فیلم سینمایی

نقد و بررسی فیلم سینمایی هوک؛ وسوسه های شیطان در کمین کیست؟

چند بار بهت بگم؟ هوک آخر رو نزن

فیلم سینمایی هوک ساخته حسین ریگی از اهالی سیستان و بلوچستان است. حسین ریگی دست روی ورزش اول سیستان یعنی بوکس می گذارد و در قالب ورزش به خوبی مبارزه با سختی ها و مشکلات را به نمایش می گذارد. فیلم هوک نکات مثبت فراوانی دارد. مثلا صاحب باشگاه به جای تندی و کتک زدن بچه عصبانی از فلج شدن برادرش که باشگاه بوکس را خراب کرده است، با اون صحبت می کند و او را وارد بوکس می کند. به این شکل از یک آدم ناخلف یک قهرمان متولد می شود.

صاحب باشگاه حتی معتادی که بچه اش را زیر گرفته بود زیر پر وبالش می گیرد. او را از مواد ترک می دهد و به زندگی اش سرو سامان میده. نمایش چنین مردی در این فیلم بسیار زیبا و البته قابل تامل است. از آن سو که فیلم هوک می گوید برای رسیدگی به وضعیت سیستان از جمله اعتیاد و غیره، یک شخص عاقل نیاز است. شخصی که تربیت بلد باشد و پشتوانه جوانان این استان باشد. کسی که در سخت ترین شرایط هم راه درست را به آنها نشان دهد.

جوانمردی و خطوط قرمز اخلاقی در فیلم هوک از اصول مربی بوکس نشان داده می شود. مربی می گوید:”حریف دشمنت نیست. وقتی برنده شدی لازم نیست الکی حریفو بزنی لت و پارش کنی. هوک آخر رو نزن.” چنین فردی می تواند پشتوانه جوانان سیستانی و بلوچ بشود. کسی که اخلاق سرش می شود و اصول دارد.

دلال های حرام خور زیر زمینی و وسوسه های شیطانی آنها و البته جوانی که اگر پشتوانه و گوش شنوا نداشته باشد به راحتی شکست می خورد به خوبی در فیلم نشان داده می شوند. شخصیت اصلی جوان است و به راحتی فریب وسوسه های شخصیت منفی داستان را می خورد. دلیلش مشخص است و فیلم در حال انتقاد کردن به جوانان است. جوان ما حالا که به جایی رسیده و چند تعریف از او شده حسابی مغرور شده. غرورش باعث می شود تا گوش شنوای حرف های مربی اش را نداشته باشد. کسی که حتی در زمانی که جوان قصه هیچ عددی نبود او را زیر پروبالش گرفت.

حالا چطوری جوانان ما را فریب می دهند؟ با تفریح، تجمل، پول و پارتی. جوان هم که پر انرژی و بلند پرواز است از این زرق و برق ها خوشش می آید. یعنی هنوز خطوط اخلاقی مربی یا شاید هم خطوط دینی برایش تفهیم نشده اند. پس با عقلش تصمیم نمی گیرد بلکه با چشمش تصمیم می گیرد. بعد که وارد این قضایا می شود به ته خط افسردگی می رسد. بله وسوسه شیطان با زرق و برق های زیادی همراه است، اما ته خط حرام فلاکت می باشد.

جوان بوکسور قصه ما برای یک هدف، تلاش های زیادی کرده. ورزش کرده، کار کرده، درس خوانده، رویا پردازی کرده، عاشق شده و امید بسته. اما بخاطر مشکلاتش قید هدفش را می زند و تلاش هایش را پوچ می کند. این همن جمله معرف “آخرش که چی؟” جوانان است. پس از زمین خوردن و فکر کردن به اینکه مقصر خودش بوده دیگر بلند نمی شود. اما فیلم هوک برای این هم راه حل دارد. یک پشتوانه معنوی مثل مربی و یک پشتوانه عاطفی مثل دختری که عاشقش شده در چنین شرایطی می توانند این جوان را از چاه عمیق نا امیدی و یاس بیرون بکشند.

هوک فیلم سینمایی زیبایی است. علاوه بر جلوه های بصری زیبا و کارگردانی چشم نواز، محتوای سالم و امید آفرین و راهگشایی دارد. شاید هدفش جوانان سیستان و بلوچستان باشد اما برای همه ما می تواند الگوی خوبی باشد. حرف این فیلم ساده است. تلاش، امید، رویا، پشتوانه معنوی، پشتوانه عاطفی، خطوط اخلاقی، بستن چشم به تجملات شیطانی و داشتن دل پاک راه حل پیشرفت جوانان است. جمله آخر فیلم خیلی زیباست: “ببین دلت چی میگه، همون کار رو بکن.” این جمله وقتی گفته می شود که شخصیت اصلی آب دیده شده و حالا دلش پاک پاک شده. الان می تواند به روحش اتکا کند.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام
    ببخشید لطفا جایی برای معرفی فیلم های خوب بزارید
    هم خودمون لذت ببریم هم خوانواده

  2. سلام
    انیمیشن waking life به نظرم جالب اومد و نقد خوبی داخل اینترنت براش پیدا نکردم.
    اگر تماشا کردید و محتوای خوبی داشت برای اونم یک نقد اساسی بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *