انیمه نوراگامی، یک انیمه با محوریت خدایان متعدد در دین و فرهنگ ژاپن است. انیمه نوراگامی از مانگایی با همین نام اقتباس شده اما روایتی چند برابر بهتر از مانگای خود دارد. انیمه نوراگامی در دو فصل منتشر شده که عملا در این دو فصل ما فقط اندکی از داستان را مشاهده می کنیم. احتمال ادامه این انیمه بسیار کم است. مانگا این اثر تا 30 چپتر بعد از داستان انیمه به خوبی عمل کرد و از نظر داستان پردازی و شخصیت پردازی به شدت خوب پیش رفت. اما رفته رفته سرعت و کیفیت انتشار مانگای این اثر نیز کاهش پیدا کرد و چند باری متوقف شد. طرفداران این مجموعه باید چند ماه منتظر چپتر بعدی مانگا نوراگامی بمانند. آن هم در شرایطی که مانگا روایت به شدت کندی دارد و در یک چپتر پشیزی از داستان هم جلو نمی رود.
بررسی فرم انیمه و مانگای نوراگامی
داستان
اصلی ترین محوریت مجموعه نوراگامی شخصیت های آن هستند. داستان چندان جذابیت خاصی ندارد و این گذشته و تکاپوی شخصیت هاست که مارا با خود همراه می کند. اتفاقاتی که دست به دست هم می دهند تا یک حادثه یا آشنایی رقم بخورد. پس از اتمام فصل دوم انیمه (دقیقا همان جایی که مخاطب تشنه ادامه داستان است) در مانگا، تازه رازها و ابهامهای این مجموعه در مورد شخصیت ها شروع به فاش شدن می کند. همین روند مانگا باعث می شود تا برای حدودا 30 چپتر جذابیتی چند برابر انیمه نوراگامی را شاهد باشیم. اما با جلوتر رفتن داستان سرعت آن کم شده و بیشتر با دیالوگ طرف هستیم.
داستان کلی این انیمه در مورد نبرد خدایان با موجوداتی به نام آیاکاشی است که مسئول اعمال شر انسان ها هستند. فردی نیز که پدر یاتو است قصد دارد تا خدایان را نابود کند و به همین دلیل یاتو را به وجود آورده. یاتو و چندی از متحدانش قصد مبارزه با پدر را دارند. اما یک مسئله مانع بزرگی برای شکست پدر یاتو است. اگر پدر یاتو بمیرد به احتمال زیاد یاتو که آفریده دست پدرش است هم می میرد. داستان انیمه و مانگای نوراگامی در نبرد با پدر و آیاکاشی ها و مسائل مرتبط به آنها خلاصه می شود.
شخصیت ها
قوی ترین نقطه انیمه نوراگامی همین بخش است. شخصیت ها و روابط بین آنهاست که ما را با این مجموعه همراه می کند و باعث می شود آن را ادامه دهیم. از همه مهم تر نکاتی در مورد گذشته شخصیت ها یا راز هایی در مورد آنهاست که گاهی در چند صحنه بسیار کوتاه نمایش داده می شوند یا بخش اندکی از یک دیالوگ را تشکیل می دهند. پی بردن به این نکات و راز ها بیشترین محرک برای مخاطب است تا نوراگامی را دنبال کند.
شخصیت یاتو که یک خدای ناچیز است در کنار هیوری که یک انسان است اما قدرت تردد و ارتباط برقرار کردن بین ابعاد را دارد و شینکی (اسلحه) یاتو که یوکینه نام دارد، یک تیم سه نفره خوب را تشکیل داده. صداگذاری این شخصیت ها از خودشان هم بهتر است و حتی می توان احتمال داد که سکوی پرتاب صدا پیشه های ارن (یوکینه) و لیوای (یاتو) در انیمه اتک تایتان همین انیمه نوراگامی بوده.
چند شخصیت فرعی اما مهم در انیمه نوراگامی مطرح هستند. یکی از آنها ادیسه است. یک خدای مشهور و بلند مرتبه که به دنبال قلم خاصی است. مرموز بودن هدف این شخصیت و آرام آرام فاش شدن هدفش باعث شده که یکی از جذابیت های نوراگامی به شمار برود. اما نویسنده این افشاگری را زیادی طولانی کرده. ادیسه می تواند پرتو امیدی باشد برای شکست دادن پدر بدون آنکه یاتو جانش را از دست بدهد.
شخصیت مهم دیگر، بیشامون که تا اواسط فصل دوم از دشمنان یاتو است. این شخصیت اعتقاد دارد “قدرت مسئولیت می آورد” و به طور کامل این اعتقادش را در رفتار او مشاهده می کنیم. او توانسته این مسئله را به خوبی قابل درک کند. بیشامون زندگی اش را مدیون یاتو است. با این حال به دلیل سوء تفاهم به دنبال نابود کردن اوست. این قضیه بالاخره مشخص می شود و وی نه تنها دشمنی خود را با یاتو کنار می گذارد، بلکه متحد یاتو نیز می شود.
شخصیت مهم دیگر نیز نورا است. این شخصیت یک شینکی است و اسامی زیادی دارد. چون تقریبا برای تمام خدایان کار می کند. او در ازای دریافت اطلاعات از هر خدا، اطلاعات دیگر خدایان را در اختیار وی می گذارد. او اصلی ترین مهره پدر یاتو برای نابود کردن خدایان و کنترل یاتو است. نوع رفتاری که با او می شود می تواند آموزنده باشد. چرا که با چنین شخصیتی فقط همانند یک مهره سوخته بازی می شود. در نهایت نیز دور انداخته می شود. خود نورا در مانگا خیلی از این بازیچه قرار گرفتنش ناراضی بود. او به هر کاری تن می دهد تا اهداف دیگران را میسر کند. هر کاری.
روابط بین خدایان و بین شینکی ها، می تواند آموزه های زیادی را برای مخاطب به همراه داشته باشد. شخصیت های نوراگامی تقریبا تمامی انواع روابط را در درون خود جای داده اند. همین باعث می شود با انواع احساسات و دغدغه ها طرف باشیم، انواع قضاوت ها، دوست داشتن ها، تنفر ها، دشمنی ها و… را ببینیم. نتیجه اشتباهات گذشته، نداشتن گذشت و فداکاری، قضاوت های عجولانه و یک طرفه، نداشتن بلوغ فکری و… را متوجه شویم. کلا انیمه نوراگامی در همین چیز ها خلاصه می شود.
مبارزه
بعد از شخصیت پردازی قوی ترین عنصر انیمه و مانگا نوراگامی مبارزه و صحنه های اکشن آن است. از یک سو که با قدرتهای خداگونه طرف هستیم و از سوی دیگر که با موجوداتی به نام شینکی طرف هستیم که هر کدام به شکل یک اسلحه خاص و با توانایی های خاص در می آیند.
بررسی محتوای انیمه نوراگامی
اعتقادات بودایی
دنیای انیمه و مانگای نوراگامی بروز دهنده کامل اعتقادات بودایی ژاپنی هاست. پرستش خدایان متعدد و در راس آنها ربالنوع. اتفاقی که برای ارواح انسان ها می افتد و دلیل خیر و شر درون انسان ها. هر آنچه در اعتقادات ژاپنی از آن یاد شده را در این انیمه شاهد هستیم. انیمه و مانگا نوراگامی اطلاعات کاملی را در تمام زمینه ها در اختیار مخاطب قرار می دهد و نیازی نیست که دانه دانه آنها را بررسی و موشکافی کنیم.
در نقد انیمه نوراگامی مهمترین چیزی که مطرح است تاثیر نپذیرفتن مخاطب مسلمان ایرانی از اعتقادات ژاپنی است. چه در مورد دنیای پس از مرگ، چه در مورد زندگی پس از مرگ، چه در مورد تعدد خدایان و چه در مورد… . در ادامه چند تا از مهم ترین اعتقادات مطرح شده در نوراگامی را که با اعتقادات ما در تضاد است را بیان می کنیم.
زادگاه خدایان و اومانیسم
در نوراگامی بیان می شود که هیچ خدایی به خودی خود وجود ندارد. خدایان به واسطه آرزو و امیال انسان ها به وجود می آیند. یعنی مثلا خواسته راسخ قلبی یک نفر مبنی بر گرفتن انتقام خون پدرش، باعث به وجود آمدن خدای انتقام می شود. پس در اینجا خدایان آفریده دست انسان هستند نه بلعکس. خدایان تا زمانی زنده و پابرجا هستن که انسان ها بر آرزو های مشابه اصرار داشته باشند و آن خدا را به یاد داشته باشند و در معبد خاص وی او را بپرستند. برای مثال اگر در دنیا دیگر هیچ کس متقاضی انتقام گرفتن نباشد یا کسی خدای انتقام را به یاد نیاورد آنگاه خدای انتقام از بین می رود. خدایان از قدرت های ماورایی برخوردار هستند و به کمک آن کارشان را به پیش می برند. یعنی قدرت خدا بیشتر همانند جادوگری است.
همچنین قدرت جنگاوری خدایان نیز به شینکی های خود باز می گردد. وگرنه حتی توان محافظت از خودشان را هم ندارند. شینکی ها نیز روح باقی مانده انسان هایی هستند که در زندگی شان علاقه مند به ادامه دادن زندگی بوده اند اما به دلیلی جانشان را از دست داده اند. پس خدایان هم وجودشان وابسته به انسان هاست هم قدرتشان. در جایی از زبان یکی از دوستان هیوری گفته می شود “خدایان برای آرزو های ما وجود دارند. دیگه به چه دردی می خورند؟”.
خدایان ناقص و متعدد
به گفته یکی از خدایان خوش اقبالی (در مانگا) 8 میلیون خدا وجود دارد. عجب عددی. چرا؟ چون خدایان ناقص هستند و این تعداد می تواند باعث شود آنها تمام نقص های همدیگر را پوشش دهند. هیچ خدای کاملی وجود ندارد و آنها هم مرتکب اشتباه می شوند. همانطور که شاهد اشتباهات بیشامون و یاتو هستیم.
آیاکاشی
آیاکاشی ها مسئول اعمال شر انسان ها معرفی می شوند. آیاکاشی ها نیز ارواح انسان های مرده هستند. پس انسانها دارای اختیار هم نیستند. آنها موجودات پاکی هستند. روح آنها با ارزش و پاک است. یک عامل بیرونی باعث می شود که به اعمال پلید دست بزنند. این قضیه با اختیار انسان در تضاد است. نوعی جبر گرایی را ما در نوراگامی شاهد هستیم.
جبر دو نوع دارد. یکی به دلیل فشار عوامل بیرونی است. مثلا من به روی مادر شما اسلحه می کشم و شما را مجبور می کنم کاری را انجام دهید. وگرنه مادرتان را می کشم. این نوع اجبار باز هم شامل اختیار می شود. چون شما می توانید موافقت نکنید و به مرگ مادر خود رضایت دهید.
نوع دیگر جبر که به آن جبرگرایی هم می گوییم، بی اراده انجام دادن برخی اعمال است. یعنی ما در کار های خود و تصمیمات خود اختیاری نداریم و از جایی دستور می گیریم. مثلا اگر من دارم این مقاله را می نویسم خواست حقیقی خود درونم نیست. ممکن است خدا چنین مقدر کرده باشد یا یک موجود فراطبیعی مرا به چنین کاری مجبور کند.
جبرگرایی بیشتر مانند نوعی فرار است. فرار از هر آنچه انجام داده ایم یا نداده ایم. مقصر من حقیقی نیستم. برای مثال در انیمیشن درون و بیرون محصول والت دیزنی مشاهده می کنیم که موجوداتی ملقب به احساسات در سر تمام انسان ها و موجودات زنده باعث حرف زدن، راه رفتن، فکر کردن، یادآوری و… هستند.
مسئله جبرگرایی در اصالت انسان در اسلام در تناقض است. دین اسلام به اصالت انسان به شدت ارج نهاده و انسان ها را دارای آزادی و برابری قلمداد می کند. جبرگرایی با هر دو این مفاهیم در تناقض است. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
دو نکته از انیمه نوراگامی
رنگ چشمان یاتو
رنگ چشمان یاتو آبی روشن است. هنگامی که یاتو قصد نبرد می کند و خشمگین می شود، این رنگ روشن تر هم می شود. این رنگ در الگو های سینمایی، معمولا برای همین قبیل شخصیت ها به کار می رود. شخصیت هایی که عصبانیت و وحشی گری خاصی در خود دارند و این توحش بعد منفی شخصیت آنها است. برای مثال در سینمایی تلماسه قومی را با این رنگ چشم می بینیم که ذاتا این توحش را در وجود خود دارد. شخصیت هایی را در سینما شاهد هستیم که چنین توحشی را در وجود خود دارند اما رنگ چشمانشان آبی روشن نیست. در چنین شخصیت هایی با دو فرضیه روبه رو هستیم. یا فیلم قصدی ندارد با رنگ چشم، مو یا هر چیز دیگری از ویژگی های درون آن به ما خبر دهد، یا توحش بعد مثبتی از وجود شخصیت است. مانند شخصیت هیاکیمارو در انیمه درورو.
حال دو فرضیه برای این بخش منفی از وجود یاتو مطرح است. اول آنکه او باید این بخش از وجود خود را رها کند. یعنی وحشی گری، جنگ و قتل را کنار بگذارد. در برخی از قسمت های انیمه و مانگا نیز این مسئله مطرح می شود. دوم آنکه این بخش از وجودش بپذیرد و در شرایط لازم آن را به کار ببرد. در برخی از قسمت های انیمه و مانگا این مسئله هم مطرح می شود.
حال آنکه واقعا کدام راه مد نظر نویسنده است مشخص نشده. همین بخش از وجود یاتو باعث سوء استفاده از او شده و می شود. احتمالا نویسنده با قرار دادن هر دو فرضیه در داستان قصد داشته مخاطب را برای انتخاب یکی از این دو راه به فکر بی اندازد و مخاطب را قاضی قرار دهد.
ماجرای صدای اذان در انیمه نوراگامی
موسیقی متن یک اثر می تواند معنای متفاوتی داشته باشد. می تواند بروز دهنده احساسات شخصیت ها باشد یا پیوندی میان شخصیت و مخاطب باشد یا هیجان را در اثر بروز دهد یا… . اما بخشی از موسیقی متن که اکنون مد نظر ما است، تحول است.
تحول در شخصیت ها می تواند به شیوه های گوناگون نمود پیدا کند. مثلا با تغییر در لباس پوشیدن، نوع صحبت کردن، رنگ مو و… . یکی از راه های نشان دادن تحول در شخصیت ها استفاده از موسیقی است. در سینمای ژاپن سعی می شود برای هر شخصیت موسیقی متن خاصی تدوین شود. این کار مختص سینمای ژاپن نیست. موسیقی های متنی که برای هر سکانس طراحی می شوند بروز دهنده وضعیت داخل همان سکانس هستند. مثلا در انیمه هایی همچون ناکجا آباد موعود و اتک تایتان شخصیت های عما، نورمن، ری، ایزابلا، ارن، لیوای، میکاسا و… هر کدام برای خود موسیقی مخصوصی دارند. این موسیقی در زمان فعالیت مهم شخصیت نواخته می شود.
مثلا در انیمه ناکجا آباد موعود هنگامی که ری قصد خود سوزی دارد یا در جایی که عما حماسه آفرینی می کند، موسیقی مخصوص این شخصیت ها نواخته می شود. همچنین هنگام فرار بچه ها موسیقی ترکیبی از غم و امید در وصف زمان حال و گذشته شخصیت ایزابلا نواخته می شود. این موسیقی نشان دهنده وضعیت درونی شخصیت و پیوندی بین شخصیت و مخاطب است.
حال گاهی اوقات تحول در موسیقی متن مخصوص یک شخصیت تداعی می شود. در انیمه نوراگامی شخصیت بیشامون هنگامی که با یاتو نبرد می کند یک موسیقی متن خاص دارد. این موسیقی پس از آنکه او به اشتباه خود آگاه می شود و دشمنی را با یاتو کنار می گذارد به کل تغییر می کند. این تغییر موسیقی متن نشان دهنده تحول در شخصیت بیشامون است. موسیقی قبلی نفرت، کینه و خشونت را در هنگام نبرد های بیشامون تداعی می کرد. اما پس از تحول او عنصر نفرت و کینه از موسیقی متن مخصوص او جدا شد.
حال توجه شما را جلب می کنم به موسیقی متن بیشامون. موسیقی متن او قبل از تحول که تداعی گر نفرت و کینه بی دلیل اوست. موسیقی متنی که هنگام نبرد بیشامون با یاتو (شخصیت محبوب انیمه و مانگای نوراگامی) نواخته می شود.
پخش موسیقی همراه با اذان برای یک شخصیت با وجه منفی و حذفش بعد از متحول شدنش قشنگ معلومه که قصد داره ناخوداگاه مخاطبو در مورد اسلام خراب کنه… اونم با اذان که یکی از نماد های اسلامه و زیاد شنیده میشه
گفتین حاضر به عذرخواهی و اصلاح نشد؟
اخه من شنیدم بعد از اینکه مسلمانان شکایت کردن گفتن سهوی بوده و اصلاح کردن….
سلام علیکم
اونی که شنیدید مربوط به انیمه جوجو بوده
در مورد نوراگامی هیچ اقدامی برای اصلاح انجام ندادند
سهوی برادر؟ چه سهوی؟ سهو…
دست شما درد نکنه بابات این مقاله عالی، نکته قابل توجه در مورد مقاله تون برای من این بود که خیلی خوب بی طرف بودید و تخریب نکردید، چون انیمه جذابیت هایی داره که طرفداران زیادی رو جذب کرده توهین بهش توهین به خوبی ها و بدی هاش میشه و باعث میشه طرفدارنش موضع بگیرند، اشتباه اشتباهه و باید نقد بشه و عقلی نظر ها برخواست هامون رو بگیم کاش سازنده گان این انیمه هم می فهمیدن! حتی اگر با بخشی از یه باور و دین مشکل دارن همون بخش رو نقد کنند نه که توهین کنن. صلح جهانی تنها با احترام گذاشت همه به عقاید دیگران حاصل میشه
لطفا چیزی نمیدونی حرف نزن به اسلام ربطی نداره تو برو شبکه قرآنت ببین
دیگه اومدیم موسیقی متنشو که اذان میگه گذاشتیم. بعد میگی ربطی نداره؟ عقل داری؟
هر کس منکر این نقد شد یا نا شنواست یا کور یا یک طرفدار بیخود… مقاله ها مثل همیشه عالی هستن آفرین ای نقد
#دومین_دیدگاه
بهترین مقاله ای بود که خوندم،کامل و بدون نقص🤝
خیلی خوب بود ممنون
عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
نقدتون بسیار عالی بود فقط درخواست داشتم انیمیشن سریالی و سینمایی میراکلس ساخت فرانسه رو نقد کنید.من دنبال یه نقد کامل از این مجموعه می گردم اما پیدا نمی کنم
با سلام نقد عالی بود ممنون از شما راستش من فصل دوم رو ندیده بودم چون چندان خوشم نیومده بود و باورم نمیشه که تا این حد پاشون رو فراتر گذاشته که اذان رو به قصد توهین پخش کنند واقعا دیگه شرم آوره
دنیای انیمه همینه متاسفانه…
بازی ای رو دیدم که یک آدم های سم دار(جن) بر کلمه الله می کوبیدند…مرگ بر سازندگان این بازی
این توهین ها با توهین های انیمه شیطان کش قابل مقایسه نیست
واقعاااا؟ من هردو فصلش رو دیدم و مانگاش هم خوندم اما متوجه چیزی نشدم🤔
لطفا ادامه شیطان کش رو بزارید، این انیمه یکی از ضد شیعه ترین انیمه های هست که دیدم، بنظرم اگر می خواهید این انیمه
را نقد کنید حتما مانگاش رو کامل بخونید ، ( حتی مانگا های اضافه اش)
سلام علیکم
خوشحال میشیم به آیدی ایتای h.abdollahi.k در بخش تماس با مای سایت پیام بدید و در مورد این مسئله اطلاعاتتون رو در مورد این انیمه و مانگاش در اختیار ما قرار بدید
خسته نباشیدددد. دمتون گرم با نقد اتون هیچ سایتی مثل شما دقیق نیست. خسته نباشید واقعا
نقد بسیار بسیار جالب و خوبی بود ، منتقدانی دارید به شدت نکته بین و بادقت و این شاید دلیلی موفقیت سایتتون باشه.
مسئله موسیقی متن انیمه به شدت برام جالب بود ، به شدت برام جای پرسش هست که چرا آقای تاکو ایوازاکی چرا باید از اذان تو موسیقی متن یک انیمه در اون وضعیت داستانی استفاده بکنند .
واما انیمه های دیگه ای هم هستن که به شدت قابل بحث هستند و اینکه به نروگامی پرداختید واقعا جای تشکر داره .
بی نهایت منتظر برسی دث نوت هستم ، قراره انیمه های پر محتوایی را به زودی برسی کنید موفق باشید و همینطور ادامه بدید به نقد با ریز بینی تمام 🙂
نقد واقعا درست و کامل بود متشکرم
لعنت الله به تک تکشون….
عالی و دقیق👏
در رابطه با پخش صدای اذان در نوراگامی، شما اشتباه متوجه شده اید. صدای اذان اولا در نسخه ی اولیه ی این انیمه پخش شد و بعد در نسخه ی دوم این انیمه اصلاح شد (به احتمال 80% اگر از سایتی این انیمه رو دانلود کنید صدای اذان اصلاح شده) و دوما در هنگام جنگ یاتو با بیشامون همچین صدایی پخش نشد. در هنگام جنگ بیشامون با یک آیاکاشی اذان شروع به پخش کرد
سلام علیکم
مجدد تماشا کنید. اصلاح نشده از سایت های تاسیس شده جدیدم دانلود کنید هنوز هست.
اون آساکاشی که شما میگید آخرین باری بوده که صدای اذان پخش شد و احتمالا کلیپشو یا توی آپارات دیدید یا فقط اون لحظه به این صدا دقت کردید. در ضمن اونجا موسیقی نصفه تموم میشه و به آخر هم نمیرسه.
مجدد تماشا کنید. این موسیقی هنگام نبرد یاتو و بیشامون پخش میشه. اصلاح هم نشده.
میشه یه مطلب نقد از انیمه Jojo’s bizarre adventures بزارید؟
میشه لطفا عکس این زینب رو بذارید ممنون
سلام علیکم
متوجه منظورتون نشدیم
این اسامی که گفتین
– کاظم: سر دسته دزدان جوانمرد که با کمک علی بابا به فقرا کمک می کند. او سودای حکومت و پادشاهی در سر دارد و در انتها مشخص می شود که همه شعارهای آزادی خواهانه وی دروغی بیش نبوده و تنها به دنبال حکومت است.
– زینب: دختری از محله های پایین که همدست علی بابا و کاظم است. او صاحب جادویی عجیب به نام مه بنفش است که موجب ایجاد توهم در افراد می شود.
– فاطمه: مردی با گرایشات زنانه! برده فروشی سادیستیک که به زبان حیوانات تسلط دارد و بر آن ها فرمان می راند (معلوم نیست چرا این نام برای یک مرد استفاده شده است) اگه میشه عکس همشون رو بذارید
سلام مجدد
متاسفانه بخاطر سئوی مقاله از این کار معذوریم. اضافه یا کم کردن هرچیزی به شدت روی سئو تاثیر منفی داره. اگر سریال رو تماشا کنید این شخصیت ها رو داخلش میبینید.
باز هم از شما پوزش می طلبیم
خیلی عالی بود
اگه میشه نقد انیمه ی تیغه ی شیطان کش رو هم بذارید
سلام علیکم
انشاءالله بعد از اتمام پخش این اثر نقدش رو هم منتشر می کنیم.
چه انیمه مضخرفی اینا اینجوری مسلمونارو خراب میکنن چرا ما اونارو خراب نمیکنیم؟
من از این ادمای مذهبی نیستم ولی وقتی اینو دیدم واقعا بهم بر خورد
مگه بچه دو ساله ایم که تلافی کنیم؟
نباید کار اشتباه رو با یه عمل اشتباه دیگه پاسخ داد
کلا با آموزه های اسلام هم مطابقت نداره. داره؟
کاری که ما باید بکنیم اینه که راحت تحت کنترل رسانه نباشیم و اطرافیانمون رو هم آگاه کنیم
بله موافقم
من از خود اسلام یاد گرفتم که نباید جواب بدید رو با بدی بدیم ولی به منم خیلی برخورد
امام زمان عج واقعا خیلی مظلوم هستن
مگه اسلام چیکار کرده که این کارا رو باهاش میکنین
هر چی تو اسلام هست فقط به خاطر نفع خودمونه حتی من ریشه اصلی عشق رو تو اسلام پیدا کردم
عشق واقعی. منی که در به در تو گوگل و سایت های وامونده دنبال همین عشقای الکی پلکی بودم از کراش گرفته تا رل رو میدونستم میخواستم بدونم عشق واقعی کجاست آخرش عشق رو پیدا کردم اونم در حالی که همیشه جلو چشام بوده افسوس میخورم که چرا زودتر متوجهش نشدم T^T
بخدا اسلام پاک ترین و کامل ترین دسته هیچی برامون کم نزاشته
نمیدونم چرا انقد مردم بهش پشت میکنن و ازش متنفرن
به نظرم باید به جای تلافی اسلام رو تو فضای مجازی هم پر رنگ کنیم حالا هر شکلی که باشه
به نظرم خجالتم نداره
موافقم اصلا حالم از هرچی انیمس بهم خورد و یکی از بزرگترین پشیمونی های عمرم دیدن یک قشمت این انیمه شد
موافقم، حداقلش می تونیم اشکالات دینشون رو به همه نشون بدیم تا مردم خودشون قضاوت کنن که درست و غلط چیه
وقتی ندیدیش پس اجازه نداری که درموردش نظر بدی اول ببینش بعد کامنت بذار
اجازه داشتن یا اجازه نداشتن رو شما تعیین می کنید؟ بازپرس هستید؟ قانون گذار هستید؟ معیار تعیین اجازتون چیه که حتما بقیه باید ازش پیروی کنند؟ اصلا معیار هم داشتید، چرا بقیه باید از معیار شما پیروی کنند؟ چرا خودتون رو ارجح و برتر از بقیه می دونید که باید طبق پروتکل های شما عمل کنند؟
آقای عبداللهی عزیز اعصاب خودتو خورد نکن و آرام باش بخدا این زندگی اینقدر ارزش نداره 😂 خوب راست میگه بنده خدا وقتی یه نفر اثر رو نگاه نکرده به چه حقی راجبش نظر میده؟
سلام، انیمه کابانری از قلعه آهنی هم توی قسمت ۶، در یک صحنه آهنگی پخش می کنه که انگار یه خانم عرب زبان داره می خونه، قشنگ میشه تلفظ حرف “ع” رو توش تشخیص داد 😑.
توی انیمه وان پیس هم، جدا از اینکه توی آرک آراباستا (عربستان) شخصیتا همینجوری می زنن خونه ها و نمادهای اسلامی رو خراب می کنن، با بد نشون دادن پوشش بعضی زنان، سعی در قبح شکنی اینکار دارن، توی فایت بعضی از شخصیت ها هم مکانی که درش می جنگن رو نوشته پشت سالن اجتماعات مهدی 😐، نمی دونم خوبه یا بد… اگه بی احترامی شونو در نظر نگیریم و سعی کنیم سادهلوحانه و مثبت فکر کنیم، حداقلش اینه که اونا هم متوجه شدن که مهدی اسم رمز مسلمانان برای اجتماعه 😂…
البته جدا از نکات منفی این آرک انیمه وان پیس، یه سری نکات هم داره که منو یاد وضع ایران میندازه… یه مشت آدم سودجو و فرصت طلب مثل شخصیت کروکودیل از گروه فعالیت های باروک، برای رسیدن به منافع خودشون، سعی می کنن بین حکومت اون کشور و مردم رو اختلاف بندازن، یه سری توطئه هم می کنن و تقصیرش رو میندازن کردن حکومت، مثلا خشکسالی مصنوعی ایجاد می کنن(نماد تحریم) و بعد میندازن گردن حکومت یا حتی وقتی اغتشاشا توی پایتخت آراباستا رخ میده، یک نفر از گروه باروک که توانایی تغییر قیافه داره، به شکل رئیس حکومت میاد و به معترضا شلیک می کنه تا اختلاف افکنی رو بیشتر کنه…. اینا حتی کشته سازی هم می کنن… همه این کارا رو می کنن تا مردم به جون هم بیفتن و خودشون با خیال راحت به منافعشون برسن… چقدر منو یاد اتفاقای کشورمون و لاشخورای خارجی مثل پولینژاد و غیره میندازه….
سلام علیکم
اگر میتونید به آیدی ایتای عبداللهی در بخش تماس با ما اسکرین یا قسمت هایی از وانپیس که نام مهدی و اماکن اسلامی در اونها هست را بفرستید ما را مدیون خودتون می کنید
باشه، باید بگردم چون آرک طولانی ای هم هست، در اسرع وقت براتون می فرستم
سلام وقتتون بخیر مرسی از اینکه انیمه هارو نقد می کنید لطفا هرچه بیشتر به نقد این انیمه ها ادامه بدید چون متاسفانه بعضی وقت ها این پیام های مخفی درون انیمه ها به چشم نمیاد و متاسفانه در نظر گرفته نمیشه . لطفا انیمه fushigi yuugi رو هم نقد کنید . در قسمت 50 این انیمه هم صدای پخش قرآن به گوش میرسه و متاسفانه در این انیمه هم که به نظر انیمه محبوبی هست هم توهین به قرآن صورت گرفته
انیمه خوبیه از نظر ساختاری ژاپنی ها فقط اوندن ار اعتقاداتشون یچی ساختن درسته کار فجیهی بود و من که از طرفدار این انیمه بودن بهم حس بدی القا شد میتونستن بدون توهین به مقدسات یه دین دیگه این داستان رو ارائه کنن
اما چیزی که من میگم اینه
اولین باره؟ نه خیلی فیلم های دیگه هم این چیزارو دارن چرا ما یچیزی نمیسازند که بگیم هم اسلام و هم ایران مقتدری و موضوع اونقدر هایی که توی ذهن مردم خارج از کشور های اطراف انداختن درست نیست
نقد خوبی بود ولی کاش بقیه انیمه های رو یه جا دیگه نقد میکردی همچی قاطی شد
مسئله اینه که شما فقط به اعتقادات موجود در سریال پرداختید و به چگونه پرداخته شدن و دور هم جمع شدنشون و هدفی که از آن دارند نپرداختید که همه با اهدافی سیاسی و اجتماعی بوده نه حتی ابراز اعتقادات دینی
عرض سلام و خسته نباشید
بنده به تازگی با سایت شما آشنا شدم و میتونم بگم یکی از بهترین سایت های نقد فیلم و سریال و مخصوصا انیمه هستید.
راستش تمام سایت های نقد فیلم که الان توی بخش انیمه و بقیه رسانه ها خودشون رو صاحب نظر میدونن تنها تحلیل و یا اطلاعات و ایده ای که از هر انیمه که در اختیار مخاطب قرار میدن صرفا در رابطه با سطح رومنس و بخش عاشقانه یا به اندازه کافی دارک و ترسناک نبودن انیمه در برابر مانگا، ویس اکتر های شاخص، و در اخر هم صرفا ترجمه مقالات ان هم به طور ناملموس و از این دست موارد توجه میشه و نه جنبه های دیگه که این موضوع وبسایت شما رو با بقیه وبسایت هایی که توی این زمینه فعالیت دارن متمایز میکنه. خواهش میکنم لطفا همینطور فوق العاده ادامه بدید چون واقعا از این دست سایت ها با نقدهای قابل اتکا و مستند و نوشتار روان واقعا سخت پیدا میشه.
و اینکه درخواست داشتم انیمه “شیطان کار پاره وقت دارد” رو هم توی لیست برای نقد قرار بدید؛ وقتی فصل اول این انیمه رو میدیدم احساس میکردم که این انیمه واقعا به تحلیل عمیقی نیاز داره و با دیدن فصل دوم که اخیرا پخش شدن راجع به این موضوع مطمئن شدم و خب یکی از جاهایی هم که برای من شک برانگیز بود ابتدای قسمت اخر فصل دوم یه صدایی پخش شد که واقعا عجیب بود من چندبار گوش کردم ولی متاسفانه متوجه نشدم ولی لحنی شبیه به لحن عربی داشت.
تشکر بابت تمام زحماتتون.
سلام و ممنون بابت حسن توجهتون
شیطان پاره وقت اثر خیلی ساده و روزمرگیه، نماد هاش صرف کلیشه ها انتخاب شده و نکات ریزی هم داره البته. مطرح می کنیم طرح نقدشو و اگر ارزش داشت حتما مقاله اش رو تولید می کنیم
خسته نباشید ممنون از روشن گری شما
سلام و خسته نباشید
بنده صرفا نوراگامی رو برای تفریح تماشا میکنم
و خیلی خوشحالم که شما نقد کردید این اثر رو
نوراگامی آنچنان اثر فرهیختهای نیست اما برای لذت بردن از یک اثر اکشن خوب است
جالب اینکه اوتاکو های ایرانی از این شاکی بودند که چرا مسلمانان به پخش اذان اعتراض کردند و باعث شدند تا این انیمه خسارت به بار بیاورد
حتی خود من هم دلیل این اعتراض رو نمیدونستم
در فن پیج های منتقد انیمهای به این نکته اشاره نشد که صدای اذان به چه منظوری استفاده شده اما حالا من میفهمم
سئوالی که ذهنم را به خود مشغول کرده این است که صاحب صنعت انیمه به راستی چه کسی است؟
تا آنجایی که میدانم حتی یک اثر ژاپنی هم بعد از عبور از بسیاری فاکتور ها دستخوش تغییرات میشود تا به عرصهی ارائه شدن برسد
در یک مصاحبهی خیابانی از مردم ژاپن مشاهده کردم که آنها اسلام ستیزی دولت خود را دوست ندارند
امیدوارم در آخر این فکر من درست باشد و مردم ژاپن همه جوره اسلام ستیز نباشند
بسیاآ ممنونم از مقاله به شدت مفیدی که در سایتتون قرار دادید
به شکلی فرهنگ شرق اومده اسلام بد جلوه داده که واقعا دیگه از هر چی انیمه ست بدم میاد
انقدری از این کارشون ناراحت و عصبی شدم و آنقدر بدمهم اومد که اصلا الان همین طوری که دارم این متن و مینویسم اشک تو چشمام جمع شده و به پهنای صورتم میریزد مقآله میفدتون باعث شد که از این به بعد وقتی انیمه دیدمی و قبل دیدنش کلی در موردش فکر کنم
چرا انقدر فشار میخورید فازتون چیه خدایی
تجربه اثبات کرده کسی که اول میگه فشار نفر اول فشاری شده🤣