فیلم سینمایی

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

ادامه دهنده راه مردان ایکس

مدت زیادی از اکران فیلم تلماسه (DUNE) نگذشته است که تولید قسمت دوم آن هم تایید شد. به جرات می توان گفت با استراتژیک ترین فیلم نه تنها امسال بلکه چندسال اخیر طرف هستیم. اگر چه هنوز رقیب قدری چون matrix4 را پیش رو دارد. فیلم تلماسه تلاش می کند در پوسته فیلمی مهدوی و منجی گرایانه، اهداف آنتی کرایستی(ضد منجی) خود را اعمال نماید.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

مقدمه

دیرزمانی است که جنگ نرم در قالب فیلم و سریال در جهان به پرچم داری امریکا جریان دارد. امام مهدی عج که بیایند، بساط نان و بوقلمون این آقایان جمع می شود. آنها که این را دوست ندارند و تازه قدرت به مذاقشان مزه کرده. به خیال خام خود با این فیلم های امثال تلماسه از منجی موعود تصویری منفی و شرور می سازند تا اگر روزی آمد، یاوری نداشته باشد یا اگر هم داشته باشد، آنقدر قلیل باشند که عددی حساب نشوند. جالب است با اینکه این همه از دروغین بودن خدا و قرآن دم می زنند، خودشان در پس پرده می دانند که دست از گوش گرفته اند و تمام این وعده ها عملی خواهد شد. ژنرال های جنگ نرم یعنی هالیوود و زیرمجموعه ها، امروز بیش از هر زمان دیگری به تفکرات و اعتقادات ما حتی کوچک ترین هایشان نیز اشراف کامل دارند. با این حال چند وقتی است که بر خالف روال قبلی، رمزی حرف زدن را کنار گذاشته و بی پرده حرف خود را می زنند. فیلم تلماسه اولین و تنها اثر آنتی کرایستی هالیوود نبوده و نخواهد بود. ولی نکات خاصی وجود دارند که این اثر را نسبت به دیگران استثنایی می کند.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

قالب کلی داستان تلماسه

داستان فیلم تلماسه ، فضایی مشابه فیلم های starwars و game of thrones دارد. با این تفاوت که به جای عبارت موهوم “سالها پیش در کهکشانی خیلی خیلی دور” سال ۱۰۱۱۸ پس از میلاد را به ما معرفی می کند. در دنیای داستان ماده خاصی به نام “اسپایس” اهمیت حیاتی دارد. این ماده گر چه به صورت پودر قرمز رنگ ماسه مانندی نمایش داده می شود، تمام ویژگی های نفت را دارد(ذخیره شدن در مخزن، پالایش شدن، وابستگی ماشین های صنعتی به آن و در برخی موارد اثر روانگردان). تنها منبع این ماده، سیاره بیابانی آراکیس است. ساکنان این سیاره، به سان اعراب دوران جاهلی، زندگی بدوی ای دارند و کرم غول پیکری موسوم به “شای هُلُد” را می پرستند.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

با اینکه در فیلم، عنوان می شود نژاد های مختلفی در جهان وجود دارند، اما فیلم تنها برروی ۳ مورد تمرکز می کند:
1 .آتریدن ها که محور تمرکز داستانند و در سیاره ای بهشت وار که بخش زیادی از آن را جنگل و دریا تشکیل می دهد، زندگی می کنند. حکومت در آنها موروثی است و از پدر به پسر می رسد. از قرار معلوم طایفه شریف و عادلی هستند و دارای ارتشی قدرتمند هستند.
2 .هارکنن ها که از هر جهت نقطه مقابل آتریدن ها هستند. موجوداتی چاق و کچل و طماع که سرمایه های آراکیس را برای کسب ثروت می بلعند و از هر نوع خشونتی علیه مردم این سیاره دریغ نمی کنند.
3 . تشکیلاتی مرموز و مخفی به اسم بنی جزیره که تمام جمعیت آن را زنان تشکیل می دهند و مردان حق عضویت در آن را ندارند. به نظر نقش کاهنی و زهدنشینی در دنیای داستان ایفا می کنند و نفوذ زیادی در تمام نژاد ها دارند. مادر و مادربزرگ شخصیت اصلی داستان هردو عضو بنی جزیر ه اند. مادر شخصیت اصلی قرار بوده با استفاده از آموزه های بنی جزیره، فرزند دختری به دنیا بیاورد که منجی موعود باشد. ولی اشتباها فرزند، پسر متولد شده است. بنی جزیره از زبانی اشاره محور و قدرتی مخصوص به نام نیروی صدا استفاده می کنند.

تحلیل محتوای تلماسه، قدم به قدم

داستان با محوریت پسرک جوانی به نام “پاول آتریدن” دنبال می شود. وی پسر رهبر آتریدن هاست که اصطلاحا لای پر قو بزرگ شده. او درباره اتفاقاتی موهوم، رویاهای صادقه می بیند. رویاهایی که درباره ی دختری بیابانگرد است. خاندان آتریدن، از طرف امپراطور مامور می شود به سیاره آراکیس که اکنون توسط هارکنن ها تخلیه شده است، بروند و وضعیت آن را سامان دهند.

یک لحظه بگذارید همینجا آتریدن ها را زیر ذره بین ببریم. مردمانی که همه از یک نسل اند و به ا جبار از بهشت برین خود به سیاره ای بیابانی و خشک فرود می آیند. در کنار آن از قدرت صدا بهره می برند. افراد خاصی را به خاطر نیاوردید؟!
درست است. ما در اینجا با یهودیان طرف هستیم. فیلم تلماسه قرار است کاری کند که با آنها همذات پنداری کنیم. آنها بر اثر گناهان خود از سرزمین موعود رانده نشدند. مجبور بودند. مجبور! امپراطور (چر ا هرگز به صورت فیزیکی به جلوی دوربین نمی آید؟) از آتریدن ها متنفر است و در آخر هم مشخص می شود فرستادن آنها به آراکیس، یک امر تنبیهی برای آنها بوده است.

سیاره ی محل سکونت آنها هم باز به اعتقادات یهود باز می گردد که می گویند بهشت برای آنها آفریده شده است و همگی به آن خواهند رفت و اگر هم جهنمی شوند، جز چند صباحی در آن باقی نمی مانند و باز به بهشت باز می گردند. بی راه نگفته ایم اگر بگوییم یهود بخش زیادی از اعمال کثیف خود را از روی این طرز فکر خودخواهانه و نژادپرستانه مرتکب شده است و هنوز هم از آن دست بر نمی دارد. یهودیان اعتقاد دارند یکی از حروف زبان عبری گم شده است. اگر این حرف را بیابند، با کلمه سازی، جمله سازی و رمزگشایی از آن، می توانند به قدرت های ماورایی قوی دست بیابند. گویا در فیلم تلماسه این حرف کشف شده و مورد استفاده نیز واقع شده است. جالب است که یهودیان بر این باور اند که رمزگشایی از حرف آخر گمشده، می تواند خط زمانی و مکانی را بشکند. یعنی با رمزگشایی از آن می توان آینده را دید و طیر الارض کرد. در فیلم سینمایی Arrival نیز شاهد همین رمزگشایی های زمانی و دیدن آینده هستیم.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

بنی جزیره(بنی اسرائیل)، قبل از رفتن پاول آتریدن به آراکیس، او را به شیوه عجیبی امتحان می کنند. پاول باید دست خود را در جعبه مرموزی بگذارد. زمانی که او دست خود را در جعبه می گذارد، مجدد دچار رویابینی می شود و خانه خود را در حال سوختن و دست پدرش را چون چوب خشک می بیند. جالب است در ادامه فیلم تمام این اتفاقات رخ می دهند. اینگونه فیلم به شما نمایش می دهد که رویاهای پاول، حقیقی هستند.
مادربزرگ پاول به عنوان رییس بنی جزیره، از او درباره ی خواب هایش اطلاعاتی جویا می شود و پس از شنیدن آن، می گوید:

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

در گفتگوی مادربزرگ بنی جزیره و مادر پاول از شخصی به اسم “کویساتز هاراخ” سخن به میان می آید. مادر پاول قرار بوده دختری متولد کند که کویساتز هادراخ باشد. اما فرزند پسر به دنیا آورده است. کلمه کویساتز هادراخ در زبان آلمانی به طور تقریبی معادل کلمه “فرزند انسان” است. در اناجیل اربعه از پیامبر اسلام  به این اسم نام برده شده است. برخی تفسیر ها، این اسم را به امام مهدی عج نیز نسبت می دهند. در این مورد توصیه می شود مطلب روبه رو را مطالعه کنید: پسر انسان کیست؟

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

پس از کش دادن خسته کننده فیلم، آتریدن ها وارد آراکیس شده و در آن مستقر می شوند. فضای شهری که آنها وارد آن می شوند، شباهت عجیبی به شهر مکه و زیگورات های باستانی بابل دارد. حتی در این فیلم، ده نخل مقدس و مسجد عبادتگاه بیابان گرد ها هم نمایش داده می شود. مردم در زمان ورود آتریدن ها، پاول را با نام “لسان الغیب” صدا می زنند. توضیح بیشتر در این مورد را از دیالوگ های پاول و مادرش بشنوید:
+اونا به ما اشاره می کردن. چی میگفتن؟
-لسان الغیب، صدایی از جهان دیگر. اسم منجی موعودشونه…. این نشون میده بنی جزیره اینجا کارایی کرده
+نشر خرافه؟!
-آماده کردن راه!
+اونا چیزی رو میبینن که بهشون گفته شده ببینن

این دیالوگ بدان معنا است که بنی جزیره با بررسی کامل اعتقادات بیابان گرد ها منجی ای دقیقا شبیه به منجی موعودشان را ظاهر سازی کرده. حتی نحوه بستن بند کفش. اینگونه می توان منجی دست نشانده خود را به عنوان منجی بیابان گرد ها جا زد و از قدرت، نفرات و منابع آنها استفاده کرد.

به هبوط یهود از ارض موعودشان اشاره کردیم. تا اینجا هم به شخصیت پاول دو لقب فرزند انسان و زبان غیب نسبت داده شد. جالب است حتی تثلیث و خدایان سه گانه مسیحیت (پدر، پسر، روح القدس) هم در فیلم به صورت مادر، دختر، لسان الغیب پیاده شده است. باید منتظر ماند و رویکرد فیلم تلماسه در ادامه نسبت به این کاراکتر را دید. مادر پاول از خدمتکار خود که از میان بیابان گرد ها دستچین شده است، خنجری را دریافت می کند که از نیش شای هلد، کرم مقدس آنها ساخته شده است و بنابر پیشگویی ها باید تحویل لسان الغیب شود. برروی این خنجر، می توان علامت های تک چشم و گونیا پرگار را نیز دید. باز هم فیلم تلماسه دارد به شما کد می دهد که قرار است در آینده با چه مواجه شوید.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

آتریدن ها، جنگجوی قهاری به نام دانکن دارند که تمام سپاهشان زیر دست این آقا تعلیم دیده است و سخت ترین ماموریت ها به ایشان واگذار می شود. دانکن به میان قبایل بیابان گرد نفوذ می کند و رییس یکی از آنها را میان آتریدن ها می آورد. بیابان گرد به محض دیدن پاول، به او ادای احترام می کند. گفتگویی که میان آن دو رد و بدل می شود، بنظر رفتار دوستانه ی بیابان گرد ها با او را نمایش می دهد. پاول و پدرش، قاضی تحولات امپراطوری و همراهان مامور می شوند تا بر فرایند استخراج اسپایس نظارت کنند. در این صحنه و صحنه های آینده، قاضی تحولات به دفعات جمالتی را در مورد پاول به زبان می آورد که با اینکه واقعا اشاره ای نمی شود، اما گویا پیشگویی های بیابانگرد ها درباره ی لسان الغیب هستند. در میان پرواز بالگرد آنها بر فراز یکی از ماشین های جمع آوری اسپایس، ناگهان سر و کله یکی از کرم های شنی از گونه ی شای هلد پیدا می شود. زمانی که قرار است ماشین با کمک بالگرد انتقال محل را ترک کند، بالگرد انتقال آسیب می بیند.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

پاول و پدرش به اجبار برای کمک به آنها و تخلیه محل فرود می آیند. پاول، با پیاده شدن از بالگرد، تحت تاثیر اثر روانگردان اسپایس، دچار رویا بینی می شود. رویای او در صحنه های بعد توضیح داده می شود. پاول، در رویای خود، توسط دختر بیابان گردی که در رویاهایش می بیند و با همان خنجر مقدس، کشته می شود. از اینجا به بعد، پاول مدام خنجر را به شکل کابوسی به یاد می آورد. در نهایت زمانی که نزدیک است کرم شنی به آنجا برسد، به موقع آنجا را ترک می کنند.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

زمانی که پاول رویای خود را برای مادرش تعریف می کند، اولین غیب گویی خود را انجام می دهد. او تصویری از مادرش را در محراب یکی از مساجد بیابان گرد ها می بیند که نوزادی در دست دارد. مادر او باردار است. از آن سو، رییس هارکنن ها که حسابی از منافع از دست رفته اش در آراکیس می سوزد، قاصدی را می فرستد و نیرو های امپراطوری را در ازای پول تپلی اجیر می کند تا آتریدن ها را تار و مار کند. نیرو های این امپراطوری، پس از گذاشته شدن علامت خاصی روی پیشانی شان توسط بنی جزیره، خوانده شدن کتاب عجیبی بر آنها که تنها بر اساس صحنه قبل از تیتراژ فیلم معنای یک جمله از آ ن را می دانیم (رویا ها پیام هایی از اعماق هستند) و تغذیه از خون افرادی که “به صلیب کشیده شده اند”(آن هم به شکل صلیب وارونه) آماده حمله به آراکیس می شوند.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

همانطور که قبیله آتریدن و امپراطور را معادل یابی کردیم، وقایع این بخش را هم می توانیم تشخیص دهیم. یکی از گناهان بزرگی که باعث نزول عذاب الهی و سر گردانی چهل ساله ی آنها در بیابان شد، ماجرای گوساله ی سامری بود. گوساله ای که سامری از جواهرات مصادره شده از فرعونیان ساخته بود در واقع تمثالی بود از مولخ، خدای بابل بود که به شکل انسان با سر گاو یا انسان با سر جغد تصویر می شد. مردم نوزادان خود را در میان دستان گداخته مجسمه این بت می نهادند و قربانی می کردند.
بر اساس آیات شریفه سوره سباء:

وَيَوْمَ يَحْشُرُهُمْ جَمِيعًا ثُمَّ يَقُولُ لِلْمَلَائِكَةِ أَهَؤُلَاءِ إِيَّاكُمْ كَانُوا يَعْبُدُونَ ﴿۴۰﴾

و [ياد كن] روزى را كه همه آنان را محشور مى ‏كند آنگاه به فرشتگان مى‏ فرمايد آيا اينها بودند كه شما را مى ‏پرستيدند

قَالُوا سُبْحَانَكَ أَنْتَ وَلِيُّنَا مِنْ دُونِهِمْ بَلْ كَانُوا يَعْبُدُونَ الْجِنَّ أَكْثَرُهُمْ بِهِمْ مُؤْمِنُونَ ﴿۴۱﴾

مى‏ گويند منزهى تو سرپرست ما تويى نه آنها بلكه جنيان را مى ‏پرستيدند بيشترشان به آنها اعتقاد داشتند

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

می دانیم که تقریبا تمام خدایان باستانی، شیاطین جنی بودند. یعنی یهودیان با گناه گوساله پرستی، به همان جن پرستی و شیطان پرستی گذشتگان خود برگشتند و به همین دلیل مستحق عذاب شدند. در صحنه ای از فیلم که در آن نیرو های امپراطوری به آتریدن ها حمله می کنند، اشارات کثیری هرچند غیرمستقیم به گوساله پرستی بنی اسرائیل می شود. از جمله سردیس گاو بر بالای راهروی خانه رهبر آتریدن ها و مجسمه مرد ماتادور در اتاق پاول. در انتهای صحنه، وقتی رهبر آتریدن ها توسط پزشک خانوادگی اش که توسط هارکنن ها اجیر شده گرفتار می شود، ما سردیس گاو را به صورت سقوط کرده می بینیم. که یعنی در این زمان گوساله پرستی ریشه کن شده است.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

پاول و مادرش توسط هارکنن ها با بالگرد به بیابان برده می شوند تا خوراک کرم ها شوند که مادر پاول با استفاده از قدرت صدا خود و پسرش را نجات می دهد. پدر پاول، زمانی که توسط رییس هارکنن ها بازجویی می شود، با استفاده از ابزاری که پزشک خانوادگی اش به او داده بود، فضا را از گاز سمی پر می کند و خود هم از دنیا می رود. رییس هارکنن ها اما گویا بمیر نیست و با استفاده از قدرت پرواز، خود را به هوای پاک بالای اتاق می رساند. پاول و مادرش در بیابان سرگردان می شوند. زمانی که پاول از چراغ قوه اسپایسی استفاده می کند، دوباره دچار رویابینی می شود. اما این بار، رویایش هم واضح تر است و هم مرموز تر. او خود را در حالی می بیند که سپاهی با پرچم سبز! همراهش حرکت می کنند و هارکنن ها را در تپه هایی آتش زده اند. او در این رویاها، مثل بیابان گرد ها، چشمانش آبی شده است. دختری که در رویاهایش می دید هم همواره همراهش است.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

در سینما برخی رنگ های لباس، رنگ مو و چشم می تواند نشان دهنده حالات درونی و ذات شخصیت باشند. این کار در سینمای شرق مرسوم تر است. اگر بخواهیم این رنگ آبی را تفسیر کنیم، می توانیم به آثاری همچون نوراگامی مراجعه کنیم. این رنگ آبی روشن، نشان دهنده خشونت و بی رحمی است. در نوراگامی نیز هر گاه شخصیت چشم آبی به این حالت خشن در می آمد، رنگ چشمانش روشن تر معلوم می شد. پس بیابان گرد ها ذاتا خشن، جنگ طلب و بی رحم هستند.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

دیالوگ های او در جریان این رویا بینی از این هم مرموز تر است:

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

واضح است که منظور از جنگ مقدس، همان آرماگدون است. جنگ نهایی خیر و شر که در آخرالزمان رخ داده و با پیروزی خیر به پایان می رسد. مردمانی که بر جمجمه پدر پاول سجده می کنند؟! جالب است به مردمی که قابل انکار نیست منظور شیعیان هستند. صفاتی چون جنگ طلب و متعصب می چسبانند و احترام آنها به معصومینی که حجت الهی بودند، سجده بر جمجمه اشراف زاده ای معلوم الحال می نامند. این تنها گوشه ای از آشی است که اتاق فکر فیلم تلماسه برای ما تدارک دیده. در ادامه، پاول و مادرش توسط قاضی تحولات و دانکن نجات داده می شوند و به یک ایستگاه هواشناسی متروکه می روند. از اینجا به بعد رفتار پاول حتی عجیب تر هم می شود. او عبای سبز می پوشد، انگشتر پدر در دست می کند. حتی از غیب خبر می آورد.

همانطور که گفتیم هالیوود مدتی است رمزی حرف زدن را کنار گذاشته است و رسما از آنچه می خواهد حرف می زند. این چنین قدیس سازی ای از این شخصیت چه هدفی دارد؟ نماد ها به ما می گویند او از پدر و مادری یهودی زاده می شود. در ابتدا حتی از چیزی که قرار است باشد خبر هم ندارد، چه برسد که منجی و لسان الغیب و فرزند انسان هم باشد. تمام رویاهای او هم تحت تاثیر ماده ای روانگردان هستند. چنین شیادی را در واقعیت ما به چه اسمی می شناسیم؟ بله، درست است. ضدمسیح یا آنتی کرایست یا همان دجال.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین
مرز های واقعیت و خیال از تار مو باریک تر است

فیلم تلماسه دقیقا در همینجا که آنتی کرایست خود را معرفی می کند، نیش جدید خودش را می ریزد و به این مسیح دروغین، نام مهدی موعود را می دهد. در ادامه داستان، هارکنن ها رد پاول و مادرش را می زنند و وارد ایستگاه هواشناسی متروکه می شوند. دانکن، تلاش می کند با مقاومت برای آنها زمان بخرد. مرگ او در این صحنه شکلی شهادت گونه دارد. همان شکلی که در فیلم های خودمان من جمله مختارنامه و امام علی ع می بینیم. پاول و مادرش با استفاده از بالگردی می گریزند.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

قاضی تحولات که یکی از بیابان گرد هاست، توسط هارکنن ها اسیر می شود. مکالمه ای میان آنها رد و بدل می شود:
+کاینز، تو به امپراطور خیانت کردی!
-من فقط به یک ارباب خدمت می کنم ، که اسمش، شای هُلده

در اینجا می فهمیم که حرف های پاول روی او تاثیر گذاشته است. او دیگر نه امپراطور برایش اهمیت دارد و نه آتریدن و هارکنن، او اکنون به آیین اجدادش یعنی پرستش بت ها بازگشته است. پس از تعقیب و گریزی میان هارکنن ها و پاول و مادرش و نجات از طوفان شن، آنها به محدوده کرم های شنی می رسند. پاول در اینجا، تمام ترفند های بیابان گرد ها برای بقا را فوت آب است. البته به لطف چند فیلم آموزشی. در طول این بیابان گردی طولانی، او مجدد دچار رویابینی می شود و دوباره دختر رویاهایش را می بیند. با این تفاوت که اینبار او حرف هم می زند. با این حال صدای او بیشتر به صدای مادربزرگ بنی جزیره شباهت دارد. او شخصی را به پاول معرفی می کند که قرار است راه و روش صحرا را به او نشان دهد. شخصی که به او نشان می دهد، همان بیابان گردی است که دانکن به قصر اورده بود.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

پاول بر اثر تصادفی، طبل کوبی را فعال می کند که باعث جلب توجه کرم های شنی می شود. شای هلد، به تعقیب آنها می پردازد و در کمال تعجب، به آنها آسیب نمی زند. و پس از چند ثانیه مکث، راه خود را می کشد و می رود. در نهایت، آنها از میان گروهی از بیابان گرد ها سر در می آورند. در اینجا پاول دختری که در رویاهایش می دید که از قضا جنی نام دارد را هم ملاقات می کند. آنها با فرار از دست شای هلد، بیابان گرد ها را شگفت زده کرده اند. بنابر رسوم بیابانگرد ها، پاول باید با جنگجوی قهار آنها بجنگد تا فرصت حضور در میان آنها را بدست بیاورد. در این میان دوباره دچار رویابینی می شود و خود را در میدان رزم در حال زخمی شدن با همان خنجری می بیند که به مادرش داده شده بود. ندای درونی اش این بار این جمله را به او می گوید: “پاول باید بمیرد، تا کویساتز هادراخ برخیزد” چنین جمله ای به تفکر مسیحیت درباره ی مسیح اشاره دارد. آنها اعتقاد دارند مسیح، پس از مصلوب شدن، مجدد زنده شد و به میان مردم بازگشت.
در نهایت پاول با جنگجوی بیابان گرد روبرو می شود و پس از شکست او، در میان بیابان گرد ها پذیرفته می شود.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

بالاخره فیلم تلماسه در اینجا، تیر خالصی را وارد می کند و یک بار برای همیشه با همه ی ما اتمام حجت می کند که از بازو های هشت پایی هالیوود، هیچکس در امان نیست. دخترک به پاول می گوید:
+می گن تو مهدی موعودی، اما تو که شبیه پسر بچه هایی!

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

 

در صحنه پایانی فیلم، پاول و مادرش همراه با بیابان گرد ها به سمت سکونتگاه بیابان گرد ها حرکت می کنند. ما از چشم پاول در اینجا می بینیم که شای هلد، توسط یکی از بیابان گرد ها رام می شود(البته احتمال اینکه این هم یکی از همان رویا بینی ها باشد بیشتر است. چون شخصی که کرم را رام می کند، پوششی شبیه به همان زرهی دارد که پاولدر رویایش پوشیده بود). در حدیثی نبوی در وصف دجال می خوانیم: “مرکب او الاغی است که فصاله ی میان دو گوشش یک میل است”. با توجه به اطلاعاتی که فیلم به ما می دهد، می دانیم هرکدام از این کرم های شنی چهارصد متر طول دارند. بر اساس کتاب منبع الهام فیلم می دانیم که پاول، سوار بر همین شای هلد علیه امپراطوری قیام می کند. این را هم بگذارید در کنار دیگر سرنخ هایی که فیلم تلماسه به ما داد. پس پاول قطعا دجال یا همان ضد مسیح است که در وهله اول منجی حقیقی معرفی می شود. ناگفته نماند که یهودیان صهیونیست، دجال یا همان ضد مسیح را منجی حقیقی خود می دانند.

فیلم تلماسه دقیقا در جایی که قرار است شروع شود، به اتمام می رسد تا ما را برای پیگیری داستان، تا اکران قسمت دوم در سال ۲۰۲۳ منتظر نگه دارد.

نقد و بررسی فیلم سینمایی تلماسه (dune)؛ اثری صریح در مورد منجی دروغین

سخن آخر

فیلم تلماسه می رود و قسمت دوم آن هم در آینده ای نه چندان دور فرا می رسد. اکنون طرف صحبت بنده با افرادی است که محتوای فیلم تلماسه را تنها یک الهام ساده و یک سرگرمی می دانند. فیلم رسما از منجی موعود شما سخن می گوید. نمادگرایی فیلم تلماسه هم آنقدر واضح است که با ساده ترین سرچ اینترنتی می توانید تمام آن را رمزگشایی کنید. حال همچنان  آن را تنها یک الهام ساده و یا یک ایستراگ سرگرم کننده می نامید؟
قرآن کریم فرموده به غذایی که می خورید بنگرید. تنها جسم ما که غذا نمی خورد. روح ما هم تغذیه می شود. با همین آثار هم تغذیه می شود. بیایید کمی به غذایی که به جسم و روحمان می خورانیم بیشتر نظر کنیم. ظهور، اگر چه بر ما
پوشیده است، اما حق مسلم این است که نزدیک است.

با تشکر از همکاری #حسین_عبداللهی_کرمانی

نوشته های مشابه

‫34 دیدگاه ها

  1. واقعا خجالت نمی کشید؟ دم از امیرالمومنین و حق پرستی می زنید ؟؟ شما ها شرم نمی کنید؟ من فکر می کردم بچه حزب اللهی ها دیگه حداقل یه جو شرافت داشته باشن ولی مثل اینکه اشتباه می کردم شماها دقیقا همون چیزی رو می بینید که دوست دارید ببینید و نه اصل ماجرا رو ….. واقعا از امیرالمومنین خجالت نمی کشید؟؟؟؟؟
    خاندان آتریدیز نماد یهودی ها بودند؟ شماها دم از حق می زنید و این طوری ناحق می گید؟
    سرتاپای این خاندان نماد اهل بیت بودند …. یهودی های پول پرست هارکنون ها و بارون رهبرشون بود که حتی سیاست اقتصادی یهودی هم داشت به ربان گفت همه ی اسپایس رو یک جا نفروش قیمتش افت میکنه
    واقعا شماها خجالت نمی کشید؟اگر یه جو شرافت داشتید این چرندیات رو نمی نوشتید؟ دم از حق می زنید؟ کاش میشد حضوری می دیدمتون حضوری از خجالت تون در میومدم ….
    خودت داری میگی پل عبای سبز میندازه نگین انگشتری پدرش رو میندازه پدرش یه فرد بی نظیر فوق العاده با شرافته که با نامردی تمام و خیانت نزدیک ترین افرادش (دکتر بوئه) کشته میشه بعد توی اتاق برهنه اش میکنن دشمنا دور بدن برهنه اش رو می گیرن انگشتر و عباش میرسه به پسرش پسرش پرچم قیام علیه قاتلین پدرش رو بلند میکنه معبد جمجمه ی پدرش به سر پدرش احترام زیاد (سجده) میذارن پدره نماد کیه؟ پسره نماد کیه؟ این اشارات شما رو یاد کی میندازه؟ این ها میشه نماد یهودیا؟؟؟؟؟
    خجالت نمی کشید؟ از امیرالمومنین حیا نمی کنید که این طوری ناحق میگید؟ نه واقعا خجالت نمی کشید؟
    به جای اینکه حق رو بگید اون چیزی که خودتون دوست دارید رو میگید؟؟؟؟؟
    نه واقعا خجالت نمی کشید؟
    میشه لطفا یه جو شرف داشته باشید که مطمئن هستم یه جو رو دارید کامت رو پخش کنید؟
    آتریدیزها نماد یهودی ها بودند؟ شما واقعا اسم خودتون رو گذاشتید بچه حزب اللهی؟
    که این طوری حق رو له می کنید زیر پاتون؟؟

    1. سلام
      خیلی از چیزایی که فیلم به ما گفت رو نادیده گرفتید. من جمله تاکید روی گاو و گوساله پرستی و رام شدن شای هلد و بنی جزیره و بارون هارکنن و…
      ولی اینو باید در نظر گرفت که در کنار اینکه هالیوود حرف خودش رو به کرسی مینشونه، از ترقند کثیف دیگه ای استفاده می کنه که اون “منجی شرور” هست. یعنی در واقع صفات منجی رو با صفات دجالی ترکیب می کنم و شخصیتی برای شما در قامات نئو ها و پاول ها و لوک اسکای واکر ها میسازن. این برای همینه که قدرت تشخیص رو از مردم بگیرن. ما یه چیزی میبینیم که در آن واحد هم صفات منجی رو داره و هم صفات ضدمسیح. حالا اگه یه روز هردوتاشون به میون ما بیان، مردم با توجه به ذهنیتی که از قبل براشون ساخته شده، نمیتونن درست فکر کنن و یا حتی ممکنه اشتباه برن یا اگر هم درست بیان، همواره با شک و تردید به رهبرشون نگاه میکنن. برای همینه که ما به نقد محتوا نیاز داریم. چون همون طور که برداشت خود رو از یه فیلم و کتاب و بازی کردن مخربه که تفسیر به رای کردن از ایات و احادیث مخرب.

      1. چقدر خوب گفتین… من هم نمی تونستم تشخیص بدم اتریدیزها نمای شیعیان هستن یا یهودیان…. همزمان نشونه های هر دو رو داشتن…. حتی پدر پاول به نظرم به طور عمد شبیه عکس هایی که ما از امامانمون داریم گریم شده بود……

    2. سلام
      به دیالوگ هایی که بین پاول و افراد بنی جزیره دقت کنید:
      ما هزاران ساله که بین خاندان ها وصلت می کردیم تا باعث به وجود اومدن ذهن بشیم که به راحتی به فضا و زمان آینده نفوذ کنه
      تو از لابه لای سایه ها سیاست های امپراتوری رو دستکاری می کردی

      این دیالوگ های بالا نمی تونن در مورد اهل بیت و ائمه صدق کنند. از اونا حکومت هم گرفته شد و گاهی حتی اجازه رفت و آمد هم نداشتند. در کل 250 سال فاصله بین امام علی و امام زمان هست و عمر خود امام زمان هم به هزاران سال نمی رسه. پس هزاران سال نفوذ و کنترل رو نمی تونیم جا بدیم

      در ضمن پاول خودش نمیدونسته از اول که منجی هستش، اما امام زمان از بدو تولد این موضوع رو آگاه بوده

      دیالوگ هایی که رد و بدل میشه هنگام ورود به سیاره نشون میده که پاول رو طوری بار آووردن و آموزش دادن که شبیه به منجی مردمان این سیاره باشه. امام زمان خودش عربه باید از اهالی بومی این سیاره باشه نه یک خارجی.

      تیموتی شالامی خودش یهودیه

      با بررسی همین تعداد از کد های فیلم می فهمیم که حرف شما اشتباهه و اصلا اینها نمادی از اهل بیت نیستند. ما در این فیلم با جابه جا کردن منجی یا منجی شرور طرف هستیم. یعنی یا می خوان جای دجال و امام زمان رو جابه جا کنن یا اون دوتا رو با هم ترکیب کنن یا منجی رو طوری نشون بدن که اگر بیاد وضع رو بدتر هم میکنه. این میشه منجی شرور که در اینجا باید صبر کنیم ببینم در قسمت دوم کدوم یک از سه حالت انتخاب میشه. اما هر چه نگاه کنیم نمادی از امام زمان و اهلبیت واقعی و خالص نمی بینیم.

      در احادیث داریم که اول دجال ظهور میکنه. مسیحیان افراطی، اونایی که عاق والدین شدن، یهودی های افراطی، شیعیان افراطی و اهل تسنن افراطی و… اون رو منجی اصلی می دونن و باهاش همراه می شن. پس ما با مسئله جابه جا کردن یا جابه جا فهمیدن منجی طرف هستیم. خیلی ها دجال رو در وهله اول با امام زمان اشتباه می گیرند و به اون می پیوندند. جالبه که اونا به کسایی که به دجال نمی پیوندند حرفایی رو می زنن که شما به ما زدید.

      کی گفته ما ی مشت بچه حزب اللهی هستیم؟ این سایت چنین رویکردی داشت و به همین دلیل از هم گسسته شد. به همین دلیل من و برخی از شاگردانم و برخی از دوستانم به این سایت ورود کردیم و شروع به آرشیو کردن نقد هامون کردیم. سعی داشتیم تا به الان حداقل ترین حالت ممکن از عقاید شخصی مون رو در نقد هامون دخیل کنیم و برای آثاری که نقد اعتقادی دارند از منابع معتبر کمک گرفتیم نه عقاید خودمون. این رو از قلم ما هم می شود فهمید.

      منتها شما قلم توهین آمیزی داری. این یعنی صرفا به دلیل اینکه سلیقه ای از این فیلم خوشت اومده یا هالیوود پرستی چنین کامنتی رو گذاشتید. به همین دلیل چون با نظر اولیه شما موافق نبودیم شروع به توهین کردید. لطفا به گفتگو های ما با کاربر ^_____^ در نقد و بررسی انیمه کد گیاس و مقاله نقش زنان دقت کنید. این کاربر با احترام و دلایل خودش با ما وارد بحث شد و گفتگو کرد. هیچ توهینی به ما نکرد. این یعنی طرف با دلیل نه صرفا سلیقه و با میانه روی نه با افراط سعی در بیان نظر خودش داشت. توصیه می کنم اگر نظر مخالف دارید دلایل تون رو بیان کنید تا با هم گفتگو کنیم نه اینکه دعوا راه بندازید که فقط خودتون رو خراب می کنید.

      ما دلایل خودمون رو توی نقد آووردیم و دلایل شما رو هم داخل این کامنت رد کردیم. اگر هنوز حرفی دارید یا انتقاد سازنده دارید در خدمت هستیم.

      1. سلام به نظرم خاندان مادری پاول(بنی جزیره\بنی اسرائیل )نماد قوم یهود هست چون در یهود نژاد از مادر منتقل میشه درواقع پاول رو جز خاندان یهود میکنه ولی پدرش میتونه نماد اهل بیت باشه …شبیه امام زمان که مادرش اهل روم بود و غربی بود

    3. داداش منم با تحلیل تو بیشتر موافقم، ولی خدایی چرا این همه عصبانیت؟ چند بار گفتی خجالت نمی‌کشید. بیخیال داداش یه تحلیله دیگه. اینقدر خودتو ناراحت نکنن

    4. اره تو راست میگی امریکا اینهمه هزینه کرد تا منجی موعود ما رو به دنیا معرفی کنه(:
      دقت کن پسره داره به اعتقاد صحرا نشینا میگه خرافات و خودش از نسل این صحرا نشینا نیست و اصلا هیچ ارتباطی با اونها نداره اما در اخر یکی از اونها و منجی اونها میشه کدوم یکی از پیامبران ما از نسل مردمشون نبودن؟ خدا داره میگه ما برای هر امتی پیامبری از میان خودشون برگزیدیم دقت کن فیلم داره میگه منجی شما از خودتون نیست منجی شمارو ما تعیین میکنیم شخصی رو که حتی خودشم خبر نداره کیه و اعتقادات شما رو مسخره میکنه و خرافات میدونه میشه ناجی موعود شما

    5. دوست عزیز چرا فکر میکنین هالیوود قراره ذهنیت مارو به منجی موعودمون مثبت کنه؟
      چرا فکر میکنید اینقد خوبن که دارن زمینه ساز ظهور میشن تا آقامون تنها نمونه؟
      به گفته شهید همت:هر موقع در مناطق جنگی راه رو گم کردید نگاه کنید آتش دشمن کدام سمت را میکوبد همان جبهه خودی است.
      به نظرتون میان جبهه خودی رو قشنگ نشون بدن؟ یا آتش بارونش میکنن؟
      پس اگه دارن ذهنیت مارو اون چیزی میکنن که خودشون میخوان بیاین باور کنیم چیزی جز تخریب ذهنیت نیست!

    6. واقعا حالتون خوب نیست! ده بار گفتید نه واقعا خجالت نمی‌کشید؟ جوری بهتون بر خورده که انگار سازنده‌ی فیلم شما هستید😑 قرار نیست همه با نقد موافق باشن! بیشتر شبیه طرفدار دو آتیشه فیلم هستید تا مدافع اهل بیت

    7. کیا رو با اهل بیت مقایسه میکنی؟
      مثلا تریپ روشنگفری برداشته و اب روغن قاطی کرده واس

    8. الان شما دارید حرص میخورید حق فیلمنامه نویس و کارگردان ضایع نشه؟؟ آخرالزمان همینه بقرآن. اینم یه تحلیله دیگه چرا به فحش میکشی؟ اونم با این غلظت:)

    9. برای همینه رسانه و تلوزیون برای پیروان آقای بهجت کراحت داره آقا بهترین راه همینه نگاه نکنیم اگر همه نگاه نکنن هالیود هزارتاشو بسازه دیگه جنگ نرمشم بیمعنی میشه خودتون دارین دامن میزنید به همه چیز سرتون تو زندگیتونو آخرتتون باشه وقت میگذاری چند ساعت نشتخارهای هالیودیو نگاه میکنید وقت بگذارید مهدی شناسی کنید برای نسل جدید راه و روش درست زندگی کردنو یادشون بدید و فارق شدن از هنر هفتوم رو من هیچ فیلمی ندیدم و نمیبینم میام نقدها رو و نظراتو میخونم میبینم چجوری تو سرکول هم میزنید درستش دور بودن ندیدن هست

      1. صحبت شما شبیه صحبت های همون مسئولان محترمی بود که موقع گرونی گوشت و مرغ می گفتن چرا اینقدر تو سر هم می زنید خب گوشت نخورید دانشمندان میگن اونقدرا هم گوشت لازم نیست …. و این صحبت ها لطفا فانتزی و رو هوا صحبت نکنید و تو واقعیت بسر ببرید وقتی تلویزیون و فیلم و سینما بخش جدایی ناپذیری از زندگی ما شده که حتی در رشد شخصیتی مون هم موثره و جنبه اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و دینی داره این حرفا الکیه مهدی شناسی و شناخت آخر الزمان به شناخت رسانه هم نیاز داره تا هم آفت ها شناسایی بشن هم آگاه سازی بشه هم به سمت آینده و هدف پیش بریم خانم کیانفر

    10. اوووو حالا چرا اینقد جوگیری؟ فیلمو یهودیا ساختن خودشون بهتر میدونن دارن چی میسازن، عاشق چشم و ابروی امیرالمومنین هم نیستن ک تو اینقدر بهت برخورده این اقا تحلیل نکرده
      حق اینطوری له نمیشه

  2. این کامنت به دلیل فحاشی و نداشتن ادب قابل نمایش نیست
    آی نقد

  3. سلام گل
    تحلیل مفید و جالبی بود
    خسته نباشید به شما و تیمتون
    منتها چنتا سوال؟
    ۱_در مورد ده نخل مقدس که در سکانس قبل از پشت ذری عبادت میشن بفرمایید چرا دهتا؟
    اگه دوازدهمی پاوله یازدهمی کیه؟پدرش؟
    ۲_در موردی دستی که در ماه پیداست و سیگنالهای ماهواره ای رو مختل کرده تحلیلتون رو بنویسید،پاول هم دست پدرش رو در رویا دیده و همون دست در ماه..
    ۳_در مورد خنجر کریستال تحلیل لطفا..ارتباطی با یمن داره؟
    ۴_سیدنا را نمیتونی به مبارزه دعوت کنی..مادر پاول سیده؟تحلیل لطفا
    ۵_اسلحه مولانا تحلیل لطفا

    1. سلام. عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی:
      ۱. ده نخل به عنوان مواردی که مقدار زیادی از ذخیره قلیل آب شهر رو مصرف می کنن معرفی میشن، اما با قاطعیت با پیشنهاد پُل برای قطع کردنشون محالفت میشه، چون “مقدس” هستن. در واقع داره یه جورایی حالت تنفرزایی برای مقدسات خلق میکنه. و ده هم از اونجا که معمولا عدد مقدسی محسوب میشه، برای تعداد نخل ها انتخاب میشه
      ۲.در مورد این هم باید گفت یکی از نشانه های احتمالی ظهور، پیدا شدن صورتی در ماه هست(احتمالا چهره مسیح یا امام علی ع) و مردم هم اون رو خواهند شناخت. و باز هم به اون تنفرزایی از مقدسات بر می گرده. چون گفته میشه این دو تا قمر باعث میشن سیستم های ماهواره ای کار نکنن و در واقع دست و پا گیرن.
      ۳. اون خنجر که از دندان کرم شنی ساخته میشه، بنظر قرار بوده با ورود کویساتز بهش پیشکش بشه. یه جورایی میتونه نشانه ولایت باشه‌. چون اگر دقت کنید داستان در بعد خیال هم جریان داره و اونجا پُل مدام توسط این خنجر کشته میشه، و به این معناست که بدست آوردن این خنجر تنهل در صورتی ممکنه که پُل در وجودش بمیره تا به کویساتز هادراخ تبدیل بشه.
      ۴. این جمله رو اگر بگید که کجا شنیدید ممنون میشم. ولی اینطور که بنظر میرسه مادر و پدر پُل زن و شوهر حقیقی نیستن، بلکه جسیکا از طرف بنی جزیره به صیغه ی دوک در اومده تا کویساتز هادراخ زاده بشه(بنظر میشه قصد داشتن دختر متولد بشه، چون فقط زنان تو بنی جزیره حق عضویت دارن)
      ۵. رییس بیابونگرد ها از این کلمه استفاده می کنه و خنجر رو اسلحه مولانا میخونه(و دقیقا کلمه عربی مولانا یعنی سرور و آقای ما گفته میشه) که میتونه به مورد ۳ برگرده.
      با تشکر
      یا حق

      1. من فکر کردم خنجره به شمشیر امام زمان که بهشون به ارث میرسه اشاره داره
        فک کنم بهش میگفتن شمشیر ذوالفقار

  4. جالب بود، یکبار قبل فیلم ، تحلیل را خواندم و و باز دوباره بعد فیلم تحلیل را خواندم، جالب بود

    1. سلام . تشکر از نقدتون . هارکانن ها میشن مصداق امروزی چه کسانی ؟ اگر آتریدین یهود باشه و بیابانگردا مسلمونا ، مسیحیا منظورشونه؟
      سوال دومم : امپراطور که باعث نابودی قوم یهود شده کیه ؟ که در نمادها باعث نابودی جریان گوساله پرستی هم میشه .
      سوال سوم : بنی جزیره( بنی اسراییل) چرا باید یه تشکل کاملا زنانه با پوشش کامل ک صورتاشونم دیده نمیشه معرفی بشه؟

      1. سلام و تشکر از نظر محبت آمیز شما.
        اول اینکه هارکنن ها به نوعی مثلا قدرت های فاسد حاکم هستن. بسیار ثروتمند و بیرحم و به نوعی میتونن سمبلی از بخت النصر بابلی و یا نازیسم و هیتلر باشن(به زنده زنده سوزوندن آتریدیس ها دقت کنید)
        دوم امپراطور در واقع از اسطوره های یهودی و کابالیستی که خدا رو مجسم میدونن نشأت میگیره و دخترانش که بنظر در قسمت بعدی هم نقش مهمی دارن(از همین الان دارن برای بازیگرانشون تقلا میکنن) در واقع ریشه در این خرافات متاسفانه رایج داره که فرشته هارو مونث میدونن(و در گذشته حتی بهشون میگفتن دختران خدا)
        سوم اینکه بی جزریت صرفا اشاره به بنی اسرائیل نداره و معنای گسترده تری داره و اشاره ش به فرقه های مخفی و زیرزمینی هست که کنترل اتفاقات اون بالا رو در دست دارن. جالبه که کویساتز هادراخ باید از زنی از اونها زاده بشه
        یا به زبون ساده تر منجی یا باید از ما باشه یا کلا نباشه(دیگی که برای من نجوشه…)
        با تشکراز توجه شما. یا الله

  5. واقعا منم متعجب بودم چرا نمره بالایی گرفته
    واقعا وقتم حروم شد
    خیلی وقته که هالیوود دنبال خراب کردن اسم و نام امام زمان (عج) هست
    یک نقد واقعا مفید و درست
    حتی دیدم بعضی افراد تو کامنت خواهم سوال کردن و شما جواب رو با نقد دادید. دمتون گرم
    در مورد کامنت اول بگم که اگه هالیوود زحمت بکشه بیخیال این داستان آخر و زمانی بشه و اصلا بره مثلاً سراغ فیلم علمی تخیلی مثل اونجرز و لیگ عدالت و … هیچکس باهاش کار نداره. خودشون شاید علت دارن😂😂😂

  6. سلام و عرض ادب و تشکر فراوان از تحلیل خوب شما .. 🙏🙏🙏

    گذشته از تمام صحبتهای دوستان ، توجه به این موضوع که برای اولین بار در محصولاتشون به طور مستقیم به نام ((مهدی)) اشاره کردند ، این باور قوی رو در ذهن انسان بوجود میاره که بدون شک آماده ورود حضرت به میدان کارزار هستند و قطعاً اتفاقات بسیار مهم تری در آینده نزدیک رقم خواهد خورد و به امید خداوند ، زمان زیادی تا ظهور ایشان باقی نمانده ..

  7. واقعااااا لذت بردم از تحلیلتون و پاسخگوییتون به اون عزیز متوهم که بجای نویسنده فیلم بهش برخورد 😂
    بیشتر از خود فیلم از تحلیل شما لذت بردم
    واقعا ممنونیم از زحماتتون تشکر میکنیم خداقوت

  8. یا خداااا
    اینا با این فیلم دارن میگن حضرت مهدی همون آنتی کرایست یا دجاله 🫨
    اینو یه سخنرانی از استاد رائفی پور هم طبق کتابای خودشون توضیح داده بود
    حالا فیلمشو درست کردن!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *