انیمه سریالی

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

مقابله تیغه و دندان

انیمه و مانگا اتک ان تایتان (attack on titan) جزء چهار انیمه و مانگا محبوب دنیا محسوب می شود. درام، اکشن، مبارزه، خشونت، داستان، شخصیت پردازی، غافلگیری، روانشناسی،  غیر قابل پیشبینی بودن و… همه و همه دست به دست هم داده اند تا یکی از محبوب ترین آثار ژاپنی را تولید کنند. در سلسله مقالات 9 قسمتی به نقد و بررسی و رمزگشایی انیمه اتک ان تایتان خواهیم پرداخت.

انیمه اتک ان تایتان را از نظر:

  1. تاریخی

  2. دینی

  3. اسطوره ای

  4. فلسفی

  5. نماد گرایی کابالیسمی

  6. نتیجه گیری

  7. سیاسی

  8. فرمی

بررسی خواهیم کرد و هر کدام مقاله ای جداگانه در وبسایت خواهند داشت. همزمان با آرشیو شدن مقالات لینک مرتبط به آنها در این مقاله قرار خواهد گرفت.

در ادامه این مقاله به مقدمات مورد نیاز برای نقد و بررسی انیمه اتک ان تایتان می پردازیم. همانند خلاصه داستان و مفاهیمی که درک آنها پیش نیاز مهمی برای مطالعه مقالات بعدی در مورد اتک ان تایتان خواهند بود.

نکته: برای جلوگیری از اسپویل خلاصه داستان تا جایی که سریال اتک ان تایتان پخش شده است آرشیو شده است. با پخش قسمت های بعدی این سریال اتک ان تایتان خلاصه شان هم آرشیو خواهد شد.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

خلاصه داستان انیمه اتک ان تایتان

پیش از شروع داستان

در نقطه‌ای از ابتدای تاریخ داستان اتک ان تایتان، انسانی به نام یمیر فریتز حدود ۱۸۰۰ سال پیش یک برده بود که به الدیایی‌ها خدمت می‌کرد. او در مقطعی به خاطر یک نافرمانی مجبور به فرار از قبیله خود شد. یمیر به یک درخت بزرگ غیرعادی رسید که شکاف بزرگی روی آن قرار داشت و با هدف پناه گرفتن وارد این شکاف شد اما از او که از گودال زیر آن مطلع نبود به درون یک چاله افتاد. در آنجا موجودی مرموز شبیه به ستون فقرات با او ترکیب شد و او را تبدیل به اولین تایتان کرد. به این ترتیب او قدرت‌هایی فرا انسانی به دست آورد و با این قدرت جدید خود به الدیا بازگشت تا دوباره در خدمت پادشاه فریتز باشد. یمیر با قدرت تایتانی خود خدمات بسیاری را به الدیا ارائه داد و پادشاه الدیا نیز در عوض این خدمات، یمیر را به همسری برگزید.

با این حال ۱۳ سال بعد، یمیر در اقدامی برای محافظت از فریتز جان خود را از دست داد. فریتز برای این که قدرت تایتانی او را برای الدیا حفظ کند، فرزندان یمیر را مجبور کرد تا گوشت مادرشان را بخورند. قدرت تایتانی به سه فرزند یمیر یعنی ماریا، رز، و شینا منتقل شد و در نهایت با فرزندآوری آن‌ها نه تایتان به وجود آمد. به واسطه‌ی قدرت‌های تایتانی امپراتوری الدیا شکل گرفت و آن‌ها با فتح کشور مارلی بیش از ۱۷۰۰ سال بر آن حکومت کردند.

در طول تاریخ، ماجرای تبدیل شدن یمیر به تایتان به یک افسانه تبدیل شد و مردم کشورهای مختلف روایت‌های مختلفی را از آن داشتند. برای نمونه مردم کشور مارلی این افسانه با عنوان پیمان یمیر با «شیطان زمین» توصیف کرده‌اند.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

یک قرن پیش از شروع رویدادهای اصلی داستان اتک ان تایتان، خانواده‌های حامل تایتان درگیر یک جنگ بزرگ داخلی شدند. در آن زمان کارل فریتز پادشاه الدیا بود و او از میراث و اقدامات خاندان خود علیه سایر ملت‌ها سرخورده بود. به همین سبب کارل با همکاری خانواده اشرافی تایبور، سقوط الدیا را در دستور کار قرار داد و هدفش این بود که دیگر از قدرت‌های تایتانی استفاده نشود. مارلی‌ها از این فرصت استفاده کردند و دوباره بر کشور تسلط پیدا کردند و الدیایی‌ها به شهروندان درجه دو تبدیل شدند.

کارل، الدیایی‌های بازمانده را با خود به جزیره پارادایس برد و با استفاده از جسم‌های بیشماری از تایتان‌های غول‌پیکر سه دیوار عظیم و تو در تو را ایجاد کرد و شهری را در آن بنا کرد. این دیوارها به ترتیب از خارج به داخل با نام ماریا، رز و سینا (یا شینا) شناخته می‌شوند.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

کارل با استفاده از قدرت تایتان بنیادی حافظه‌ی اغلب الدیایی‌های داخل دیوار را پاک کرد و آن‌هایی هم که این قدرت رویشان تاثیر نداشت رشوه دریافت کردند یا همانند خانواده آکرمن رانده شدند. آکرمن‌ها کسانی بودند که در گذشته به خاندان فریتز خدمت می‌کردند اما با تفکرات کارل مخالف بودند. کارل به واسطه‌ی همین قدرت بر تفکرات فرزندان خود نیز نفوذ پیدا کرد تا آن‌ها نیز طرح صلح‌آمیز او را ادامه دهند، و با استفاده از ترسِ حمله کردن تایتان‌ها به مردم داخل دیوارها حکومت را ادامه دهند. در واقع تایتان‌هایی که مردم از آن‌ها حراس داشتند، مثل خودشان یک سری الدیایی بودند که توسط مارلی‌ها تبدیل به غول‌هایی بی‌مغز می‌شدند و به جزیره پارادایس تبعید می‌شدند.

فرزندان کارل مسیر او را ادامه دادند و با فریب دادن الدیایی‌ها با این باور که آن‌ها تنها انسان‌های باقی مانده هستند و تایتان‌ها مسبب این اتفاق هستند، بر جزیره حکمرانی کردند. بر خلاف افرادی که حامل قدرت تایتان بودند، تایتان‌ها خالص دارای هوشیاری بسیار اندکی بودند و تنها با دیدن انسان‌ها به آن‌ها حمله می‌کردند و آن‌ها را می‌خوردند. این تایتان‌ها پوست سختی داشتند و بدنشان به راحتی قابل نفوذ نبود و تنها نقطه ضعف بدنشان پشت گردن‌شان بود.

الدیایی‌های پارادایس شاخه‌های نظامی خود را به منظور مبارزه با تایتان‌ها توسعه دادند که بارزترین‌شان دسته دیدبانی بود. این دسته شامل افراد آموزش‌دیده و مجهزی بود که برای تصاحب مناطق تحت اختیار تایتان‌ها مبارزه می‌کردند. شاخه‌ی نظامی دیگر هنگ گریسون بود که از دیوارها و شهروندان محافظت می‌کردند. شاخه‌ی سوم هم تشکیلات پلیس نظامی بود که از خانواده‌های سلطنتی حفاظت می‌کرد، و افراد این دسته به خاطر حضور در داخلی‌ترین دیوار از آسایش بیشتری برخوردار بودند، اگرچه در این دسته فساد بیشتری حاکم بود.

شروع داستان اتک ان تایتان

رخنه‌ی تایتان‌ها به دیوار ماریا

ارن یگر پسری بود که با خواهرخوانده‌اش میکاسا آکرمن و دوست صمیمی‌اش آرمین آرلرت در ناحیه شیگانشینا در نزدیکی دیوار ماریا زندگی می‌کرد. ماریا بیرونی‌ترین دیوار از میان سه دیوار موجود بود و گفته شده بود که بیرون از این دیوارها تمام انسان‌ها توسط تایتان‌ها کشته شده‌اند. در همان اوایل داستان اتک ان تایتان، دو تایتان به نام تایتان عظیم‌الجثه و تایتان زرهی به ناحیه شیگانشینا و دیوار ماریا رخنه کردند و سایر تایتان‌ها نیز وارد شهر شدند. انسان‌ها که تلفات زیادی را متحمل شدند مجبور به عقب‌نشینی به سمت دیوار میانی یعنی دیوار رز شدند. مادر ارن یکی از افراد تلف شده در این حادثه بود. پدر ارن یعنی گریشا نیز در آن مقطع ناپدید شده بود و ارن تنها خاطراتی مبهم از او و یک کلید مربوط به انباری خانه‌شان را به یاد می‌آورد. ارن که برای از دست دادن مادرش بسیار خشمگین بود تصمیم گرفت برای کشتن تک تک تایتان‌ها در نیروی نظامی داوطلب شود. میکاسا و آرمین نیز او را همراهی کردند.

پنج سال بعد، این سه دانش‌آموخته نظامی در ناحیه تروست که در مجاورت با دیوار رز بود مستقر شدند. در همین زمان تایتان عظیم‌الجثه به دروازه این شهر رخنه کرد. در طول این حمله ارن توسط یک تایتان خورده شد اما او به شکلی غیرمنتظره زنده ماند و یک بدن تایتانی را برای خود ایجاد کرد و با استفاده از آن رخنه‌ی ایجاد شده را مسدود کرد.

ارن به خاطر این قابلیت‌هایش به دادگاه فراخوانده شد و مدتی بعد به دسته دیدبانی پیوست، جایی که کاپیتان لیوای، میکاسا و آرمین و بسیاری از دانش‌آموخته‌های نظامی دیگر در آن حضور داشتند. ارن که قبلا از قابلیت‌های تایتانی خود آگاه نبود، فکر کرد که سردابه‌ی پدرش می‌تواند به سوال‌های او را جواب دهد. به این ترتیب دسته دیدبانی به ناحیه شیگانشینا اعزام شد. اما این ماموریت به خاطر اقدام تایتان ماده برای ربودن ارن با موفقیت به انجام نرسید. آرمین این تایتان متخاصم را شناسایی کرد که در واقع همکلاسی خودشان آنی لئون‌هارت بود. کسی که تقریبا قابلیت‌های یکسانی با ارن داشت. بعد از یک نبرد پرخشونت بین ارن و آنی در ناحیه استوهس ارن پیروز شد و آنی برای این که اسیر نشود خود را در یک کریستال حبس کرد. تخریب‌های مربوط به این مبارزه باعث افشا شدن وجود تایتان‌های عظیمی در داخل دیوارها شد.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

ورود رهبر جنگجویان

به دنبال ظهور تایتان جانور در پشت دیوار رز، دو تا از پیروان او یعنی راینر براون و برتولت هوور که از دانش‌آموخته‌های نظامی بودند اقدام به ربودن ارن کردند. این دو هویت تایتانی خود یعنی تایتان عظیم‌الجثه و تایتان زرهی را افشا کردند. آن‌ها که متعلق به گروهی تحت عنوان جنگجویان بودند توضیح دادند که به همراه آنی ماموریت گرفته‌اند تا قدرت تایتان بنیادی که تحت اختیار ارن بود را بازیابی کنند. ارن این قدرت را در هنگام رویارویی دوباره با تایتانی که مادرش را کشته بود نشان داد و این موضوع به او و دوستانش اجازه داد تا فرار کنند. دسته دیدبانی با یک دسیسه توسط راد ریس مورد هدف قرار گرفت و این دسته پی برد که یکی از اعضای خود یعنی کریستا لنز در واقع دختر نامشروع راد با هویت هیستوریا ریس است. دسته دیدبانی در پاسخ به این دسیسه یک کودتا را با کمک نیروهای نظامی اجرا کرد که منجر به مرگ راد شد و هیستوریا بر تخت سلطنت نشست. در این مقطع ارن کشف کرد که قدرت‌های تایتانی‌اش توسط پدرش گریشا و به واسطه‌ی یک سرم به او منتقل شده است و در واقع در همان زمان گریشا اجازه داده بود تا ارن در فرم تایتانی‌اش او را بخورد.

جنگجویان و مافوق‌شان زیک یا همان تایتان جانور طی یک عملیات عظیم به منظور پس گرفتن دیوار ماریا دسته‌ی دیدبانی را مورد حملات سهمگینی قرار دادند. در نتیجه‌ی این نبرد بسیاری از اعضای دسته کشته شدند. آرمین و فرمانده اروین اسمیت به شدت مجروح شدند و برتولت تسلیم شد. در این مقطع لیوای یک سرم تایتان را در اختیار داشت که مدتی قبل آن را از کنی دریافت کرده بود. او طی انتخابی سخت بین آرمین و اروین تصمیم گرفت تا سرم را به آرمین تزریق کند. به این ترتیب آرمین پس تبدیل شدن به یک تایتان و با بلعیدن برتولت قدرت تایتان عظیم‌الجثه را به دست آورد.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

پی بردن به حقایقی پیرامون تایتان‌ها

در ادامه‌ی داستان، بازماندگان بالاخره به زیرزمین خانواده یگر رفتند و با مستندات واقع در آنجا به وجود اولین تایتان یعنی یمیر فریتز و فرزندان او پی بردند. کسانی که متعلق به نژادی تحت عنوان مطیعان یمیر بودند و زمانی نژاد اصلی کشور الدیا محسوب می‌شدند. این راز نیز افشا شد که انسان‌های داخل دیوارها، الدیایی‌های بوده‌اند که به جزیره پارادایس فرار کرده‌اند. آن‌هایی که در سرزمین اصلی باقی ماندند به شهروند درجه دو کشور مارلی تبدیل شدند و مورد ظلم واقع شدند. خاطرات گریشا نشان می‌داد که چطور او و همسرش داینا فریتز(که فردی از خون پادشاه بود) در قالب گروهی تحت نام ترمیم‌دهندگان فعالیت می‌کردند و این که چطور پسرشان زیک آن‌ها را به دولت مارلی فروخت و آن‌ها به پارادایس تبعید شدند. در واقع داینا توسط دولت مارلی به تایتان تبدیل شد و او همان تایتانی بود که پس از رسیدن به پارادایس مادر ارن را خورده بود. گریشا نیز قرار بود تبدیل به تایتان شود اما فردی نفوذی در دولت مارلی به نام ارن کروگر مانع این اتفاق شد. این فرد حامل قدرت تایتان حمله بود و این قدرت را به همراه ماموریتی در جهت بازیابی تایتان بنیادی به گریشا سپرد. ارن پی برد که می‌تواند از طریق تماس با یکی از بستگان فریتز از قدرت تایتان بنیادی استفاده کند. همچنین متوجه شد که افراد دارای قدرت تایتانی عمر کمتری دارند و پس از دریافت این قدرت تنها سیزده سال زنده می‌مانند.

پس از آن ارن و سایرین طی یک جلسه نظامی گزینه‌های پیش روی خود را بررسی کردند. آن‌ها تصمیم گرفتند همه چیز را برای عموم افشا کنند، و همین طور باور داشتند که تنها راه مبارزه استفاده از قدرت تایتان بنیادی برای کنترل ارتش تایتان‌های دیوار است. با این حال از آنجایی که ارن از خون سلطنتی برخوردار نبود نمی‌توانست از قدرت تایتان بنیادی استفاده کند. بنابراین آن‌ها با مشکلی اساسی مواجه بودند. ارن این موضوع را در ذهن داشت که شاید با لمس کردن هیستوریا در زمانی که تبدیل به تایتان شده بتواند این قدرت را به دست آورد، با این حال او این موضوع را برای کسی مطرح نکرد چرا که دوست نداشت سرنوشت بدی برای هیستوریا رقم بخورد.

آن‌ها نامه‌ی یمیر را نیز به هیستوریا تحویل دادند. یمیر یک یتیم بی‌خانمان بود که در مقطعی یک کشیش الدیایی او را با خود برد و ادعا کرد که یمیر یک ناجی است که مردم الدیا را حفظ خواهد کرد. مارلی‌ها به کلیسای او حمله کردند و یمیر و تمام پیروان او را به جزیره پارادایس منتقل کردند. آن‌ها به عنوان مجازات به تایتان‌هایی بی‌مغز تبدیل شدند. یمیر برای مدت‌ها یک تایتان سرگردان بود تا این که در یک روز به طور اتفاقی با خوردن مارسل به فرم انسانی خود بازگشت.

در طول زمستان تمام تایتان‌های داخل دیوار ماریا با استفاده از گیوتین‌های تایتان و بدون هیچ تلفات انسانی کشته شدند. این گیوتین‌ها نوعی سلاح بودند که توسط هانجی ابداع شده بود و با فریب دادن تایتان‌ها، باعث گرفتار شدن و مرگ آن‌ها می‌شد. طی ماه‌های بعدی تمام تایتان‌ها مرده بودند و دیوار ماریا دوباره قابل سکونت شد. در نهایت آن‌ها با ادامه پیشروی به اقیانوس رسیدند. در حالی که همه مشغول جشن گرفتن بودند اما ارن عمیقا در فکر بود. او به امواج خیره شده بود و به این موضوع فکر می‌کرد که «اگر ما آن‌ها را بکشیم، آن‌ها آزاد خواهند شد؟»

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

حمله ارن به لیبریو

در اوایل فصل ۴، گابی براون و دوستانش به شهر زادگاه خود یعنی لیبریو رسیدند. مدت کوتاهی پس از آن، ویلی تایبور در طی یک سخنرانی که با حضور رهبران و سفیران کشورهای مختلف همراه بود، پیرامون پیشینه و عقاید مرتبط با هلوس و پادشاه تایبور صحبت کرد. درست در زمانی که ویلی اعلام کرد که مارلی یک بار برای همیشه جزیره پارادیس را خرد خواهد کرد، ارن یگر در فرم تایتان حمله به لیبریو حمله کرد و محل سخنرانی را به آشوب کشاند.

در جریان این حمله‌ی سنگین، میکاسا، آرمین، ساشا براوس و سایر افراد دسته از ارن پشتیبانی می‌کردند. ویلی تایبور جان خود را از دست داد و ارن با شکست دادن و تصاحب تایتان چکش جنگ، پیروزی خود را تضمین کرد. با این حال، الدیایی‌ها در هنگام خروج از شهر تلفاتی را متحمل شدند و ساشا به دست گابی کشته شد. در حالی که میکاسا و آرمین از این بابت غمگین بودند، اما ظاهرا این موضوع برای ارن مهم نبود و او تنها به پیروزی اهمیت می‌داد.

تبدیل شدن ارن به یک الدیایی افراطی

وقتی ارن به همراه همرزمانش به جزیره پارادیس بازگشتند، ارن از برگزاری یک جشن پیروزی خرسند نبود. او از قبل حرکت بعدی خود را برنامه‌ریزی کرده بود، و حالا به واسطه‌ی برادر ناتنی‌اش زیک می‌توانست آن را عملی کند (یا زیک او را به این کار سوق داده بود). او خیلی زود به عنصری سرکش تبدیل شد و هرکسی که مانع کار او بود را با سه قدرت تایتانی خود تهدید می‌کرد. ارن به عنوان یک رهبر شورشی و یک تایتان هوشمند به سرعت در حال قدرت افزونی بود.

ارن الهام‌بخش شکل‌گیری فرقه‌ای به نام یگریست‌ها شد. گروهی که زنجیره فرماندهی نظامی را نادیده گرفتند و برای جنگ علیه مارلی پافشاری می‌کردند. آن‌ها مدعی بودند كه فقط با اقدامات قاطع می‌توان به پیروزی رسید و این که دات پیکسیس و افسرانش برای آزادی واقعی مردم الدیا بسیار کند و محتاط عمل می‌کنند. طولی نکشید که جزیره پارادیس به دو اردوگاه تقسیم شد و میکاسا و آرمین نیز از جناح یگریست‌ها فاصله گرفتند.

زیک و مایع نخاعی‌اش برای ایجاد تایتان‌های خالص

وقتی زیک و چند مارلیایی دیگر به جزیره پارادیس رسیدند، اسراری مرتبط به شراب موجود در آنجا از طریق نیکولو افشا شد. در واقع این نوشیدنی چیزی بیش از یک شراب معمولی بود. برخی از سربازان و تقریبا همه‌ی افسران با این شراب از خود پذیرایی کردند در حالی که از ماده‌ی درون آن بی‌خبر بودند. در واقع زیک مایع نخاعی تایتان جانور را در این نوشیدنی ریخته بود. این موضوع به او اجازه می‌داد تا با یک فریاد تمام افراد مصرف‌کننده را به تایتان‌های خالص تبدیل کند.

زیک مایع نخاعی خود را چند سال قبل در دهکده راگاکو نیز آزمایش کرده بود و همه اهالی این روستا از جمله مادر کانی را دگرگون کرده بود. اکنون زیک تمام افسران جزیره پارادیس را می‌توانست به گروگان بگیرد. وقتی میکاسا و بقیه از این موضوع مطلع شدند دیگر دیر شده بود. اسلحه کوک شده بود و ماشه در دست زیک بود.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

احتمال تاثیر خاطرات روی حاملان تایتان‌ها

در اواخر داستان فصل ۴، ارن و آرمین در مقطعی با یکدیگر روبرو شدند و ارن موضوع دیدارهای مکرر آرمین با آنی لئون‌هارت را پیش کشید. ارن می‌دانست که برتولت هوور زمانی از تایتان غول‌پیکر استفاده می‌کرده است و این احتمال را می‌داد که: ممکن است برتولت(دوست آنی) بر جانشین خود یعنی آرمین تاثیر بگذارد.

ممکن بود خاطرات برتولت از طریق تایتان غول‌پیکر باعث تغییر دادن نگرش و احساسات آرمین شده باشد و از این رو او را به سوی دیدار با آنی سوق داده باشد. اما این موضوع ممکن بود در مورد خود ارن هم صادق بوده باشد. او پیش از این گریشا یگر، فریدا ریس و لارا تایبور را خورده بود و ممکن بود آن‌ها روی او تاثیر گذاشته باشند تا او به جنگ خود با مارلی ادامه دهد یا ندهد.

نقشه‌ی انقلابی مرگ آسان از زیک

زیگ یگر اگرچه در ابتدا به عنوان تایتان جانور و یک چالش جدید برای الدیایی‌ها ظاهر شد، اما او فقط یک جنگجوی بی‌رحم برای مارلی نبود. او عمیقا با مردم رنج دیده همدرد بود. زیک از دوران کودکی پی برده بود که همه‌ی رنج‌های جهان به خاطر داشتن قدرت تایتانی توسط مطیعان یمیر بوده است و حتی خود الدیایی‌ها از این موضوع رنج می‌بردند. از این رو او می‌خواست با بیرون کشیدن الدیا از این معادله، به رنج دنیا پایان دهد.

طرح زیک برای طرافداری از الدیا در ابتدا همانند یک حرکت ملی‌گرایانه بود. اما در حقیقت، زیک نه تنها می‌خواست از جزیره پارادیس در مقابل دشمنانش دفاع کند، بلکه می‌خواست مردمش را نیز با قدرت تایتان بنیادی عقیم کند تا به تدریج الدیایی‌ها از جهان محو شوند. زیک نمی‌خواست کسی به جزیره پارادیس حمله کند و همچنین نمی‌خواست امپراتوری الدیایی گذشته دوباره بازیابی شود. او ترجیح می‌داد تا نژاد خودش با آرامش از این دنیا کنار برود و دنیای بدون تایتان محقق شود.

زمانی که نیروهای مارلی به پارادایس می‌رسند

در آخرین قسمت از نیم-فصل چهارم اتک ان تایتان، در هنگام یک درگیری میان گابی براون و ارن، پیک فینگر (تایتان ارابه) وارد عمل شد. پیک ادعا کرد که او اکنون در کنار ارن است. زیرا مارلی نمی‌تواند یک آینده‌ی حقیقی را برای الدیایی‌هایی مثل خودش و گابی به ارمغان آورد. سپس این سه به سقف ساختمان رفتند تا پیک با نشان دادن دشمنان به ارن، اعتماد او را جلب کند. در همین حین گابی نیز از حرف‌های پیک وحشت‌زده و مبهوت شده بود.

پیک در روی سقف، ارن را به عنوان دشمن خطاب کرد و در همان لحظه، تایتان آرواره از ساختمان بیرون آمد و ناوگان هوایی مارلی نیز برای محاصره جزیره پارادیس از راه رسید. راینر براون نیز در کنار افسر ماگات در یکی از بالن‌ها دیده شد. ارن خواستار جنگ با مارلی بود اما حالا جنگ به سوی او آمده بود.

دستیابی به قدرت تایتان بنیان‌گذار

سربازان مارلی از کشتی‌های هوایی خود فرود آمدند. گابی تحت تاثیر صحبت‌های زیک به این نتیجه رسید که نباید اجازه دهد ارن و زیک با هم تماس فیزیکی پیدا کنند. راینر و پورکو با ارن جنگیدند اما به واسطه‌ی قدرت چکش جنگ مغلوب شدند. ماگات از یک توپ ضد-تایتان جدید استفاده کرد و به کمک تایتان ارابه توپی را به سمت ارن شلیک کرد. این موضوع باعث شد راینر دست بالا را در نبرد بگیرد. دسته دیدبانی در مورد کمک کردن به ارن و زیک تردید داشتند اما سرانجام به این نتیجه رسیدند که به ارن کمک کنند. در زمانی که تایتان زرهی بر تایتان حمله چیره شده بود و قصد خوردن او را داشت، زیک در قالب تایتان جانور در بالای دیوار ماریا ظاهر شد و شروع به حمله به نیروهای مارلی کرد. دسته دیدبانی یگریست‌ها را مجبور کرد تا فرمانده شیدیس و اعضای زندانی شده پلیس نظامی و دسته گریسون را آزاد کنند.

در مقطعی ماگات موفق شد با توپ ضد-تایتان به پشت گردن تایتان جانور شلیک کند و او را به شدت مجروح کند. زیک از این حمله جان سالم به در برد و با فریاد خود تمام افرادی که مایع نخاعی او را مصرف کرده بودند تبدیل به تایتان‌های خالص کرد که شامل نایل، پیکسیس، و فالکو بود. زیک به فالکو دستور داد تا راینر را بخورد اما پورکو خودش را برای خورده شدن توسط او ارائه کرد. دسته دیدبانی فضا را برای رسیدن ارن به زیک محیا کردند. با این حال ارن در مسیر رسیدن به زیک توسط گابی تیر خورد و سرِ جدا شده‌اش در دست زیک فرود آمد. هوشیاری ارن بلافاصله به “مسیرها” انتقال یافت، جایی که او در آنجا با زیک سالخورده و به زنجیر کشیده دیدار کرد. این زنجیرها نمایانگر سوگند «دوری از جنگ» پادشاه فریتز بود. وقتی دختری جوان که روح یمیر بنیان‌گذار بود به آن‌ها نزدیک شد، ارن اعلام کرد که هرگز به دنبال اجرای نقشه زیک نبوده است و سپس برای کنترل کردن آن دختر اقدام کرد.

زیک با استفاده از مسیرها، زندگی خود از زمان تولد را از طریق خاطرات پدرشان گریشا به ارن نشان داد. به این امید که او را متقاعد کند که گریشا او را شست و شوی مغزی داده است. با این حال آن‌ها کشف کردند که گریشا ملی‌گرایی الدیایی خود را رها کرده است و به ارن اجازه داده تا مسیر خودش را در زندگی پیدا کند. زیک بی‌واهمه اعلام کرد که با قدرت تایتان بنیان‌گذار هنوز هم می‌تواند نقشه ترحم‌کشی خود را پیاده کند. در مقطعی گریشا افشا کرد که تایتان حمله قابلیت دیدن خاطرات آینده‌ی وارثانش را دارد. در زمانی که فریدا ریس زیر بار ایدئولوژی پادشاه فریتز در مجازات شدن مردم الدیا توسط دنیا نرفت، گریشا تصمیم گرفت تا خاندان ریس را از بین ببرد و تایتان بنیان‌گذار را خودش تصاحب کند. با این حال او نمی‌توانست خودش را قانع کند که کسی به خصوص بچه‌ها را بکشد. اما در این مقطع ارن با استفاده از خاطرات آینده مداخله کرد و گریشا را تحریک کرد تا خانواده ریس را کشتار کند.

در بازگشت از خاطرات گریشا، زیک از این موضوع وحشت‌زده شد که چطور ارن به طور عمدی گریشا را مجبور به دریافت تایتان بنیادی کرده و گذشته را دستکاری کرده است تا از رویدادهای آینده مطمئن شود. زیک به یمیر دستور داد تا نقشه ترحم‌کشی را اجرا کند اما ارن با پاره کردن زنجیرهایش به سوی یمیر دوید. در یک فلش‌بک به ۲۰۰۰ سال پیش زندگی یمیر شرح داده شد و این که چطور او به طور تصادفی و با برخورد با یک شی به اولین تایتان زمین تبدیل شده است. ارن به یمیر پیشنهاد آزادی و انتخاب آینده‌اش را برای اولین بار در زندگی‌اش داد. یمیر با نادیده گرفتن زیک به عنوان فردی با خون سلطنتی تصمیم گرفت تا آینده‌اش را با ارن رقم بزند. در نتیجه غرش شروع شد و دیوارها فرو ریختند و هزاران تایتان دیوار غول‌پیکر آزاد شدند. ارن تبدیل به تایتان بنیان‌گذار شد و با استفاده از مسیرها به تله‌پاتی با تمام مطیعان یمیر پرداخت. او قصد داشت با رویداد غرش تمام حیات فراتر از جزیره را از بین ببرد.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

تلاش برای نجات لیبریو

ارن و تایتان‌های دیوار به سوی لگدمال کردن دنیای خارج از پارادایس پیش رفتند. آرمین با پی بردن به رفع سخت‌شدگی تایتان زرهی در زمان شروع غرش به این نتیجه رسید که ارن دستور داده تا تمام تایتان‌های سخت‌شده بازیابی شوند و این شامل رفع کریستال آنی نیز می‌شد.

در مقطعی دسته دیدبانی که نیروهای بیشتری را جذب کرده بود به بندری رفتند تا یک قایق پرنده را به دست آورند به این امید که خود را به ارن برسانند و او را متقاعد کنند تا غرش را متوقف کند. پس از کمی بررسی آن‌ها پی بردند که این بندر تحت اختیار یگریست‌ها است و این که فلوک، کیومی آزومابیتو را در آنجا گروگان گرفته است. هانجی و ماگات بندر را بررسی کردند و اشاره کردند که قایق پرنده همچنان سالم است اما ممکن است یگریست‌ها هر لحظه آن را نابود کنند. این موضوع مشخص بود که آن‌ها برای آمادسازی قایق به منظور پرواز به مهندسان آزومابیتو نیاز دارند. زمانی که فلوک و کیومی در مورد دنیای جدید با هم اختلاف نظر داشتند، آرمین و کانی به بندر آمدند و به فلوک اعلام کردند که مارلی‌ها از طریق دریا فرار کرده‌اند و آن‌ها برای تعقیب‌شان نیاز به قایق پرنده دارند. آن‌ها پی بردند که قایق هم‌اکنون توسط ساموئل و داز برای منفجر شدن آمده شده است. در حالی که این دو در ابتدا نسبت به آرمین و کانی شک داشتند اما سرانجام متقاعد شدند که مواد منفجره را خنثی کنند. فلوک همچنان دچار تردید بود و از این رو برای کشتن مهندسان باقی‌مانده اقدام کرد اما او توسط کیومی منحرف شد. سپس میکاسا برای نجات آن‌ها به ساختمان نفوذ کرد. فلوک از ساختمان خارج شد و خائن بودن میکاسا، آرمین و کانی را اعلام کرد. به این ترتیب نبردی میانی دسته دیدبانی و یگریست‌ها در گرفت. روی اسکله آرمین تلاش کرد تا داز را از تجهیز دوباره قایق به مواد منفجره منصرف کند که در نهایت توسط ساموئل مورد شلیک قرار گرفت. کانی و آرمین برای جلوگیری از تخریب قایق با آن‌ها وارد کشمکشی شدند که سرانجام کانی با شلیک به داز و ساموئل آن‌ها را کشت.

مهندسان به گروه هانجی اعلام کردند که آماده شدن این قایق پرنده حداقل نصف روز زمان می‌برد که برای رسیدن به لیبرو پیش از تایتان‌های دیوار دیر بود. کیومی پیشنهاد کرد که آن‌ها با کشتی بروند و قایق را به شهر ساحلی اودیها در مالی ببرند، جایی که آزومابیتو در آنجا یک آشیانه‌ی پرواز داشت. ماگات که متوجه وجود ناو مارلی در ساحل شده بود تصمیم گرفت به طور مخفیانه آن را نابود کند که شادیس نیز با او همراه شد. هر دوی آن‌ها این عمل خود را اقدامی قهرمانانه می‌دانستند و هر دو تصمیم گرفتند تا به بهای جان‌شان این ناو را نابود کنند که موفق به این کار شدند.

چند ماه قبل از حمله به لیبریو، اعضای دسته دیدبانی به خط ساحلی مارلی رسیدند. طی دیداری با آزومابیتو آن‌ها مطلع شدند که مارلی با گرفتن تست خون در تلاش است تا مطیعان یمیر فراری را شکار کند. هانجی امیدوار بود که با گروه حامیان مطیعان یمیر متحد شود و امنیت را برای مطیعان یمیر به ارمغان آورد. در مقطعی ارن از گروه جدا شد و تا زمان حمله به لیبریو دیگر دیده نشد. فلش‌بک‌هایی نشان داد که ارن با یلنا دیدار کرده است و با او به توافق رسیده است تا نقشه‌ی ترحم‌کشی زیک را پیش ببرد، در حالی که او از نقشه‌های واقعی خود به فلوک اطلاع داده بود. هیستوریا نیز تصمیم گرفت تا حامله شود با این امید که بتواند از این طریق جلوی نقشه ارن را بگیرد. ارن به زیک گفته بود که تنها دلیلش برای کشتن تمام حیات خارج از جزیره زندگی خوشنودتر دوستانش است.

در زمان حال، اتحاد جهانی در اقدامی بی‌فایده سعی کرد تا ارن و غرش را از رسیدن به مارلی باز دارد. آن‌ها به راحتی توسط تایتان‌ها نابود شدند و ارن هدف خود در تخریب دنیا را اعلام کرد. به این ترتیب تایتان‌های غول‌آسا پا به قاره اصلی گذاشتند.

 

تاریخچه داستان اتک ان تایتان

1000 سال پیش از مبدا تاریخ

دخترک برده ای به نام یمیر صاحب قدرت تایتانی شد و آن قدرت به الدیا خدمت کرد.

13 سال بعد

یمیر فوت کرد و فرزندانش با خوردن او به قدرت تایتانی اش دست پیدا کردند.

سال ۷۴۳

تایتان‌ها برای اولین بار در داستان اتک ان تایتان و در سراسر دنیا دیده شدند. آن‌ها شروع به قتل عام نژاد انسان کردند.

مفهوم دقیق آن مشخص نیست اما تعداد بی‌شماری از تایتان‌های غول‌آسا گرد هم آمدند و با سخت کردن پوست خود سه دیوار بزرگ را شکل دادند. انسان‌های باقی مانده به سمت این سه دیوار که با نام‌های ماریا، رز و سینا شناخته می‌شدند فرار کردند. برخی از انسان‌ها نیز بیرون از دیوارها و در شهرک‌هایی محدود شده به زندگی خود ادامه دادند.

 

در کنار اکثریت نژاد انسان‌ها که درون دیوارها مستقر بودند، یک قبیله از مکانی تحت عنوان «مشرق‌زمین» (Orient) با موفقیت وارد دیوارها شدند.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

حدود سال ۷۸۰

دورتر از دیوارها، یک دختر بی‌خانمان توسط رهبر فرقه‌ای «یمیر» نام گرفت و مورد ستایش «مطیعان یمیر» قرار گرفت.

سال ۷۸۴

در مقطعی از داستان انیمه اتک ان تایتان، یک معدنچی تلاش کرد برای ورود به دیوارها، زیر دیوار سینا را حفاری کند. او بعد از مدتی حفاری متوجه شد که یک ناحیه زیر زمین وجود دارد. او در این باره با یک دوست بحث کرد و مدتی بعد به طور اسرار آمیزی ناپدید شد. دوست او نیز مدت کوتاهی پس از آن ناپدید شد.

حدود سال ۷۸۵

مطیعان یمیر توسط مقامات مارلی کشف شدند. آنها به جزیره پارادایس برده شدند و همه‌ی آنها به تایتان‌های خالص تبدیل شدند و در صحرا سرگردان شدند.

سال ۸۲۴

گریشا یگر بعد از پی بردن به مرگ خواهرش به ترمیم دهندگان پیوست. او در مارلی با داینا فریتز، آخرین عضو باقی مانده از دودمان فریتز دیدار کرد. آن‌ها تصمیم گرفتند تا تایتان بنیادی را از جزیره پارادایس بازیابی کنند با این هدف که دوباره ملت الدیا را احیا کنند.

سال ۸۲۵

زیک یگر، پسر گریشا و داینا به دنیا آمد.

حدود سال ۸۳۰

گریشا یگر در ناحیه شیگانشینا یک طاعون مرگبار را درمان کرد.

سال ۸۳۵

میکاسا آکرمن متولد شد. مادر او آخرین عضو باقی مانده از قبیله مشرق‌زمین بود.

گریشا و کارلا یگر با هم ازدواج کردند و پسرشان یعنی ارن یگر را به دنیا آوردند.

سال ۸۴۴

نیکولاس لائوف به لیوای، فورلان چرچ، و ایزابل مانگولیا ماموریت داد تا اسناد مجرمانه مربوط به کسب و کار لائوف را پیدا کنند و دارنده‌ی این اسناد یعنی اروین اسمیت را به قتل برسانند. اسمیت در شهر زیرزمینی با لیوای دیدار کرد و به او پیشنهاد پیوستن به دسته دیدبانی در قبال بخشش جرایمش را داد.

طی یک ماموریت خارجی، فورلان و ایزابل توسط یک تایتان غیرمتعارف کشته شدند. اروین نیز بعد از این که جانش توسط لیوای تا حد مرگ تهدید شد موفق شد تا لیوای را متقاعد کند تا برای دسته دیدبانی بجنگد.

والدین میکاسا آکرمن در خانه‌ی خود کشته شدند و میکاسا توسط راهزنان ربوده شد. او توسط ارن یگر نجات پیدا کرد و ارن دو تا از این سوداگران را کشت. میکاسا نیز اقدام به کشتن فرد سوم کرد. بعد از این اتفاق میکاسا با خانواده یگر زندگی کرد.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

آغاز داستان انیمه اتک ان تایتان

سال ۸۴۵: سقوط دیوار ماریا

گریشا یگر به سفری رفت و به پسرش ارن قول داد که در زمان بازگشتش راز مربوط به زیرزمین خانه‌شان را به او بگوید.

چهار جنگجو با نام‌ها برتولت هوور، راینر براون، آنی لئون‌هارت، و مارسل از سمت زیستگاهی خارج از دیوارها برای نابودی بشریت و تصاحب تایتان بنیادی فرستاده شدند. مارسل توسط تایتان یمیر خورده شد و یمیر انسانیت خود را بازیابی کرد.

 

تایتان عظیم‌الجثه به دروازه بیرونی ناحیه شیگانشینا رخنه کرد و صلح برقرار شده در درون دیوارها که مدت یک قرن برقرار بود را نابود کرد و به این ترتیب تایتان‌ها وارد شهر شدند. مادر ارن یگر یعنی کارلا توسط یک تایتان خندان خورده شد. راینر به عنوان تایتان زره‌پوش به دروازه درونی رخنه کرد و انسان‌ها را مجبور کرد تا به دیوار رز عقب‌نشینی کنند.

گریشا دوباره به پسرش ارن پیوست و سرمی را به او تزریق کرد که بخش‌هایی از حافظه‌ی او را پاک کرد. او ظاهرا با این تزریق قابلیت تبدیل شدن به یک تایتان را پیدا کند. گریشا پس از آن ناپدید شد.

خاندان ریس قصد کشتن هیستوریا را داشتند، چرا که او فرزند نامشروع رئیس این خانواده بود و موضوع وراثت او را دچار مشکل کرده بود. در نهایت تصمیم گرفته شد تا او تحت نام جدید «کریستا لنز» یک زندگی محقر را در دانشکده افسری داشته باشد. یمیر با گوش دادن به صحبت میان کشیشان فرقه دیوارها از این اخبار اطلاع پیدا کرد و شروع به جستجوی کریستا کرد.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

سال ۸۴۶

پس از سقوط دیوار ماریا دولت سلطنتی به منظور مدیریت ذخایر غذایی قوانینی تحت عنوان عملیات احیای دیوار ماریا را تصویب کرد که طی آن ۲۵۰٬۰۰۰ از شهروندان غیرنظامی به سرزمین احیا شده فرستاده شدند. از این جمعیت کمتر از دو هزار نفر زنده بازگشتند.

سال ۸۴۷

مدرسه نظامی یا دانشکده افسری ۱۰۴ام شروع به کار کرد.

سال ۸۴۸

در زمان اجرای یک تمرین صحرایی، کریستا لنز توسط راهزنانی اسیر شد. تیم دانشجویی اسیر کنندگان را شکست دادند و با موفقیت کریستا را آزاد کردند.

سال ۸۴۹

در عملیات برون مرزی ۳۴ام، ایلسه لانگار با یک تایتان روبرو شد که در مورد «مطیعان یمیر» و «بانو یمیر» صحبت می‌کرد. ایلسه سعی کرد با این تایتان ارتباط برقرار کند اما در نهایت توسط او خورده شد.

برهه‌ای نامشخص از داستان اتک ان تایتان

در برهه‌ای نامشخص از داستان اتک ان تایتان، ارن شروع به دریافت آموزش‌های مبارزه‌ای از آنی کرد.

در هنگام ماموریت برون‌مرزی ۴۹ام، دفترچه رویدادهای ایلسه لانگار توسط کاپیتان لیوای و فرمانده بخش یعنی هانجی زوئه پیدا شد.

رویدهای سال ۸۵۰

یک روز قبل از مبارزه در ناحیه تروست

گروه دانشکده ۱۰۴ام پس از اتمام کار به طور رسمی منحل شد.

مبارزه در ناحیه تروست

تایتان عظیم‌الجثه به دروازه بیرونی ناحیه تروست رخنه کرد و بعد از پنج سال یک حمله تایتانی صورت گرفت.

 

گروه دانشکده ۱۰۴ام اولین مبارزه خود علیه تایتان‌ها را انجام دادند.

ارن یگر توسط یک تایتان بلعیده شد، اما در فرم تایتانی خود پدیدار شد و شروع به کشتار بسیاری از تایتان‌ها کرد. بعد از این که تروست به طور کامل تخلیه شد، ارن توسط گریسون بازداشت شد.

زمانی که فرمانده اروین اسمیت اخبار حمله به ناحیه تروست را شنید ظاهرا ماموریت برون‌مرزی ۵۶ام خاتمه یافت و دسته دیدبانی برای کمک به نظامیان تروست عقب‌نشینی کرد.

فرمانده دات فیکسیس به تروست رسید و در نقشه‌ای برای بازگرداندن ناحیه تروست با آرمین و تایتان ارن همکاری کرد. ارن با یک تخته سنگ بزرگ شکاف ایجاد شده را بست و ناحیه تروست حفظ شد. این اولین بار بود که انسان‌ها مکانی را از تایتان‌ها باز پس می‌گرفتند.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

بعد از مبارزه در ناحیه تروست

روز اول

با شلیک یکسره توپ‌ها تمام تایتان‌ها به جز دو تا از آن‌ها در ناحیه تروست از بین رفتند. این دو تایتان که بعدا با نام ساونی و بین شناخته شدند تحت بازداشت دسته دیدبانی قرار گرفتند تا موضوع مطالعات هانجی زوئه قرار گیرند.

روز دوم

دسته گریسون و نیروهای دانشکده افسری برای جلوگیری از شیوع بیماری به جمع‌آوری سربازان از دست رفته در ناحیه پرداختند. ژان کیرشتاین جسد مارکو بوت را پیدا کرد.

روز سوم

ارن در یک سلول زندان از کما بیرون آمد. اروین اسمیت و لیوال اتفاقات مربوط به بعد از مبارزه در ناحیه تروست را برای ارن شرح دادند.

روز پنجم

ارن قبل حاضر شدن در یک دادگاه نظامی به قضاوت دلیس زاکری مورد دادرسی قرار گرفت. او در نهایت تحت بازداشت دسته دیدبانی قرار گرفت.

روز ششم

ارن تحت نظارت جوخه عملیات ویژه به دسته دیدبانی پیوست و در طول یک ماه بعد قابلیت‌های تایتانی خود را آزمایش کرد. هانجی زوئه از تجربیاتش در مورد دو تایتان ساونی و بین با ارن صحبت کرد.

روز هفتم

در این مقطع از داستان انیمه اتک ان تایتان، آنی اقدام به کشتن ساونی و بین کرد. او برای این که مشکوک نشود طی یک بازرسی ابزار متعلق به مارکو را ارائه داد.

بیست و یک فرد از دانشجویان نیروهای دانشکده ۱۰۴‌ام به دسته دیدبانی پیوستند. آنی لئون‌هارت نیز به دسته پلیس نظامی در ناحیه استوهس پیوست.

روز هشتم – ماه اول

هانجی تحت نظارت جوخه عملیات ویژه آزمایش‌هایی را روی قابلیت‌های تایتانی ارن انجام داد.

ماه اول: ماموریت برون‌مرزی ۵۷ام

روز قبل از ماموریت برون‌مرزی ۵۷ام، آنی در مورد جستجوی کارلی استراتمن، دختر گمشده استوهس بازرگان نگران بود. او سعی کرد برای مقابله با این اضطراب حواس خود را پرت کند.

دسته دیدبانی ماموریت برون‌مرزی ۵۷ام را شروع کرد و از ناحیه کالانته خارج شد. آنی در قالب تایتان مونث این سفر را با اختلال همراه کرد. او با حمله به جناح راست گروه اعزامی در جستجوی ارن بود. فرمانده ارن این تایتان را به سمت یک جنگل با درختان بزرگ هدایت کرد، و با استفاده از سلاح‌های ویژه محدود کردن هدف او را اسیر کرد. با این حال تایتان مونث با استفاده از جیغ خود توجه تایتان‌های دیگر را به سمت خود جلب کرد، و از اسارت دسته دیدبانی رها شد. او در این رویداد چهار عضو از جوخه عملیات ویژه را کشت.

ارن یگر در جنگل مذکور با آنی مبارزه کرد اما شکست خورد و توسط او اسیر شد. قبل از این که آنی بتواند فرار کند، میکاسا آکرمن و کاپیتان لیوای موفق به آزادسازی ارن کردند.

 

دسته دیدبانی به سمت ناحیه کالانته عقب‌نشینی کرد و دستور گرفت تا ارن را تسلیم پایتخت کند.

آنی به پست خود در مرکز فرمانده پلیس نظامی در ناحیه اتوهس بازگشت.

دسته دیدبانی به آنی لئون‌هارت به عنوان تایتان مونث مشکوک شد. اروین اسمیت نقشه‌ای کشید تا او در ناحیه استوهس دستگیر کند.

بعد از ماموریت برون‌مرزی ۵۷ام

روز اول

تازه سربازهای دسته دیدبانی از نیروهای دانشکده ۱۰۴ام تحت نظارت میک زاکریوس به دیوار رز فرستاده شدند.

روز دوم

حمله به استوهس: در ناحیه استوهس، دسته دیدبانی تلاش‌هایی کرد تا آنی لئون‌هارت را بی سر و صدا دستگیر کند اما او تبدیل به تایتان شد. تایتان ارن با تایتان مونث مبارزه کرد که این موضوع منجر به مرگ و میر و تخریب بسیار در این ناحیه شد.

آنی بعد از عدم موفقیت در فرار از ناحیه خودش را با پوشش مواد کریستالی پوشاند تا از اسیر شدنش جلوگیری کند.

دیوار سینا در این نبرد تخریب شد و وجود یک تایتان در این دیوار کشف شد.

هجوم به دیوار رز: پس از رویت تهاجم، میک زاکریوس اقدام به فرستادن توماس کرد تا موضوع غیر قابل توضیح وجود تایتان‌ها در داخل دیوار رز را به فرمانده اروین اطلاع دهد. میک با تایتان جانور روبرو شد و در نهایت توسط او زمین‌گیر و توسط تایتان‌ها کشته شد.

۱۱ ساعت بعد از رویت تهاجم، تیم‌های دسته دیدبانی به رهبری گلگار و نانابا در قلعه اوتگارد تجدید قوا کردند. آن‌ها خیلی زود توسط تایتان‌هایی که در شب حرکت می‌کردند مورد حمله قرار گرفتند و آن‌ها را مجبور به مبارزه کردند.

۱۲ ساعت بعد از رویت تهاجم، توماس خود را به استوهس رساند و موضوع را به اروین اسمیت اطلاع داد. اروین اسمیت در این زمان به خاطر اقداماتش توسط شهردار ناحیه استوهس مورد بازخواست قرار داشت.

۱۶ ساعت بعد از رویت تهاجم، اعضای دسته دیدبانی از عملیات استوهس خود را به ناحیه ارمیک در مسیر قلعه اوتگارد رساندند. در آنجا کشیش نیک از اهمیت هیستوریا ریس در مورد افشای اسرار دیوارها گفت. دسته دیدبانی همچنین اطلاعاتی دریافت کرد که نشان می‌داد راینر و برتولت نیز از متحدان آنی لئون‌هارت هستند.

روز سوم

۲۰ ساعت بعد از رویت تهاجم، تایتان جانور آوارهایی را از دیوار رز به سمت دسته دیدبانی در اوتگارد پرتاب کرد که باعث مرگ دو تا از سربازان باتجربه شد. تایتان جانور همچنین قبل از ترک دیوار اقدام به احضار تایتان‌ها بیشتر برای حمله کرد. یمیر برای محافظت از سربازان باقی مانده در اوتگارد به یک تایتان تبدیل شد.

عاملان استوهس کمی بعد از سپیده دم خود را به اوتگارد رساندند و اقدام به نجات سربازان کردند. کریستا لنز هویت واقعی خود به عنوان هیستوریا ریس را افشا کرد.

۲۸ ساعت بعد از رویت تهاجم، دسته دیدبانی در بالای دیوار رز با جوخه هانس از دسته گریسون دیدار کرد، افرادی که آشکار کردند هیچ شکاف در دیوار رز وجود ندارد.

در این مقطع از داستان انیمه اتک ان تایتان، راینر براون و برتولت هوور هویت تایتانی و ماموریت خود را برای ارن افشا کردند. آن‌ها خود را تایتان زره‌پوش و تایتان عظیم‌الجثه معرفی کردند. بعد شکل گرفتن یک نبرد روی دیوار رز، ارن و یمیر توسط راینر و برتولت اسیر شدند. آن‌ها به سمت جنگل درختان بزرگ گریختند.

پنج ساعت بعد از نبرد روی دیوار رز، فرمانده اروین به دسته خود پیوست. آن‌ها آماده آزادسازی ارن و یمیر شدند. راینر و برتولت سعی کردند به دیوار ماریا فرار کنند، اما توسط دسته دیدبانی متوقف شدند. آن‌ها موفق به نجات ارن از چنگ آن‌ها شدند.

برای اولین بار پس از سقوط ناحیه شیگانشینا، تایتان خندان دوباره ظاهر شد. هانس به این تایتان حمله کرد اما در جلوی ارن کشته شد. ارن به شکل ناخودآگاه قدرت تایتان بنیادی را آزاد کرد و با استفاده از این قدرت به تایتان‌های اطراف آنجا دستور داد تا تایتان خندان را بخورند و به راینر و برتولت حمله کنند.

سربازان بازمانده از عملیات به دیوار رز عقب‌نشینی کردند، در همین حال راینر و برتولت نیز به همراه یمیر به ناحیه شیگانشینا عقب‌نشینی کردند.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

رویدادهای پس از فعال شدن قدرت تایتان بنیادی توسط ارن

ظرف هفته اول

پناهندگان دیوار رز به شهر زیرزمینی فرستاده شدند.

هانجی و کونی اسپرینگر به راگاکو بازگشت تا در مورد رویدادی مرموز در آنجا تحقیق کند. آن‌ها متوجه شدند که تایتان‌هایی که به دیوار رز حمله کردند در حقیقت ساکنان راگاکو بوده‌اند.

دیوار رز خالی از تایتان اعلام شد. پناهندگان دوباره از شهر زیرزمینی به خانه‌هایشان بازگشتند.

چندین سرباز از نیروهای دانشکده ۱۰۴ام به منظور حفاظت از ارن و هیستوریا به جوخه عملیات ویژه جدید پیوستند.

هفته اول

جراحات اروین بهبود پیدا کرد و رویدادهای اتفاق افتاده طی هفته گذشته به اطلاع او رسید.

هانجی آزمایش‌هایی را روی تایتان ارن انجام داد تا ببیند آیا او قابلیتی در سخت کردن بدنش برای بستن شکاف دیوار ماریا دارد یا خیر. با این حال او چنین کاری را نتوانست انجام دهد و همچنین قادر به احضار یک تایتان کامل در تبدیل سوم خود نبود.

کشیش نیک توسط در سربازخانه نظامی توسط اعضای جوخه داخلی یکم یعنی سانس و رالف مورد شکنجه قرار گرفت و کشته شد.

رویدادهای بعد از مرگ کشیش نیک

روز اول

هانجی متوجه مرگ نیک شد و با سانس و رالف مقابله کرد. او بعدا به جوخه لیوای پیوست و مرگ نیک را به اطلاع آن‌ها رساند.

نیفا مرگ نیک را به اطلاع اروین رساند، کسی که نامه‌ای را برای رساندن به لیوای به او داد. اروین سپس به پایتخت سلطنتی میتراس احضار شد.

لیوای با دریافت نامه‌ی اروین بلافاصله به همه دستور داد تا خوابگاه را پیش از این که پلیس نظامی به آنجا حمله کند ترک کنند. لیوای به آن‌ها اطلاع داد که دولت خواستار تسلیم کردن ارن و هیستوریا است. هانجی تصمیم گرفت به دیدار اروین برود و سه عضو از جوخه خود را به لیوای امانت داد.

روز دوم

حکومت تصمیم گرفت تا ۶۰ درصد از ذخایر مواد غذایی خاندان سلطنتی را به مردم تروست بدهد تا حمایت مردم را در جهت نقشه‌شان برای دستگیر کردن ارن و هیستوریا به دست آورد.

ژان و آرمین خودشان را به عنوان ارن و هیستوریا جا زدند و توسط مامورانی از کمپانی ریوز ربوده شدند. آن‌ها در نهایت توسط جوخه لیوای نجات پیدا کردند و آدم‌رباها از جمله رئیس این کمپانی یعنی دیمو ریوز نیز توقیف شدند.

جوخه کنترل ضد-نفر به رهبری کنی در کمین لیوای نشسته بود. کنی یک رقیب قدیمی برای لیوای بود که در ناحیه تروست یک درگیری بین آن‌ها شکل گرفت. علی‌رغم تلاش‌های جوخه لیوای اما ارن و هیستوریا ربوده شدند و تحویل راد ریس داده شدند.

جوخه لیوای به واسطه معامله‌ای با دیمو ریوز دامی را برای فریب دادن سانس و رالف پهن کرد. هانجی و لیوای با شکنجه دادن سانس پی بردند که خانواده ریس یک خاندان سلطنتی حقیقی است.

کنی به خاطر خیانت دیمو ریوز اقدام به کشتن او کرد، و این در حالی بود که پسر او یعنی فلیگل ریوز از مکانی پنهان شاهد این صحنه بود.

روز سوم

اروین طی یک جلسه خصوصی با فرمانده فیکیس دیدار کرد، و آن‌ها در مورد سرنگونی دولت با هم صحبت کردند. بعد از آن هانجی با خبر سلطنتی بودن خانواده ریس سر رسید. اروین پیش از ترک کردن آنجا هانجی را به عنوان جانشین خود برای فرماندهی دسته دیدبانی انتخاب کرد.

اروین برای قتل دیمو ریوز متهم شد و دستگیر شد. او به پایتخت سلطنتی برده شد و به شکلی خشونت‌آمیز توسط انجمن سلطنتی مورد بازجویی قرار گرفت.

هانجی اقدام به نجات دادن فلیگل ریوز از دست ماموران پلیس نظامی کرد، و او را متقاعد کرد تا حقیقت را در مورد مرگ پدرش افشا کند. فلیگل با تماس با یک روزنامه‌نگار به نام روی او را متقاعد کرد تا حقیقت را در روزنامه‌ی خود چاپ کند.

روز چهارم

دولت سلطنتی به سبب بند ششم منشور بشریت اروین را محکوم به مرگ کرد. زمانی که اروین برای اعدام برده می‌شد، آنکا با خبر رخنه در دیوار رز سر رسید. اعضای مجلس به نیل داوک و سایر ماموران پلیس نظامی دستور دادند تا به منظور جلوگیری از ورود پناهندگان دروازه‌های دیوار سینا را ببندند. نیل تصمیم گرفت تا این دستور را نادیده بگیرد و در همین زمان دالیس زاکری با سربازانی وارد اتاق شد و اعلام کرد که خبر رخنه کردن دشمن یک اخطار ساختگی بوده است. بعد از این که فیکسیس توضیح داد که این آزمایشی برای آزمودن شایستگی دولت بوده است، همراه با زاکری طی یک کودتا اقدام به دستگیری اعضای مجلس کرد.

جوخه لیوای اقدام به دستگیر کردن مارلو و هیچ کردند، این دو فرد مسئول جستجوی افراد فراری دسته دیدبانی بودند. آن‌ها پیشنهاد همکاری را ارائه کردند و لیوای پس از اثبات وفاداری آن‌ها از طرف ژان این پیشنهاد را پذیرفت. با هوشمندی آن‌ها، جوخه لیوای به آخرین پایگاه محافظت شده پلیس نظامی حمله کرد و یک فرد را از پلیس داخلی دستگیر کرد. آن‌ها در حین با بازجویی از این فرد به واسطه هانجی و موبیلت پی بردند که کودتا با موفقیت صورت گرفته و تمام اتهامات دسته دیدبانی پاک شده است. پس از آن آن‌ها بی‌درنگ به سمت کلیسای ریس رفتند، چرا که باور داشتند ارن و هیستوریا در آنجا واقع شده‌اند.

روز پنجم

در غاری زیر کلیسای ریس، راد و هیستوریا دستان خود را روی ارن به زنجیر کشیده شده قرار دادند که این موضوع باعث رهاسازی خاطرات پنج سال گذشته شد. ارن متوجه شد که پدرش گریشا قدرت تایتانی خانواده ریس را از خواهر هیستوریا یعنی فریدا ربوده است و تمام اعضای این خانواده را به جز راد که موفق به فرار شده کشته است. گریشا سپس یک سروم تایتان را به ارن تزریق کرده است که این موضوع باعث تبدیل شدن ارن شده و ران در نتیجه‌ی ارث‌بری قدرت‌های تایتانی پدرش را خورده است.

فیکسیس به اروین اعلام کرد که همه‌ی اشرافی که آن‌ها دستگیر کرده‌اند تائید کرده‌اند که خاندان ریس دارای قدرتی در پاک کردن خاطرات است. اروین به سرعت یک گروه نجات را تشکیل داد و به سمت کلیسای ریس رفت.

جوخه لیوای در شب به کلیسای ریس رسید. آن‌ها در آنجا و در غاری با کنی آکرمن و جوخه‌اش برخورد کردند.

هیستوریا پیشنهاد راد برای پس گرفتن تایتان بنیادی را رد کرد و به جای آن آزادسازی ارن را انتخاب کرد. راد ریس از سرم تایتانی که توسط هیستوریا شکسته شده بود نوشید و تبدیل به یک تایتان بزرگ و بی‌مغز شد.

ارن یک سرم با برچسب «زره» را از کیف راد برداشت و خورد. او برای اولین بار یک تایتان سخت شده را ایجاد کرد که از آن در جهت سپری در برابر فرو ریختن غار روی جوخه لیوای استفاده کرد.

تایتان راد در حال پیشروی در ناحیه اوروود بود. اروین اسمیت به جوخه لیوای پیوست و آن‌ها عازم اوروود شدند تا روشی برای دفاع کردن در مقابل راد ریس پیدا کنند.

روز ششم

با تلاش‌های همه جانبه دسته گریسون، ارن و جوخه لیوای، تایتان راد ریس در ناحیه اوروود شکست داده شد و هیستوریا خودش ضربه‌ی آخر را به پدرش وارد کرد. پس از آن هیستوریا خود را حاکم حقیقی دیوارها اعلام کرد و ازدحامی از شهروندان در این ناحیه شکل گرفت.

لیوای در بیرون از غار فرو ریخته با کنی آکرمن روبرو شد و این در حالی بود که کنی جراحات مرگباری دیده بود. کنی افشا کرد که دایی لیوای است و پیش از این که جان دهد یک سرم را که از راد ربوده بود به لیوای داد.

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

بعد از تاج‌گذاری هیستوریا

ظرف دو ماه

تایتان جانور در شیگانشینا اقدام به شکست دادن تایتان زره‌پوش (راینر) کرد، و تصمیم گرفت تا آن‌ها و برتولت در این ناحیه در کمین دسته دیدبانی بنشینند به این امید که تایتان بنیادی را تصاحب کنند.

اشرافیان مجلس به زندان افتادند و اعضای نیروی نظامی جای آن‌ها را گرفتند

ملکه هیستوریا بسیاری از یتیمان را از شهر زیرزمینی به سطح شهر آورد تا در یتیم‌خانه تازه تاسیس او ساکن شوند.

قابلیت جدید سخت شدن ارن در جهت ایجاد یک وسیله بزرگ برای کشتن تایتان‌ها به کار گرفته شد. این وسیله از دیوار ماریا شروع به پاکسازی تایتان‌ها کرد.

جمعیت اعضای دسته دیدبانی به دلیل درخواست داوطلبان جوان برای خدمت افزایش یافت.

جوخه لیوای به دیدار کیت سیدیس رفت و متوجه درگیری او با گریشا یگر شد. کیت به آن‌ها از گذشته‌ی خود با گریشا گفت.

طی شورایی از رهبران نظامی تصمیم گرفته شد که سرمی که از کنی به دست آمده بود به لیوای آکرمن سپرده شود.

ماه دوم

دسته دیدبانی طی یک مراسم استقبال ناحیه‌ی تروست را به مقصد شینگاشینا ترک کرد.

نبرد ناحیه شیگانشینا

اروین اسمیت صدها سرباز از دسته دیدبانی را در پوشش شب به سمت ناحیه شینگاشینا هدایت کرد. دسته دیدبانی در سپیده‌دم به شینگاشینا رسیدند. ارن از قابلیت سخت شدن خود استفاده کرد تا شکافی در دروازه بیرونی را ببندد.

قبل از این که دروازه داخلی بسته شود، زیک در قالب تایتان جانور با ارتشی از تایتان‌ها دسته دیدبانی را به دام انداخت. به این ترتیب نبردی میان دسته دیدبانی و جنگجویان در گرفت.

ارن و راینر در فرم تایتانی خود در شینگاشینا با هم مبارزه کردند. در هنگام این نبرد، اعضای دسته دیدبانی با نیزه‌های تندر که به تازگی ساخته شده بود به راینر حمله کردند و سر او را مورد هدف قرار دادند.

برتولت به تایتان عظیم‌الجثه تبدیل شد و طی یک انفجاری از انرژی بسیاری از اعضای جوخه هانجی را کشت.

تایتان جانور با رگباری از سنگ و کلوخ دسته دیدبانی را بمباران کرد. اروین طبق نقشه‌ای خودش و سربازانش را برای نفوذ لیوای به سمت تایتان جانور قربانی کرد. او و سربازانش طی رویارویی مستقیم با این تایتان کشته شدند و تنها یک سرباز به نام فلوک زنده ماند.

لیوای با موفقیت در کمین تایتان جانور قرار گرفت و با حمله‌ای برق‌آسا او را شکست داد. او زیک را از پشت گردن تایتان بیرون کشید اما قبل از این که بتواند او را بکشد، زیک توسط تایتان ارابه نجات پیدا کرد و آن دو به سمت شیگانشینا فرار کردند.

 

هانجی و جوخه لیوای به تایتان زره‌پوش که بازیابی شده بود حمله کردند. آن‌ها با نیزه‌های تندر او را شکست دادند و میکاسا با یک ضربه نهایی راینر را از پشت گردن تایتان بیرون کشید.

آرمین آرلرت طی یک حمله منحرف‌کننده علیه تایتان عظیم‌الجثه خود را قربانی کرد، و ارن با بیرون آمدن از فرم تایتانی خود برتولت را از تایتانش بیرون کشید

شروع نقد و بررسی انیمه و مانگا محبوب اتک ان تایتان (attack on titan)

مفاهیم پیش نیاز

قانون جنگل

در دنیای اتک ان تایتان، دنیا همانند جنگل است و قانون جنگل در آن حکم فرماست. بزرگ ترها کوچک تر ها را می خورند. این برداشت به خوبی در انیمه نمود دارد. میان ملیت ها در ابتدا الدیا چون قوی تر است مارلی ها را می کشد. در ادامه مارلی ها چون قوی تر اند الدیایی ها و عثمانی ها را می کشند. بین نژاد ها، تایتان ها که بزرگ تر هستند انسان های کوچک را می خورند با اینکه هیج نیازی به گوشت انسان ندارند. بین تمدن ها افراد ثروتمند و پر نفوذ، ثروت و جان خود را بر بقیه ارجح می دانند.

چرخه نفرت

فلسفه چرخه نفرت در انیمه اتک ان تایتان حاکم است. بدین صورت که یک نژاد، یک ملت یا یک خانواده یا هرچیز دیگری اگر ظلم کند و اعمال نفرت انگیز انجام دهد به صورت پیش فرض فرزندانشان همانند اجداد خود قضاوت می شوند حتی اگر گناهی نکرده باشند. جنگ ها بخاطر این تنفر ها اتفاق می افتد و هیچگاه پایان نمی یابد یا حتی دو جناح هم به خوبی مشخص نمی شوند و شخصیت ها مدام در حال جنگ و صلح و رفت و آمد بین جناحین هستند. یکی از عوامل ادامه دار بودن چرخه نفرت انتقام است. برخی برای گرفتن انتقام خون عزیزانشان به روند این چرخه ادامه می دهند که بهترین نمونه اش حمله خواهر ناتنی ساشا به گابی می باشد. این چرخه تمام نمی شود مگر دو حالت.حالت اول اعتقاد ارن است که می گوید برای اتمام چرخه فقط یک نژاد باید باقی بماند وگرنه جنگ و نفرت ادامه می یابد. این نژر ارن اشتباه است زیرا در انیمه اثبات شده حتی اگر فقط یک خانواده هم باقی بماند بین آنها درگیری و نفرت پیش می آید که آن خانواده هیستوریاست. حالت دوم هم از خود گذشتگی می باشد. اینکه یک جایی یکی از طرفین عقب بکشد و دیگر جنگ یا انتقام را ادامه ندهد.

ناسیونالیسم و فاشیسم

ناسیونالیسم به خوبی در اتک ان تایتان درک می شود. همانند عقیده نازی ها ژاپنی ها و صهیونیسم ها که از نظر تاریخی، معماری، اسامی و فرهنگ در انیمه گنجانده شده اند. شخصیت های داستان عقاید ناسیونالیسمی دارند. آنها معتقدند چون قدرتمند هستند باید حاکم و تصمیم گیرنده دنیا باشند و باقی نردم از آنها پیروی کنند. چون قدرت در دستان آنهاست باید دنیا را فتح کنند و آنطور که می پسندند آن را اداره کنند. آن هم با هر ترفندی که می توانتد. با انواع سلاح ها و جنایت ها. از آن سو که این انیمه چنین عقیده ای را در مارلی ها، بنیان گذار حکومت الدیا و ارن، منفور نشان می دهد پس می توان اتک ان تایتان را یک اثر ضد ناسیونالیسمی تعبیر کرد.

دنیای آینه

اتک ان تایتان دنیایی آینه وار دارد. جغرافیای آن نسبت به جغرافیای حقیقی، برخی رویداد های تاریخی، برخی نظریات فلسفی و برخی سرنوشت های اساطیری در آن کاملا عکس شده است. پس باید در تحلیل آن در نظر داشت که اتک ان تایتان دنیای آینه است و قرار است بسیاری از موارد با عکس موضوعیت و محتوای خودشان اثبات شوند.

منبع
فلاپسی

نوشته های مشابه

‫45 دیدگاه ها

  1. با سلام.
    مطلب جالب و مفیدی بود.
    ما هم در آپارات کانالی راه اندازی کردیم و موارد این چنینی رو نقد می کنیم. شما که تیم وارد تری هستید یه نگاهی هم به این کانال ما بندازین:
    https://www.aparat.com/v/ciwbv

  2. سلام وقتتون بخیر
    نقدتون جالب بود ، خب بگم که من یه نوجوونم و چند مدتی هست که انیمه میبینم ، با این تفکر این کارو میکنم که خب بنظرم الان فیلم ها و سریالها اکثرا هالیوودی شدن و انیمیشنها هم که اکثرا از یه کمپانی ان و همشون تئوری های زیادی دارن که راجب ارتباط ایلو ها و این انیمیشن ها گفته میشه و ترجیح میدم خیلی سمتشون نرم
    من هدفم از دیدن فیلم علاوه بر سرگرمی این هست که وقتی ک میزارم حداقل باعث بشه چن تا نکته هم یاد بگیرم
    و بنظرم انیمه ها ی فضای خیلی خاصی دارن و موضوعات رو ب شیوه‌ی متفاوتی میگن ب همین خاطره ک بهشون علاقه مند شدم البته من اصلا نمیگم همشون خوب هستن و من ترجیح میدم انیمه‌ای ببینم که به روحیاتو اون اعتقاداتی ک دارم صدمه نزنه
    بگذریم …
    یکی از دوستای من وقتی درمورد اتک ازش پرسیدم ب من پیشنهاد داد ک حتما ببینمش چون گفت فوق‌العاده عالی هستو خلاصه کلی تعریف کرد ازش
    من شروع کردم ب دیدنش و خلاصه فصل ۱ رو دیدم و بعد از پایانش الان شیفته‌ی تک تک کاراکتراش و داستان و فضاش شدم
    اما خب از همون اول ی حسهایی نسبت به این انیمه داشتم ، بعضی چیزها واسم گنگ بود و هدفشون رو درک نمیکردم
    مثلا قسمت ۱ انیمه پیر مردی بود ک ب مردم میگفت این دیوارها ب خواست خدا ساخته شده و نباید بهشون اهانت کرد و اما قتی ک تایتان ها حمله کردن ب شهر اون پیر مرد در حالی ک داشت باز از خدا حرف میزد توسط ی تایتان خورده شد !
    من اینجا واقعا دچار احساسات ضدو نقیصی شدم
    اینکه خب هدف فیلم از این کار چی بوده ایا این بوده ک میخواسته خدارو رد کنه یا خوشبینانه باید بهش نگاه کنمو بگم اون پیرمرد تفکراتش غلط بوده و فیلم نمیخواسته خدارو انکار کنه بلکه میخواسته این مفهومو برسونه ک خدا ب ما اراده و عقل داده و صرفا با دعادعا کردن و دست رو دست گذاشتن کاری از پیش نمیره و میخواسته در واقع تفکر ارن رو بگه ک ما نباید ب دیوارها اکتفا کنیمو باید ب فکر اینده هم باشیم
    خب فصل اول تموم شد و من قسمت ۱ فصل ۲ رو دیدم ک همون ثانیه اول تیتراژ متوجه ی چیزی شدم اگر دقت کرده باشین ی مادرو فرزند رو نشون میده ک حالت مقدس دارن و خب فکر ما میره به سمت اون مادرو فرزندی که همه میشناسیمشون اما چ ارتباطی واقعا وجود داره بینشون؟
    و ی صحنه‌ی دیگ نشون داده شد ک مردم تو کلیسا درحال دعا بودن ک ارن و تایتان زن (انی) دارن باهم میجنگن و انی روی کلیسا میوفته و کل مردم ک درحال دعا بودن کشته میشن و یا اونجا ک شخصیت زئو پیشوای کلیسارو میگره و میگه ک بگو قضیه از چ قراره چرا تو دیوارها غول وجود داره و میخواد اونو پرت کنه پایین از رو دیوار ک پیشوا میگه من هیچ بیمی ندارم منو بکش من میخوام برم پیش معبودم
    خب توی همه‌ی این صحنه هاااا من گیج شده بودم ک منظوره فیلم چیه واقعا اهانت ب خدا یا چی؟؟؟
    تا اینکه نقدهای تو اینترنت رو خوندم و متوجه ارتباط این انیمه با اسرائیل و … شدم
    اما من واقعا از دیدن این انیمه لذت بردم و خب برداشتی ک من ازش داشتم تا اینجا این بود ک نباید دست از تلاش برداشت حتی تو نا امید کننده ترین شرایط و خب خیلی برداشتهای خوب دیگه ک البته هر کسی میتونی یچیزی برداشت بکنه و قصد داشتم ک ادامش بدم ، با این وجود اصلا نمیخوام‌فیلمی رو ببینم ک ب ضررمه و یا به اعتقادات من صدمه میزنه

    ازتون راهنمایی میخوام و میخوام بدونم اگر سعی کنم قدرت تفکیک داشته باشم و صرفا بیننده و پذیرنده نباشم و این فیلم رو با سواد رسانه ببینم و اگر میخوام تاثیر بگیرم تاثیرات مثبت رو بگیرم و نتایج درست ، ایا اشکالی داره ک ادامه بدم تماشای این فیلم رو؟

    1. سلام علیکم
      خیلی خوبه که شما فکر می کنید. خیلی ها حتی زحمت تفکر هم به خودشون نمی دن و سریع از آثار تاثیر می پذیرند. بدتر از اون اینه که روی این ها تعصب هم دارند و بدون دلیل شروع به مخالفت می کنند. گاهی هم که دلیل منطقی برای اعتقادات القایی ندارند، شروع به فحاشی و توهین می کنند.
      انیمه های ژاپنی می تونند خیلی آسیب زا باشند. اکثریت هم این آسیب ها رو پشت یک سری پوشش ها مثل امید، تلاش، دوستی و امثالهم پنهان می کنند. بیننده عاقل و حرفه ای کسی هست که با تفکر نقادانه به اثر نگاه کنه و ورای این پوشش ها رو ببینه. مثل شما. در کنارش با مطالعه نقد های محتوایی میشه از نظر کسایی که در رمز گشایی آثار حرفه ای هستند رو هم فهمید.
      شما به دیدن این اثر ادامه بدید. گرچه به دلیل تغییر رویه شرکت های توزیع کننده عملا گند زده شده به فصل چهار. همون اتفاقی که برای ناکجا آباد موعود افتاد. نویسنده مانگا هم همچین پایان به درد بخوری در نیاورده، اما قابل دیدن هست و می تونید ادامه بدید.
      اگر شما با تفکر نقادانه یک اثر رو ببینید و روش فکر کنید، از آسیب های اون می تونید در امان باشید.
      در حال نوشتن مقاله ای در مورد انیمه های ژاپنی هستیم که از نظر فکری و ایدئولوژیک اون ها رو واکاوی می کنه. اگر اون مقاله کلی رو مورد مطالعه قرار بدهید، تقریبا تمام مضامین منفی آثار ژاپنی دستتون میاد و میتونید ازش مصون شوید. این مقاله به زودی روی سایت قرار خواهد گرفت.

        1. سلام علیکم
          در همین سایت منتشر شد با نام
          انیمه؛ بررسی نکات مثبت و منفی صنعت انیمیشن ژاپن

          در صفحه اول سایت خودمون و در بالای صفحه در بخش پیشنهادات نویسنده مقاله موجوده

          در سرچ سایت هم انیمه رو سرچ کنید میاد

      1. سلام،بسیار عالی بود،واقعا از نقدتون ممنونم،من خیلی این انیمه رو دوست داشتم چون انیمه پر محتوایی بود،با اینکه به خیلی از نکاتش توجه کرده بودم و اون بازوبند ها تا حدودی من رو یاد آلمان نازی انداخته بود اما از اینهمه نقد و نکته یکه خوردم در واقع،همه نقد هاتون باعث می شه من یه بار دیگه سراغ اون فیلم برم و با دیدگاه دیگه ای بهش نگاه کنم

      2. سلام و درود

        بسیار عالی و مفید بود…سپاس گذارم از زحمات محقق محترم…من علاقه زیادی به تماشای انیمه تایتان ها نداشتم ؛ گاها در تلویزیون هنگام تغییر کانال ها این انیمه را بطور تصادفی می دیدم ، برام زیاد جذاب نبود و از نظرم سریال خیلی بی منطق و دور از واقعیت بود به همین خاطر علاقه چندانی برای تماشای سریال نداشتم…نسبت به این سریال بسیار بی اهمیت و بی اشتیاق بودم اما حس دیگرم سریال را آسیب زا و خطرناک جلوه میداد ؛ نه تنها خطرناک بلکه عقلم آن را سریالی سیاسی نشان میداد…به خاطر آسیب سریال دیگر بیخیالش شدم.

      3. سلام. بنده اول فکر کردم انیمه درباره ژاپن هست که در جنگ جهانی دوم اکثریت کشور ها باهاش دشمن بودن.و مارلی ها هم امریکا بود.که از قدرت نظامی و سیاسی بالایی برخوردار است.مخصوصا وقتی فهمیدم الدیایی ها در درون جزیره زندگی می کنند که ژاپن در جزیره زندگی می کند.و همسایه انها مارلی ها هستند که امریکا همسایه شرقی ژاپن هست.و حمله تایتان ها به درون دیوار ها هم شبیه حمله بمب اتم به ژاپن بود.
        ولی وقتی بازوبند بچگی پدر ارن که همراه خواهرش بود دیدم که شبیه پرچم اسرائیل هست برای من تعجب اور بود که چرا ژاپن باید اسرائیل را تبلیغ کند و هدف از بازوبند اسرائیلی چیست؟
        دوم اینکه حمله تایتان ها تا فصل۴و قسمت۲۸امده است.شما چگونه مرگ ارن و ملاقات نوادگان میکاسا رو حدس زدید؟
        سوم اینکه.چرا ایران همچین انیمیشن هایی یا فیلم هایی با طرز تفکر خود نمیسازد؟ حتا با کمک یک کشور دیگر.
        ما که نمی توانیم فیلم یا انیمه نگاه نکنیم.ایا سرگرمی دیگری هم در ایران هست؟ تمامی سرگرمی ها یا زود حوصله سربر می شود یا هزینه زیاد می خواهد.چرا نویسندگان ما انیمه ایی مثل همین حمله به تایتان ها نمی نویسند تا ما عاشق ان شخصیت ها شویم؟
        ممنون از خواندن نظر بنده.

        1. سلام.
          اتفاقا من وقتی انیمه های ژاپنی یا سریال های کره ای پر طرفدار میبینم، میگم ای کاش ایران هم با اون همه داستان حماسی فوق العاده که در شاهنامه آمده یا داستان های جذاب و معنوی مولانا و دیگر آثار ادبی، سریالهای جذاب می ساختند.
          مطمئن هستم روزی این ای کاش ها اجرایی می شود اما نمی دانم چندسال یا چند قرن دیگر؟

  3. بسیار عالی بود . منم ۱۲ ساله انیمه میبینم و نزدیک ۲۹ سالمه اما هیچوقت راجب این مسائل اینقدر فکر نمیکنم و همیشه توی تحلیل سیاسی و مذهبی آثار عاجز بودم . اما مطمئنا اعتقادات من شکل گرفته و خیلی راحت تاثیر نمیپذیرم . این نوع مقاله ها هم خیلی بهم کمک میکنن که با آگاهی برم سمت اثر مورد علاقم . متاسفانه یه عده همیشه متعصب برخورد میکنن و درک نمیکنن که این نوع مقاله ها بیشتر از تخریب نقش سازنده دارن

  4. من با اینکه ۱۷ سالمه خیلی تاثیرات بدی روم گذاشت گویا میخوان از طریق تاثیرات اعتقادات مارو عوض کنن اصلا چرا با اسلام مشکل دارن این ژاپنی ها

    1. سلام علیکم

      نقد پاندای کونگ فو کار در حال نوشتن هستش. در اون مقاله علل دشمنی و مخالفت آیین بودا با اسلام رو آووردیم و سعی داریم مقاله ای هم راجع به بودیسم در سینمای دنیا تهیه کنیم.

      در کل آیین بودا از نظر اعتقادی به شدت با اسلام در نتاقضه و به دلیل شکست خوردن در هند حدود ۱۲۰۰ سال پیش هنوز از مسلمون ها کینه به دل دارند و حتی در مراسم کالاچاکرا به تخریب نمادین کعبه می پردازند.

      در عین حال شرکت توزیع کننده یا ریاست شرکت تولید کننده یا اسپانسر و یا سهام داران میتونن در چگونگی محتوا یک اثر نقش داشته باشن. برای مثال نتفلیکس فقط به فیلم هایی که درشون یک مسئله خاص هم باشه اجازه پخش در شبکه اش رو میده

  5. سلام علیکم
    این دقیقا همون هدفی بوده که چنین آثاری دنبال میکردن و شما هم قشنگ تحت تاثیرش قرار گرفتید. مسئله به شدت واضحه و اصلا لازم به جواب دادن نداره. الان کسی که نیلز به اصلاح داره و نباید هرچیزی رو به هر شکلی قبول کنه و بخاطر تعصباتش نسبت به یک کاراکتر جبهه گیری نکنه شمایید دوست عزیز
    اگر یکم تفکر کنید و تعصبات رو کنار بگذارید. دنیا قشنگ تر میشه نه اینکه هر فحشا و هرزگی رو بپذیریم

  6. من یکی از طرفدار های این انیمم و میتونم بگم شما واقعا را. میگید و من با تک تک حرفاتون موافقم.
    و بنظرم هر چیزی نکات مثبت و منفی داره .

    1. سلام علیکم
      ممنون بابت حسن توجه و حسن نیت شما🙏🙏🙏

  7. نقد کاملا درست و کاملی بود..
    دوستان هدف از این انتقادات آگاه سازیه وگرنه نه اینکه توجیحمون کنن به عدم تماشای محتوا یا ایراد گرفتن.
    با اینکه با نقد ها موافقم اما همچنان این انیمه رو دوست دارم و میبینم به عنوان سرگرمی
    ممنون از سایت خوبتون
    یا حق

    1. منتظر هستیم ، خیلی از شما ممنونم.
      راستی نمیدونم دیدید انیمه ۸۶ رو یا نه ، اگه دیدین بنظرتون ارزش نقد رو داره؟ من دیدمش واقعا انیمه جذابی بود برام هرچند اولش ریتم کندی داشت

      1. سلام علیکم
        بله ارزش نقد رو داره اما اولویت های مهمتری پیش رومون هست. اگر شما نقدی بهش دارید خوشحال میشیم برامون ارسال کنید

      2. والا من که در حد شما یا خیلیای دیگه سواد نقد ندارم و در اون حد نمیتونم موشکافانه به قضیه نگاه کنم انیمه هم در اصل به نژاد پرستی میپردازه دیگه ، پس قطعا پر از نماد و اعتراض نسبت به یه سری از کشورای نژاد پرست مثل آمریکا یا کشور های اروپایی عه ،،،، هر چند چیزی که برای من جالبه اینه که زال ها تو این انیمه قدرت دستشونه نه سفید پوستا (تو این انیمه هم طبیعتاً سفید پوستا و زال ها با هم فرق هایی دارن )
        زال ها که یه نژاد کوچیک هستند زندگی آرومی دارن و از اون طرف حتی سفید پوستا هم خوک خطاب میشن ،،، بنظر شما این صرفا بخاطر این بوده که کارگردان نمیخواسته مستقیما نژاد سفید رو مثال بزنه و از این رنگ استفاده کرده یا دلیل دیگه ای میتونه داشته باشه؟

        1. سلام علیکم
          متاسفانه ندیدم این انیمه رو فقط اخبار و مطالب مختلف رو در موردش رو دیدم و خوندم و تشخیص دادم که میتونه انیمه پرباری باشه. فعلا دانلود شده ی گوشه اس

  8. واقعا اسم این متن رو نمیشه نقد گذاشت
    بخش اعظمش که تعریف کردن داستان دست و پا شکسته انیمس. بخش دیگرش هم یه تئوری توطئه عجیب که مسجد روی اسکناسه مثلا. واقعا؟ شما تنها بنا گنبد داری که دیدید مسجد بوده؟ کلیسای ایاصوفیا که بعدا مسجد شد گنبد و گل دسته نداشت؟ تاج محل مسجد محسوب میشه؟ آکروپولیس چطور؟
    فکر کردم اقای رائفی پور این نقد مفصل رو انجام دادن.
    توی یه مقاله دیگه زده بودید بهترین نقد انیمه اتک رو گذاشتید. متشکرم از اعتماد به نفستون.
    از نظر گرافیک و انیمیشن هم لطفا اگر سررشته ندارید اظهار نظر نکنید. برای سکانس جنگ بین بیست تایتان و لیوای حدود ۶ ماه وقت گذاشته شده بود تا بتونن چنین سکانس اکشنی رو بسازن. تو انیمه های سریالی اینکار چندان رایج و معقول نیست.
    در ضمن ما میتونیم یک اثر روایی بصری رو از سه منظر نقد کنیم که هر کدوم متخصص خودش رو داره. فرم محتوا و نماد شناسی.
    شما عملا فرم و محتوای داستان رو نقد نکردی. صرفا یه نظری دادی روی گرافیک و شروع کردی به تعریف داستان. اسم این نه نقده نه بررسی.
    نماد شناسی هم لهتره کمی کتاب اسطوره شناسی و نماد شناسی بخونید تا متوجه بشید تمام نماد های جهان منوط بر یهود و ماسون نیست.
    واقعا متن فاجعه بار بود. لطفا برای مخاطبتون بیشتر ارزش قائل باشید

    1. بهترین نقد محتوایی گوگل فارسی هست چون در هیچ سایتی نقد محتوایی این اثر رو پیدا نمی کنید. اگر خیلی ناراحتید از تعریف داستان سری به زومجی و دیجیاتو و دیجیکالا مگ بزنید ببینید چیز دیگه ای جز تعریف داستان عایدتون میشه یا نه
      انیمه اتک تایتان ترکیبیه از تاریخ آلمان و ژاپن، نظریه اشمیت، کابالا، پوچ گرایی، اساطیر یهود، یونان و اسکاندیناوی، تئوری ها و نظریات مختلف در مورد حکومت داری، منجی و… این مقاله در سایت قرار داده شد تا اطلاعات اولیه رو ارائه کنه و بعد از اتمام سری اتک تایتان قراره بلکل عوض شه. چون اون زمان تمام اطلاعات قابل بیان هستند بدون اینکه داستان شدیدا لو بره.

      گرافیک این انیمه افت شدید کرد از نظر هیچ کس هم پنهان نبود و حتی طرفداران افراطی هم ازش شکایت کردن شما رو دیگه نمیدونم چرا از گرافیک این اثر تعریف کردید

      در کل احساس می کنم شما یک اوتاکو و فن اتک هستی به همین دلیل مخالفت های همراه با توهین داشتید. اگر انتقادی دارید مودبانه بیان کنید. توهین فقط نشون دهنده افراط شماست. همونطور که من رو رائفی پور می دونید با اینکه تا حالا حتی یکی از سخنرانی هاشو گوش ندادم من هم شما رو یک اوتاکو (معتاد افراطی به انیمه) می دونم.

      هیچکدوم از کلیسا هاتونم به وضوح این عکس روی اسکناس گنبد نداشت و آکروپولیس هم که کلا بی ربطه

      واقعا کامنت فاجعه باری بود کمی برای خواننده کامنتتون بیشتر احترام و ادب قائل شید.

  9. سلام
    من به انیمه علاقه دارم ولی فن تعصبی انیمه به خصوص اتک تایتان نیستم. نکات منفی کم نداره. غلط هایی که در استراتژی های جنگ به کار رفته ، نبود قوس شخصیتی درست برای کاراکتر ها و غیرمنطقی بودن خیلی از اتفاقات همه از نکات منفی این انیمه هستند. بله کیفیت گرافیکی انیمه در نیم فصل اول چهارم افت کرد. اما کلیت انیمه نسبت به انیمه های سریال از نظرآرت استایل و گرافیک یک سر و گردن بالاتره.
    گنبد منوط بر معماری اسلامی نبوده و در بیزانس و امپراتوری ساسانی از گنبد استفاده میشده. من اکروپولیس رو اشتباه کردم و منظورم قوس های طاقی اولیه مثل پانتئون و گنبد برونسکی فلورانس هستش. البته بنای گنبد دار دیگری که مسجد نیستن در خاورمیانه و هند هم دیده میشن. مثل گنبد سلطانیه یا تاج محل و بناهای خیلی زیادی در هند. چون در عهد گورکانیان گنبد سازی در هند رواج یافت.
    در سایت های دیگه نقد هایی بهتر پیدا میشه حقیقتا . مثل زومجی که این اواخر یه نقد محتوایی خیلی خوب درمورد کشمکش بین خوب و بد در این داستان گذاشته بود و واقعا تامل برانگیز بود.
    بله این انیمه تحت تاثیر ژاپن،آلمان و کلا حکومت های فاشیستیه. و بله این انیمه متاثر از اسطوره شناسی اسکاندیناوی و یونانیه.
    اما نقد محتوایی اینه که شما متن انیمه رو بشکافید و بتونید محتوا رو از فرم خارج کنید و به چیز جدیدی برسید. قطعا محور اصلی انیمه نقد جنگ و کینه توزیه.
    چرا باید یک مانگاکای ژاپنی از نماد های فراماسونری استفاده کنه؟
    شما بهتره کمی هرمونوتیک با فرهنگی که قراره اثرش رو نقد کنی رفتار کنی. ایا حرامزادگی در ژاپن ، در تاریخ ژاپن و در حال حاضر ژاپن همون قبحی رو داشته که در جوامع اسلامی و بعضا کاتولیک و ارتدکس داره؟
    هر اثری که معروف میشه و شاید حتی اورریتد بشه لزوما در جهت تبلیغ نوعی از سبک زندگی و اعتقاد حرکت نمیکنه. چه برسه به اخلاق ستیزی و این توهم اسلام ستیزی که در جامعه ما به شدت زیاده.
    ژاپن به اندازه کافی فرهنگ غنی و تاریخ داری داره که فکر نمیکنم یه انیمه بخواد روی اون تاثیری بذاره. نه تنها نمیذاره که بیشتر متاثره از این فرهنگ.
    اگر فکر میکنید که ایسایاما از اول فکر میکرده مانگایی که قراره بنویسه ، قرار انقدر معروف شه و انیمه ازش ساخته بشه و در سطح جهانی ترند بشه ، واقعا بهتره برید ساز و کار ساخت و چاپ مانگا در ژاپن رو مطالعه کنید. چون مانگا کاملا منحصر به فرهنگ خودشونه و اینکه انقدر یه مانگا معروف بشه، چیز شگفت انگیزیه. پس منطقی اینه که حتی احتمال تهاجم فرهنگی هم از همچین آثاری که انقدر اتفاقی به جایی که هستن رسیدن نامعقوله.
    هر اثری محبوبی لزوما قصد تخریب و تهاجم فرهنگی و توطئه نداره. شاید حرف های خیلی کوچکی داشته باشه که اثرات بزرکی بذارن.

  10. سلام.
    واقعآ جالب بود من به هیچکدام توجه نکرده بودم…
    واقعآ سایت خیلی خوبی دارید❤

  11. باسلام و تشکر بابت مطلب جالبتون. میشه گفت نقد نسبتا خوبی بود هرچند کامل نبود، میشد کمی مطالب بازتر و با ذکر جزئیات بیشتر بیان میشد. هرچند متاسفانه مخاطبین انیمه ها که اکثرا قشر نوجوان جامعه هستند(البته افراد مثل من هم هستن که علیرغم سن بالا از تماشای انیمه لذت می برن) معمولا نسبت به انیمه تعصب دارن و حاضر به پذیرش نکات منفی نیستن.
    لازم به ذکره که شباهت ماجرای این انیمه به یهود، تنها در وب سایت های ایرانی مطرح نشده و با سرچ انگلیسی می تونید ببینید که در وب سایت های خارجی هم به این شباهت اشاره شده. عده ای این انیمه رو نوعی یهود ستیزی و ایجاد ترس از یهود می دونن و عده ای هم انیمه حمله به تایتان ها رو در جهت منافع یهود و ایجاد همزادپنداری و هم دردی با یهود می دونن.
    به هرحال اشارات به یهود و فراماسونری در این انیمه غیرقابل انکاره(اشاره به اعداد 9و13تاوجود ابلیسک در میدان شهر در جزیره پارادایس و حتی وجود ستاره داوود در یکی از قسمت های جانبی انیمه و غیره) وجود دیوار حائل و پرستش دیوار، وجود اسم های عبری فراوان از جمله لیوای که اسمی یهودیه تا ساموئل و موسی و غیره. حتی میشه استفاده از تایتان های غول پیکر رو مشابه استفاده از سلاح هسته‌ای دونست که اسرائیل حق خودش می دونه که ازش برای نابودی دشمنانش (ایران یا همون مارلیایی ها) استفاده کنه.اشاره به 2000سال قبل و گناه الدیایی ها رو میشه حتی به خیانت یهود به حضرت عیسی (ع) تطبیق داد،چون مسیحیان زیادی هستن که از یهود بخاطر این خیانت نفرت دارند(البته به جز مسیحیان اوانجلیست که درخدمت صهیونیست هان)
    شاید هدف اصلی این انیمه ایجاد همدردی با اسرائیله که سال هاست از طریق هالیوود و ساختن فیلم های سینمایی و مظلوم نمایی به این کار مشغولن و حالا با توجه به محبوبیت انیمه، دنبال استفاده ابزاری از انیمه و محبوبیتش هستن. ما در دهه شصت شاهد کارهای تاثیرگذار و محبوبی بودیم که اثری از آثار مخرب انیمه (از نظر مسائل جنسی، خشونت و مفاهیم القائی خاص) توش نبود اما با تاثیر گذاری بالای انیمه، این صنعت هم تبدیل به ابزاری برای جریان های خاص شده.
    ضمنا دوستان باید خیلی خوش خیال باشن که فکر کنن انیمه های ژاپنی چون ساخت ژاپن هستن، تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار نمی گیرن، یا شناخت کافی از جریان های انحرافی (فراماسونری، کابالا، ایلومیناتی، صهیونیسم و غیره) ندارن.
    امیدوارم شما و افرادی مثل شما با نقدهای دقیق بتونن، مخاطبین انیمه که اکثرا نوجون هستن رو با اهداف پنهانی ساخت این انیمه ها آگاه کنن (البته انتظار ندارم کسی انیمه نبینه و از زیباییش لذت نبره، بلکه فقط تحت تاثیر مفاهیم پنهان شده در داستان قرار نگیره)

    1. سلام بسیار ممنونم از نقد دقیقتون
      اولین انیمه ای بود که دیدم ولی دیگه دلم نمیخواد هیچ انیمه رو ببینم
      اون صحنه های خاص کلیسا و صحبت درباره خدا و خلق شدن و یمیر و کشتن بقیه برای انسان شدن به نظر منم اتفاقی نبودن اثرات بدی روی روحم داشت میذاشت
      کاش ندیده بودمش اصلا

  12. ادمین انگار اون نظرایی حرف حق میگن منتشر نمیکنی،اینجوریه که همه کامنتا موافقه باهات😂

    1. سلام علیکم
      نظرات مخالف کم نداریم. منتها اون نظرات مخالف و موافقی منتشر میشن که در اونها ادب و احترام رعایت شده باشه. فرهنگ تربیتی چیز مهمیه. ولی خب برخی نه چشمشون به مخالفین بازه نه ادب بیان نظرشونو دارند.

  13. سلام، نقد عالی فقط یه جایی رو باید اضافه کنین، در آخر مانگا، ارن هشتاد درصد کره زمین رو نابود میکنه و تنها کسانی که زنده می مونن الدینها، خاندان آکرمن ها (خدمتگراران الدینها یعنی همون ژاپنی ها) و مقدار کمی از مارلین ها هستن و بقیه‌ی کشورها و نژادها از جمله مسلمان ها زیر پای ارتش تایتان های غول آسای ارن له میشن، واقعا شرم آوره… ارن برای خاتمه دادن به اختلاف الدین ها و مارلین ها، همه رو می کشه حتی افراد بیگناه و ملت هایی که اصلا به این اختلافات ربطی ندارن، همه رو زیر پا له می کنه تا دیگه جنگی صورت نگیره… در آخر هم یگریست ها حاکمان دنیا میشن. این فیلم عملا نقشه ای که یهودیان و ماسون ها برای آخرالزمان کشیدن رو نشون میده… و مکروا و مکر الله ان الله خیر الماکرین 🙂

    لطفا انیمه هنر شمشیر زنی آنلاین رو هم تحلیل کنین، خیلی نکات ماسونی داره که متاسفانه متوجه معنیش نمیشم، لطفا تحلیل کنین تا همه استفاده کنن.

  14. سلام دوست عزیز
    راستش من در حد خودم اعتقاداتی دارم و اعمال آن چنانی برایم همیشه قبیح (خیلی بیشتر از قبیح اما کلمه ای برایش پیدا نمی کنم😅) بوده و (ان شاء الله ) خواهد بود . گرچه خودم این مسئله برایم جا نیافتاده که آن فرزندی که حرامزاده به دنیا آمده خودش آیا نمی تواند آدم خوبی شود ؟🤔 مگر ما نمی گوییم که خداوند به هرکسی حق انتخاب داده که راه حق را انتخاب کند یا راه باطل…. البته این اتفاق هیچ چیز از زشتی اعمالی که باعث به وجود آمدن این قضیه شده، کم نمی کند .

    (در ادامه داستان لو خواهد رفت اگر تا آخرش ندید)
    اما درباره اینکه می فرمایید که در این انیمه سعی در عادی سازی این روابط نشده ، عرض می کنم .اینکه “سه” از شخصیت های مهم حرامزاده هستند(هیستوریا ، لیوای، راینر) و هرکدام به نحوی شخصیت های جذاب و هر از گاهی محبوب ( هسیتوریا دختری مهربان که به فکر ایتام است. کسی که حتی بعد از ملکه شدنش اسیر قدرت تخت پادشاهی نشده و هنوز هم با همرزمان قدیمی اش دلسوزانه رفتار می کند. لیوای که شخصیت مستقل و خاص و جذاب دارد . راینر«تا فصل اول» به شخصه خیلی از این حس مشتی گری و به اصطلاح “برادر بزرگ” بودنش خوشم می آمد. راینر حتی در فصل 4 بار ها تصمیم گرفت که دست از این عذاب زندگی کردن بردارد اما به خاطر حس مسئولیتش به گروه وارثان جدید تایتان ها ، منصرف شد )جای تعجب ندارد؟
    به نظر شما چرا “تنها” کسی که می توانست جزیره را هدایت و رهبری کند ،دختری نامشروع با تمایلات همجنسگرایی بود؟ این انتخاب نویسنده از این قضیه به نظرتان بدون هیچ قصدی بوده است….؟
    حتی اگر بگوییم که این تمایلات همجنسگرایی در یمیر وجود داشت نه هیستوریا؛ باز عجیب نیست که وقتی هیستوریا حس یمیر نسبت به خودش را فهمید هیچ واکنش منفی ای نشان نداد؟؟؟ین خود نشانه ای بر تایید این امیال از طرف هیستوریا نیست؟

    شما می فرمایید سعی نشده که ترویج شود(انیمه که نگفته بچه حروم زاده بدنیا بیارید که بچه اتون قهرمان بشه) اما در داستان دقیقا هسیتوریا بی هیچ حس عذابی به راحتی تصمیم میگرد خود وارد رابطه نامشروع شود .ما می گوییم که مثلا گناه اون فرد چیست که نامشروع به دنیا آمده؛ اما وقتی خودِ او باز این کار را انجام میدهد چی؟
    گرچه من خودم بعد از دیدن انیمه، نمی خواستم مانگا را(به خاطر روحیه یا اعتقاداتم) بخوانم اما در تحلیل های این اثر کم نشنیده ام که نفر دومی که وارد همین رابطه با هیستوریا شده خودِ ارن است!«گرچه از صحت این گزاره اطلاعی ندارم و اگر غلط باشد هم تازه خوشحال هم میشوم=)

    گرچه باز با همه این اوصاف من با دیدن انیمه یا هر قالب رسانه ای دیگر مخالف نیستم . راهکار آن است که بن مایه افکار مردم را قوی کنیم نه آنکه از ترس ، کلا دیدن و خواندن از یک قالب خاص را محدود یا ممنوع کنیم.

  15. هم میکاسا هم لیوای هم دایی لیوای یعنی کنی سلاخ هر سه اکرمن بودن .
    میکاسا از طرف پدر آکرمن بود . یعنی پدر میکاسا برادر کنی اکرمن بود .
    با این حساب لیوای پسر عمه ی میکاسا و میکاسا دختر دایی لیوای میشه .
    تنها اکرمنی که رگه ی ژاپنی داره میکاسا هست و اکرمن ها به دلیلی اینکه حافظه شون دستکاری نمیشه از عمد طرد و تبعید شدن در حالی که اوایل محافظین تاج و تخت بودن

  16. در این سایت نقد و بررسی محتوایی آثار انجام میشه که بدون بیان روایت داستان ممکن نیست و اکثر افراد هم از این مقالات بعد از دیدن فیلم استفاده می کنند چون خواندن محتوا قبل از دیدن فیلم بی معنی است

  17. تمام رسانه ها با هدف های ایدءولوژیک تولید محتوا میکنند…. مثل تمام سریال های صدا وسیما که اشاعه فرهنگ و خواسته دولت و سیستم رو انجام میدن یا رسانه های ترکی که ترویج فروپاشی خانواده رو دارن …متنفرم از تمام کلیشه های رایج و فریب دهندگان افکار انسان………… هرچیزی که انسان را از ذات بزرگ انسانی دور کند و در گرداب گرفتاری و افکار احمقانه سیستم ها بیاندازد
    تنها راه نجات از ماتریکسها و داشتن فرکانس بالا ، خاموش کردن تمام رسانه ها و تلوزیزیون هاست و بجای آنها میشود افکار بزرگان را مطالعه کرد یا در مورد کار و بزینس خودمون عمیق بشیم تا بتونیم با استقلال مالی برای خودمون و اطرافیانمون ، کم کم دنیای بهتری رو برای زندگی بسازیم ممنون از سایت عالی و نقدهای منطقی شما

  18. واقعا مطلب جامع و مفیدی بود…
    واقعا بسیار لازمه که به انیمه ها
    از نگاه اعتقادی و تاریخی هم
    انتقاد بشه و تحلیل بشن…
    درکل حمله به تایتان انقدر داستان
    گسترده و مفصلی داره که حتی با
    ده فصل انیمه هم به نظرم پوشش دادنش سخته…
    ولی توضیحاتتون بسیار عالی بود.

    1. نقد جالبی نبود انچنان
      نقد ما هم در این مقاله قراره بازنویسی بشه و بخش زیادیش عملی شده
      به زودی منتظر بازنویسیش باشید که به شدت بهتر از هر دو مقاله است

      1. سلام بیشتر توجه مقاله به اِلِمان ها و عناصر یهودی موجود در سریاله که به نظرم مفید و قابل استفاده است برای شما و البته به خودی خود هم شناخت خوبی را از محتوا آن ارائه می دهد .

  19. سلام ممنون از مطلب بسیار عالی ، دوستانی که باور ندارند مطالب رو مستند بسیار عالی دیوار گتو رو ببینند

  20. قراره خیلی اتفاقات جالبی بیافته
    این جلوی ادامه کاری که خواهید دید یک لطیفه است. به خصوص بخش های نماد شناسیش.
    تازیه ب بسم الله را گفتن تا رسیدن به به میم رحیم قراره خیلی لذت بخش باشه.

  21. وقتی که این انیمه رو میدیدم اصلا متوجه چیزایی که شما گفتید نشدم و هیچ تاثیر بدی هم روم نزاشته تازه بهم ی هدف خوبم داده
    به همین دلیل با حرفای شما کاملا مخالفم

    1. چه ربطی داره کلا این سایت هدفش اینکه محتویات داخل آثار بکشه بیرون همین حالا شما هر برداشتی دوست دارید داشته باشید

    2. خودت فکر می کنی تاثیر نداشته .بخوای نخواب روی ناخداگاهت .عقایدت .دید و برداشتت ازش همه ی اینا تاثیر داشته .

  22. به نظر من اگر نویسنده مانگا بیاد نظرات و ایده های ارائه شده رو بخونه خودش شوکه میشه که شماها تا کجا پیش رفتید؟؟ اصلا من قصدی نداشتم از آوردن فلان دیالوگ یا فلان تصویر! من به عنوان کسی که بالای ۲۰ ساله انیمه نگاه میکنم هیچ تاثیری از هیچ انیمه ای نگرفتم، فقط محض سرگرمی و پر کردن اوقات فرافت انیمه تماشا میکنم. کلا هر داستانی بذارن جلوی منتقدها ایراداتی گرفته میشه و شرق رو به غرب و شمال رو به جنوب بدون دلیلی وصل میکنن! میان از انیمه اتک آن تایتان اسلام ستیزی بیرون میکشن، اصلا چه ربطی داره؟؟ به جای اینکه فرهنگ ما تاثیر پذیر از انیمه های ژاپنی و جو حاکم بر اونها باشه بهتره از فرهنگ واقعی و زندگی پر تلاششون درس بگیریم که بعد از با خاک یکسان شدن چطور توی نیم قرن به اینجا رسیدن و ما هنوز ادعای تاریخ و فرهنگ ۲۵۰۰ ساله داریم که هیچ ارزشی نداره، چیزی که الان هستیم مهمه . در کل این انیمه به علت کشته شدن شخصیت ها و تغییر عقیده شخصیت اصلی داستان و تبدیل شدن به ضد قهرمان و تبدیل شدن ضد قهرمان ها به قهرمان واینکه بیننده نمیتونه تصمیم بگیره که حق با کدوم ساید هست و کدوم جبهه حق و کدوم جبهه باطل هست جالبه، صحنه های اکشن و اپیک هم کم نداره و میتونید وققتون رو باهاش پر کنید، پایانبندی داستان هم همون چیزی هست که ازش انتظار میره (مانگا رو خوندم) و جور دیگه ای نمیشه داستان رو تموم کرد. اگر دوست دارید انیمه های دیگه ببینید monster رو پیشنهاد میدم، مانگا هم برزرک که متاسفانه نویسنده فوت کرد و داستان نیمه کاره مونده! Myanimelist کلا ریتی که میده معقول هست، به زودی منتظر انیمه هایی که ساخت کره و چین هستن باشید که رقبای سرسختی برای ژاپنی ها خواهند شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *