انیمیشن سینمایی

نقد و رمزگشایی انیمیشن Coco 2017 (کوکو)

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]

تریلر اثر

.
[/box]

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]

Production company: Disney – Pixar

Distributed by: Disney

IMDb (8.7 – ‎75,152 votes)

Rotten Tomatoes (97% – ‎263 reviews)

Metacritic (81% – 48 critics)

Budget: $175–200 million

Box office: $681.6 million[/box]

کوکو ، یک فیلم انیمیشنی ساخته شده توسط کمپانی پیکسار است که توسط استودیوی سینمایی والت دیزنی منتشر می‌شود. این فیلم انیمیشنی داستان پسرک ۱۲ ساله‌ای را روایت می‌کند که به صورت اتفاقی به جهان پس‌از‌مرگ می‌رود و در جهان پس از مرگ به دنبال پدر  مادر ،مادربزرگ خود می‌گردد.

موضوع فیلم روی ۲ محور اصلی است:
اول : جهان پس از مرگ و ترس از گناه
وجود جهان پس از مرگ یکی از مشترکات ادیان الهی است.وجود جهانی که هم جهنم داره و هم بهشت .
وجود جهنم به عنوان یکی از مواردی است که باعث ترس انسان می شود.ترسی که نتیجه عملکرد بد و گناه اوست. همین ترس باعث می شود انسان به خدا نزدیک تر شود.
اما در این انیمیشن ما در جهان پس از مرگ چیزی به اسمی جهنم نداریم.جهان پس از مرگ در کوکو جهانی شبیه همین دنیاست.

پولدار در این دنیا در آن جهان هم پولدار،بازیگر ، رقاص ،آوازخوان و نوازنده هم پس از مرگ هم همان طور هستند.
حتی قاتل در این دنیا(نوازنده معروف ) که دوست خود را به قتل رسانده و معروف شده هم در جهان پس از‌مرگ کسی متوجه قتلش نمیشه و با همان ثروت و معروفیت به کار خود ادامه میده.
هر‌چه شما در این دنیا معروفتر باشی و از هر لذتی استفاده کنید جهان پس از مرگ شما نیز چنین است.

در این زمینه یکی از فیلسوفان غربی به اسم جرمی بنتهام از بنیان گذاران نظریه روح منفعت طلبی و لذت جویی چنین می نویسد: هر عملی که لذت آور باشد از جنبه اخلاقی خیر است.

به عبارتی دیگر شما برای رسیدن به لذت از هر عملی می توانید استفاده کنید حتی قتل(همانند نوارنده انیمیشن)و در دنیای دیگر همان لذت شما بانی خیر شما می شود.

دوم: تبلیغ قدرت موسیقی
این صحنه فیلم دوبار در فیلم تکرار می شود:

یه زن روحانی به نوازنده میگه که پدر روحانی اجازه نمیده موسیقی کار‌کنیم، جوابی که می شنود چنین است:آهنگ این قدرت را دارد که قلب پدر روحانی رو عوض کنه و هیچوقت قدرت موسیقی رو کم در نظر نگیر.
قطعا پدر روحانی نماینده دین است .به عبارتی دین توانایی مقابله با موسیقی رو نداره.(جالبه این صحنه ۲ بار‌در فیلم‌تکرار‌میشه)
یا در آخر فیلم کوکو که فراموشی داره با مثلا معجزه گیتار و موسیقی‌دوباره همه چیز رو به یاد میاره.وخانواده آنها که مخالف صدرصد موسیقی بودند دچار تغییر شده و عاشق موسیقی می شوند

 

از‌نکات متفرقه فیلم سگی به اسم دانته که دوست پسر بچه است

در انیمیشن کوکو بعد از مرگ در جهان دیگر هر انسانی; یک روح راهنما داره که بهش آلبرجیس میگن.روح راهنمای پسر سگش هست ، سگی که در دنیا دوستش بوده
ما تو دینمون میگم اعمال خوب ما راهنمای ما میشن در جهان پس از مرگ اما در این انیمیشن حیوانات از جمله سگ

 

نقد شماره 2 (اضافه شده در تاریخ 96/4/25) (فرستاده شده توسط وبلاگ سکوت)


داستان زندگی پسر بچه ای به نام میگل است که عاشق موسیقی و نوازندگی است اما خانواده اش به شدت مخالفت میکنند و نمیگذارند تا آن که طی اتفاقاتی وارد دنیای مردگان میشود و جد خود را پیدا میکند و میتواند نظر خانواده اش را در آخر تغییر دهد و نوازنده شود.

1-این انیمیشن شباهت بسیار زیادی به انیمیشن book of life دارد که آن هم داستان پسری است که میخواهد نوازنده بشود اما سنت خانوادگی شان گاو بازی است و پدرش مخالفت میکند و داستان هر دو انیمیشن در مکزیک اتفاق می افتد و درباره ی رسم خاص آزتک هاست که هر ساله در روزی مشخص در جشن روز مردگان برای مردگانشان غذا می آورند و به یادشان هستند و گرامی شان میدارند. این که چرا دو تا انیمیشن در فاصله ی نزدیک با این داستان و این رسم عجیب مکزیکی ها ساخته میشود عجیب است. هم چنین در فیلم specter هم اشاره ای به این رسم شده.

2- این انیمیشن امسال اسکار گرفت و از آن جا که جایزه ی اسکار تقریبا کل اش سیاسی است باید فهمید که چرا این انیمیشن باید انتخاب شود. محوریت اصلی این فیلم روی بحث موسیقی است که چقدر یک موسیقی میتواند تاثیر بگذارد. در جایی از فیلم یه زن روحانی مسیحی به نوازنده میگه که پدر روحانی اجازه نمیده موسیقی کار‌کنیم، جوابی که می شنود چنین است:آهنگ این قدرت را دارد که قلب پدر روحانی رو عوض کنه و هیچوقت قدرت موسیقی رو کم در نظر نگیر.

قطعا پدر روحانی نماینده دین است .به عبارتی دین توانایی مقابله با موسیقی رو نداره.(جالبه این صحنه ۲ بار‌در فیلم‌تکرار‌میشه) ( کپی از سایت آی نقد)
متن آهنگی که نوازنده میخونه اینه: این تنها موسیقی است که توانایی تغییر فکر ها و قلب ها رو داره! این جمله عینا انگار از روی کتاب قدرت نرم جوزف نای کپی شده که میگه قدرت نرم یعنی تغییر قلب ها (احساسات) و مغزها ( فکر و عقاید).
3-موسیقی یکی از ابزار های جنگ نرم است. در صحنه ای از فیلم شاهد این هستیم که 5 تا موسسه کنار هم ردیف میشوند و شاید سازنده ی فیلم دارد مجموعه ابزارها را با هم یک جا معرفی میکند. آن جا که میگل وارد دنیای مردگان میشود 5 تا نهاد هستند
1- موسیقی 2- سینما 3- صنعت فشن 4- کاباره 5- مشروب سازی ( البته این ها به زبان مکزیکی نوشته شده اند و ننوشته صنعت فشن 😐 مثلا اسم شرکت D&G را نوشته) خب بزار بنویسم cinema,caba dela moda,cantina,musica,bar fiesta
4- در جایی دیگر دلا کروز (موسیقی دان معروف) برای معشوقه اش مینوازد و در قسمتی از آن میخواند :«هیچ وقت قدرت موسیقی را دست کم نگیر» و بعد میپرسد تا به حال شده که موسیقی در هوا باشد و به حدی نزدیک باشد که بتوانی لمس اش کنی؟ بعد ادامه میدهد: من به رویایی ایمان داشتم، محکم گرفتمش تا به حقیقت بپیوندد.
قدرت موسیقی آن قدر هست که در آخر انیمیشن آن جا که میگل برای مادربزرگش مینوازد با میگل و خانواده اش گریه کنی و این است که احساسات را تغییر داده.
5- از آن جا که نهاد خانواده در غرب متزلزل شده در چند سال اخیر شاهد انیمیشن های مشابهی درباره ی خانواده و اهمیت آن و تبلیغ بچه داری و فرزند آوری هستیم . انیمیشن هایی مثل baby boss ، stroks
6- انیمیشن، رگه هایی فمنیستی نیز دارد آن جا که پدر خانواده، همسر و فرزندش را رها میکند و همسر که زن است بزرگ خانواده میشود و شروع به کار کردن میکند تا روی پای خود بایستد. تمرکز بسیاری روی زن و مادر میشود.
7- سخنان دلا کروز ( همان نوازنده معروف) شباهت هایی به سخنان تو خالی پائولو کوئیلو دارد جملات امیدوار کننده که فقط به درد آدم های ناکام و افسرده میخورد مثل لحظه ات را دریاب( انگار تبلیغات پپسی ه) و قلبت را دنبال کن.
8-این انیمیشن تصویری اشتباه از معاد نشان میدهد، معادی که تفاوت خاصی با دنیا ندارد با این فرق که هر کس که فراموش شود از بین میرود و بدبخت است و هر کس که معروف بوده در معاد و دنیای مردگان هم معروف است و دلا کروز کسی که قاتل بوده و تمامی نت های موسیقی اش و شهرتش دزدی بوده همان معروفیت را در دنیای مردگان دارد که در دنیا داشته و به حقش نمی رسد. اگر پولدار بوده آن طرف هم پولدار است. و هکتوری که کشته شده یک بدبختی است که در گوشه ای دارد می پوسد و فراموش میشود. اصلا خبری از خدا نیست و دین هیچ جایگاهی در این فیلم ندارد. شاید به همین خاطر است که روی موضوع day of dead مکزیکی ها پا فشاری میشود تا ریشه ی تصورات دینی زده شود. اصلا مسیحیت چه وجهی با این رسم خرافی دارد؟
coco بهترین فیلم برای القای یک دنیای دروغین به کودکان است که تصورات او را اشتباه بسازد.
9- پارسال فیلم lala land کلی اسکار درو کرد، آن فیلم هم یک فیلم موزیکال بود این اینیمیشن هم موزیکال، چرا باید به این موسیقی این قدر اهمیت داده شود؟ دلا کروز جوابش را داده: چون تنها یک آواز توانایی تغییر فکر و احساسی را دارد.
10- کمی هم از نظرات سربازان دشمن که در داخل کشور قلم دارند بنویسم:
-فارغ از هر باور و فرایض دینی این فیلم میتواند تداعی کننده ی بهشتی باشد که میخواهیم به کودکانمان نشان دهیم و در عین حال از اهمیت و احترام به از دست رفتگان صحبت کند.
– یه نامردی هم گفته: این فیلم بر عکس باورهای مذهبی دنیا و آخرت را مقابل یکدیگر قرار نمی دهد و چهره ای کریه نشان نمیدهد. میتوانیم بگوییم دنیا بدون والت دیزنی چقدر سرد و بی روح بود چقدر خوب است که در فرهنگ مکزیکی در کنار مردگان شاد اند و میخندند و حس ترس ندارند!

جواب: آخر کی ما در دین گفتیم که دنیا و اخرت مقابل یکدیگر اند؟ در اسلام گفته میشود هم دنیایت را داشته باش و هم آخرت ات را، ما در اسلام میگوییم در آخرت هم قرار است زندگی کنیم و میگوییم در دنیا درست زندگی کنید. ما چهره ای کریه از آخرت نشان نمیدهیم، چرا کریه است اما فقط برای آدم هایی که از حدود الهی که حدود انسانی است پا فراتر میگذارند. دنیا بدون شما داعشی های ایرانی چقدر زیباتر و بهتر بود و چه دنیای ما را سرد و احمقانه و بی روح کرده اید.
این چه بهشتی است که حق به حق دار نمی رسد؟ این که جهنم است، انسان جایگاه اش در آن جهان بر اساس اعمال و رفتاری است که در این دنیا انجام داده نه پول و معروفیتی که در این جهان داشته، این گمنامی است که اصلا ارزش دارد حالا یکی هم در این جهان به یادت نبود.

فوق تلاش و فعالیت کاربران سایتی مثل زومجی این است که سر این که پیکسار بهتر است یا والت دیزنی بحث کنند. اصلا به چه امیدی زندگی میکنند را ؟نمیدانم.

نوشته های مشابه

‫57 دیدگاه ها

    1. اولین استفاده alebrijes، توسط Pedro Linare استفاده شده در سال های 1930، لینارس بسیار بیمار شد و در حالی که در خواب بود، ناخودآگاه، لینارس از یک مکان عجیب و غریب شبیه یک جنگل سردرآورد. در آنجا، او درختان، حیوانات، سنگ ها، ابرها را دید که ناگهان تبدیل به چیزی عجیب و غریب، نوعی حیوانات، اما حیوانات ناشناخته ، او یک خر را با بالهای پروانه، یک خروس رو با شاخ ، یک شیر با یک سر عقاب دید، و همه آنها یک کلمه آلبر جیس را فریاد زدند. پس از بازیابی، او شروع به ساخت موجوداتی که در خواب دیده بود کرد و آنها را Alebrijes نامید(منبع ویکی پدیا)

  1. سلام علیکم
    دوست عزیز به یک جنبه ماجرا اشاره کرد که البته صحیح بود و خودم بهش خیلی دقت نکرده بودم
    یک از دلایلش تغییر رویه فیلم ها و مخفی تر کردن اینگونه پیام هاست

    اما این فیلم روی دیگری هم دارد
    شما میتونید تمامی نکات و فرهنگ سازی های جدید هالیوود را که قبلا اشاراتی بهش شده تو همین سایت یکجا ببینید

    1.تاکید بر اهمیت ویژه خانواده (برخلاف رویه سابق همین انیمیشن ها که کاملا مخالف خانواده بود)
    2.تبلیغ و نشان دادن حسن فرزندآوری (خانواده کوکو به لطف نوادگان زیاد خانواده شادابی هستند و کسب و کار موفقی هم دارند)
    3.رو آوردن به عرفان های خاص و رسم و رسوم آنها (که شباهت بسیاری به انیمیشن kubo and the two strings داشت.)
    4.استفاده از قهرمان های نژادهای غیر اروپایی(آنگلوساکسون)
    5.وجود کاراکتر قدرمتند زن ، اونم شاید برای معدود دفعات به صورت منطقی و قابل قبول و نه اغراق آمیز و فمنیستی

    یک موضوع جالب دیگه در فیلم رو آوردن به دنیای واقعی تر نسبت به قبل که چندوقت پله پله داره میره جلو
    موضوعاتی غیر لطیفی مثل قتل ،خیانت به نزدیکترین دوستان برای رسیدن به قدرت و شهرت و زندگی سخت و با فراز و نشیب جدیدا بیشتر به تصویر کشیده میشه و از فضای (مثلا) معصومانه سابق یک مقدار فاصله گرفته که البته بنظرم بد نیست

    درمورد گزینه اول فیلم هایی مثل boss baby – kubo – inside out – storks
    این رویه اهمیت ویژه خانواده رو نشون دادن
    درگزینه دوم هم که boss baby و storks معروفترین نمونه ها هستند

    هرچی باشه مفاهیم غیر اخلاقی و پرت و پلا یک مقدار به موضوعات مثبت تغییر یافته که نشان از فشار بیش از اندازه ای که به غرب و مشکلات اجتماعی شدیدش داره حتی با وجود گنجاندن یک سگ به عنوان دوست کاراکتر اصلی میبینیم که حیوانات و دوستی با اونها دارن به حاشیه میرن و اون سگ با وجود دوستیبا شخصیت اصلی داستان به جز در معدود مواردی اصلا وارد خونه نمیشه و تو کوچه ها سر میکنه

    اما در عوض به طرز حرفه ای تر از گذشته همچنان دین گریزی در فیلم ها نهفته شده که ظاهرا سعی دارند با این عرفان های کاذب و افسانه ای پرش کنن

    تا ببینیم این راه به کجا خواهد رفت!

    یک موضوعی هم ه برام جالب بوده این فستیوال مرگ مکزیک که تو همین چند ماه در سه فیلم بهش پرداخته شده بود
    coco – spectre(jamesbond و سومیش متاسفانه خاطرم نیست

    1. سلام و ممنون از کامنت خوبتون، خیلی اشارات خوبی داشتید و جریان شناسی تون هم میتونه کمک کنه به درک بهتر این آثار، امیدوارم بازم همراهمون باشید و کمک کنید بهمون
      تو بخش انیمیشن با توجه به اینکه تعداد تولیدات کمتر هست و تقریبا تمام ساخته های بزرگ اصلی، بشدت استراتژیک هستند، نیاز به تحلیل آثار خیلی جدی تر احساس میشه و خب ما دو سه نفر را داریم که بیشترین تمرکز کاریشون روی انیمیشن هست ولی خیلی فعالیتشون زیاد نیست متاسفانه و نمیتونه به اندازه کافی جوابگو باشه، از دوستان خواهش داریم افرادی که توانایی دارند این مسیرو جدی تر دنبال کنند و حتی اگر نوشته هاشون از یک سطح کیفی مناسبی برخوردار هست می توانند به عنوان نویسنده رسمی به ما بپیوندند (البته خوبه اینجا بگم رویکردمون تحلیل های خلاصه و ساندویچی هست و بیشتر هم آثاری که پرطرفدار هستند و تاثیر بیشتری روی مخاطب دارند رو برای تحلیل انتخاب می کنیم، تا نسبت به وقتی که میزاریم کارمون دیده بشه و ارزشمند باشه)

  2. برای تحلیل و درک بهتر این اثر خوبه که نگاهی هم به انیمیشن های “کوبو و دوتار” و “کتاب زندگی” داشته باشیم که شباهت های خیلی زیادی میشه بین این سه انیمیشن پیدا کرد . . .
    اسم سگ توی داستان “دانته” سرچ که کردم مثل اینکه کلا اندیشه‌ی سفر به دنیای دیگه رو آفریده‌ی شاعر معروف ایتالیایی “دانته” می دونند

  3. زمانی که مادر بزرگش گیتارو میشکنه با دستاش علامت مسیحیت رو نشون میده

  4. سلام.من میخوام به نکته جالبی اشاره کنم.تو انیمیشن یه چیزی گفته شده:اگه عکس کسی رو تاقچه نباشه نمیتونه از پل عبور کنه و به دنیای زندگان برگرده.جالب اینجاست که یه سکانسی از انیمیشن هست که تو تاقچه رو نشون میده.این نکته خوبیه که میگه باید یاد مرده ها باشیم .اما نکته خیلی جالب اینجاست که قاب عکس ها به طور هرمی شکل چیده شده.

    1. سلام دوست عزیز
      نکته ی اولتون خیلی جالب بود و مشخص بود که دقتتون بالاست.
      اما هرمی چیده شدن قاب عکسها به نظر من شاید بیانگر این هم باشه که تناوب نسل رو نشون بده. در راس جدشون و هر چی پایین تر بیاد، فرزندان و نوه ها و … آنها رو نشون بده. چون عکس کوکو و مادرش و تنه ی پدرش در راس گذاشته شده بود و آنها در باقی فامیل بزرگترند.
      موفق باشید!

  5. ممنون از شما ، کوکو با وجود جذایت بصری ، موسیقی و اثرگذاری صحنه های اصلی ، ظاهرا انسان ها و به ویژه کودکان رو با مرگ و ارزش به یادسپاری ازیاد رفتگان آشنا می کنه و تصور زیبایی رو ارائه می ده اما موضوع اصلی همون جوری که خودتون تاحدی اشاره کردید به نوعی ضد این ظاهرگرایی یعنی نادیده گرفتن اعمال انسان هاست در حقیقت اعمال انسان سرنوشت اون رو در دنیای دگیر مشخص می کنه نه باقی موندن عکس یا به خاطر باقی موندن ؛ از طرفی نقش خالق هم تو این جور کارها کلا حذف شدست و دنیای دیگه کاملا بی حساب و کتابه مگر اینکه مثل این دنیا دست کسی روبشه یا فیلمش دربیاد! و در نهایت با از یادرفتن نوعی پوچی و تباهی رخ می ده…

  6. ممنون از شما دوست عزیز.اگر کمی بیشتر در انیمیشن کوکو دقت کرده باشید ارنستو دلاکروز به کوکو گفت که امیدوارم زود تر بمیری.بله درسته.داره میگه که اون دنیا خیلی رنگین تر از این دنیاست و در اصل این است.اما نظر انها این دنیا مثل همان دنیا است.اگر دقت کرده باشید در دنیای مردگان برای اسکن یک اسکلت با دستگاه اسکن اسکلت هارو به پل هدایت میکرد یا اینکه مثلا دوربین فیلم برداری یا چراغ و …… باشه اصلا با عقل جور در میاد؟؟

  7. دوستان لطفا انیمیشن اسمرف هارو هم بزارید نقدشون کنیم

  8. کوکو تنها دلخوشی سال 2017 بود
    فیلمی در ستایش موسیقی با یک قصه الهام بخش مومنانه و پر از رنگ و رویا…
    گفتم در ستایش موسیقی بله به موسیقی مکزیکی توجه کنید و رابطه آن با دین
    عشق و مرگ
    کوکو را می توان توصیه شده ترین فیلم سال لقب داد. اما چرا؟
    چون تکمیل کننده این خانواده است
    می توانید با ده ها سازمان و دستگاه فرهنگی کشورمان مقایسه اش کنید که سال هاست پول بیت المال را هدر می دهند تا درباره اهمیت خانواده کار به اصطلاح فرهنگی کنند.
    این کجا و آن کجا؟!
    (در رابطه با این مراسم در مکزیک هم مطالعه داشته باشید چون بسیار مهم حتی پارسال در ایران هم با آداب و رسوم خاصی برگزار شد)

  9. به نظر من وقتی در فیلم آشکار شدن حقیقت، رسیدن هکتور به خانواده ش و به سزای عمل رسیدن ارنست دلاکروز رو نشون داده میشه پس ینی این فیلم داره به چگونگی جهان مردگان براساس اعمالشون اشاره میکنه.

  10. چه اذهان مریضی به نقد آثار هنری می نشینند. حد اعلای سلیقه و ذائقه [ضد] هنری شما همان اخراجی ها و سریال های شب های ماه رمضان است. لطفا به دیدن و نقدکردن همانها بسنده کنید و آثار هنری بزرگ را چنین ملوث نفرمایید.

    1. کاملا منطقی نقد کرده. اگه با نظرش موافق نیستی نظرش رو نقد کن نه اینکه از روی باد معده بگی نظرش خوب نیست

    2. واقعا چرا فکر می کنی اخراجی ها یک اثر دسته پایین هست؟ یکی از ارزشیابی های فیلم و سریال بر اساس میزان تاثیر رسانه بر شخص بیننده هست. یعنی فیلمی که با خندیدن شخصیت اصلی اون بخندی و با ناراحتی اون ناراحت بشی یک اثر فاخر محسوب میشه! تا به حال اخراجی ها رو دیدی ؟ باعث نشده بخندی یا گریه کنی؟

    3. خود کم بینی یکی از بزرگ ترین دلایل سلب پیشرفت ما هست. کاری که غرب و شرق با بزرگ جلوه دادن خودش و تولیداتش داره با ما می کنه.

      1. احسنت حق باشماس.
        در ضمن افرادی هم که نقد این انیمیشن رو قبول ندارن اگه خودشون بلدن نقد کنن…

    4. اینکه نقدی رو دوس نداشته باشی اصلا چیز بدی نیس
      اما وقتی مطلبی رو نقد میکنی باید با همون زبان باشه
      تو متن با استدلال و نشونه از فیلم، حرفی زده شده
      تو هم پس با دلیل نظرتو بگو

  11. اول اینکه به نظر من دنیای مرده ها به این دلیل مثل دنیای زنده ها بود چون قرار بود میگل توی سفرش به دنیای مردگان با کسانی که سالها پیش فوت کردن حرف بزنه،دعوا کنه، تعقیب و گریز داشته باشه،با کمک هکتور موسیقی اجرا کنه تا توانایی هاشو نشون بده،با پدربزرگ واقعیش آشنا بشه و بفهمه که دلاکروز پدربزرگش نیست و…و تمام این ماجراها نمیتونه در حالی اجرا بشه که موضوع بهشت و جهنم هم وسطه!پس تنها راه اینه که دنیای مرده ها هم دنیایی مثل دنیای زنده ها باشه. دوم اینکه دلاکروز به سزای اعمالش رسید و هرچی که داشت رو در دنیای زنده ها و مرده ها از دست داد. سوم اینکه این کارتون خوبی های واضحی داشت که دو سه تا ایراد حاصل از برداشت شخصی شمارو کاملا میپوشونه،اهمیت خانواده،قرار داشتن بعضی ها در جایگاهی که اصلا حقشون نیست،زیبایی موسیقی،تلاش برای آرزوها،عشق پاک از طریق ازدواج نه دوستی(در اکثر کارتون ها و فیلم ها روابط عاشقانه برای افزایش جذابیت فیلم وجود داره اما همه از طریق دوستی و بدون تعهد هستن)و خیلی چیزای دیگه.

  12. قابل توجه دوستان باید بگم که این انیمیشن بر اساس عقاید و باور های مکزیکی ها ساخته شده اینه که به بهشت و جهنم اشاره نشده اصلا ربطی به این نداره که این کارتون برخلاف دین ماست عقایدشون به این صورته دلیل نداره که غلط باشه و هدفی داشته باشن از ساخت این کارتون.در رابطه با سگ هم باید بگم بازم شاید برمیگرده به عقاید اونا که حیوانات ارواح رو میبینن و میتونن راهنما باشن.

    1. “از‌نکات متفرقه فیلم سگی به اسم دانته که دوست پسر بچه است

      در انیمیشن کوکو بعد از مرگ در جهان دیگر هر انسانی; یک روح راهنما داره که بهش آلبرجیس میگن.روح راهنمای پسر سگش هست ، سگی که در دنیا دوستش بوده
      ما تو دینمون میگم اعمال خوب ما راهنمای ما میشن در جهان پس از مرگ اما در این انیمیشن حیوانات از جمله سگ”

      ایشون هم توی نقدشون نگفتن که این عقیده اشتباهه؛ فقط با عقیده‌ای که ما توی اسلام داریم مقایسه‌ش کردن.

      1. نکته جالب اونجاست که کتاب معروف دوره رنسانس که در مورد سفر به بهشت و جهنمه اسمش کمدی الهی دانته هستش.

        یعنی اسم دانته هم با حساب و کتاب انتخاب شده

  13. واقعا چقدر وحشتناک و بیرحمانه با روح بچه ها بازی میکنن. خیلی غمگینه

    1. اونقد خوبه که حتی دختر خاله ی هشت ماهمم جذبش میشه … ;P
      هروقت که میاد پیشم میخواد بره تو لبتاپ بگیرتشون … رنگهاشو موزیکش فوق العادست .. !!
      RemeMbeR Me هم که اسکارو برد امسال به خاطر همین اثرِ هنریِ زیبا .

      1. My name .. is whateveR You decide & im just gonna call u Mine babY . . . ( ouR dont blame Me ( گفت:

        خودِ Cuco ـیِ واقعی رو هم میبینیمش تو مراسمِ اسکار !..

        یه آهنگ هم به همینام آدام لمبرتِ عزیز داره از آلبومِ Tresspassing

  14. عالی بود بسیار تخیلی و زیبا بود. بیشتر شبیه کارتون کورالین بود . من خیلی دوست دارم عکسهای این کارتون رو بذارم داخل پروفایل تلگرامم. راستی کورالین نماد های شیطان پرستی داره آیا اینم علامت های شیطان پرستی داره اگه کسی عکس های این کارتون رو داره بگه از کجا باید دانلود کنم. اگه نماد های شیطان پرستی داره لطفا بگید چون یه مقدار به این کارتون مشکوکم ولی عالی بود

    1. چی شده؟ مدرسه ها وا شده کسی نمیاد؟! مگه می شه مگه داریم؟? بگید کلاس چندمید ؟ من هفتمم. راستی یه چیز مهم می خوام بگم???. سری دوم این کارتون سپتامبر یا اکتبر دو سال دیگه میاد. خیلی خوب دوستان منتظرتون هستم. خداحافظ?

  15. سلام.
    من انی انیمیشن رو دیدم،البته به عنوان کمکی برای تقویت زبان بهم معرفی شده بود اما محتواش بنظرم یکجورایی بود وامروز که نقد شما روخوندم خیلی خوشم اومد.
    البته نقدتون درمورد آواتار وبچه رزماری رو هم خوندم وازین به بعد دوست دارم پای ثابت اینجا باشم.
    موفق باشید

  16. ببخشیدا!
    یه جاهایی نقدتون کاملن بی ارزشه!
    دین همیشه و در طول تاریخ وسیله ای برای اخاذی از مردم بوده و هست.
    اسلام یکی از کثیف ترین و جنگ ستیزانه ترین دینهاست در بین تمام دین ها!
    چرا مطلب رو جوری نشون میدید که کسی که دوس داره موضوع واقعی فیلم رو متوجه بشه، برعکس این بفهمه! معلومه که نقدتون کاملن کورکورانس.
    کسی شما رو مجبور به دیدن این انیمیشمن نکرده و مجبور هم نشدین که نقدش کنید!
    هر کسی اعتقادی داره، نمیتونین که همه رو به زور بفرستین بهشت.
    با نقدتون کاملن مخالفم و مطمئن شدم که اصلن این انیمیشن رو درک نکردید!
    موسیقی یکی از ابزار های جنگ نرم است؟؟؟
    حالا موسیقی اونا رو اینجوری بنامیم! موسیقی سنتی داخلی چی؟
    این تفسیر از موسیقی یک تفسیر کاملن احمقانه و سطحی هست! اگر موسیقی بد هستش چرا جمعش نمیکنن از توی کشور؟
    پس عزا گوش بدیم؟ نوحه؟ به این دنیا اومدیم که غم و حزن داشته باشیم؟
    مشکل ما ریشه تاریخی داره.
    پیروی از عقاید کورکورانه و پوچ و تهی و درون خالیه که ما رو روز به روز به عقب میبره.
    مشکل ما دینی هست که حتا درستش هم غلطه!
    ما فقط سطح رو میبینیم.
    نقدتون کاملن نقد بی محتوا و پوچیه. امیدوارم دید و درکتون از تمام فیلم ها و انیمیشن ها به روی درستش برگرده نه فقط بخاطر پیروی از عقاید کورکورانه ای که از بچگی به خورد ما دادن!
    به امید خوندن و فهمیدن و اندیشه کردن…
    کامنت منو لطفا به اشتراک بگذارید.

    1. من عاشق کوکوام…..آهنگاش توی لیست بیشترین پلیم هستن و هنوزم با عشق انیمشینشو می بینم….ولی نباید چشمونو ببندیم دهنمو باز کنیم که نقدایی که به انیمیشن شده تا حدود زیادی درستن

    2. موسیقی ابزار جنگ نرم. نه موسیقی بد، جیز. ابزار. مفهمی؟ ابزار.
      دین اسلام جنگ ستیزه؟ یعنی واقعا هنوز چنین عقاید کهنه ای وجود داره؟ خاک بر سر اون ابله هایی که دین اسلام رو جنگ ستیز می دونن. یک مشت تکفیری و وهابی تروریست رو کردن نمادی از اسلام و میگن اسلام جنگ ستیزه. خاک تو سرت. جالبه به یهودی ها و مسیحی ها نگاه نمی کنن. تقریبا 100 میلیون کشته در جنگ جهانی دوم کار مسیحیان مگه نبود. هیتلر مسلمون بود؟ استالین چی؟ چرچیل؟ سازندگان بمب اتم؟ اینا مسلمون بودن. 100 میلیون نفر رو توی کم تر از نیم قرن کشتن. 100 میلیون!!! اصلا هم به کشتار بومیان آفریقایی و آمریکایی و استرالیایی کاری نداریم. کاری به استعمارات نداریم. کاری به حملات نظامی به عراق و یمن و افغانستان و فیلیپین و ویتنام و گواتمالا و السالوادور و لیبی و الجزایر و پاناما و کوبا نداریم. اسلام جنگ ستیزه. چرا؟ چون ی مشت تکفیزی و داعشی آدم می کشن. بعد مسیحیت و یهودیت لارج و کیوت اند. با اینکه فقط تو دو تا جنگ 100 میلیون، 100 میلیون نفر آآآآآدددددممممم کشتن. توی 10 ثانیه 75000 نفر رو کباب کردن. بعد از تموم شدن جنگ برای تفریح یک شهر رو شخم زدن. 1 میلیون الجزایری کشتن. توی مصر اون قدر آدم کشتن که نیل رنگ عوض کرد. سرخپوست ها رو منقرض کردن. به کلکسیون سر های بریده بومیان نیوزلند افتخار می کردند. خاک توسرت. استفراغم گرفت از چرندیاتت. واقعا توی قرن 21 باید با یک مشت احمق سر و کله زد.
      ما نقد می کنیم چون دلمون می خواد. دنبال فضولش می گردیم. تو مشکل داری نخون. برو. یک ذره عقل و منطق و ادب توی کامنتت نیست. ابله. اندیشه کردن؟ کل قرآن همینه. کل احادیث اهل بیت همینه. نکشیمون با اندیشه. اگر اندیشه کردن نتیجه اش بشه احمق بودن، صد سال سیاه نمی خوام اندیشه کنم. نشستیم ی عمر مطالعه کردیم. مباحثه کردیم. شبهه هامون رو از علما پرسیدیم. بعد میگه کورکورانه. خاک تو سرت. اخه ی نفر چقدر می تونه احمق باشه؟ اوج حماقت و بی چشم و رویی اون تهش که میگه به اشتراک بگذارید. احمق.

    3. ببین اسلام دین عقله. نه لذت. اسلام میگه لذت ببر. اما عقلانی. شاید یه چیزی در لحظه اول لذت بخش باشه(موسیقی، فیلم، بازی یا هر گند کاری دیگه ای) اما در بلند مدت هم به خودت و هم به جامعه ت اسیب بزنه. فعلا هم که نتابج گهربارش رو در رفتار مردم انگلیس و امریکا و فرانسه و قس علی هذا با کرونا سر دستمال توالت دیدیم(😏) بدون همین دینی که شما میفرمایید درستش هم غلطه انسان تبدیل میشه به وحشی ترین و بی رحم ترین موجود عالم که هرچیزی بی قید و شرط براش ازاده. شما قبول نداری که دزدی بده؟! حق یتیم خوردن بده؟! زنا و شراب و قمار بده؟! وجدانتو سوزوندی برای چی؟! ما که نگفتیم موسیقی اَخه، جیزه، میگیم از ابزار های جنگ نرمه. هر کشوری فرهنگ خودشو میکنه توش. خب باید مراقب باشیم فرهنگمون با چنتا تغییر تن صدا و ساز و دهل از بین نره. بد میگیم؟! عقاید ما پوسیده است یا اون رسم و رسومات نمیدونم چطوری مکزیک که قرن ها پیش چنتا بیمارذهن ابداعش کردن؟! این انصافه؟! همه ی دنیا قبول کردن که داعش و طالبان و بعث رو همین کشور های متمدن شما ساختن. چرا ابرانسان هایی رو نمیبینید که با همین دین خونخوار به چه درجاتی از معرفت رسیدن؟! فک میکنی اگر اما حسین بخاطر حکومت میجنگید، حاصر میشد خودش و خانواده و بهترین دوستانش رو بزنه به دریای نیزه و شمشیری که بیرون اومدن ازش غیرممکنه ولی ننگ حکومت یزید رو قبول نکنه؟! چرا سلمان فارسی و ایت الله بروجردی و امام خمینی رو نمیبینید؟! یعنی انقدر تنگ نظرید که اسم امثال داعش و النصره رو گذاشتید مسلمون؟ اسلام قدیمیه یا اون زئوس پرستی و ایشتار پرستی و ثور پرستی ای که اتفاقا این روزا حسابی تو هالیوود خریدار داره؟
      التماس تفکر. یا حق

    4. زمانی دقیقا با شما هم عقیده بودم ولی شب که تو اوج نیاز به خدا بودم و از خدا خواستم که نیاز و خواستم بر آورده بشه و در ازاش من هم نماز صبح رو می خونم و با پر رویی تمام گفتم خدایا ساعت زنگ نمی زارم خودت بیدارم کن. نصف شب انگشتم به یک سوزن خورد و از خواب پریدم و سوزن رو یک گوشه ای گذاشتم تا صبح برش دارم ولی همون لحظه صدای ضعیف اذان از مسجد نزدیک خونه بلند شد و از اون موقع دیگه یک بار هم نمازم ترک نشد!
      جالبه که در طول شب سوزن به دستم نرفت و جالب تر اینکه دستم خون نیومد!
      شاید شما هم نیاز دارین سوزن زندگی به دست تون فرو بره.

    5. احمد عزیز یکم با جبهه قبلی وارد شدی. بله ممکنه موسیقی یکی از ابزار های جنگ باشه، مثل چاقو که میتونه آدم رو بکشه، میتونه میوه پوست بکنه. اما میتونیم نتیجه بگیریم چاقو وسیله ی بدیه؟ این که موسیقی یکی از ابزارهای جنگه نمیتونه دلیل باشه که موسیقی چیز بدیه و باید کنار بزاری و بری مداحی گوش بدی! اتفاقا تو هم باید با این ابزار خلاف جهت بجنگی و از خودت دفاع کنی. این همون کاریه که گروه وتر داره میکنه! یعنی ترانه انگلیسی با محوریت معرفی انسانیت برای دنیا میسازه توصیه میکنم آهنگاشو گوش بدید.

      دومین موضوعی که میخوام بگم درباره دینه. دین از نظر لغوی به معنای راه و روشه. کسی که ما رو ساخته باید به ما نشون بده که چطوری باید زندگی کنیم. اگر نه چرا کسی باید موجودی رو بسازه که بهش راه زندگی کردن رو یاد نده تا خودش رو از بین ببره؟!
      اینجاست که سازنده ما با توجه به سبک زندگی هر نسل روشی از زندگی رو با وحی و کتاب بهمون یاد داده. اینکه یه عده اومدن به وسیله دین اخاذی کردن رو نمیتونیم تقصیر دین بندازیم. مثلا توی همین جامعه ما که معروفه کسی با دلالی مسکن از مردم اخاذی میکنه، میتونیم بگیم مسکن برای اخاذیه؟!
      گفتید اسلام جنگ ستیزانه ترین دین دنیاست!!!
      نه پیغمبر و نه اهل بیت ما، هیچ کدوم با کسی نجنگیدن! تاکید میکنم هیچ کدوم! بلکه فقط از خودشون دفاع کردن. اینکه بقیه به نام اسلام چه جنگ هایی به وجود آوردن تقصیر اسلام نیست باید یقه ی سلطان محمود غزنوی رو بگیری!
      فکر میکنم این تصور براتون به وجود اومده که اسلام حزن و اندوه میاره، بخشیش به خاطر تبلیغ غلط و غیر منطقی که روحانیون دارن، بخشیش به خاطر تصور غلط جامعه است. شاید فکر کنید مراسم عزاداری امام حسین ع غم و حزنه. شعار نمیدم. منطقیش اینه که عرق خور و دیسکو باز برای حزن نمیاد مجلس امام حسین. قطعا شادی میده به آدم. اما این دلیل نمیشه کل زندگیمون نوحه و عزاداری باشه.
      در آخر دین اسلام، خلاف تبلیغات غرب صلح جویانه ترین دین دنیاست، طوری که حتی اگر مشرک و کافر هم باشی، تا جایی که به من مسلمون آسیب نزنی منم باهات همزیستی دارم. در غیر این صورت منطق میگه باید مقابله به مثل کنی. آرزو های خوبی برات دارم احمد عزیز. کاش جفتمون عاقبت به خیر بشیم.

  17. سلام. در ابتدا عرض کنم که کاملا با نقد شما موافقم. عمده مطالب شما در مورد این انیمیشن درست بودند. بگذریم از خطای زبان مکزیکی ، که شما بهتر از من میدانید زبان اول مردم مکزیک اسپانیولی است و در درجات بعد زبانهای انگلیسی و فرانسوی البته این اسامی پنجگانه بزبان اسپانیولی هستند. چند نکته هم در انیمیشن وجود داره که شما ازشون راحت عبور کردید در حالیکه بنظر نکات مهمی هستند. یکی اینه که در این فلسفه دنیای پس از مرگ دنیایی دوگانه است اول دنیایی مادی شبیه دنیای ماست و بعداز اینکه افرادی که بما نوعی علقه دارند ما رو فراموش میکنند به دنیایی غیرمادی و روحانی وارد میشیم که از اون کوچکترین اطلاعی نداریم.دوم وجود تسلسل خانوادگی که باعث انتقال سنت خانواده میشه. از دیدگاه بسیاری از نظریه پردازان اسلامی – ایرانی یکی از معضلات ایرانیان عدم تسلسل تاریخیست و اتفاقا رهبران سیاسی ، اقتصادی و فکری امروز غرب رو نوادگان کسانی میدونند که در قرون هیجدهم تا بیستم بزرگترین امپراتوریهای استعماری ماورای بحار رو پایه ریزی کردند( برای مطالعه بیشتر در این زمینه : کتاب زرسالاران یهودی و پارسی استعمار بریتانیا و ایران نوشته عبداله شهبازی چاپ موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی – در 5 جلد). البته فقدان این تسلسل در ایرانیان کمابیش مشهود است چه بسا هستند هموطنان ما که حداکثر تا سه نسل پیش از خود را میشناسند و اگر از ایشان نام نیای پدربزرگشان را بپرسید با جواب لا ادری!!!! مواجه می شوید.و نکاتی ریزتر مانند معانی ترانه ای که کوکو در دنیای مردگان اجرا مبکند و ترانه ای که در ابتدا انتخاب کرده اما هکتور بدلیل تکراری شدن بیش از حد از او را از اجرایش منع میکند. و نیز سن رستاخیز مادی مردگان.
    اما پس از این کامنت طولانی سوالی طولانی تر از شما دارم. اینکه نام فیلمی که در ایران بین سالهای 1360 تا 1398 ساخته شده باشد و دارای مجوز ارشاد باشد در سینماهای تهران و تبریز و شیراز و اصفهان نمایش داده شده باشد و موضوعش تصدیق کابالا بوده و پراز نمادهای فراماسونی و شیطان پرستی است. میدانم تا انجا متعجبید که دهانتان باز مانده و شاید بیش از ان تشنه دانستن نام فیلم. اما همانطور که همه میدانیم این فیلم با این مضمون در سینمای رسمی ما وجود خارجی ندارد.چون بعنوان کشوری اسلامی که فقه شیعه سیاست رسمی کشور را تجویز میکند ایدئولوژی ما مخالف شیطان پرستی است و اتفاقا انچه در فیلمهای ما به نمایش میاید تاکید بر یکتاپرستی ، معاد و امامت و ضدیت با اندیشه های الحادیست.پس نباید توقع داشت در فرهنگی که اومانیست ها و انسانهای لائیک دست بالا را دارند و کارگردانان سینمایش طرفداران یهودیت کابالیستی (در تقابل با یهودیت قرآنی موسوی) و گاها در ضدیت با اسلام و تفکرات اسلامی قراردارند فیلمهایی در تقدیس معاد قرانی دید. دوست عزیز پاسخ فرهنگ را جز با فرهنگ نمیتوان داد. بر خلاف نظر بسیاری از ایده پردازان رسمی ما زیربنای غرب فرهنگ اونهاست با پشتوانه فرهنگ یونانی – رومی و مردانی که اروپا را با قدرت دانش از قرون سیاه وسطی عبور دادند تا انجا که این فرهنگ و دانش مبنای انقلاب صنعتی شد و شد انچه غرب جهان ازاد نامیده شد و کشورهای اسلامی جهان سوم. دراین فاصله ما تنها به خرده گرفتن و گاه استهزا و توهین پرداختیم انها پیش میرفتند و ما نق میزدیم. خدای ناکرده قصدم بی احترامی به اندیشه های شما نیست. شما ببینید ما ایرانیان که غنی ترین فرهنگ را در میان مسلمانان داریم ادعای 3000 سال سابقه سیاسی و ده هزار سال تمدن را داریم اما در مجامع رسمی و حکومتی ایران را کشوری با 1400 سال قدمت معرفی می کنند. دائما متفکران عرفی خود را می ازاریم و انها را غربزده لیبرال! نوکران غرب و جاسوسان سیا و موساد می نامیم. بدون انکه سطری از دوقرن سکوت را خوانده باشیم با رانتهای دولتی 12 قرن سکوت مینویسیم. فرهنگ ایران قبل از اسلام را کاملا نفی میکنیم و انها را مجوس و دوخدایی معرفی میکنیم. کلمات را تغییر میدهیم راهزنی را راه زنی میخوانیم و یکی از مهمترین و بزبانی بزرگترین ایرانی تاریخ را همجنسگرا و ترنر میخوانیم. دوست عزیز پاسخ هالیوود را نمیتوان با سینمای خودسانسور و گرفتار در دور و تسلسل امروز ما را داد. سینمایی که به بیضایی و تقوایی اجازه فیلمسازی نمیدهد و سمبل ارزشمندش قلاده های طلاست پاسخگوی محصولات صدرصد فکری غرب نیست. باید طرحی نو درانداخت. یک شهروند با کوره سواد و گرفتار ناتوانی و نادانی خویشتن ، سکولار ، دوستدار سینمای کلاسیک غرب ، دارای MS مکانیک و MD تاریخ ایران پس از اسلام! کسیکه نادر و وکیل را می ستاید و طرفدار مشی سیاسی میرزا تقی خان کبیر مصدق السلطنه بزرگ ، بازرگانی لیبرال و مهندس و خاتمی فیروزه بواسحقی که صدالبته در کنار ستایش ، انها را معصوم از خطا و اشتباه نمیداند و سرانجام و از همه مهمتر عاشق پرسپولیس ارتش سرخ تهران بزرگ!!!!!! ( با آخری حال کردی یا ضدحال خوردی . آره بابا قرمزته!!!!!)

    1. به نظر من کوکو بهترین شاهکار لی آنکریچه
      این فیلم فقط نقد بررسی دنیای مرگادگان که بچه ها ازش نترسن
      اگه میگین این فیلم بر خلاف دین ماست
      دلاکروز هم به نحوه خاصی وارد جهنم شد یعنی همون فراموش شدن و شما از کجا میدونین که مرده ها درفیلم کوکو وقتی فراموش میشن وارد بهشت یا جهنم نمیشن؟ راستش من هم کنار عکس هاروی میز مردگان علامت سلیب رو دیدم اما فکر نمیکنم این به مد%وع خاصی اشاره کنه. دوستان یک جورایی هکتور هم گناهکاره و اگه فراموش میشد انگار به سزای اعمالش میرسید چون اون هیچ وقت نباید خونوادش رو ترک میکرد

  18. من براتون کامنت گذاشتم اما جواب دادید: دیدگاه تکراری شما شناسایی شد پیش از این هم این نظر رو داده اید!! در صورتیکه اولین بار بود به سایت شما سرزدم و خواستم نظرم رو درج کنم که نشد یا نخواستید. یاعلی! یک شهروند سکولار درجه دوم

  19. جالب بود. نقد رو تا تهش خوندم
    اون تیکه ای که نوشته بودین کاربرای سایتی مثل زومجی به چه امیدی زندگی میکنند خیلی برام جالب تر بود.چون تازه برام این سوال پیش اومد که اصلا هدفم از خوندن این اراجیفی که شما نوشته بودین چی بود.

  20. دوست من شما یک سری نمیدونم شاگردان اقای رائفی پور جمع شدید دور هم دیگه از هر سوژه ای که به دستتون میرسه یه مقاله ی بلند بالا مینویسید. در ضمن باید خدمتون عرض کنم شما در برابر منتقدان سایت زومجی عددی حساب نمیشید چون نه علم مقاله نویسی و نه علم سینما رو دارید و نقد و برسی شما تنها بر حسب یک سری مشکلات دینی وعقدیتی هست. لطفا اگ میتونید سعی کنید بر روی جنبه های هنری فیلم ها و سریال ها هم تمرکز کنید . دیدگاه دینی و عقدتی تون رو بزارید کنار و بی طرف نقد کنید

    1. خدمت شما عارضم که اولا توی عمرم یکی از سخنرانی های رائفی پور رو هم گوش ندادم. ثانیا ما محتوا رو نقد می کنیم نه ظاهر رو. مهم ترین نقد نقد محتوایی هستش. فیلم رو واسه همون محتوا می سازن. ثالثا شما از کجا می دونی ما علمش رو نداریم؟ از کجا تشخیص دادی شاگرد رائفی پوریم. از کجا انگیزه های ما رو تشخیص دادین. بهتره دفعه بعد بنویسد ” این جانب یک افراطی تمام عیار هستم که تحمل شنیدن حرف مخالف ندارم. اگر مخالفت ببینم مثل اعراب زمان جاهلیت فحش می دهم. با من مخالفت نکیند وگرنه خوار مادر قضاوت رو جلوتون سلاخی می کنم”
      رابعا مگر فیلم ساز ها بی طرف هستن که ما بی طرف باشیم. واقعا فکر می کنید یک رسانه بی طرف است. اصلا در قرن 21 مگر رسانه بی طرف هم داریم؟ واقعا براتون متاسفم که اینقدر ساده تشریف دارید. هیچ رسانه ای بی طرف نیست پس ما هم بی طرف نقدش نمی کنیم. بی طرف نقد کردن رسانه ای که پشتوانه مالی و اعتباری اش مشخصه، اوج حماقته. اوج

    2. دو مدل نقد داریم عزیز من. یکی نقد فنی یا همون فرمالیزه که ویجیاتو و زومجی و نقد فراسی زحمتشو میکشن و بازی بازیگرا و کیفیت فیلمنامه و موسیقی و تیتراژ و فروش گیشه رو میبرن زیر ذره بین. اما یه فیلم، بازی یا موسیقی از چی ساخته شده؟ محتوا. محتوا از چی ساخه میشه؟ عقاید و اهداف سازنده ش‌. نقد محتوا همین کارو میکنه. محتوا رو بررسی میکنه و سپس به اهداف سازنده ش میرسه‌. جنگ نرم یه چیز غیرقابل انکاره و طبیعیه که باید افرادی باشن که بررسی کنن که اثار سینمای غرب چه محتوا و در نتیجه چه اهدافی دارن. نقد فنی شاید فقط به درد فیلم بازا و منتقدا بخوره. اما محتوا رو همه میفهمن و همه استفاده می کنن. بنابراین نقد محتوا از نقد فرمالیزه اهمیت بیشتری داره.

  21. چه ربطی به ایرانی های داعشی داشت روانی.سعودی عوضی جاهل چرا به مردم ایران توهین میکنید نفهم.صهیونیست دیوانه.به جای توهین تحلیل کن

  22. هان؟!
    ایران همیشه از فرهنگ و اصالت زیبا هست و اون معدود افرادی هم که به راه اشتباه کشیده شدن و ایران بعد از اسلام رو قبول ندارن، هیچ وقت داعشی خونده نمیشن و نباید بشن چون تاریخ ما پر از تحریف شده و اون ها حق دارن گاهی نسبت به درستی عقایدی که با زور محتمل شدن دچار تردید بشن. من متوجه نشدم شما طرف کی هستی ولی در هر صورت چه افرادی که منحرف شدن و چه افرادی که اسلام رو قبول دارن فرزند این وطن هستند و تو تعیین نمی کنی کی داعشه و کی نیست

  23. فقط میتونم بگم که شما اصلا اسلام رو نمیشناسین اسلام هیچوقت اغازکننده جنگ نبوده و بارها ثابت شده که دین تعادله شما الان اسلام رو با مسیحیت از لحاظ تفکر و معنویت مقایسه کنین . شهید مطهری راجب این موضوع به صورت علمی و فلسفی کتاب نوشتن و کامل توضیح دادن توصیه میکنم کتاب ازادی انسان ایشون رو بخونین تا کامل درک کنین و اینکه موسیقی ابزار جنگ نرم هست هم بارها کتاب خارجی و داخلی راجبش نوشته شده و کاملا تخصصیه لطفا تحقیق کنین و اقراتش رو در ناخوداگاه انسان ببینین برین راجب هالیوود و دیزنی و تاریخچه و عوامل شون تحقیق کنین تا بفهمین چه ادمایی با چه اهدافی دارن انیمیشن و فیلم میسازن و همه اینا تاثیرش در ناخوداگاه چی میتونه باشه ضمیرناخودگاه انقد اثرپذیره که هراطلاعاتی رو کاملا دقیق و بی نقص ثبت میکنه و اصلا اهمیت نمیده اون اطلاعات درست باشه یا غلط فقط میتونم بگم شما باید راجب اعتقادات و حرفایی که در این دیدگاه زدین تحقیق کامل و از راه درستش بکنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *