فیلم سینمایی
نقد و رمزگشایی فیلم Terminator:Dark Fate 2019 (ترمیناتور: سرنوشت تاریک)
مجموعه سینمایی «ترمیناتور» با نمایش قسمت آخر به کار خود پایان داد!

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]
تریلر اثر
.
[/box]
یکی از جملات معروف تی – 800 با بازی آرنولد شوارتزنگر در اغلب قسمت های فیلم های “ترمیناتور” جمله ای مبنی برادامه ماموریتش بود که در اوج درگیری ها، در حالی که می رفت، می گفت : “I’ll Be Back” ( برمی گردم) اما در تازه ترین قسمت از این مجموعه به نام “ترمیناتور: سرنوشت تاریک” وقتی مشغول خداحافظی از همسرش! برای رفتن به یک ماموریت سخت، همراه دیگر شخصیت های اصلی و مثبت فیلم است به او می گوید: “I Won’t Back” (بر نمی گردم)
آیا معنی و مفهوم جمله فوق این است که دیگر نباید منتظر قسمتی دیگر از فیلم های “ترمیناتور” باشیم و این سری فیلم ها پس از 34 سال به آخر راه خود رسیده است. اما چنین نتیجه ای از داستان این فیلم و آخر آن به دست نمی آید.

فیلم “ترمیناتور:سرنوشت تاریک” پس از گذشت 4 سال از قسمت پنجم فیلم های “ترمیناتور” که در آن دیگر جان کانر (یعنی همان فرمانده مقاومت علیه شبکه ضد بشری اسکای نت) به اسکای نت پیوست، ساخته تیم میلر است که مهمترین کارش، کارگردانی فیلم “ددپول” در سال 2016 بود. مجددا پس از قسمت دوم ساخته جیمز کامرون و با بازی لیندا همیلتون، بازهم این دو نفر به همراه آرنولد شوارتزنگر در این قسمت جمع شده اند البته جیمز کامرون این بار به عنوان تهیه کننده حضور دارد.
فیلم “ترمیناتور: سرنوشت تاریک” کاری به قسمت های 3 و 4 و 5 ندارد و در واقع پس از وقایع قسمت دوم یعنی “روز داوری” شروع می شود که در انتهای آن سارا کانر به همراه تی – 800 (آرنولد شوارتزنگر)، فرستاده اسکای نت یعنی مرد جیوه ای را نابود کرد و خود تی-800 هم در پاتیل مذاب مدفون گردید.
شروع فیلم “ترمیناتور: سرنوشت تاریک” پس از صحنه هایی از همان “ترمیناتور2: روز داوری”، دنبال می شود که سارا کانر (لیندا همیلتون) همراه پسرش جان در حال گذراندن تعطیلاتی هستند و رباتی شبیه به همان تی-800 وارد شده و جان را به قتل می رساند و صدای سارا کانر به گوش می رسد که من سه میلیارد نفر را نجات دادم ولی نتوانستم جان پسر خودم را حفظ کنم. این در حالی است

که در قسمت سوم یعنی “ترمیناتور 3: برآمدن ماشین ها” جان کانر که جوانی سرگردان بود مجددا توسط رباتی دیگر از سوی اسکای نت مورد هجوم قرار گرفت و باز هم بوسیله یک تی -800 دیگر (آرنولد شوارتزنگر) نجات پیدا کرد تا در هنگامه جنگ آخرالزمان همراه نامزد تحمیلی اش درون پناهگاه ضد اتمی بتواند برای مقابله با اسکای نت زنده بماند. در قسمت چهارم یعنی “ترمیناتور رستگاری”، جان کانر از آینده، رباتی فرستاد تا پدرش را در گذشته حفظ کرده و بتواند به سارا کانر برساند. در واقع قسمت چهارم را می توان از نظر زمانی قبل از قسمت اول به حساب آورد و در انتهای قسمت پنجم به نام “ترمیناتور جنسیس” هم اصلا خود جان کانر به نیروی شرّ ملحق شد.
در ابتدای فیلم “ترمیناتور: سرنوشت تاریک” مثل سایر قسمت های این مجموعه به خصوص قسمت دوم یعنی “روز داوری” دو تا ترمیناتور درون گوی هایی درخشان روی زمین ظاهر می شوند. یکی از آنها زنی به نام “گریس” است و دیگری مردی به نام “دیه گو” که هر دو ماموریتشان درباره زنی مکزیکی به نام “دنی” است. دیه گو مثل قسمت “روز داوری” در صدد نابودی دنی است
و مثل مرد جیوه ای همان قسمت، بسیار انعطاف پذیر بوده و از طریق مایع شدن به هر شکلی در می آید (و البته فرقی که با مرد جیوه ای دارد ، یک بخش فلزی است که گاهی از او جدا شده و به عنوان ماموری مستقل عمل کرده یعنی نیروی او را دوبرابر می کند) ولی در مقابل او، “گریس” نه تنها بسیار عقب مانده تر است که حتی ربات هم نیست و یک انسان تقویت شده از طریق نیروی اتمی به شمار می رود ( مثل “مرد شش میلیون دلاری” و “زن اتمی”) .

درگیری ها بر سر نابودی و دفاع از دنی آغاز می شود که صحنه های مختلف آن از قبیل کشتن پدردنی و تبدیل دیه گو به آن، خنجری شدن دستان دیه گو، درگیری اولیه گریس و دیه گو در یک فروشگاه و تعقیب و گریزها و درگیری های مختلف با کامیون و تریلی و انواع و اقسام ماشین و هلیکوپتر و هواپیما و … دقیقا از فیلم “ترمیناتور 2: روز داوری” کپی برداری شده است.
حالا اینکه دنی در این میان چکاره است و چرا ناگهان سر و کله سارا کانر پیدا می شود، به نظر خیلی روشن است و اصلا نیازی نیست فیلم را ببینید تا متوجه شوید. به قول سارا کانر، لابد حالا این دنی است که قرار است منجی آخرالزمان را به دنیا بیاورد (که البته پیش بینی دقیقی نیست و کمی با قصه فرق می کند) و سارا کانر هم که به دنبال انتقام پسرش جان و شکار ترمیناتورهاست. تی – 800 این وسط چه کار می کند؟ او آدرس ترمیناتورهایی که به این زمان رفت و آمد می کنند را به سارا می دهد بدون آنکه خودش را آفتابی کند در حالی که خانواده ای به هم زده و زندگی بی دغدغه ای در گوشه ای از تگزاس دارد. در آخر هم همان نقشی که در “روز داوری” ایفا کرد را با همان سبک و سیاق و بی کم و کاست و در کاراگاهی شبیه به همان کارگاه سکانس پایانی فیلم “ترمیناتور2: روز داوری” را به انجام می رساند.

مجموعه فیلم های “ترمیناتور” از مهم ترین آثار سینمای آخرالزمانی به شمار رفته که ویژگی های متعدد این نوع سینما به خصوص از نوع آخرالزمان تکنولوژیک را داراست. نوعی از سینمای آخرالزمانی که ماشین ها برعلیه بشر می شورند و شرایط آخرالزمانی را فراهم می آورند. در این شرایط ماشین ها، آنتی کرایست یا ضد مسیح محسوب شده و جان کانر و امثال او مسیح یا کرایست به شمار می روند. جنگ حاصل نیز همان جنگ آخرالزمان یا آرماگدون به شمار می رود، خصوصا که در قسمت سوم همین مجموعه که شرایط آخرالزمانی پیش آمده و جنگ اصلی رخ می دهد، یکی از عناوین قسمت یاد شده علاوه بر “برآمدن ماشین ها”، “آرماگدون” ذکر شده که نشان از همان جنگ ایدئولوژیک آخرالزمانی دارد. نوعی ایدئولوژی که از آمیختگی آرمان های مسیحا گرایی و جهان طلبی صهیونیسم تشکیل شده و از همین روی صهیونیسم مسیحی خوانده می شود.

در قسمت های مختلف ترمیناتور هم به اشکال مختلف به این موضوع اشاره شده، مثلا در همین قسمت وقتی سارا کانر درمی یابد که دنی همان کسی است که باید منجی را به دنیا آورد به او می گوید :” پس این بار تو مریم مقدس هستی ؟” کنابه از اینکه نوزادت، مسیح است و منجی آخرالزمان.
در فیلم های آخرالزمانی مختلف، مسیح و ضد مسیح بسیار متقاوت بوده اند، از هری پاتر و فرودو در “ارباب حلقه ها” و لوک اسکای واکر در جنگ های ستاره ای گرفته تا دختر بچه فیلم “قطب نمای طلایی” و “نئو” فیلم های ماتریکس و سوفی فیلم “رمز داوینچی” و …و تا رییس جمهوری آمریکا در فیلم “مگی دو”.
در فیلم “ترمیناتور: سرنوشت تاریک” اگرچه دنی قرار است منجی باشد اما حامی او و کسی که کمک های اصلی را به او می کند، تی هشتصد است (در صحنه آخر که دنی در حال کشته شدن توسط دیه گو است، سارا کانر در اوج ضعف خطاب به تی هشتصد که تقریبا از کار افتاده فریاد می زند که بلند شو و او را نجات بده) و در کنار درب ورودی خانه تی هشتصد به وضوح پرچم آمریکا را می بینیم که در حال اهتزاز است.
