انیمیشن سینماییمحصولات انیمیشنی

نقد و رمزگشایی انیمیشن Puss in Boots 2011 (گربه چکمه پوش)

 [box type=”info” align=”” class=”” width=””]

تریلر اثر

.
[/box]
سالیان سال منتقدان، اقتباسهای کمپانی دیزنی از داستانها و افسانهای قدیمی را زیر ذره بین قرار داده و مراقب بودند که انحرافی از داستان اورژینال صورت نگیرد. فیلمهایی که گاه گاه داستانهای نویسندگان جدیدتر مانند کریستین اندرسون و برادران گریم را نیز به تصویر میکشیدند. اما وقتی دریم ورکس وارد میدان شد، سنت را شکست و هرکدام از این داستانها را به نوعی دستکاری کرد. Puss in Boots هم از این روند مستثنی نیست. بطوری که داستان قرن ۱۷ امی Charles Perrault را کاملاً تغییر داده و شخصیتی همانند زورو خلق کرده است.
در این داستان مشخص میشود که گربه سری انیمیشن های Shrek (به صداپیشگی Antonio Bandera با آن لهجه اسپانیانی و جذابش) در بچگی بی سرپرست بوده و بخاطر سوء تفاهم هایی که در مورد گذشته اش داشته تبدیل به فردی یاقی شده است. وی که بعداً با انجام کارهای خوبی مانند نجات دادن یک پیرزن از دست گاوی وحشی به نوعی تبدیل به قهرمان شهرشان میشود، روزی به بخاطر دست داشتن در یک ماجرای سرقت بانک متواری میشود و سالها آزادانه برای خود زندگی میکند در حالی که سارق دیگر بانک هامپی دامپی تمام این مدت را در زندان محکومیتش را میگذراند.

فیلم Puss in Boots برخلاف Shrek که عناصر دنیای مدرن را به وفور با الِمان های موجود در افسانه های قدیمی ترکیب میکند، این المان ها را هرچند با دستکاری، ولی بیشتر دستمایه ماجراهایش قرار میدهد. فیلمنامه نویس اثر Tom Wheeler (با استفاده از داستانهای نوشته شده توسط Brian Lynch, Will Davies و خودش) برای توجیه اتفاقات عجیبی که از اواسط داستان میافتد، پیش زمینه هایی را در ابتدا آورده است. بطور مثال امکان پرواز کردن دلیجان هامپی دامپی را با نشان دادن ماشین پرونده در ابتدای داستان توجیه میکند.

بنطر میرسد تیم نویسندگان اثر درسهایی خوبی از داستانهای Shrek گرفته اند بطوری که سعی کرده اند با استفاده کمتر از شوخی های متفرقه، داستان اصلی را تحت الشعاع قرار ندهند. با این وجود میتوان گفت که جذابیت شخصیت ها همانند Shrek همچنان بخاطر نشان دادن رفتارهایی است که با موقعیتی که در آن قرار گرفته تناسبی ندارد. مثلاً در مورد شخصیت خود گربه معمولاً موقعیتها طوری نوشته شده است که از یک فرد عاشق و با اعتماد بنفس از آمریکای لاتین، انتظار نمیرود که اینقدر رفتار های معصومانه و “گربه وار” از خود نشان دهد و در واقع تمامی لحظات خنده دار فیلم هم برپایه همین تناقض بنا شده است.

اغلب آثار انیمیشن کمپانی دریم ورکس به گونه ایست که انگار ماجراها طوری پیش میرود که کم کم با رسیدن به انتهای داستان کنترل شان از دست کارگردان خارج میشود. عارضه ای که گربه چکمه پوش نیز از آن مستثنی نیست. گویی پایبندی سازندگان کار به خط روایی ای که برای داستان تدوین کرده اند با سرگرم کردن تماشاگر در تناقض است. بطوری که برای خنداندن تماشاگر باید الزاماً منطق داستان را در انتهای کار به نوعی قربانی کنند.

با نقد ویدیویی Puss in Boots با ما همراه باشید…
برای اطلاعات بیشتر به کانال تلگرامی ما مراجعه کنید :

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *