انیمیشن سینمایی

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

مقاله طولانی است. اما ارزش یکبار خواندن را دارد

انیمیشن بچه رئیس 2 ادامه دهنده داستان خود در سینمایی اول است. فضا و محیط داستان تفاوتی نکرده. موسیقی رشد به خصوص و تاثیر گذاری نداشته. از آن سو که این بار دریم ورکس به جای همکاری با فاکس قرن 20 با یونیور سال همکاری می کند، گرافیک اثر تغییرات چشم گیری داشته و حتی می توان گفت که رشد کرده است. با این حال برای دیدن انمیشن بچه رئیس 2 تمام آنچه را که در سریال بچه رئیس دیده اید را فراموش کنید. بدون شک یکی از پر محتوا ترین آثار چند سال اخیر انیمیشن بچه رئیس 2 است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

انیمیشن بچه رئیس 2 ظاهر موجه و جذابی دارد. در نگاه اول در پی ترویج روابط خانوادگی و دوستی است. اما این مضامین نقش یک پوشش را بازی می کنند. پوششی تکراری که همیشه سعی در مخفی کردن محتوای اصلی داشته اند.

مضامین پوششی

برادری یکی از مضامین اصلی پوششی انیمیشن بچه رئیس 2 است. داستان اصلی نیز حول دو برادر می گردد. دعوا ها، کشمکش ها، دوستی ها و کلی چیزهای دیگر که در مورد برادری مطرح می شود. اما اصلی ترین آن این است. برادری. برادر باشید.

خانواده دومین مضمون پوششی انیمیشن بچه رئیس 2 است. یکی از مشکلات اصلی و ابتدایی داستان، سرد شدن تابیتا با تیم است. انیمیشن بچه رئیس 2 به خوبی به این موضوع اشاره می کند که صحبت کردن با فرزندانتان و فهمیدن نیت واقعی آنها می تواند کمک کننده باشد. بهتر است به جای تصورات مسخره با آنها کمی صحبت کنید. در داستان تیم فکر می کند مایه خجالت دخترش است. زمانی که با او صحبت می کند می فهمد که اینطور نیست. دلیل اصلی گرایش به دوست شدن به جنس مخالف نیز مشخص می شود. جنس مخالف طوری نشان داده می شود که به صحبت های شما توجه می کند و شما را به خوبی درک می کند. این در گفته های تابیتا پیداست.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

عشق. قدرتمند ترین عنصر در تمام هالیوود. عشق میان پدر و دختر. عشق میان برادر ها. عشق میان خواهر ها. عشق فامیلی. تمام اینها به شیوه های گوناگون هم نشان داده می شوند هم تبلیغ می شوند.

تا به حال دقت کرده اید، که این مضامین چقدر تکراری اند؟ انیمیشن ها و فیلم های زیادی دقیقا همین مضامین را در خود جا داده اند. مگر می شود فکر و ذکر هالیوود برای مدت زیادی همین مضامین اندک باشد؟ به همین دلیل اسم پوششی را بر آنها نهاده ایم. این مضامین ظاهری، پوششی اند بر محتوا های پلید آثار هالیوود. آثار به شدت جذاب و چشم نوازی که قصد کشتن شما را دارند. نه کشتن خودتان. بلکه ذهنتان.

تحلیل محتوای انیمیشن بچه رئیس 2

بدون شک شاهد یکی از پر محتوا ترین انیمیشن های چند سال اخیر هستیم. مفاهیم و ایدئولوژیک های مختلفی در انیمیشن بچه رئیس 2 ارائه می شود.

شخصیت ها

تد: از همان ابتدای نمایش تریلر انیمیشن بچه رئیس 1 گمانه زنی ها در مورد اینکه تد نماد ترامپ است زده می شد. دلیلش رنگ مو، نوع رفتار، ثروت و از همه مهم تر دوبلر او است. دوبلر تد یعنی الک بالدوین نیز هم به ترامپ شباهت دارد، هم کلیپ های زیادی از خود در فضای سایبر منتشر کرده و خود را شبیه به ترامپ درآورده است. اما اینکه تد ترامپ است، چه معنی می تواند داشته باشد. خب بهتر بگویم، تد نماد آمریکا است. یا حتی کد خدا. او در یک اتاق شیشه ای به تنهایی نشسته و بر جامعه پایین خود نظارت دارد. در دستان تد یک عروسک مکزیکی است که او را به شدت می فشارد. ترامپ نیز با مکزیکی ها خصومت داشت و در پی دیوار کشی بین مرز های آمریکا با مکزیک بود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

اما چرا ترامپ؟ بدون شک ترامپ خدمات فراوان و ارزنده ای به اسرائیل ارائه کرده است. پس بعید نیست سینمای هالیوود بدین شکل از او تقدیر کند. در هنگام ساخت انیمیشن بچه رئیس 2 ترامپ رئیس جمهور بوده. پس بزرگ و قدرتمند نشان دادن تد نشان دهنده این است که ترامپ یا همان حکومت آمریکا همچنان قدرتمند است. در ضمن از او یک مجسمه طلایی نیز ساخته شده. مجسمه ای به سان گوساله سامری. البته شیوه سرمایه داری، کاری کن تا برات خوب کار کنند، قمار و سرپرستی مافیا نیز در شخصیت تد نشان داده می شود. خب این هم دلیل دیگری است تا تد نماد آمریکا باشد. البته تد در قسمت های مختلف داستان بیان می کند که تنها است. این تنهایی یعنی با آنکه قدرت و ثروت زیادی دارد، اما رو به افول است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

تیم: تیم نماد اروپاست. اروپایی که هنوز در رویا ها و تاریخ خوش رنگ و لعاب خود (الکی) غوطه ور است. پیشرفت خاصی نداشته و فقط استراحت می کند. همسر او نان آور خانه است. جالب اینجاست که همسر وی پوست تیره دارد. یعنی تیم ازدواج موفقی داشته. همسری دارد که خرج او را می دهد و او از زندگی لذت می برد. پوست تیره فقط نماد سیاه پوستان آفریقایی نیست. بلکه نماد تمام کشور هایی است که اروپایی ها نوابغشان را تاراج کرده اند.

اروپا در حال استراحت است و نوابغ سایر کشور ها برای او کار می کنند. همه هم شاد و خوشحال اند. همانطور که در اوایل داستان می بینیم، همسر تیم حتی برای موفقیت هایش از تیم تشکر می کند. تشکر از چه؟ از اینکه او را تشویق به کار کردن بیشتر می کند. البته که نباید از نظام فمینیستی اروپا چشم پوشی کرد. زن کار کنه و مرد خانه داری. هم فمینیسم هم استعمار.

اما مشکل امروز اروپا چیز دیگری است. آمریکا به شدت پیشرفت کرده و نسل جوان اروپایی علاقه شدیدی به آمریکا دارد. در حدی که تابیتا پدرش را نمی بوسد ولی عمویش را می بوسد و حتی آرزو دارد تا روزی مثل او موفق شود. در ادامه داستان مشخص می شود که تابیتا به پدرش هم علاقه دارد. آنطور نیست که پدرش را اصلا نخواهد. اما در بعد دیگری.

تابیتا: تابیتا نماد نسل جوان است. نسلی که قرار است آینده را در دست داشته باشد. او از هدایای سخاوتمندانه تد به شدت شاد می شود. هدایایی که نماد فرهنگ آمریکایی اند. اسب ما را به یاد فیلم های وسترن آمریکایی می اندازد. از این رو می گوییم او نماد فرهنگ آمریکایی است. فرهنگی که ترس و حسادت اروپا را در بر دارد. دقت کرده اید که اسب از کجا بیرون می آید؟ یک قصر. قصری که بی شباهت به قصر والت دیزنی نیست. این بدان معنی است که آمریکا فرهنگ خود را از طریق سینما منتقل می کند. سینمای هالیوود و زیر مجموعه های آن.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

تینا: بچه کوچولوی جدید که از شرکت بچه ها آمده. به رنگ چشمان شخصیت های داستان توجه کنید. هم تد و هم تینا چشمان سبز دارند. پس می توان تینا را هم میهن تد دانست. اگر به چمشان پدر و مادر تد دقت کنید می بینید که مادر چشمان آبی و پدر چشمان سبز دارند. پدر در اینجا نماد آمریکای قدیم است و مادر هم نماد اروپا یا بهتر بگویم ملکه انگلستان است. تیم و مادرش چشم آبی اند. اولی نماد اروپای کنونی و دومی نماد اروپای سابق یا همان ملکه انگلستان. در سکانس پایانی جمع خانوادگی تمپلتون ها برای کریسمس، شباهت زیادی به جمع خانوادگی ملکه انگلستان دارد.

حال تینا، تد و پدر تد چشم سبز هستند. تد، تینا و پدر تد. این سه آمریکایی اند. اولی نماد حکومت آمریکا. دومی با توجه به ادوات عجیب غریب جاسوسی اش، توانایی مدیریتش و هنر جنگ و مبارزه اش، می توان گفت نمادی از سازمان سیا است. سومی هم نماد آمریکای قدیم. جالب است که در انیمیشن بچه رئیس 2، عامل اتحاد اروپا و آمریکا، سازمان سیا نشان داده می شود. سازمانی که دلسوز است و در راستای اتحاد اروپا و آمریکا حرکت می کند. به گفته خود تینا هدف اصلی اش از اعطای ماموریت به دو برادر همین بود. جالب اینجاست که تابیتا کمی سبزه است و تا حدودی به مادرش هم شباهت دارد. اما تینا سفید است. این موضوع به ما اطمینان بیشتری می بخشد که تینا نماد سازمان سیا است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

دکتر آرم استرانگ: فقط به تصویر پایین توجه کنید. صاحب این عکس که بی شباهت به آرم استرانگ داستان نیست، کسی نیست جز بن گورین اولین نخست وزیر اسرائیل که مسئولیت تشکیل حکومت صهیونیستی را در فلسطین بر عهده داشت. شباهت دیگر در زبان دانی است. آرم استرانگ از زبان های زیادی در انیمیشن بچه رئیس 2 استفاده می کند. بن گورین نیز به زبان های زیادی علاقه داشت. او به زبان های زیادی تسلط داشت و به چند تای دیگر هم می توانست عادی صحبت کند.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

دکتر هاوکینگ: ماهی تابیتا. اصلا به چشم نمی آید. با این حال شبیه خود هاوکینگ تا حدودی فلج طراحی شده است. جالب اینجاست که حتی به وسیله دستگاه صحبت می کند. در نگاه اول چاشنی طنز انیمیشن بچه رئیس 2 است. اما اینطور نیست. همانطور که در نقد انیمیشن بچه رئیس 1 گفتیم، این انیمیشن چند خدایی و بی مصرف بودن خدا را نشان می دهد. این روند در انیمیشن دوم هم وجود دارد. دکتر هاوکینگ نام برده نیز یکی از نظریه پردازان ضد خدایی بوده.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

ویزی: جادوگری که تقریبا در تمام داستان وجود دارد. کاری خاصی نمی کند اما هست. هنگام اتحاد همه دستانشان را روی دستان یکدیگر می گذارند. اما دست ویزی روی تمام دستان است. در تیتراژ نیز این صحنه تکرار می شود. فلسفه پشت جادو و جادوگر فراوان است. اما از آن سو که انیمیشن بچه رئیس 2 نقش آن چنانی به ویزی نمی دهد، پس نباید خیلی ریز شد. باید به بارز ترین ویژگی جادوگری اشاره کرد. جادوگران از لقب ملحد یا کافر برای خود استفاده می کردند. القاب دیگری هم داشتند ولی این لقب را بیشتر دوست داشتند. وجود این شخصیت نیز همین معنا را دارد. کفر. او نماد کفر است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

همیلتون: یکی از دانش آموزان کلاس است. شاید نقش زیادی در انیمیشن ندارد، اما بیشتر از همه در کلاس نشان داده می شود. تقریبا در تمام صحنه های مربوط به کلاس دیده می شود. حتی یکبار صحبت هم می کند. اما همیلتون کیست؟ خب ما همیلتون زیاد داریم. اما وجودشان در انیمیشن دلیل خاصی نمی تواند داشته باشد. اما یکی از همیلتون ها نظرمان را جلب کرد. خالق شخصیت بت وومن. بر اساس مقاله بت وومن در همین سایت ( https://inaghd.ir/batwoman-2/ ) ما می دانیم وی یک شخصیت همجنس باز است. صدای همیلتون داخل انیمیشن نیز مارا کمی بیشتر کنجکاو می کند.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد
اسم همیلتون در تصویر پیدا است. همچنین این دختر بیشتر از سایر دانش آموزان در انیمیشن نشان داده می شود

 

نیتن: شخصیت رو اعصاب داستان است. اما شباهت وی با نیتن بدفورد فارست کمی توجه ما را جلب کرد. هم از لحاظ اسمی و هم از لحاظ ظاهری. البته به جر ریش. وی یکی از فرماندهان ارتش جنوب در جنگ داخلی آمریکا بوده است. جالب اینجاست که سیاه پوستان ارتشش خیلی به او وفادار بوده و حتی در هنگام تشییع جنازه او صدها سیاه پوست شرکت می کنند و تابوت او را به دوش می کشند. حال چرا گفتم جالب؟ چون نیتن در انیمیشن با یک دختر سیاه پوست رفیق است. یعنی علاوه بر شباهت اسمی و ظاهری، هر دو رابطه خوبی با سیاه پوستان داشته اند. دلیل شخصیت منفی بودنش هم احتمالا همان است که فرمانده لشکر جنوب بوده است. جنوبی ها شکست خوردند و شمالی پیروز شدند. در تاریخ آمریکا نیز جنوبی ها منفورتر هستند و در فیلم های مربوط به جنگ داخلی آمریکا، معمولا جنوبی ها نقش منفی را ایفا می کنند.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد
دقت کنید. دو طرف سر هر دو مو کم پشت است و وسط سر فکل دارد

تحلیل فریم به فریم انیمیشن بچه رئیس 2

پس از ترسیم زندگی روزمره تیم، داستان آغاز می شود. رابطه تابیتا با پدرش کمی سرد شده و علاقه شدیدی به عمویش دارد. حتی هنگامی که عمویش به خانه آنها می آید او را می بوسد. در حالی که از بوسیدن پدر خود امتناع می کرد. این نشان دهنده تمایل نسل جوان کنونی به آمریکا است. اروپا و آمریکا کمی رابطه شکرابی دارند و رقیب هم محسوب می شوند. اروپا یا همان تیم، عمرا به پای آمریکا یا همان تد نمی رسد.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

ورود تد خیلی قابل تامل است. بالگردی که تد از آن پیاده می شود بی شباهت به بالگرد ترامپ نیست. این تاکید بیشتری دارد بر ترامپ بودن تد. ترامپ نیز نماد حکومت آمریکا است. از آن سو که رئیس جمهورش بوده.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

هنگامی که تد و تیم در حال صحبت کردن در آشپزخانه اند، از واژه ای استفاده می شود که باعث سوء تفاهم برای همسر تیم می شود. یک سوء تفاهم بزرگ. اما او واکنشی نشان نمی دهد و فقط فرزندش را از آنجا می برد. نه برای اینکه از خطری دور بماند بلکه می خواهد برادر ها را تنها بگذارد. این یعنی پذیرش روابط همجنسگرایانه. بد تر از آن یک رابطه که طریفین آن دو برادر هستند. بد تر از آن، رابطه ای که یک مرد خانواده دار هم در آن شرکت دارد. البته که چنین رابطه ای در انیمیشن وجود ندارد و فقط یک سوءتفاهم است. اما همسر تیم که نمی داند چه اتفاقی در حال وقوع است و باور دارد چنین اتفاقی در حال رخ دادن است. به همین دلیل فرزند خود را می برد. این یعنی پذیرش چنین روابطی.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

پس از کشمکشی کوتاه، تیم، تد و تینا به شرکت بچه ها می روند. در نقد انیمیشن بچه رئیس 1 آوردیم که شرکت بچه ها نمادی از خدا است. تا انتهای انیمیشن، شرکت بچه ها کار خاصی نمی کند. یعنی خدا نقشی در زمین ندارد و ما خودمان باید دست به کار شویم. انیمیشن بچه رئیس 2 پا را فراتر گذاشته و تصویر خدا را حتی احماقانه تر از این نشان می دهد.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

در اینجا ما مجسمه طلایی تد یا همان ترامپ را به سان گوساله سامری می بینیم. این را اولا می توان تجلیلی از ترامپ به ازای خدمات ارزنده اش در حق صهیونیست و اسرائیل دانست. ثانیا ترامپ نماد سرمایه داری است. نظام فعلی آمریکا. ساخت مجسمه ای به سان گاو وال استریت نیز این فرضیه را تقویت می کند.

گفتیم تینا نماد سازمان سیا است. حضور او در شرکت بچه ها و دسترسی به اطلاعات و امکانات خوف، در پی آن است که سازمان سیا را به شدت قوی نشان دهد. در حد خدا قوی.

در اینجا تینا یا همان سیا افشاگری ای علیه مدارس آرم استرانگ ارائه می دهد. دختر تیم در این مدارس درس می خواند. اما تیم از نحوه درس دادن و ایدئولوژی مدارس تا کنون بی خبر بوده. اطلاعاتی که حتی در تیزر تبلیغاتی مدرسه آمده. این بخش نشان دهنده حماقت و بی اطلاعی والدین (شاید هم اروپا) از دنیای اطرافشان است. همین بی سوادی و رویا پردازی های بی خود، باعث می شود کودکانشان را به سیستم های اشتباهی بسپارند. سازمان سیا نیز وظیفه اطلاع رسانی دارد. در اینجا افشاگری های سازمان سیا علیه کشور هایی همچون لیبی و عراق توجیه می شود. به این شکل که اگر شما نمی دانید، دلیلش این است که بیش از حد احمق هستید.

نکته مهم دیگر، شبهات لباس فرم بچه های مدرسه به لباس های نظامیان اسرائیل است. فقط کمی تیره تر.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

هنگام جلسه ای که تینا برای پدر و عمویش برگزار می کند، لحظه ای همسر تیم وارد می شود و فکر می کند که مچ گیری کرده است. اما چیز خاصی عایدش نمی شود. فقط کسانی بیشتر می فهمند که یا اروپایی اصیل باشند و یا آمریکایی. مهاجران همان کار خودشان را بکنند بهتر است.

پس از خواب تیم رویا می بیند. رویا این را بیان می کند که اگر تیم به همین روش پیش برود، هم خودش نابود می شود، هم تمام متحدانش را از دست می دهد، هم نسل بعد را از دست می دهد.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

بعد از آنکه دو برادر از اتوبوس جا می مانند، تد از اسب کمک می خواهد. اما نحوه غذا دادن به اسب نشانه خوبی نیست. این گونه غذا دادن بیشتر شبیه به رابطه جنسی انسان با حیوانات است. نشان دادن چنین صحنه ای واقعا نباید در انیمیشن هایی که بچه ها مخاطبین اصلی اند اتفاق بیافتد. آن هم بدترین نوع روابط.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

تیم و تد برای رسیدن به مدرسه شهر را نابود می کنند. به معنای واقعی کلمه. حتی شاهد انفجار اتمی هم هستیم. اما در انتها چه می گویند؟ بعدا یک چک می نویسم. خیلی حال داد. نشان داده می شود که ویرانگران جنگ جهانی دوم اروپا و آمریکا اند. سایرین هم قربانی اصلی هستند. حال به حال قربانی ها چه فکری می شود. هیچ. حتی پشیمانی ای به خاطر ویران کردن شهر وجود ندارد. انیمیشن نیز در حال نشان دادن وقوع جنگ جهانی دوم و حادثه اتمی هیروشیما و ناکازاکی است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

در صحنه ای، تیم و تد با اسب خود از پرده سینما وارد سینما می شوند. اولین فیلم سینمایی نمایش داده شده توسط بشر چه بوده؟ نمایش حرکت یک قطار به سمت تماشاچیان. تماشاچیان نیز چون از ماهیت فیلم اطلاعی نداشتند، هنگام برخورد فرضی می ترسیدند و فکر می کردند قطار آنها را زیر گرفته است. چنین شباهتی یک مفهوم دارد. عملیات جنگ رسانه ای اروپا و آمریکا از همان ابتدای شکل گیری سینما شروع شده است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

جینبو به عنوان شهردار در حال سخنرانی است. در روبه روی او دو شمعدان یهودی وجود دارد. این یعنی یا شهردار یهودی است، یا پشتوانه یهودی دارد. در کل قدرت در دست یهودیان است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

همراه با گلوله برفی، درخت کریسمس و شمعدان های یهودی به پایین کشیده می شوند. یعنی عصری آغاز شده که دین در آن مطرح نیست و به پایین کشیده شده است. عصر پس از جنگ جهانی دوم. درخت کریسمس نماد مسیحیت و شمعدان های یهودی نماد یهودیت هستند. این دو دین نیز نمادی از کل ادیان الهی اند.

وقتی تیم وارد کلاس می شود دو دانش آموز او را اذیت می کنند. یکی از آنها سیاه پوست است. این شخصیت سیاه پوست در ادامه هم به همین روند ادامه می دهد. حتی در انتها جزء معدود بچه هایی است که از رفتن پدر و مادرها خوشحال می شود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

دکتر آرم استرانگ با مانیتوری به شکل چشم جهان بین وارد می شود و تدریس که نه، پرسش می کند. آرم استرانگ که از بن گورین کپی شده شخصا به کلاس نمی رود بلکه از دور کنترل را در دست می گیرد. این نشان دهنده شیوه سلطه صهیونیست بر جهان است. از دور، پشت پرده و غیر علنی.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

کلاس های مدرسه معماری جالبی دارند. تمام آنها طوری ساخته شده اند که نمی توان از آنها خارج شد. مگر آرم استرانگ بخواهد. یعنی فرار از سیستم کنونی آموزش یا کنترل جهانی ممکن نیست. مگر صهیونیست بخواهد. معماری لانه زنبوری یا همان شش ضلعی نیز زیاد دیده می شود. این معماری استحکام بالایی دارد و حتی در تیر آهن های ساختمانی به کار می رود. این به معنای قدرت و استحکام بالای سیستم این مدرسه و مدیرش است.

تد رهبری بچه های مهد کودک را در دست می گیرد. او به بچه ها وعده بازی بیرون از اتاق را می دهد. اما قصدی عمل به وعده اش را ندارد. منفعت شخصی اش در دروغ گفتن است. البته یک کودک به او اعتراض می کند. اما این کودک تا انتهای داستان به همین شکل بد اخلاق نشان داده می شود، تا اعتراضات به سیاست های این چنینی دولت های آمریکایی را هم احمقانه و هم بی دلیل جلوه دهد. سخنان انگیزشی تد نیز در راستای اهداف خودش است. بقیه اهمیتی ندارند. این ارائه بارز تفکرات اومانیسمی است. آن موفق است که از دیگران برای خودش پله بسازد. بقیه بازنده اند.

تیم برای رسیدن به دفتر مدیر تیپ هیپ هاپی میزند و به اعتراض به سیستم فعلی بر می خیزد. این بخشی از تاریخ آمریکا است. این قسمت انیمیشن بچه رئیس 2 اعتراضات هیپ هاپ ها را احمقانه و بی پشتوانه نشان می دهد. اعتراضی که ایده اش از توالت بلند می شود، کمی هیجان به پا می کند و در نهایت بی هیچ دستاوردی و به راحتی هر چه تمام تر خفه می شود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

جعبه شکل خیلی جالبی دارد. با اینکه نمایی از غروب آفتاب و دریا است، اما نوعی قفس محسوب می شود. همه از این قفس می ترسند و کسانی که به داخل آن می افتند دیوانه می شوند. یعنی آزادی پوششی برای اسارت است. اسارت و زندانی شدن با پوشش زیبای آزادی به خورد شما داده می شود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

تد با آرم استرانگ دیدار می کند. جالب است. آرم استرانگ می گوید: آدمها آمادگی این که یکی مثل من در چنین پستی باشد را ندارند. یعنی دنیا آمادگی پذیرش صهیونیست به عنوان صاحب قدرت را ندارد. پس از دور و پشت پرده جهان را کنترل می کنیم.

هنگامی که تیم وارد محدوده تد می شود چه می بیند؟ فضایی شبه خیابان های آمریکا که توسط خلافکارها احاطه شده. قمار تد و ریاست تد بر تمام این مجرمین. رئسای جمهور آمریکا پشت پرده جنایات پشت آمریکا اند. چرا؟ قدرت شخصی شان.

تیم سعی می کند با فریب دادن همسرش به خانه خودش بازگردد. نکته جالب راحت فریب خوردن همسر اوست. نکته جالب تر اینکه تیم می داند چطور او را فریب دهد. دقیقا تقابل احمق و باهوش است. حال چه کسی احمق است و چه کسی باهوش؟ آیا احمق سابقا فریب نخورده؟ فریب دادن به این سرعت هم نشان دهنده حماقت بیش از حد و هم نشان دهنده حرفه ای بودن تیم است. یعنی چنین فریب هایی زیاد اتفاق افتاده.

تد به سمت انجمن مخفی می رود. در زیر درخت بلوط، او به پایگاهی مخفی می رسد. در پایگاه مخفی نینجا ها نگهبانی می دهند و از پایگاه محافظت می کنند. نکته همین جا است. آرم استرانگ از نینجا های نفهم برای نگهبانی استفاده می کند. نفهم از آن جهت که خودش هم باید به سختی از شرشان خلاص شود و فرقش را با دشمن تشخیص نمی دهند.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

آرم استرانگ از زبان های زیادی برای محاوره استفاده می کند اما از واژه سایوندارا که خداحافظی به زبان ژاپنی است، بیشتر استفاده می کند. نینجا و سایوندارا. هر دو نشان دهنده ژاپن اند. هالیوود با بد جلوه دادن شرق به ویژه ژاپن، قصد دارد جنایات سابق و دشمنی کنونی اش را توجیه کند. در ضمن این نشان دهنده سلطه و استفاده ابزاری از ژاپن کنونی نیز هست. در فیلم های زیادی شرق ستیزی را می بینیم. مثل لاک پشت های نینجا.

محل قرار گیری پایگاه مخفی خیلی جالب است. اول از همه زیر یک گنبد شیشه ای واقع شده. دوم زیر درخت بلوط. درخت بلوطی که آن هم به شکل گنبد طراحی شده. یک گنبد از جنس آهن. گنبد آهنین. بیایید بیشتر وارد فلسفه بلوط شویم. درخت های بلوط عمری طولانی دارند. درختان بلوط در برابر قارچ ها و حشرات آفت مقاوم هستند. سخت ترین و مرغروب ترین چوبها را دارند. پس درخت بلوط نماد قدرت و نفوذ ناپذیری و نماد داشتن تاریخی کهن است. به تصویر نگاه کنید. این نوعی درخت بلوط است که در ایران، ترکیه، سوریه و لبنان وجود دارد. بی شباهت به بلوط داخل انیمیشن بچه رئیس 2 نیست. انیمیشن به طور کاملا غیر مستقیم به اسرائیل اشاره دارد. ما هم گنبد آهنین و هم محل قرار گیری آن یعنی نیل تا فرات را می بینیم.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

البته نوعی درخت بلوط که آن هم بی شباهت به بلوط داستان نیست، در آمریکای شمالی به وفور یافت می شود. پس محل استقرار درخت بلوط می تواند نشان دهنده نفوذ و تحکیم قدرت صهیونیست در آمریکا نیز باشد. پس دو فرضیه مطرح است. اول اینکه بلوط نشان دهنده نیل تا فرات است. دوم اینکه بلوط نشان دهنده تحکیم قدرت صهیونیست در آمریکا است. به دلیل آنکه در انتهای انیمیشن بچه رئیس 2، آرم استرانگ تمام تجهیزاتش را از جمله مدرسه را رها می کند و می رود، می توان فرضیه دوم را محکم تر دانست. گرچه نظری برای رد فرضیه اول نداریم.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد
گنبد آهنین

آرم استرانگ به تد می گوید که از طریق رسانه ها به پول فراوان رسیده. میلیون؟ نه میلیارد. حتی تد که ثروت زیادی دارد از چنین عددی کف می کند. البته در این میان اپلیکیشن سقوط بازار سهام هم وجود دارد. یعنی صهیونیست حتی بر اقتصاد دنیا هم نفوذ و کنترل دارد. جواب بزرگترین سوال داده می شود. اینهمه کار، اینهمه خرج، اینهمه زمان برای چیست؟ “قدرت”

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

آرم استرانگ وارد محلی می شود که افرادش در حال برنامه نویسی اند. خودش کار خاصی نمی کند. او مدیریت نوابغ سراسر دنیا را بر عهده گرفته و از استعداد آنها برای سود خودش استفاده می کند. رنگ های به کار رفته در این اتاق شباهت زیادی به پرچم همجنسگرایان دارد. حتی ترتیب رنگ ها نیز در آن رعایت شده. در همین چند ثانیه، هم اومانیسم و هم همجنسگرایی ترویج و نشان داده می شود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

بچه ها از سراسر دنیا هستند. اما چین و خاورمیانه کلا داخل انیمیشن بچه رئیس 2 نشان داده نمی شوند. چرا؟ چون از نظر سازندگان اهمیتی ندارند. چرا خودمان را درگیرشان کنیم. از تمام دنیا می توان نوابغ جمع کرد و آنان را مورد استفاده قرار داد. اما مردم خاورمیانه نبودنشان بهتر است. کلا نباشند.

سخنرانی آرم استرانگ با خاطرات و گذشته او شروع می شود. او از خانه فرار کرده. چرا؟ چون به او دستور داده می شده که چه کار هایی انجام بدهد و چه کارهایی را نه. یعنی او از آزادی یا بهتر بگویم از بی بند و باری محروم بوده. به همین دلیل فرار کرده تا آزادی یا همان بی بند و باری را تجربه کند. حتی جهان را در چنین مسیری سوق دهد. اگر به تصاویری که آرم استرانگ بر روی مانیتور ها نشان می دهد دقت کنید، متوجه می شوید تصاویر خیلی حالت قدیمی دارند. هم از نظر رنگ و هم از نظر طراحی. پس این صحنه می تواند به فرار نوابغ یهودی از اروپا به آمریکا بین جنگ جهانی اول و دوم نیز اشاره داشته باشد. فرار یا مهاجرت امثال انیشتین که به واسطه محدودیت های بالای یهودی ها در اروپا رخ داد.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

اما چه نوع آزادی ای؟ از یک جهت می توان اشاره به قوانین حقوقی کشور ها داشته باشد. از جهت دیگر، با توجه به نمود هنجنسگرایان در این سکانس، می توان به آزادی های جنسی اشاره داشته باشد. کودکانی از سراسر دنیا که از قوانین مدنی دست و پا گیر بی زار اند و خواستار آزادی اند. آزادی که نه، بی بند و باری. برای رسیدن به این هدف یک انقلاب لازم است. انقلابی که در حال طرح ریزی است.

آرم استرانگ کمی در فساد غرق شده. شیرینی جات زیادی مصرف می کند و از مشروبات الکلی استفاده می کند. شاید در ظاهر نوشابه باشد اما شیوه مصرف آن مثل مشروبات الکلی است. یعنی فساد شکم. اما این تمام ماجرا نیست. او در فساد اقتصادی، فساد قدرت و فساد جنسی نیز غرق شده است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

در سکانس بعد، والدین تیم و تد در حال زنده کردن خاطرات هستند. بر اساس گفته هایشان مشخص می شود که موفقیت تد به دلیل وجود برادرش بوده. او از تیم تقلید می کرده و مایه افتخار تیم نیز بوده است. یعنی موقعیت کنونی آمریکا بدون وجود اروپا رقم نمی خورده و او مدیون اروپا است. آن دو برادر بوده اند. دو برادر واقعی. اما الان به دلیل یکسری تفاوت ها و اختلافات از هم جدا شده اند. انیمیشن بچه رئیس 2 در پی احیای این رابطه است.

تابیتا دختری به شدت باهوش است. با 7.5 سال سن به تمام سوالات تخصصی در رشته های مختلف پاسخ می دهد. او از نظر هوش و سواد یک نابغه است. با وجود این باز هم چون نمی تواند آواز بخواند، مورد تمسخر واقع می شود. اینهمه علم و هوش فدای آواز نخواندن می شود.

تیم وارد اتاق دخترش می شود. او واقعا یک نابغه است. از جوایز و اختراعاتش پیداست. در اتاق او جدول مندلیف، کاغذ دیواری با اشکال شیمی و انرژی هسته ای، ماکت های نجوم، وسایل آزمایشگاه، ماکت شکسپیر و کره جغرافیایی نیز قرار دارند. اما تیم به چه چیز توجه ویژه می کند؟ گیتار. تمام اختراعات و دستاورد ها را کنار می گذارد و یک راست به سراغ گیتار می رود. سپس دخترش را تشویق می کند تا سعی کند آواز بخواند.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

اروپا چنین نگاهی به زن دارد. زنان حتی اگر خیلی باهوش و با سواد باشند هم به درد نمی خورند. تیم عملا لباس علم را از تن دخترش یا همان نسل بعد در می آورد و لباس فحشا را بر تن او می کند. این همه علم و سواد مهم نیست. مهم آن است که تو آواز بخوانی و برقصی.

نوع ارتباط تیم با دخترش هم قابل تامل است. او با دخترش می رقصد و با هم به شیوه ای رفتار می کنند که ما را به یاد عاشق و معشوق ها می اندازد. شاید تابیتا خبر ندارد که با پدرش طرف است، اما تیم که می داند با دخترش طرف است. تیم در انیمیشن بچه رئیس 2 حتی دست همسرش را نمی گیرد. اما با دخترش چنین برخورد می کند. ترویج رابطه با محارم اینجا مشهود است. این رابطه به قدری شبیه رابطه دختر و پسری است که پدر و مادر تیم از آنها عکس می گیرند. در فرهنگ غربی رابطه دختر پسری پذیرفته شده است و این عکس گرفتن نشان از این دارد که خانواده تیم را در قامت دوست پسر تابیتا پذیرفته است. با اینکه او پدر تابیتا است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

در نهایت تابیتا هم آواز می خواند و هم گیتار می زند. خداحافظ علم. سلام فحشا. اما دلیل چنین رفتاری با زنان چیست؟ چرا نگاه اروپا به زنان اینقدر جنسی است؟ چون اگر زن پیشرفت کند، اگر زن فکر کند، اگر زن بفهمد و اگر زن تشخیص دهد، به فرزندانش می آموزد. آنگاه جامعه به سمت تفکر به پیش می رود و متوجه ظلم سیستم غرب در حقش خواهد شد. این برای حاکمان سیستم فعلی خطر ناک است و ممکن است موجب فروپاشی این سیستم شود. همان زنی خوب است که درگیر رویا ها و فحشا باشد و با علمی که کسب می کند، نه برای خودش بلکه برای اروپا و غرب کار کند و زندگی خوبی را برای نظام های غربی بسازد. زنی که فکر کند برای غرب به شدت خطرناک است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

در سکانس بعد نقشه ای کشیده می شود تا رشته های آرم استرانگ پنبه شود. آنها فکر می کنند می توانند توسط یک دستگاه صهیونیست را کنترل کنند. اما از همان ابتدا خودشان کنترل شده بودند و نقشه شان قبل از اجرا برملا شده بود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

نمایش بچه ها خیلی پر مفهوم و مهم است. ابتدا از گرمایش جهانی و معضلات زیستی زمین صحبت می شود. اگر یادتان باشد یکی از وسایل جاسوسی تیم، یک گل بود که داخلش دوربین تعبیه شده بود. اشاره عجیبی به جاسوسی محیط زیستی می شود. جاسوسی ای که در هند به بهانه آلودگی و آب، در آفریقا به بهانه انقارض گونه های حساس و در ایران نیز به بهانه حفظ گونه ها جانوری انجام می شود. خودمانیم هیچ روند روبه جلویی هم نداشته اند. اوضاع بدتر شده اما بهتر نشده است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

جالب است که پدر و مادر تیم به این نمایش واکنش می دهند ولی همسر او آنقدر در پی تیم است که توجهی به این معضلات ندارد. این همان جامعه زنان احمقی است که غرب دوست دارد. کسانی که تمام معضلات را نادیده بگیرند و فقط کشته مرده غرب باشند. پس از مشکلات زیستی جشن های مربوط به زمان کریسمس در کشور ها و فرهنگ های مختلف نشان داده می شود. از جمله لازپوزادوس و حنوکا که جشن های آمریکای مرکزی و یهودیان در زمان کریسمس هستند. آنها در حال شادی اند چون اتفاق خاصی در حال وقوع است.

البته که در انیمیشن کودکان، تکرار می کنم کودکان، آگنوستیک ها یا همان خداناباور ها نیز نشان داده می شود. آنها چون به خدا باوری ندارند مثل بقیه به رقص و پایکوبی نمی پردازند. همه بر این باور اند که اتفاقی در حال وقوع است اما آنها نه. بعد از پایکوبی مسیح یا همان منجی ظهور می کند. درخت کاج به شکل هرم (از آن سو که پله دارد) بالا می آید و جبرئیل بر فراز آن وعده سرزمین موعود و ظهور منجی را می دهد. در پشت او دیوار چین، معبد هندو ها، نماد های آفریقایی و آمریکای لاتین و شمعدان یهودی مشهود است. در پایین درخت یا هرم نیز اقوام مختلف در حال هم خوانی مذهبی هستند. سرودی که به سرود های کر در کلیسا ها بی شباهت نیست.

تمام اینها نشان دهنده نظم نوین جهانی اند. البته که شمعدان یهودی و یهودیان (با ستاره شش پر داوودی) بیشتر به چشم می آیند. تابیتا در نقش جبرئیل وعده سرزمین موعود، آزادی و شادی را می دهد. بال های آزادی نیز در پشت سر او مشهود اند. در اینجا نشان داده می شود که منجی مسیحیت و آزادی دینی فقط دروغ است. دروغی که برای کنترل مردم جهان گفته می شود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

تابیتا در قامت فرشته پیام رسان یا جبرئیل ظاهر می شود. جبرئیل یک زن آواز خوان است. این را در کنار ظاهر مسیح در انمیشن که به صورت یک عروسک مسخره و سپس یک کودک سخن گو با حرکات عجیب و غریب قرار دهید. هم جبرئیل و هم مسیح مورد توهین و تمسخر واقع شده اند. تابیتا بر فراز یک هرم است. در انیمیشن بهش درخت می گویند اما شباهتی به درخت ندارد. جالب اینجاست که این هرم، همانند هرم فراماسون ها که چشم جهان بین بر فراز آن است، ناقص است و نوک ندارد. تابیتا وعده دوستی، عشق، همراهی و همدلی می دهد. رک بگویم وعده صلح می دهد. صلح جهانی. حال اگر تکه های پازل را کنار هم قرار دهیم (هرم، تمسخر منجی و جبرئیل) می توان احتمال داد در حال وعده ظهور دجال است. حتی نور های پشت سر او هم رنگ پرچم همجنسگرایان است. پس بال های آزادی پشت سر او نیز نشان دهنده آزادی جنسی هستند.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

تابیتا به خوبی آواز می خواند. اما چه می شود؟ هیچ کس او را تشویق نمی کند. چرا؟ چون همه به واسطه رسانه ها تحت سلطه و کنترل صهیونیست هستند. به خوبی اشاره می شود، تا صهیونیست نخواهد، کسی در حوزه بازیگری و خوانندگی مطرح نمی شود. حتی اگر مستعد باشد. تمام والدین یا بهتر بگویم، دولت ها، تحت سلطه صهیونیست هستند و او هر طور که بخواهد آنها را می رقصاند. فقط سازمان سیا مستثنی است. او چون شیوه کنترل رسانه ای را می داند، تحت تاثیر و کنترل قرار نمی گیرد.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

هوش و دانش تابیتا نتوانسته بود تشویق و احترام برخی همکلاسی هایش را به دست آورد. ولی آواز خوانی او توانست. همانطور که گفتیم، غرب زنان باهوش و دانشمند نمی خواهد. حتی اگر سوادشان بالا هم باشد باید در پشت فحشا مخفی باشد. اصل زنانگی برای غرب همان فحشا است. انیمیشن بچه رئیس 2 اگر از یک لباس با پوشش کم برای تابیتا استفاده کرده بود، دیگر مرز های وقاحت و بی چشم و رویی را کیلومتر ها جابه جا کرده بود.

در حین آواز خوانی تابیتا، تیم و تد اسیر شده اند و به لحظات آخر زندگی شان نزدیک اند. این همان سکانس پوششی است. برادری، خانواده، عشق. مضامین پوششی همیشه تکراری. انیمیشن بچه رئیس 2 در اینجا یک سوتی می دهد. تیم و تد با طناب به صندلی بسته شده اند. اما وقتی آب بالاتر می آید، آن دو در آب شناور هستند و دستانشان کاملا باز است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

حال به اوج داستان رسیدیم. نبرد تیم، تد، تینا و تابیتا با آرم استرانگ. آنها ابتدا از سد نینجا ها می گذرند. اتفاقا خیلی راحت اتفاق می افتد. اینجا به سیستم نظامی صهیونیست ها تیکه سنگینی می اندازند. چرا که با آن همه دبدبه و کبکبه، با تجهیزات ابتدائی شکست می خورند. بیش از حد ابتدائی.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

آرم استرانگ از مانیتور های مختلف که هر کدام نماد یکی از کشور های دنیا بودند با تیم و تد صحبت می کند. یعنی رسانه های کل دنیا در دستان صهیونیست است. جالب اینجاست که آرم استرانگ برای صرفه جویی سیستم اطفای حریق را غیر فعال کرده. یعنی جان مردمی که تحت سلطه و کنترل صهیونیست هستند، آنقدر بی ارزش است که برای صرفه جویی از سیستم های ایمنی کم می کنند.

تیم، تد، تینا و تابیتا هر کار می کنند نمی توانند آرم استرانگ را شکست دهند. او قوی تر از این حرف هاست. اما در نهایت چه می شود. آرم استرانگ شروع به نوشیدن می کند. یعنی فساد می کند. همین فساد باعث شکست او می شود. اگر به اتفاقات اخیر اسرائیل نگاه کنید، می بینید که اعتراضات زیادی نسبت به فساد سیاسیون اسرائیل صورت گرفته و همین فساد علت شکست های اسرائیل معرفی شده. در انیمیشن بچه رئیس 2 به چنین فساد هایی که مایه شکست اند اشاره می شود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

خب شرکت بچه ها که نمادی از خدا بود (در نقد انیمیشن بچه رئیس 1 دلایلش را گفتیم) هیچ کار خاصی نمی کند. یعنی خدا هیچ نقشی ندارد. فقط هست و نگاه می کند. حتی در انتهای انیمیشن بچه رئیس 2 به تینا زنگ می زنند. برای ماموریتی دیگر. اما او اهمیتی نمی دهد. چون هدف اصلی اش نه شکست آرم استرانگ بلکه وحدت تیم و تد بوده. حالا که به هدفش رسیده دلیلی ندارد به خدا اهمیتی بدهد. خدا هم خیلی پر رو است. هیچ کاری نکرده و باز هم می خواهد به تینا ماموریت بدهد.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

سکانس بعدی نیز دورهمی خانوادگی تمپلتون ها است که شباهت زیادی به دورهمی های خانوادگی ملکه انگلستان دارد. پدر تیم نیز بی شباهت به تئودور روزولت نیست. یکی از روسای جمهور آمریکا که دستاورد های زیادی برای آمریکا به ارمغان آورد. همان طور که در ابتدا گفتیم، انیمیشن بچه رئیس 2 بدین شکل هم سعی دارد پدر تیم و تد را نماد آمریکای سابق نشان دهد، هم می خواهد از روزولت به پاس دستاورد های ارزنده اش تقدیر کند. زیرا روزلت یک رئیس جمهور محبوب بوده و چهار دوره ریاست آمریکا را بر عهده داشته و اولین رئیس جمهور آمریکا بوده که جایزه نوبل را برده. دوره آخر ریاست جمهوری او نیز مصادف با جنگ جهانی دوم بوده.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

گره گشایی داستان با آرم استرانگ به پایان می رسد. او به خانه خویش باز می گردد. معماری خانه شبیه به خانه های انگلیسی است. پدر و مادر او نیز مسن هستند. مسن بودن والدین نشان دهنده کهن بودن تاریخ سرزمین مادری صهیونیست ها دارد. در اینجا نشان داده می شود شخصیت بد داستان که البته قابل دلسوزی و ترحم است، به اصل خویش باز می گردد و توطئه گری را کنار می گذارد. او به دنبال زندگی ای خوشحال و خوشبخت می رود.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

حال سرزمین مادری صهیونیست یا یهود چه نشان داده می شود؟ فلسطین؟ خیر. اسرائیل. معماری، معماری انگلیسی است. یعنی او به یکی از مستعمرات انگلیس می رود. پدر او نیز شباهت زیادی به او دارد و کهن سال است. یعنی او به خانه و سرزمین بر حق خود که صاحب حقیقی اش است باز می گردد. مردم فلسطین و خاورمیانه چه می شوند؟ گفتیم، آنها اصلا مهم نیستند. اهمیتی ندارند. همان نبودنشان بهتر است.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد

شاید یک سوال باقی بماند. چرا با آنکه رسانه های در دست هالیوود یا بهتر بگویم صهیونیست، انیمیشن بچه رئیس 2 را ساخته اند، صهیونیست را شخصیت منفی نشان می دهند؟ به دلیل شکست های اخیر اسرائیل و افشاگری های جبهه مقاومت علیه این رژیم، به علاوه افشا شدن فساد های سیاسیون این رژیم، چهره صهیونیست خراب شده و در جامعه جهانی مورد تنفر واقع شده است.

آرم استرانگ یا همان صهیونیست شاید شخصیت منفی باشد، اما اعمالش توجیه شده است. او حق داشته این کار ها را بکند. هالیوود به شدت در تلاش است تا شخصیت های منفی خود را توجیه کند. آن ها هم برای اعمالشان دلایلی دارند. آنها هم حق دارند. باید برای آنها نیز دلسوزی کرد. هالیوود حتی مسیر انیمه ها را برای تولید شخصیت های خاکستری پیش نمی گیرد. بلکه شخصیت های منفی با ظواهر شیطانی را توجیه می کند. در آخر شخصیت منفی هم عاقبت به خیر می شود. جالب اینجاست که ظاهر برخی شخصیت ها نیز تغییر نمی کند و همان ظاهر شیطانی حفظ می شود. حتما ویدئوی پائین را تماشا کنید:

 

پس دلیل اصلی منفی نشان دادن صهیونیست، منفی بودن و شیطانی بودنش است. اما بچه رئیس 2 در پی آن است که این چهره حتی شیطانی را توجیه کند و او را نیز قابل ترحم جلوه دهد.

انیمیشن بچه رئیس 2(the boss baby2)؛ نقد فریم به فریم یک اثر آوانگارد
میکاسا آرکمن، نقش مکلمل زن انیمه اتک تایتان در انیمیشن بچه رئیس 2

تحلیل کلی انیمیشن بچه رئیس 2

این انیمیشن، تاریخ یهود و صهیونیست را بیان کرد. در عین حال دلیلی آورد برای توجیه حضور یهود در فلسطین. یهودیان به دلیل محدودیت مهاجرت می کنند. در آنجا ( در تاریخ به آمریکا مهاجرت می کنند ) قدرت می گیرند. سیستم آموزشی را در دست می گیرند. به ثروت و نفوذ کلان دست پیدا می کنند. اما اروپا و آمریکا تشخیص می دهند اگر یهود همینطور به پیش برود، تمام دولت ها به کنترل آنها در می آیند. عملا دنیا زمین بازی یهود می شود. در انیمیشن آرم استرانگ گفت که زمانش رسیده دنیا زمین بازی ما بشود. پس چه کار باید کرد؟ اول جلویش را می گیریم. سپس او را به خانه اش باز می گردانیم. خانه اش یکی از مستعمرات انگلستان است. پدر و مادرش کهن سال هستند. یعنی از سالهای دور اینجا خانه اشان بوده. اگر به خانه اش برود، دیگر برای دنیا خطری ندارد. البته که خانه هم حقا مال خودش است. صاحب دیگری ندارد. یعنی فلسطینان بی اهمیت تر از آن هستند که حتی بخواهد به آن ها اشاره شود. در نهایت هم او پایان خوشی دارد هم باقی دنیا.

البته که نه آمریکا و نه اروپا جلوی یهود را نگرفتند. خاندان های بزرگی همچون راکفلر هنوز در آمریکا زندگی می کنند و ثروت اندوزی می کنند. اما این داستان تنها راهی بود که برای توجیه بازگشت دروغین یهود به فلسطین می توانست به نمایش در آید. در این داستان ما طرفدار یهود و صهیونیست نمی شویم. انیمیشن بچه رئیس 2 اثری بود بر توجیه حضور صهیونیست در فلسطین. فلسطینی که از زبان انیمیشن، صاحب حقیقی اش همان یهود است.

در انیمیشن بچه رئیس 2 شاهد مضامین بسیار زیاد و مختلفی بودیم. از آزادی های جنسی ای که در سند 2030 آمده. مثل روابط محارم، همجنسگرایانه و رابطه انسان با حیوانات. تا مضامین سیاسی، مدنی و آرمانی. آرمان های غربی و دیدگاهش نسبت به دین، منجی، خدا و زنان. بدون شک شاهد اثری بودیم که فریم به فریمش معنا و مفهوم داشت. اگر نکاتی به ذهن شما رسیده که از چشمان ما دور مانده، خوشحال می شویم نظرات شما را در بخش نظرات بخوانیم.

نوشته های مشابه

‫30 دیدگاه ها

  1. عالی بود.
    اما اگر واقعا اعتقاد دارید که “بدون شک یکی از پر محتوا ترین آثار چند سال اخیر انیمیشن بچه رئیس 2 است.” توصیه میکنم انیمیشن کوتاه I pet goat II را ببینید.

    1. دیدم ، خیلی خیلی عجیبه ، مخصوصا پیش بینی ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سال 2012!!!

    2. سلام. متاسفانه این انیمیشن کوتاه رو دیدم. اصلا به کسی توصیه نمی کنم که ببینتش. شاید بتونه یکم دیدمون رو نسبت به اتفاقات باز کنه، اما سازندش افراد درستی نیستند و از این انیمیشن در راستای اهداف خودشون بهره می برند. یک ترس و واهمه درونی بعد از دیدنش شما رو میگیره و تا چند روز ول کنتون نیست. اگر هم خواستید ببینید حداقل تحلیل هاشو ببینید مستقیم خودش رو نگاه نکنید. ما هم داخل نقد گفتیم یکی تکرار می کنم یکی از پرمحتوا ترین. نه پر محتواترین. ممنون بابت اینکه نقد ما رو عالی میدونید. باعث انگیزه برای ما نویسنده ها میشید.

      1. دقیقا.من خیلی وقت پیش دیدم.اون موقع کوچیک هم بودم(12 ساله) در مورد شیطان پرستی و اینا هم اطلاعات نداشتم.تا مدتی داغون بودم

      2. این دوستمون هم منظورشون تحلیل انیمیشن بودش.. و گرنه از کارتون اصلی که کسی سر در نمیاره

    3. سلام. من از سپتامبر ۲۰۲۱ میام و اومدم بگم دیروز قسمت ۸ what if اومد و روی هرچه i pet goutئه رو سفید کرد

  2. سلام خیلی خوب بود اما شما نکته اصلی را توجه نکردید .مسخره کردن مسیح در نمایش وقتی بچه عینکی بهش میگه خواهش میکنم یکم مقدس تر به نظر برس. ونوری میتابه وصدای گروه کر میادودرحالیکه نمادها را بچه ها به دست گرفتن ولی برای نقش مسیح از عروسک داغون استفاده میکنند وبعد تد میره به جاش و در حالیکه نوزاده حرف میزنه مثل سخن گفتن مسیح در گهواره.این نکته خیلی مهم بود.حتما بهش اشاره کنید ممنون

  3. یه جمله خیلی خیلی تعجب برانگیز هم مدیر مدرسه به تد میگه که وقتی شنیدم واقعا جا خوردم! موقعی که داره بچه های کد نویس رو به تد نشون میده میگه: “حالا میدونی وقتی یه عالمه میمون داری که روی ماشین های تایپ میزنن چی میشه؟” و تد هم جواب میده: “یعنی آخرش مثل شکسپیر مینویسن.” !!!!!! دقت کردین؟؟!! تازه بعدش هم نشون میده که با اینکه این بچه ها بلد نیستن کد بزنن و همینطوری الکی تایپ میکنن، اما تونستن چند تا اپلیکیشن بسازن!! این هم در تایید همون حرف تد…!
    یه نکته دیگه: اون دختری که توی کلاس پشت سر تابیتا میشینه اسمش رو نوشته “دکتر تیفانی همیلتون” که من این اسم رو سرچ کردم و دیدم که توی واقعیت همچین شخصی وجود داره و از نظر چهره و حالت ابرو ها هم خیلی شبیه همین دختریه که داخل انیمیشن هست. حالا من نمیدونم دکتر همیلتون توی واقعیت چه شخصیتی داره و کیه ولی به نظرم منظورشون از این دختره توی انیمیشن این خانوم دکتره باشه نه اون کسی که شما گفتین.
    ممنون از نقد خوبتون

    1. سلام ممنون از تحلیل خوبتون.
      فقط چرا قسمت مربوط به عکس مسجد را هم بررسی نکردید

      1. سلام علیکم
        اگر ممکنه به آیدی h.abdollahi.k که در بخش تماس با ما موجوده عکس از مسجد رو ارسال کنید چون من مسجد رو در این انیمیشن ندیدم

  4. لطفا مستندات 5 قسمتی نظم نوین جهانی رو ببینید تا تحلیلاتون کامل بشن
    NWOقسمت مبهم تحلیل شما بود بنظرم تیپکا همون کاملا هریس هستش

    1. فکر نمی کنم کامالا هریس باشه چون نقش منفی عه. دلیلی نداره کامالا رو نقش منفی جلوه بدن. اونم بکننش دوست نیتن که در تاریخ آمریکا و در این انیمیشن هم منفوره. تازه خودش هم نمی دونه داره در راستای چه هدفی کار می کنه. خیلی دوره از هریس

  5. با سلام مطالبتون کاملا علمی و درسته و بابت انتشارشون و آگاهی مردم از شما تشکر میکنم💕
    فیلم گرینچ و مینیون ها رو هم تحلیل کنید فکر کنم مطالب زیادی داخلشه با تشکر

  6. سلام
    نقدتون خوب بود همه چیزش هم درست
    البته اون قسمتی که لباس بچه ها شبیه ارتش اسراییل هست رو قبول ندارم.
    اخه بنظرم نادرسته
    ولی کلا این فیلم کاملا ماسونی هست

  7. نقد فوق العاده ای بود امیدورایم که در آینده ای نزدیک محصولات کشورمان بهتر و بیشتر بشود تا نیاز به دیدن چنین انیمیشن های با عقاید و اهداف ترسناکی در پشتشان برای کودکان و نوجوانان نباشیم

    1. موافقم، کاش کارشناسان این سایت که با تحلیل و نماد شناسی آشنا هستن، خودشون شروع به نوشتن داستان های مناسب و آموزنده می کردن… خیلی ها دوست دارن داستان بنویسن ولی میترسن ناخودآگاه از مضامین و نماد های صهیونیستی و ماسونی استفاده کنن

      1. سلام علیکم
        در حال فعالیت و مطالعه در این حوزه هستیم. تقریبا تمام اعضای سایت. انشاءالله دعای شما بدرقه راه ما باشه و بتونیم به خوبی فعالیت کنیم.

  8. سلام. خسته نباشید. واقعا نقد دقیق و خوبی بود. خیلی خیلی استفاده کردم. ممنونم برای زحماتتون. دقیقه 1.00.00 انواع خانواده در مانتور پشتی نشون داده شده که در اون دوتا خانم، دوتا آقا و یک زن و مرد با بچه هاشون هستن. یعنی ترویج همون هم جنس گرایی.

  9. کامل ترین نقدی بود که تاحالا خوندم. همینطوری ادامه بدین👍 حتما کار هاتون رو دنبال میکنم

  10. سلام ممنون از نکته های خوبتون…جدای از نشانه هایی که گفتین برداشت من این بوده هدف این جشن و دعوت از خانواده ها این بوده که وقتی خانواده ها مشغول عکاسی از بچه ها میشوند اون برنامه روز گوشی آنها را هیپنوتیزم میکند و بعد از آن دکتر آمسترانگ از زیر هرم بیرون میاد و شخصیت واقعی خودش رو نشون میده که اون رتبه بندی زیر هرم هم خودش یه نماد هست و اینکه تابیتا از اینکه پدرش رو در جمع حضار نمیبینه ناراحت میشه وگرنه صحنه جوریه انگار همه مسحور آوازش خوندنش شدند
    و اینکه شهردار زودتر از همه هیپنوتیز شد هنگام عکاسی از مراسم ادیان قبل از شروع آواز خوانی تابیتا اینم حتما نکته ای داره

  11. من امروز که این انیمیشن از شبکه پویا پخش شد مشتاقانه منتظر انتشار نقدش از گروه آی نقد بودم
    این مقاله حرف نداشت
    من یه نکته جالب دیگه هم به چشمم اومد اینکه تو شرکت آرم استرانگ بین جمعیت بچه ها یکنفر لباسی شبیه به لباس ارتش شوروی داشت پوشیده بود که ممکنه به عقاید کمونیست ها اشاره داشته باشه

  12. یه سوال داشتم ، من الان تحلیلشو خوندم تا فهمیدم چی به چیه ولی خب تو انیمیشن اصلیش اگه کسی دقت نکنه این چیزا رو نمیفهمه پس چرا این فیلمارو با یه مفهوم پشتش میسازن ،خب کسی چیزی نمیدونه فقط نگاه میکنه تموم میشه میره پس چه فرقی میکنه که اینجور انیمیشنارو ببینیم یا نبینیم؟

    1. سلام علیکم
      ببینید برای داستان نویسی و فیلمسازی باید عقبه وجود داشته باشه. اگر دقت کنید فیلم های خوب محتوای غنی تری دارن. محتوا در خدمت فرمه و بلعکس. یعنی آثار محبوب تر حتما محتوای غنی تری هم دارن. حالا طی یکسری آزمایشات اثبات شده زیرلایه محتوایی روی مخاطب موثره. سر همین ما هم میایم از نظر محتوا نقد می کنیم

  13. سلام
    منظور از مسجدی که در دقیقه ۱:۳۱ زمانیکه آرمسترانگ ميگه دوران پدر و مادری تموم شده چیه

  14. عالی و قوی خسته نباشید ان شاءالله امام زمان (عج الله تعالي فرجه الشریف) بهتون در این راه کمک کنه

  15. سلام و وقت بخیر
    خدا قوت و خسته نباشید
    با کمال احترامی که برای شما قائلم ولی احساس می کنم نقدتون جای تامل بیشتری داره
    مثلا در جایی که آرم استرانگ از خونه اش فرار می کنه، شما می فرمایید از اروپا رفته ولی زمانی که به همون خونه بر می گرده، مقصود رو به فلسطین می‌گیرید. به نظرم نقد با جزئیات، ولی ناقصی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *