فیلم سینمایی

نقد و رمزگشایی The Wolverine (ولورین)

درباره شلیک بمب هسته‌ای آمریکا به ژاپن

تذکر: این متن، بخش اصلی داستان را لو می‌دهد.

فيلم «ولورین» درباره زندگی «لوگان» از مدتها گوشه‌نشینی اوست. این فیلم، نکته‌ای را به مخاطب القا می‌کند که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

لوگان پس از اتفاقات قسمت‌های قبل، گوشه نشینی اختیار کرده و از فراق همسر خود رنج می‌کشد که ناگهان با پیشنهاد دوست قدیمی خود «یاشیدا» که کارخانه دار و ثروتمند است مواجه می‌شود. یاشیدا که قبلا لوگان او را در مقابل بمب هسته‌ای آمریکا حفظ کرده، به پاس نجات جانش به او پیشنهاد یک هدیه می‌دهد. هدیه‌اش این است که فناناپذیری یا همان زوددرمانی را از لوگان بگیرد تا او دارای عمر طبیعی شده و کم کم از دنیا برود و از غم و غصه و ناراحتی‌های گوناگون روحی-روانی که در طول زندگانی طولانی خود از آن رنج می‌برد، نجات یابد و در عوض یاشیدا نیز امپراطوری‌اش را حفظ کند. این پیشنهاد از طرف لوگان رد می‌شود و یاشیدا می‌میرد. اما در انتها مشخص می‌شود که او نمرده و بلکه به زور می‌خواد قدرت زوددرمانی لوگان را از آنِ خود کند که در نهایت شکست می‌خورد.

بحث مورد نظر این مقاله درباره بمب هسته‌ای آمریکاست. نکته اول این است که در فیلم ولورین، هنگام شلیک بمب هسته‌ای تنها سربازان ژاپنی به تصویر کشیده می‌شوند و خبری از شهر و مردم عادی نیست. فیلم به هیچ عنوان به سراغ زن و مرد و کودک بی گناهی که به خاک و خون کشیده می‌شوند نمی‌رود. تنها سربازانی به تصویر کشیده می‌شوند که راهی برای فرار ندارند و بعضی از ایشان دست به خودکشی یا هاراگیری می‌زنند. تنها لوگان، یک سرباز را نجات می‌دهد. سربازی که از قضا همان یاشیداست و بعدها به او خیانت می‌کند.

مخاطب به ویژه مخاطب نوجوان پس از تماشای فیلم با خود می‌گوید کاش لوگان اصلا او را نجات نمی‌داد و می‌گذاشت او بمیرد تا اینقدر سرش بلا نیاورد. مخاطب همچنین خود به خود از شلیک بمب هسته‌ای به ژاپنی‌ها احساس رضایت می‌کند زیرا با خود می‌گوید اگر بقیه سربازان نیز زنده می‌ماندند تبدیل به انسان‌های شرور مانند یاشیدا می‌شدند که با انسان‌های خوب می‌جنگیدند پس همان بهتر که همه با بمب هسته‌ای کشته شدند! توجه داشته باشید همان‌گونه که گفته شد فیلم به سراغ صحنه‌های کشتار انسان‌های عادی شهر نرفت و بنابراین جایی برای دلسوزی برای ژاپنی‌ها باقی نگذاشت. همچنین به صدمات جسمی مردم بر اثر بمب که تا امروز نیز ادامه دارد، اشاره‌ای نشد.

حقیقتش من ابتدا تعجب کردم که چطور یک فیلم آمریکایی به سراغ ‌جنگ‌ هسته‌ای آمریکا در هیروشیما و ناکازاکی رفته اما همچنان که توضیح آن گذشت، تعجب من پس از دیدن کل فیلم، برطرف شد!

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. اخه مگه مجبوری انقدر گنده گوزی کنی لامصب این چرت و پرتارو از کجات درمیاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *