آثارشو با یک قاب فکری بسازه و دونه دونه شون قابل بررسی ان. تکو توکی از آثارش شیطنت های یهودی داشتن اما در کل خیلی محتوای منفی این مدلی درشون حس نمیشه. اثارش بیشتر در مورد مفهوم زندگی و درک اونه از نظرم. عاشق نوع دیدگاهشم. کلا هرچی اوتاکو و انیماتوره رو زده پودر کرده. یکم راجع به دیدگاهش تحقیق بکنید جالبه. الان ی جرقه اومد تو ذهنم که ی مقاله در مورد این فرد تنظیم کنم.
      ایسائو با میزاکی دو سه تا اثر همراه هم ساختن. این کارگردانم از نظرم روی همون مفهوم عشقو زندگی اینا بیشتر متمرکز بوده اما به پای میزاکی نمیرسه. لاک پشت قرمزشو دوس داشتم و خیلی ها با انشرلی با موهای قرمزش خاطره دارن. البته این دونفر باهم جیبیلی رو تاسیس کردن فک کنم و کلا دست مریزاد دارن. اما من خودم میزاکی رو بیشتر دوس دارم و اثار جیبیلی رو کم تر منفی میدونم. اما بازم در برخی اثار شبهه هایی در مورد خدا، انسان شناسی و چند تا چیز دیگه مطرح میشه که بی جواب میمونن. اما بازم از نظر من پاکن و بی دغدغه میشه نگاهشون کرد.

      در مورد دومی. حقیقتا موشیشی رو ندیدم. شرمنده. ترور طنین انداز رو دیدم. خیلی برام جذاب نبود و فکر کنم بیشتر مناسب سنین ۱۵ سال به پایین باشه. اما در کل اثر مثبت و منتقد به نظام امپریالیسمی بود. منتها هیچ راهی برای مبارزه وجود نداشت و فقط خواستن صداشون شنیده بشه و جاودان بمونه. در نهایت همون سیستم کشتشون. اما یک مسئله برام جذاب بود. امید. واقعا تنها کاری که گاهی میشه کرد امید داشتنه.

      در مورد سومی در بین اثاری که تا الان خودم دیدم انیمه های erased, violet evergarden, ناکجاآباد موعود، فرزندان گرگ، درورو، بازیگر هزاره، و ماکیا رو میتونم بگم که مثیت تر یا هم محور تر هستن یا کلا بی شیله و پیله اند. اثار استودیوی جیبیلی رو هم میشه ضمیمه کرد. اما در کل چون صنعت انیمه در دست شرکت های توزیع کننده آمریکایی مثل انیپلکس فانی میشن و نتفلیکسه، توی هر کدوم باید گارد اعتقادی رو حفظ کرد. برخی هم اثار خوب و مثبتی هستن اما داستان هایی در مورد روابط دختر و پسر هستن.

      سپاس گزارم ازتون. لطفا به آیدی بنده که در بخش تماس با ما موجوده پیام دهید تا با هم گپ و گفتی داشته باشیم.

      1. میازاکی ادم جالب و شگفت انگیزیه ولی در چندتا از انیمه هاش من بشخصه یک ادم معمولی چیزای زیادی دیدم مثال بارزش قلعه متحرک هاول که توش از برهنگی استفاده شده بود و اتاق هاول که پر از تک چشم بود یا در پرنسس مونونوکه که چندخدایی رو نشون میداد

        1. سلام علیکم
          بله کاملا درسته. آثار میزاکی هم شیطنت ها و ایدئولوژی های این مدلی داشتن. اما با توجه به دیدگاهش و نسبت این شیطنت ها به کل آثار میشه گفت که آثارش مثبت ترن و کمتر به مضامین منفی می پردازن.

        2. مسئله ای مثل برهنگی رو با توجه به فرهنگ غربی و نفوذ اون در ژاپن البته برای اونا نمیشه زیاد موضوع عجیبی دونست و در قلعه متحرک هاول میزانش زیاد نیست البته حرف من به معنی درست بودن این مسئله نیست فقط دلیلش رو ذکر کردم
          نماد ها و علامت های مثل تک چشم در انیمه ها هم الزاما به همون مضامین یهودی نمی رسد و ممکنه به دلیل جنبه هنری مثل تأثیرگذاری بیشتر باشه و مثلا در انیمه قلعه ای در آسمان هم از نماد درخت حیات که یکی از مضامین الهیاتی یهود هست استفاده شده اما این نماد صرفا عنصری در جهت روایت داستان می‌تونه باشه البته در ذهن میازاکی و میازاکی منظور دیگه ای از اونا داشته باشه

          در پرنسس مونونوکه با وجود تعدد خدایان ما یک خدای رئیس به نام روح جنگل داریم که برعکس سایرین بین موجودات فرق نمی‌گذاره و عادل و حاکم و البته به موقعش هم در برابر موجودات پلید انتقام‌جو و جدی هست و به نظرم این موجود استعاره ای از همون خداوند می‌تونه باشه البته نباید فراموش کرد میازاکی این انیمه رو بر حسب تاریخ و فرهنگش و عقاید دین شینتو ساخته
          به نظرم شاید میازاکی برای ارتباط بهتر همه با آثارش مجبوره از یکسری المان های آشنا استفاده کنه
          شاید بشه گفت آثار تاکاهاتا که بعضاً جزیی تر و بزرگسالانه تر هستند به فرهنگ و عقاید ما نزدیک تر باشه مثل مدفن کرم های شب تاب،خانواده یامادا،پوم پوکو ،همین دیروز و حتی شاهزاده کاگویا

      2. سلام چطورید
        نمازه روزه هاتون قبول
        نظر شما محترم به نکاتی اشاره کردید که ۹۰ درصد نوجوانان و جوانان اینارو چیز ایده آلی میبینند تا مخرب
        حالا شما به من نوجوانی که وقتم برام باارزشه و به دنبال مفهوم و عمق زیبایی هر چیزی هستم چه انیمه هایی برای تماشا پیشنهاد میکنید ؟!
        خداقوت 🤚

        1. سلام علیکم
          آثار خوب و هنری زیادی توی دنیای انیمه وجود داره که اگر با دیدگاه نقادانه دیده بشن خوب هم هستن. ولی خب همیشه توی معرفی آثار می لنگیم چون مولفه های زیادی هست که باید بشناسیم تا یک اثر رو معرفی کنیم

  11. سلام
    میشه گفت که اکثر انیمه های ژاپنی هدف منفی دارن؟

    1. سلام به نظر من
      ما واقعا نمی تونیم از کشوری که فرهنگش خیلی با ما تفاوت داره انتظار داشته باشیم چیزی برای فرهنگ ما بسازه مثلاً تو ژاپن اعتقاد به چند خدایی خیلی رواج داره و خیلی از چیزهای دیگه ما باید سعی کنیم خودمون بدونیم ممکنه با چه چیزهایی روبه رو باشیم این که به طور کلی همه انیمه ها رو هدف منفی بدونیم یه کم نامردیه

    2. سلام علیکم
      اگر بخواهیم نسبت به دین و فرهنگ خودمون بسنجیم و روی جامعه جوان، کودک و نوجوان ایرانی بررسی اش کنیم، بله برای این جامعه می تونه آسیب زا باشه که با کمی اطلاعات رسانه ای قابل حله
      اما خیلی هاشون بالاخره نسبت به دین و فرهنگ ژاپنی ساخته میشن و ایراد این مدلی نمیشه گرفت. اما باز هم حتی برخی از کارگردانان بزرگ ژاپن نسبت به اکثر آثار ژاپنی انتقاد شدید دارند و اعتقاد دارند از فرهنگ ژاپن پیروی نمیکنن، به شدت دور از واقعیت هستند و برای جامعه خود ژاپن هم آسیب زا هستند. برخی از آثار هم که روابط نامشروع، خشونت بیش از حد و چیز های این مدلی دارند که برای کل انسان ها آسیب زا است و گاهی زاده ذهن های مریضی برخی کارگردان ها و نویسنده ها هستند.

  12. سلام ممنون که پاسخم رو دادین
    ببخشید شما تحلیل سری فیلم های هری پاتر رو هم دارین من یک جا خوندم که دامبلدوم نماد پیامبره و اون جادوگرای دیگه ای که در هاگوارتز هستن نماد خلیفه هان خواستمبیشتر راجب این موضوع اطلاعات بدست بیارم و اینکه تو یکی از کامنت ها خوندم که میخواین یک حرکت فرهنگی بزرگ انجام بدین درسته؟

    1. با سلام و احترام
      دوتا نقد از هری پاتر در این سایت موجوده که با نوشتن هری پاتر در بخش جستجوی سایت می تونید پیداش کنید. راستیتش من خودم هیچکدوم از قسمت های هری پاتر رو ندیدم و نقدش رو هم یکی دیگه از دوستان نوشته پس در مورد محتوای نقدش نظری ندارم. اما با شناختی که از دوستمون دارم میدونم که مقاله درخوری هستش حتما.

  13. سلام به نظر من
    ما واقعا نمی تونیم از کشوری که فرهنگش خیلی با ما تفاوت داره انتظار داشته باشیم چیزی برای فرهنگ ما بسازه مثلاً تو ژاپن اعتقاد به چند خدایی خیلی رواج داره و خیلی از چیزهای دیگه ما باید سعی کنیم خودمون بدونیم ممکنه با چه چیزهایی روبه رو باشیم این که به طور کلی همه انیمه ها رو هدف منفی بدونیم یه کم نامردیه

    1. سلام بر شما دوست عزیز
      این حرف یک عمر منه. اونا دین و فرهنگشون با ما متفاوته. چه کمپانی های یهودی،چه کمپانی های شرقی چه غربی. همشون. به همین دلیله که همش دارم میگم فرد مسلمان ایرانی اعتقادات و فرهنگش با این قبیل آثار متفاوت و گاهی در تضاده. پس با آگاهی نگاه کنید تا مبادا بازیچه بشید. این مقاله رو هم برای همین نوشتم. مثلا برخی مضامین انیمه ها اعتقادات بودایی هستند. ولی ما که بودایی نیستیم پس باید حواسمون باشه. البته نا گفته هم نماند که برخی مضامین برای تمام ادیان و اعتقادات و اخلاقیات مضر هستند و کلا برای بشریت ایراد دارند و به فرهنگ و دین خاصی مرتبط نیستن.
      سپاس از اینکه کامنت گذاشتید

  14. سلام.خسته نباشید.واقعا خدا خیرتون بده که وقت میزارید و مردم رو با نقدهاتون آگاه میکنید.انیمه هم معضلی شده.در آینده باز هم انیمه نقد میکنید؟

    1. سلام علیکم
      سپاس از حسن توجه تون
      بله حتما ادامه داره
      الان در دستور کار نوراگامی، سایکو پس، نام تو و فرشتگان مرگ قرار دارند.
      انیمه شیطان کش هم تموم بشه نقدش رو می نویسیم قرار میدیم حتما

        1. سلام علیکم
          بله بله اونم ارزششو داره. منتها باید مشخص بشه که آیا فصل بعد در کاره یا نه و منتها چون سه تا از فصل هاش تقریبا داستان و ایدئولوژی متفاوت دارن باید فصل به فصل نقدش کنیم که احتمالا برای سه ماهه سال ۱۴۰۱ نقدش رو منتشر کنیم. در دستور کار فعلیمون قرار نداره اما به فکرش هستیم. البته اینکه منتظر اومدن سینمایی جدیدش و اخبار قطعی ادامه این انیمه هم هستیم در تاملمون بی تاثیر نیست

  15. به نظرم انیمه فقط کاپیتان سوباسا ۱۹۸۳.نمیدونم چرا اما بقیه انیمه ها در نظرم اصلا خوب ساخته نشدن. نسبت بقیه انیمه ها به فوتبالیست ها مثل یک مورچه به یک لشکره. البته شاید بقیه چیزای دیگه رو دوست داشته باشن. نظرشون قابل احترامه.

    1. از لحاظ حالت گرافیکی به پاش نمیرسن(دقت کنید در بیشتر انیمه ها فرم صورت کاراکتر یه فرم خاصه اما در کاپیتان سوباسا اینطور نیست) و داستانی و فیلمنامه، نظر شخصی من برتر بودن کاپیتان سوباسا هست.

  16. سلام لطفا نظرتون رو درباره این انیمه ها هم بگین یا اینکه توی یه مطلب جدا نقدشون رو بذارین:
    قلعه متحرک هاول
    مدفن کرم های شب تاب
    شهر ارواح
    نام تو

    خیلی ممنون

    1. سلام علیکم
      نام تو در دست نگارشه، مدفن کرم های شب تاب بهترین اثر در مورد خباثت جنگ بود تمرکزشم روی خود خود جنگ بود خیلی به عاملین جنگ کاری نداشت، هاول و شهر ارواح هم به شدت گیج کننده هستن و هر حرفی هم که دارن مثل آدم بهمون نمیگن باید بیشتر بررسی بشن.

      1. یکی از منتقدین حوزه رسانه تعریف میکرد میگفت رفته بود ژاپن جلسه ای با چند مسئول ژاپنی داشت در حد استاد دانشگاه و اینا مثلا.میگفت اول جلسه به احترام کشته شدگان بمباران اتمی سکوت کردیم بعدش من بلند شدم راجع به نقش و خباثت امریکایی ها در بمباران اتمی غیرنظامیان ژاپنی حرف زدم ولی کسی گوشش بدهکار نبود!بعد از جلسه یکیشون به من گفت اگر درباره این موضوع صحبت کنیم ممکنه شغلمون رو از دست بدیم!یه دوستی یه حرف خیلی قشنگی میزد میگفت ژاپنی ها از خود امریکایی ها و غربی ها غربی تر شدن!دیگه از محصولات رسانه ایشون مثل انیمه ها هم نمیشه انتظار زیادی داشت.البته اینم بگم مثلا در فصل سوم هنر شمشیرزنی اگر دیده باشید اشاره ای به خباثت امریکایی ها میشه اما صرفا فقط در حاشیه هست و کلا خیلی بهش اشاره ای نمیکنن.ضمنا نقدهاتون هم بسیار منطقی و جالب و مفید هست.دمتون گرم

        1. سلام علیکم
          در مورد غرب زدگی رسانه های ژاپن درست گفتید و سه دلیل داره. اول سازنده هایی هستن که دانش آموزخته دانشکده های هالیوود هستن. حالا چه نویسندگی چه کارگردانی چه بقیه. دوم سازنده هایی که با کپی کردن یا تقلید از اثار غربی انیمه میسازن. سوم هم شرکت های توزیع کننده هستن. از همه موثر ترشونم همین شرکت های توزیع کننده هستن. این شرکتا مثل فانیمیشن و نتفلیکس میتونن باعث دیده شدن یک اثر بشن و برای اینکه یک اثر رو در دستور کار قرار بدن هم یکسری از تفکرات یا هنجارها رو اجباری میکنن که حتما در انیمه بیاد هم درصد کلونی از سود انیمه رو بر میدارن. این شرکتای توزیع کننده هم آمریکایی هستن. یکبار از انیماتور های استودیو ماپا یک فیلم درومد که اشک میریختن و گریه میکردنو میگفتن ما داریم انیمه رو میسازیم اما پولش میره تو جیب کسی که اصلا براش کاری نکرده. حتی بعضی جاها گفته شده که ۹۵٪ سود انیمه رو هم شرکت توزیع کننده برداشته.
          با تشکر از کامنت و حسن نیت شما🙏

    1. سلام علیکم
      چون بودایی ها بهش اعتقاد دارند و ژاپنی ها نیز بودایی هستند. پس اعتقادات خودشون رو در آثارشون نمایش میدن.

  17. سلام خسته نباشید و وقت بخیر
    بببخشید ولی کسی که
    اوتاکوعه
    دلایل منطقی خودشو داره
    هیچ چیزی کامل نبوده و هیچ چیزیم کامل نخواهد بود
    منطقا انیمه هم قرار نیست اونجور که ما میخوایم ساخته بشه
    در ضمن خیلی از انیمه ها هستن که ارزششون بیشتره
    مثل اینکه به اینکه خیلی خیلی از انیمه ها از انحرافات جنسی نقد می کنن
    رو بطور کلی فاکتور گرفتید
    خیلی از انیمه ها هستن که همچین دید گاهی دارن مثلا توی توکیو غول از شهوت خیلی بد گفته مبشه
    توی ناروتو یکی از چیزای ممنونعه شهوته و در خیلی شخصیت هاش که قوین عملا چ شهوتی دیده نمیشه مثل هیوگا نجی . مثل اوچیها ایتاچی و اوچبها شیسویی
    این خیلی غیر منطقیه
    که فوکوستون روی همون چیزایی که میخواین و چیزی رو که هست رو نمی بینید بلکه اون چیزی رو نشون میدید که هدفتونه
    مخلص کلام ما اوتاکو ها عقاید خودمونو داریم
    مگه کجاس اسلام گفته که نمیشه ادم عقاید خودشو داشته باشهه؟؟
    اون چیزی که من یادمه لا اکراه فی الدین هست
    اینم بدونید لطفا اگه با دیدن یک سینه خانمی که با همون سینه میخواد به بچه شیر بده از راه اسلام بدر میشوید
    سخت در اشتباهید
    به هر حال هم من و هم شما پریماتیم و پستاندار به حساب می آییم و اینجور چیزا طبیعیه اگه جنبشه اشو ندارید خوب به راحنچتی می تونین نبینید !
    در ضمنانیمه حس و حال مخصوص خودشو داره
    اگه اینم که یک چیز نایابه در نظر بگیرید ممنون میشم
    به یک نکته ای خودم پی بردم این بود که همیشه تو اسلام و احادیث گفته میشه بالاترین فرد با تقوا ترین فرده
    به نظرتون همچین چیزی تو خیلی از انیمه ها که شخصیت محوریشون داره تقوا به خرج میده و کلی تلاش می کنه دیده نمیشه
    به نظرم نقادتون قانع کننده نبودن حداقل برای منی که از بچگی اوتاکوعم اونام با انیمه ایی مثل فوتبالیستا
    از اونجایی که نقدتون به پای جذابیت و دنیای خاص انیمه نمیرسه پیشنهاد می کنم که لطفا در پی ساخت چیزی باشید مه دقیقا همون حسی که انیمه داره و خود ادم رو تا ته داستان می کشونه
    برید یک اثری همتای با اون بسازید اینجوری بهتر می تونین عقایدتون رو منتقل کنین
    نظرتون چیه به جای نقد کردن چیزی بسازید رو که خودتون میخواید یک چیزی مثل پهلوانان به شخصه پهلوانان از بچگی از کارتون های مورد علاقه ام بوده
    اگر اثاری مثل اون ساخته شه
    به علاوه گرافیک خیلی قوی تر
    و داستان چذاب تر
    تاثیر گذاری و قدرت قانع کردن خیلی بیشتری رو دارهد

    1. سلام علیکم
      اولا ما اومدیم نکات منفی پرتکرار انیمه ها رو گفتیم که هرکس که انیمه میبینه حواسش باشه و مبادا در دامشون بیافته. اصلا و ابدا منظور نگاه نکردن انیمه نبوده. اصل نقد هم همینه. ایجاد آگاهی نسبت به چیزی نه دفع

      ثانیا اوتاکو برای فرد معتاد به انیمه استفاده میشه با افتخار ازش اسم نبرید و برای توجیه هر چیزی خواهشا سراغ اسلام نرید

      در آخر حرف شما کاملا غیر قابل پذیرشه. به این دلیل که با چند پاراگراف سخنرانی دارید علاقه تون رو که انیمه اس توجیه میکنید اما در آخر علاقه ما که نقد کردنه رو تخریب میکنید و ما رو به سمت بی ربط دیگه ای هدایت میکنید. کسی که نقد میکنه دلایل منطقی خودشو داره.

      در کل به دلیل جبهه گیری غلط شما، تناقض در گفتار و قضاوت اشتباه در مورد مقاله و نقد اصلا و ابدا حرفتون مورد پذیرش نیست.

      من خودمم انیمه زیاد دیدم و توی واچ لیستم ۱۵۰ تا سریال و سینماییش هست. مگر میتونم بیام بگم انیمه نبینید. لطفا لطفا لطفا انتقاد پذیر باشید و اگر جایی چیزی ایراد داره قبولش کنید نه جبهه گیری

  18. سلام مجدد و خوشحالم دوباره به سایتتون سر زدم
    متاسفانه پاسختون رو دیر دیدم و به دلیل مشغله های دانشگاه زیاد به سایتتون نمیتونم بیام ولی با تحلیل های زیباتون حالم سرجاش میاد
    پاسخ هاتون رو کامل خواندم و لذت بردم حقیقتا زیاد تو آیگپ فعالیتی ندارم و متاسفانه به دلیل دانشجو بودنم شاید زیاد کمکی ازم برنیاد ولی حتما در اولین فرصت یه گپ و گفتی باهاتون خواهم داشت چون همنشینی با عالمان دغدغه مند عین عبادته
    قصد داشتم در کنار زیارت شما کارگردان هایی هم از همین شرق آسیا معرفی کنم که شاید دیدن آثارشون کمتر از خواندن مقالات شما فیض نداشته باشه یکی از کارگردانانی که الان هم در حال تماشا کردن آثارشون هستم کیم کی دوک هست که متاسفانه سال پیش بر اثر کرونا درگذشتند و جزو معدود کارگردانانی هستند یا بهتره بگم بودند که در عین ساخت ظریف ترین ، عرفانی ترین و زیباترین آثار میتوانستند تکان دهنده ترین و ترسناک ترین آثار رو در مذمت جهان مدرن بسازند و ساختند شاید برای شروع دیدن فیلم های isle و 3iron مناسب باشه که هر دو آثار بسیار زیبا و عرفانی هستند و کیم کی دوک از کارگردانان دغدغه مند نسبت به جامعه بوده و مسائل اجتماعی و فرهنگی هم پر رنگه در آثار ایشون و البته ایشون بیشتر برای فیلم spring summer fall winter .. and spring در دنیا شناخته می شوند که جدا از مضمون تناسخ که البته ظاهری هست مضامین عمیق تری داره و حتی همین مضمون مذکور هم مفهوم عمیق تری پیرامون نفس و مراحل اون داره
    در کنار کارگردان هایی چون پارک چون ووک و بونگ جون هو از بزرگان و سرآمد های سینمای کره و حتی آسیا بوده و مشخصه اصلی کارهاشون سکوت و کمبود دیالوگ ، عدم داستان پردازی پررنگ و نمادگرایی هست
    از کارگردان های ژاپن غیر از بزرگان کلاسیکش ( کوروساوا ، ازو ، میزوگوچی و کوبایاشی ) هم کارگردان بزرگی چون هیروکازو کورییدا که واسه shoplifters هم نامزد اسکار بودند کارگردان بزرگیه و مفاهیمی که در آثارش میپردازه هم احتمالا برای شما جالب باشه و ضدیتی آنچنان با عقاید ما نداره و البته ایمامورا هم که با فیلم مارماهی مشترکا با مرحوم کیارستمی نخل طلا رو گرفته بود هم آثار قابل ملاحظه ای داره
    از سینمای چین هم فیلم better days که دغدغه اجتماعی داشت و سال پیش نامزد اسکار هم شد فیلم خوبیه برای شروع دیدن سینمای چین هر چند اگه دنبال اثری با مفاهیم ایدیولوژیک تر هستید انیمیشن ne zha هم میتونه خوب باشه حتی برای نوشتن مقاله
    اما اگه می خواهید جدی تر سینمای چین رو دنبال کنید دیدن آثار ادوارد یانگ و ژانگ ییمو توصیه میشه ولی ونگ کار وای آثارش روشنفکر مآبانه هستند و ممکنه خوشتون نیاد هرچند به نظرم دیدن in the mood for love رو از دست ندید

    در کنار کارگردان های نام برده چند اثر هم نام می برم که دیدنشون خالی از لطف نیست :
    Wanishing time : a boy who returned
    Twilight Samurai
    Better days
    Silenced
    Castaway on the moon
    Farewell my concubine
    Yellow Sea

    خیلی خوشحال میشم در مورد فیلم ترسناک wailing هم که می‌تونه اثری در نقد انسان مدرن باشه مقاله ای بنویسید

    1. سلام علیکم
      ممنون بابت حسن نیت شما
      برخی رو دیدم برخی دیگر رو نه
      انشاءالله به مرور تماشا میکنم

      اون بهار تابستان پاییز زمستان بهار علاوه بر محوریت تناسخ یکی از بودیزه ترین آثار هم هست. ناژا هم که منو به شدت به یاد تولد دجال و اتفاقات میانمار انداخت.
      آثار قشنگی هم هستن ولی برای کسی که از بودیسم اطلاع کافی نداره یا براش توجیه نشده اس ممکنه خطرناک باشن

      1. خواهش میکنم لطف می فرمایید
        والا دیدن این آثار آنچنان تاثیری بر عقاید من نداشته چون از قبل جهان بینی و عقاید خودم رو شکل دادم اما با این حال به محتوای اثری که می بینم یا می خواهم ببینم دقت می کنم
        بقیه آثار کیم کی دوک هم تماشا کرده اید ؟ به نظر من بودیسم جز در بعضی موارد با عرفان اسلامی وجه اشتراکات زیادی داره و اعتقاد دارم هر مکتبی به خصوص همین بودیسم بهره ای از حقیقت رو با شدت و ضعف متفاوت داره
        مثلا شاید دیدن 3iron که زیاد مضامین بودایی در آن پررنگ نیست در درک بهتر شما از این کارگردان موثر باشه
        خیلی از آثار ایشون مثل dream هم دارای ایده های اوریجینالی هستند
        فیلم wanishing time که البته از این کارگردان نیست هم اثر قابل ملاحظه ای است البته ساده تر و نوجوان پسند تره ولی داستان متفاوت و جالبی داره
        از آثاری که معرفی کردم کدوم رو تماشا کرده اید ؟ اگر امکان داره خیلی دوست دارم چند اثر پیشنهادی شرق آسیا هم از نظر شما ببینم

        1. با تمام آگاهی ها و عقاید محکم، روی ضمیر ناخودآگاه تاثیر داره. به هر حال اینا غذای روح هستن که کیفیت بالایی ندارن، شاید چرب و خوشمزه باشن، اما روح ما رو تهش به زانو در میارن.
          اما اگر میخوای آب نبات مضر و شیرین رو از یه بچه بگیری بااااید بهش عسل مفید و شیرین بدی.
          متاسفانه ما غذای روحی مفید برای دنیا تولید نکردیم، حتی با گذشت بیش از 40 سال از انقلاب!
          ولی منتظر باشید، خبرای خوبی تو راهه!

        2. سلام علیکم
          اگر بخوام یک مقایسه عادلانه از سینمای ایران بیارم، با فاکتور گیری چند تا اثر مثل مختارنامه و… ، سینمای ایران دقیقا مثل ایرانخودرد و سایپا هستش. محصولات زیاد، پر تیراژ، خریدار زیاد اما افتضاح و مردم هم از سر اجبار میرن سراغشون. در مورد چرایی این اتفاق هم ساعت ها میشه صحبت کرد و از مافیای داخل کشور حرف زد. اما خب تاثیری در روند بهبود نداره پس نه سرتون رو در میارم نه اعصابتون رو به هم میریزم.

          امیدوارم در آینده با حضور نسل جوان اتفاقات خیلی خوبی در عرصه رسانه ملی رخ بده و راه گذشتگان رو در این مسیر طی نکنند.

        3. سلام علیکم
          از اثاری که اسم بردید ناژا بهار…بهار رو دیدم صرفا. هنوز خیلی وارد سینمای شرق نشدم.
          ببینید دو تا عرفان ضد اسلامی داریم. یکی کابالاس کا از قرن ۱۷ ایدئولوژی ضد اسلامی درش شکل گرفت. از اون جهت که کابالا همون عرفان یهوده به همین دلیل توی هالیوود هم نمود داره و مضامین ضد اسلامی رو میشه توی فیلما دید.
          یکی دیگم بودا هستش. بودایی ها مخصوصا بودایی های تبتی که اصیل ترین بودایی هان به شدت از اسلام و مسلمانان تنفر دارن و قضیه به شکستشون در هزار و چند سال پیش در هند برمیگرده. حتی در مراسم کالاچاکرا نمادین کعبه رو تخریب میکنن.
          در کنار این موضوع اعتقادات عرفان بودا همسو با نظام های غربی هستش. به خدا اعتقاد ندارند، جهان عدالت محور نیست، جهان تصادفی آفریده شده، آخرت وجود نداره و تناسخ وجود داره. در برخی مذاهب بودا هم خدا بیشتر شبیه یک موجود قدرتمنده تا آفرننده و تدبیر کننده در جهان. بنابه همین اعتقادات سینمای هالیوود هم خیلی از این عرفان در فیلم هاش نمایش میده.
          در کل بودایی ها هم خودشون از مسلمان و اسلام متنفر هستن هم طیف زیادی از اعتقاداتشون متضاد و مغایر با نظر اسلامه. از این جهت بدون دونستن اعتقاداتشون و با آگاهی کم دیدن آثار شرقی و حتی غربی که خیلی عرفان بودا درش زیاد شده میتونه آسیب زا باشه. و منظور من از کامنت قبلی همین بود که مخاطب مسلمان ایرانی یکم باید حواسشو جمع کنه.

          متاسفانه شناختی از این کارگردان ندارم اما سعی میکنم آثاری رو که نام بردید تماشا کنم حتما تا هم با کارگردانش آشنا بشم هم از دیدن آثارش نکاتی رو یادبگیرم.

          در ضمن در حال تدوین یک مقاله در مورد بودیسم در سینما هستیم که انشاءالله پس از تکمیل منتشرش خواهیم کرد. در اون مقاله به اعتقادات بودا و بروزش در سینمای شرق و مخصوصا غرب می پردازیم.

          باتشکر از حسن نیت و همراهی شما

      2. مقاله جالبی بود و تاحدودی باهاش موافقم
        اما اوتاکو به معنی معتاده انیمه بودن نیست. به طرفداران معمولی انیمه اوتاکو میگن. خودم اوتاکو ام ولی کل وقتمو صرفش نمیکنم. درسمو میخونم. کارامو انجام میدم. به اخبار و قسمتهای انیمه مورد علاقم هم میرسم. مقالتون یه ایراد دیگه هم داشت. ما اوتاکو و کیپاپر ها به هرکسی که انتقاد کنه هیتر نمیگیم. به کسایی میگیم هیتر که بی دلیل هیت بدن.

        1. ما معنی حقیقی اوتاکو رو گفتیم. با این تعریفا شما اوتاکو نیستید… کسی که انیمه میبینه اوتاکو نیست کسی که معتاد انیمه است اوتاکو عه

  19. یک نکته:در فوتبالیست ها(کاپیتان سوباسا)
    من خودم هم نسخه ۱۹۸۳ رو دیدم،هم ۲۰۱۸ رو،هم در مسیر جام جهانی ۲۰۰۲ و ۲۰۰۸،هم نسخه ژاپنی،هم بازیشو کردم نسخه های فارسی،عربی،انگلیسی،ژاپنی
    از لحاظ جهت گیری چیز خاصی نداره و خیلی مفهوم منفی نداره،اما از لحاظ هنجار ها،باید بگم روابط نا متعارف به چشم میاد.اونم احتمالا کار توزیع کننده ها باشه.
    با احترام

    1. البته من هرگز خودمو معتاد یا اوتاکو نمی دونم.چون مایه ننگه.بازیشو هم چون جالب بود کردم.

      1. سلام علیکم
        این عالیه. به عنوان سرگرمی ازش استفاده میکنیم اما بهش اعتیاد پیدا نمیکنیم. خیلی خوبه

  20. سلام علیکم
    بهتره کلا به سمت فرهنگی غربی نرید
    امریکا و یهودیان تا حدی با ژاپن دوست هستند که حتی فناوری پیشرفته ترین جنگنده خودشون F35 رو در اختیار ژاپن قراردادند

    و اون عدد درجه سنی اعلام شده اکثر مواقع حقیقی نیست
    و در برخی وقت ها +7 که شما برای دانلود انتخاب میکنید
    شاید چیز هایی داشته باشه که حتی افراد 30 ساله هم حق نگاه کردن به این تصاویر و موضوعات زشت و قبیح رو نداشته باشند
    حروم همیشه حرامه
    نجس هم همیشه نجسه
    برای همه افراد
    فرقی هم نداره که در چه سنی باشند

    صدا و سیما اگر 4 تا از این کارتون های ژاپنی رو پخش کرده مربوط به دهه 60 هستش و حجاب شخصیت ها مشکلی نداشته اگر مسئله غیر اخلاقی و زشتی هم داشته توسط دوبله و سانسور حذف شده

  21. سلام
    واقعا تحلیل مرحله ای و زیبایی بود دستخوش
    ی انیمه کفرامیز دیگه من میشناسم اگه شماتونستید حتما نظرتون رو درموردش بگید انیمیشن
    Berserk Golden Age Arc

    برا من قسمت سومش خیلی کفرامیز دیده میشه
    قسمت سومش میرسن به ی جایی ک اون یارو griffith
    افتاده تو اب خورشید محو میشه ی لحظه انگار قیامت میشه بعد ۵نفر میان بالا ک از انسان های معمولی بسیااار قدبلند و هیکلی تر و قدرتمندترن ک شروع میکنن به قضاوت کردن
    اصن انگار ک خوده روزه قیامت هست خودشونم توی انیمیشن میگن ماک خدا نیستیم ولی دارن بحاخدا حکم صادر میکنن قضاوت میکنن
    هوفففف خیلی بدم امد ازاون انیمه.

  22. خداوکیلی sword art online من نسبت به همه انیمه ها ترجیح میدم…نکات اموزنده بسیار و داستان عاشقانه واقعا زیبایی داشت من سورت ارت انلاینو از نظر ماجرا و روابط عاشقانه بین اسونا و کیریتو واقعا دوست داشتم…..اینو نباید جز انیمه های مضر باشه….چون واقعا زیبا بود

    1. سلام علیکم
      از بهترین ها در داستان، پایان ها، هیجان و شخصیت ها همین انیمه هنر شمشیر زنی آنلاین هستش. حتی جزء انیمه های مورد علاقه خود بنده هم هست. منتها هیچ زیبایی نباید مارو از محتوا غافل کنه. گرچه مثل طیف بالایی از انیمه ها محتوای منفی نداره اما پاک و معصوم هم نیست. ما از آثار انیمیشنی برای لذت بردن استفاده می کنیم، اما لذت بردن از این شاهکار اا دلیل نمیشه از ذهن و روحمون غافل بشیم. اگر عمری باشه انشاءالله سراغ این انیمه هم میریم اما از الان مشخصه که با یک اثر پرمحتوا طرف نیستیم و بیشترین مانور روی سطح داستان هستش.

        1. سلام علیکم
          فرشتگان مرگ، دفترچه مرگ و نام تو
          درمورد آرگو پروکسی و نئون جنسیس هم داریم فکر می کنیم اما هنوز قطعی نیستند

  23. سلام و عرض ادب

    تحلیل خوب، آموزنده و بیدارکننده‌ای بود.
    یک ایراد در این تحلیل به چشم خورد که اعلام می‌کنم تا اصلاح بشود.

    ‌ساینتیست (scientist) و مادی‌گرا (materialist) دقیقا یکی نیستند. برخی از ساینتیست‌های افراطی دیدگاه مادی‌گرایانه هم دارند که به کفر می‌انجامد. اما در این بین خیلی از ساینتیست‌ها، من جمله بسیاری از محققین برجسته‌ی کشور خودمان، کاملا دیندار و باورمندانه زندگی می‌کنند.

    یک مثال از ساینتیستِ غربی که در یکی از کتاب‌هایش به نقد دیدگاه تک ساحتی (ماتریالیسم) پرداخته، آقای ویکتور فرانکل است که در کتاب «انسان در جستجوی معنا» دیدگاهِ استاد خودش (زیگموند فروید) را نقد می‌کند و می‌گوید انسان سالم به معنا هم نیاز دارد و همه چیز مادی نیست.

    ممنونم از وقتی که برای نگارش این تحلیل گذاشتید، که قطعا کم نبوده. خواهشمندم این بخش را اصلاح کنید، زیرا باعث ایجاد تنش در بین برخی از مخاطبین شما می‌گردد.

        1. هگل فیلسوف مطرح آلمانی یک جمله مشهور داره که میگه حقیقت وسیع تر از چیزیه که در یک حوزه خاص گنجانده بشه
          دقیقا در طرف مقابل , ساینتیسم یا علم زدگی حقیقت رو به حوزه خودش تقلیل میده و چیزی فرا تر از اون رو قبول نداره در حالی که حتی علم امری متغیر و محدوده و حتی برای واژگانی چون ماده یا material تعاریف مشخص و مطمئنی وجود ندارد و اتفاق نظری بین دانشمندان نیست مثلا تا مدت ها ماده از انرژی چیزی جدا فرض می شد و انرژی صرفا در مسائلی چون نیرو و کار استفاده می شد و تا حدی جنبه انتزاعی داشت
          علم زدگی با علم گرایی متفاوته

  24. سلام
    واقعا از شما با این تحلیل خوبتون تشکر می کنم

    پ. ن: کجا بودید تا حالا من شمارو ندیدم

  25. سلام
    واقعا دمتون گرم. جذب انیمه بشدت داره بین جوون ها زیاد میشه و کم پیدا میشه کسی در این زمینه آسیب شناسی کنه. واقعا کیف کردم تو این مساله ورود کردین آفرین

  26. سلام من اگه دقت کنم به انیمه و تلاش گنم روم تاثیر نزاره میتونم ببینم سنم ۱۶ به اسلام هم اعتقاد دارم هرچند میگن که
    پسر نوح با بدان بنشست خاندان نبوتش گم شد
    سگ اصحاب کهف چند روزی(یادم نمیاد😑)پی نیکان گرفت و مردم شد.
    با توجه که تو قرآنم اشاره شده الان میگید من چیکار کنم نبینم هرچی بگید برای من قابل احتراما

    1. سلام علیکم
      به شخصه که برای تحقیق ۱۸۰ اثر انیمه ژاپنی رو مورد بررسی قرار دادم، رک و پوست کنده بگم این آثار اکثرا آسیب زا هستند. هر وقت هر کسی از من پرسیده از چه سنی انیمه ببینم گفتم کلا نبین اگر قصد دیدن داری بعد از ۱۸ سالگی با دیوار اعتقادی راسخ(وینی، اخلاقی، عرفی و…) ببین اوتم محدود نه به عنوان یک معتاد به این صنعت. واقعا برخی آثارشون ارزس دیدن دارند اما مدیوم انیمه در کل مدیوم سالمی نیست متاسفانه

      1. باشه پس نمیبینم ولی قهرمان سپر که شونن بیشتر میتونم اون ببینم و همینطور زمانی که به عنوان اسلایم تناسخ پیدا کردم این دوتا رو میتونم ببینم دیگه چیزی نمیبینم اشکال که نداره ؟؟؟چون شما سواد رسانه ای تون بالاست میپرسم
        پی‌نوشت(ولی واقا به بقیه توصیه میکنم محصولات funimation نبینید فقط برای منحرفاست از تناسخ یک علاف که واقا شخصیت اصلیشو نتونستم درک کنم یه عوضی به تمام معنا که اومده عقده هاشو خالی کنه. تا چند قسمت نتونستم ببینم تا high school dxd که داستان خاصی نداره اونم یه قسمت دیدم ول کردم کلا اگه دیدید انیمه محصول این شرکت واقا نبینید هرچی پول در آوردن حرومشون )
        میشه لطفا در باره همین کمپانی انیمه _funimation_مطلب بنویسید

        1. البته بگم انیمه ها مانند دراگون بال، وان پیس، یو یو هاکوشو، آکادمی قهرمان من، حمله به تایتان، فری تیل، شبدر سیاه، فروتس بسکت، آنساتسو کیوشیتسو، کابوی بیباپ، توکیو غول و کد گیاس هم ساخته این کمپانیه و من ندیدمشون ولی به نظرم وسطای انیمه و به طور مخفی اون سیاست کثیف گزاشته باشه

        2. انشاءالله در دستور کار قرار میگیره

      2. سلام عرض شد ، مقاله ی خیلی مفیدی نوشتید خدا قوت
        شما خودتون چه انیمه هایی برای کسی که ۱۹ سال سن داره پیشنهاد میدید ؟؟

        1. سلام علیکم
          بستگی داره که چه ژانر و چه سبکی سلیقه شما باشه… بسته به سلیقه می شه لیست پیشنهادی داد… همچنین مهمه یکی می خواد انیمه رو برای یادگیری یا مفاهیمش ببینه یا برای صرفا تفریح می خواد ببینه

        2. کدگیاس، سری اصلی فیت(فیت زیرو، بلید ورکس، هیونز فیل)، اود تاکسی، سایکوپس، to your eternity، وایولت اورگاردن و درورو

          این اثار خیلی از نظر مفهومی عالی هستن و از نظر داستانی و ژانری هم عالی عمل میکنند :

          خیلی متشکرم از پیشنهاد عالیتون
          همینا رو فقط پیشنهاد میکنید یا بیشترم هستن؟
          این چند وقته همش دنبال انیمه های قشنگی هستم که سرگرم بشم ، خیلی صنعت جذابیه

        3. سلام علیکم
          بهترین آثاری بودند که تونستیم معرفی کنیم
          آثار دیگه ای مثل مانستر هم هستند که ارزش دیدن دارند

        4. سلام علیکم
          بهترین آثاری بودند که تونستیم معرفی کنیم
          آثار دیگه ای مثل مانستر هم هستند که ارزش دیدن دارند:

          سپاسگذارم

      3. سلام علیکم
        بستگی داره که چه ژانر و چه سبکی سلیقه شما باشه… بسته به سلیقه می شه لیست پیشنهادی داد… همچنین مهمه یکی می خواد انیمه رو برای یادگیری یا مفاهیمش ببینه یا برای صرفا تفریح می خواد ببینه:

        صرفا و بدون شک من چیزی و انتخاب می‌کنم که ازش یادبگیرم و مفهومی و عمیق باشه از اینکه وقتم و با چیزی پر کنم که هیچ تاثیری روم نزاره و یا محتوای بدردنخوری باشه متنفرم .
        برای ژانر هم چیزی رو دوست دارم که واقعا تاثیرگذار باشه و همینطور حرفی برای گفتن داشته باشه انیمه هایی چون اتک آن تایتان ، فول متال ، مانستر، ناکجا آباد موعود و …. که بشدت تاثیر گذار بودن برام 🥺 ولی خودم بیشتر به ژانر هایی از قبیل فلسفی، روانشناختی ، دارک ، اکشن،شونن و مخصوصا *هیجاااانی جوری که اصلا نمیتونی پیش بینی کنی که قراره چه اتفاقی بیفته و مو به تنت سیخ کنه* برعکس از محتواهایی که خیلی آروم و یکنواخت و بی مفهوم باشه عذرخواهی میکنم حالم بهم میخوره ، سریعا از گوشیم پاکش میکنم.
        الان من به پیشنهاد دوستان انیمه موریاتی وطن پرست و دارم میبینم قسمت سوم هستم واقعا یچیز بیخودیه ، اونقدری که ازش تعریف میکردن نبود واقعا 😐 در کل بیشتر جوان ها و نوجوانان خیلی علاقه هاشون علامت سوال داره…. به دنبال زرق و برق یک موضوع میرن تا اینکه ارزش واقعی و درک کنند متاسفانه.

        امیدوارم تا اینجای توضیحات این بنده حقیر متوجه شده باشید که چی میگم. از شما ممنون میشم چندتا انیمه ای معرفی کنید که همونطور که بالا گفتم ارزش دیدن رو داشته باشه .. تا الان نزدیک به چندتاااا انیمه دانلود کردم ولی خب به قسمت سوم چهارم که رسیدم سریعا پاک کردم…

        1. کدگیاس، سری اصلی فیت(فیت زیرو، بلید ورکس، هیونز فیل)، اود تاکسی، سایکوپس، to your eternity، وایولت اورگاردن و درورو

          این اثار خیلی از نظر مفهومی عالی هستن و از نظر داستانی و ژانری هم عالی عمل میکنند

  27. سلام. به عنوان یه جوانی که در حد خودم تجربه هایی دارم میخوام توصیه ای به شما بکنن. مادر من هیچوقت به من کودک نگفت نزار کسی لباتو ببوسه یا کسی به جاهای خاصیت دست بزنه و هیچوقت هم صدمه ای ندیدم اما شخصی از اقوام ما هست که از سنین 4 5 سالگی خیلی چیزارو والدینش بهش گفته بودن و هروقت میخواستیم ببوسیمش جلوی لبشو میگرفت میگفت زشته مامانم گفته لباتو کسی نبوسه. این بلوغ زودرس رو براش بهمراه داشت. چیزایی که لازم نبود بدونه ولی بهش گفته بودن. خودم چهارسال پیش دوتا کتاب از آستان قدس رضوی گرفتم که راجب سلبریتی های هالیوود و دیزنی بود. من تو کودکی این انیمیشن های فروزن و باربی رو دیده بودم و هیچکدوم از مفاهیمی که داخل اون کتاب نوشته بود رو درک نکردم هیچوقت نفهمیدم کجای رابطه دو خواهر ربط به همجنسگرایی داشته. کسی که هیچ اطلاعی راجب این چیزا نداره و این نقد ها و کتاب هارو بخونه با واژه های جدیدی مواجه میشه که نمیشناستشون، پس میره تو اینترنت سرچ میکنه و اطلاعات چه درست چه غلط رو یاد میگیره و ممکنه حتی کاملا به ضررش باشه ولی شما مسئولشی. شما که اومدی برای هرکدوم مثل زدی کسی که این انیمه هارم ندیده باشه میره میبینه. با اطلاعات بیشتر و این ممکنه خیلی بد باشه.
    شما با فنای تعصبی اشنایی دارید تعصب هرجایی وجود داره شماهم ادم تعصبی هستید. کسی که فن تعصبیه وقتی شما اینارو میگید فکر کردید میگه وای چه بد چه غلط؟ خیر این بچه میره کاملا یاد میگیره و اگر هدفی پشت اون اثر باشه رو کشف میکنه و خودش رو شبیه اون میکنه چون تعصب داره و بنظرش هرچی بشه درسته.
    کروهگ های تکفیری داعش و تمام این منافقا فک کردید از کجا اومدن؟ بیشترشون بخاطر اطلاعلات ناقص خودمون وارد این راها شدن. خودشون رفتن دنبال پاسخ و متاسفانه منابع غلط همیشه تو صحنه حضور دارن پس لطفا بیشتر کار کنید روی شیوه هاتون

    1. در جامعه ما انیمه ها تازه در حال دیده شدن هستند و اکثر موارد کریح در اکثر این آثار به راحتی قابل مشاهده هستند
      کسب که با انیمه و آشنایی نداره مقالات مرتبط رو مطالعه نمی کنه
      در ضمن شما گویا از وضعیت جامعه بی خبرید… وضعیت فعلی به نحویه که با نگفتن و بیان نکردن و چشم و گوش بستن نمیشه این چیزا رو تضمین کرد… بسیاری سایت ها هستند که فیلتر نیستند و به راحتی آثار با این مضمین رو معرفی می کنن و برای این ژانر های زشت واچ لیست معرفی می کنن
      در سطح نت این اطلاعات ریخته و فراوونه
      اگر حداقل یک سایت وجود نداشته باشه که بعد منفی ماجرا رو تعریف کنه اون زمانه که بچه ها به قهقرا می رن
      شما صرفا با جامعه دو نفری که تحلیل کردید به قضیه نگاه کردید اما تیم ما متشکل از افراد با قشر های مختلفه که همگی کف جامعه بزرگ شدند و با افراد زیادی به صورت حضوری و مجازی آشنایی دارند
      ما بی شعور نیستیم که با مثلا هدف اصلاح کار رو خراب تر کنیم
      برای هر جمله شورا تشکیل می دیم و بر اساس وضعیت روز جامعه تصمیم می گیریم
      بسیاری از مخاطبین از این نوع تحلیل راضی هستند چون برای اولین بار حتی بخش منفی ماجرا و معضلاتش معرفی و تحلیل شده
      این خودش اثباتی بر درست بودن روش ماست دوست عزیز

      1. شما که بسیار تجربه داری حتما میدونی که ادم با ادم فرق داره و اگه از 10 نفز 7 نفر رو به راه درست هدایت کنی با همون روش 3 نفر ممکنه به بدترین نحو به راه منفی برن
        قربانی کردن تعدادی افراد برای نجات دادن افراد دیگه! بعدشم مسئله فقط انیمه نیست که هرچیز دیگه ای که وجود داره و شما به چیزایی ربط میدی که هرچند درست باشه ولی اون شخص اصلا اطلاع درستی از این قضیه نداره به قول خودتون کلی سایت که فیلتر هم نیستن ریخته و از کجا معلوم اون شخص منابع غلط رو انتخاب نکنه برای این کار؟
        با فیلمای برهنه و مستهجن هالیوود کاری ندارم که واضحه روی یه آدم تاثیر میذاره ولی انیمیشن یک چیزیه که به طور دیفالت تو ذهن آدم تخلیه من میدونم هیچوقت قرار نیست همچین زندگی رو توی واقعیت تجربه کنم و داشته باشم چون این اثر اصلا واقعی نیست. و خب بازم ادم با ادم فرق داره و ممکنه کسی اینو نفهمه.
        خلاصه که وقتی میخواید عبارتی رو بکار ببرید تو سایت خودتون منبع درست برای کسب اطلاعات از اون چیز رو هم قرار بدید شایدم داده باشید ولی بشخصه ندیدم جوری بزارید که مشخص باشه.

        1. در صورت کلیک بر روی عباراتی که با رنگ متفاوت در متن وجود دارند به منبع دسترسی پیدا خواهید کرد

        2. سلام نویسنده گرامی ذهن خودتان را درگیر و ناراحت نکنید. هزار سال هم باهاشون صحبت کنید هیچ فایده ای نداره. شما مانع منافعشان هستید وگرنه آدم معتاد و گرفتار شدید انیمه که دنبال حقیقت و رهایی خودش هستش این طور با شما دشمنی و مخالفت نخواهد داشت

  28. نظرات رو بدون بررسی و منطق حذف میکنید بسیار هم انسان های شریفی هستید

    1. این چندمین دیدگاهی از شماست که در این سایت تایید میشه
      قبل از این دیدگاه ها در سایت حضور نداشتید که مطلبی ازتون حذف کنیم
      حتی سایر کامنت هاتون هم که امروز گذاشتید تایید شدند
      هیچ نظری بدون بررسی حذف نمیشه فقط در صورت وجود فحش و توهین کامنت ها حذف میشن
      احتمالا شما تاخیر در تایید شدن کامنت هاتون رو با تایید نشدن اونها اشتباه گرفتید
      گاهی چون دیر به بخش کامنت ها سر می زنیم طول میکشه تا تایید کنیم اما کامنت های شما موردی نداشتند که تایید نکنیم و تاخیر در تایید هم بخاطر کم کاری ما در سر زدن به سایت بوده نه غیرقابل پخش بودن کامنت های شما

      برای قضاوت عجولانه و توهینی هم که به شرافت بچه های سایت کردید شما رو می بخشیم

  29. خیلی باحال بود
    من خودم انیمه میبینم و خیلی وقتا چیزای ضد دین توش دیدم

    فک میکردم با دیدن این چیزا قراره منحرف بشم و کلاً از راه خودم خارج شم
    ولی حالا با نقدی که از شما خوندم فهمیدم اگه سواد رسانه ای داشته باشیم به مشکلی برنمیخوریم
    خیلی عالی بود ممنون

  30. سلام معمولاً افرادی که طرفدار این انیمیشن های ژاپنی هستند (به اصطلاح خودشون انیمه) احتمالاً با واژه مانگا یا همون هم آشنایی دارند.

    آیا عده ای بی کار و زندگی هستند که از صبح تا شب برای شما (مانگا) ترجمه کنند؟ خواهشاً یک لحظه فکر کنید
    چه سودی براشون داره؟
    الحمدالله 80 درصد این سایت ها اشتراکی هستند و در دسترس عموم نیست.طرف بخواد هم بخونه باید خرید و هزینه داشته باشه که بخاطر همین اکثراً بیخیالش هستند ولی عده ای محدود از سایت ها از صبح تا شب مشغول ترجمه و انتشار مانگا با ترجمه در آپلودبوی هستند ولی چرا؟

    احسنت درست فهمیدید بحث پول و درآمد هنگفت وسط هستش

    صفحات آپلود بوی محل ثبت تبلیغات تجاری هستش
    در عوض تبلیغات صفحه های آپلودبوی پولی از درآمد تبلیغات هم به حساب فرستنده فایل میاد.
    در حقیقت آپلود کننده فایل ها هم در درآمد تبلیغ های آپلودبوی هم شریکه. برای همین سودش هستش که یک عده مخالف جمع شدن بساط این انیمه و مانگای ژاپنی ها هستند
    حالا درآمدش چه قدره؟ اینترنت که دارید با یک سرچ همه چی میاد دستتون.
    درآمدش مثل یوتیوب هستش البته درآمد آپلودبوی خیلی بیشتر هستش (خارج از تصور)
    میانگین برای هر 1000 دانلود حدود 3 دلار معادل 100 هزار تومن یعنی برای هر قسمت فایل که مثلاً 5 هزار تا دانلود داشته باشه برای هر قسمت حداقل 500 هزار تومن سود کامل
    که آپلودبوی اگر بازدید کننده هاش کم شود بدون شک دیگر مراجعه کننده و ثبت تبلیغی هم نخواهد داشت

    یک عده صدها مانگای مستهجن و کثیف رو ترجمه می‌کنند و رایگان در اختیار عموم قرار می‌دهند و نانشان به خاطر همین حسابی روغن و سکه است
    ولی به چه قیمت؟

  31. سلام من چند تا انیمه دیدم که از نظرم برای نقد مناسبه لطفا اینها رو هم نقد کنید
    darling in the franxx
    qleipnir
    kakegurui

  32. ممنون که انقدر موشکافانه این نکات رو متذکر شدید. بنده از کودکی به انیمه ها علاقه داشتم. اکثرا به خاطر آثار آقای میازاکی که حس و حال واقعا قشنگی داشتن. خصوصا تو دوران کرونا بیشتر به سمت انیمه ها ترغیب شدم. چندتایی دیدم و خودم رو اوتاکو میدونستم. الان چند وقتی هست که مطالب سایتتون رو میخونم و متوجه خیلی چیز ها شدم که قبلا نبودم. دیگه نمیخوام خودم رو یک اوتاکو بدونم. بلکه امیدوارم کسی باشم که به شکل آگاه سراغ یک رسانه بره و به آثار این چنینی صرفا فقط به عنوان سرگرمی و گذران اوقات فراغت نگاه نکنه و پیامد هاش هم در نظر بگیره. خیلی ممنون که در جهت آگاه بخشی به دیگران عمل میکنید و اثر مثبتی رو بنده گذاشتید🌱

  33. سلام. من سه ساله که انیمه نگاه میکنم برای اوقات فراغتم و بیش از 40 تا انیمه دیدم که اولینش همون انیمه طولانی ناروتو هستش.با اکثر تخلیل هاتون موافقم چون خودم به چشم داخل انیمه دیده بودمشون اما تو یه سری موارد فقط نظر شخصی خودتونو گفته بودید به عنوان مثال عرض کردید که اوتاکو همون کلمه معتاده در این باره عرض کنم اوتاکو یه لغت به اصطلاح طرفدار انیمه ست و هر طرفداری میتونه طرفدارش باشه ولی معتادش نباشه و رعایت کنه پس در این باره نمیتونید به کل نسبت بدید و اونارو معتاد خطاب کنید در مورد دوم گفتید با گذاشتن پروف انیمه ای و اینکه خودشون رو اوتاکو مینامند افتخار میکنن و فکر میکنن باعث بزرگ جلوه شدنشون میشه من داخل تل گپ اوتاکو داشتم و با انواع شون آشنا شدم و میتونه بگم که شاید یه درصدی همین طوری باشند اما بقیه که مثل منن فقط از روی سلیقه پروف انیمه میذارن و هدف اینکه خودشونو اوتاکو خطاب میکنن اینه که بگن که به انیمه علاقه دارن تا کسانی که مثل اونا هستند راجبش بحث کنند یا حرف بزنند اینا بستگی به نوع آدما داره همه مثل هم نیستند که انقدر رک اون مورد رو به کل نسبت دادید و نظر شخصی تون رو واردش کردین، به هر حال همه مثل هم نیستند و هرکسی نوع نگاه،عقاید،تفکرات، و غیره فرق داره از همین رو به جواب بعضی از نظردهندگان که گفتند انیمه نجس یا حرامه بگم که حرف اونا هم بر پایه همین منطق باطل و اشتباهه چون باز به کل نمیشه نسبت داد همه انیمه ها اونجوری که فکر میکنید دارای چیزای مستهجن خشونت شر گرایی و غیره نیستند اتفاقا بعضی هاشون نکات مثبتی دارند و پند دهنده آموزشی و مفید نیستند به طور قطع وقتی کسی چیزی رو نقد میکنه تا اونو به چشم ندیده باشه نمیتونه اونو قضاوت کنه پس شما دوست عزیز که به کل میگی انیمه نجس یا فلانه انیمه های دیگه رو ندیدی که همچین نظری میدید (این در جواب به بعضی دیدگاه های کاربران) از طرفی دیگه بنده مسلمون هستم و از نظر عقیدتی کاملا موافقم که چیزای صحنه داری که داخل بعضی انیمه ها میکنند اشتباهه اما اونا بودایی هستن و این چیزا داخل فرهنگ و جامعه خودشون عادیه پس نباید انتظار بیشتری ازشون داشته باشیم و از آسیب هاش جلوگیری کنیم همچنین انیمه و سریال های عادی دیگه سریالن و رده سنی و ژانر خودشون رو دارن پس اینم بگم که انیمه به خاطر خشونت و چیزهای غیر اخلاقی دیگه برای بچه ها مناسب نیست و برخی انیمه سازان از قصد انیمه های با ژانر هن.تای ای.چی و ترسناک و به کار بردن خشونت و غیره میخوان در کنار اهداف خودشون (چه بد و چه خوب) میخواند به مخاطبین القا کنند که انیمه برای بچه ها مناسب نیست به جاش کارتون ببینن شبکه های خودمون رو ببینن و والدین به نحوه صحیح فرزند هاشون رو کنترل کنند حتی اگرم خواستن انیمه ببینند انیمه های مناسب با رده سنی مناسب و با دوبله بذارن حتی 90 درصد انیمه های دوبله سانسور هستن پس خیالشون میتونه راحت باشه از اونجا که سریال ها بد و خوب دارن انیمه ها هم همینطور هستن اگه با نظر بنده مخالفید میتونید خودتون برید و ببینید. چه انیمه هایی که حتی از دهه 60 تو تلویزیون پخش میشد و کلی آدم از جمله والدین مون با اونا خاطره دارن و دوستشون دارن اگر میبیند توی این دهه بعضی انیمه ها بد شدن به خاطر بدتر شدن وضعیت جامعه ژاپن و جوامع دیگست به عنوان مثال تصور کنید شما انیمه فوتبالیست هارو دوست دارید و میخواید اونو دنبال کنید و ببینید اما یک سری از جاهاش صحنه دار میشه یا خشونت رخ میده شما اونو سر همین میذارید کنار و دیگه نگاه نمیکنید؟ این جواب بستگی به اینکه چه جور آدمی با چه نوع طرز دیدگاه و عقایدی هستید داره ما معتاد نیستیم ما چیزای نجس نمیبینیم ما فقط از داستان سالم و چیزای مثبت اون لذت میگیریم و چیزای بد رو فاکتور میگیریم و از آسیب هاش از طریق دین،ایمان،آگاهی و غیره جلوگیری میکنیم با موارد دیگه نقد و بررسی سایت کاملا موافقم و تاییدشون میکنم و واقعیت دارن حقیقت تلخیه ولی باید پذیرفت که پشت بعضی هاشون اهداف بدی هست و گاهی خوب اوتاکو بودن به معنی اعتیاد به انیمه نیست این یعنی که به انیمه علاقه داری و ازش لذت میبری در کلام آخر انیمه هم میتونه خوب باشه یا بد مهم اینه که تو چه هدفی از دیدنش داری و این میتونه نسبت به هدف تو خوب باشه یا بد

    1. صحبت های شما نکات مثبت و البته آمیخته به انحراف و اشتباهی داشت که من به طور خلاصه عرض میکنم :
      ۱- هدف نقد همانطور که جناب عبدالهی هم گفتن آگاه سازی و روشن شدن نکات منفی و ضعف های یک اثره نه رانده شدن یا کنار گذاشتن یک صنعت اونم انیمه هرچند که بخش قابل توجهی از آن کم و بیش آلوده به موضوعات انحرافی است باقی هم از یک فرهنگ نادرست تغذیه میشوند
      ۲- کلمه اوتاکو در لغت و در معنای اصلی به عنوان علاقه مند مفرط و حتی عاشق به یک چیزه پس همون دوستانی که شما می گویید و حتی خودتان هرچند کمتر دچار افراط باشید باز جزو این دسته قرار می گیرید مخصوصا که حتی نام خودتان رو همینجا از یک کاراکتر انیمه ای گرفته اید و از نام اصلی تان استفاده نکرده اید حالا من از شما که دچار افراط نیستی میپرسم چرا ؟
      ۳- فرهنگ ژاپن یک فرهنگ اصیل و ریشه دار در گذشته بوده که تمام مسائل فوق مثل تناسخ رو با این شدت نداشته در آیین بودا و همینطور شینتو تصورات در مورد تناسخ و دنیای بعد از مرگ به یک شکل نیست مثلا بعضی اعتقاد دارند ما بعد از چند دنیا در نهایت به بهشت یا مرحله جاودانه زندگی می رسیم و بعضی اعتقاد دارند تا بی نهایت ادامه دارد و حتی بعضی دقیقا به تناسخ هم اعتقاد ندارند اما چرا اینقدر رو این موضوعات تاکید می شود ؟ مسائل جنسی ، خشونت ، مشروب و کلمات شنیع موجود رو چطور توجیه می کنید ؟ آیا همین موضوعات در فرهنگ بودایی و در واقع شینتویی ژاپن بوده ؟ آیا فرهنگ کنونی ژاپن یک فرهنگ اصیله یا کمرنگ شده و آمیخته به تفکرات سرمایه داری غربی ؟
      ۴- دیدن آثار صرف نظر از خوب بودن یا بد بودنشون تاثیراتی بر روحیه و ذهن انسان می گذارد که حتی با نماز و روزه هم پاک نمی شود اگر اینطور بود که هر کی با نماز ، روزه ، ادعیه ، ذکات و … مصون از گناه و اشتباه بشه پس چرا ما نعوذ بالله معصوم یا از اولیای الهی نشدیم هنوز ؟ چرا امامان ما با آن مقام بزرگ حتی از گناهان کوچک هم دوری می کردند مثل نگاه نامناسب به دیگران ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *