سریال

بررسی و تحلیل سریال jessica jones ( جسیکا جونز )

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]

تریلر اثر

.
[/box]

جسیکا جونز از آن دست سریال های نتفلیکس است که اگر به کمیک های مارول و شخصیتهای ابرقهرمانی علاقه نداشته باشید میلی به دیدنش نخواهید داشت ؛ سریالی که شاید بتوان گفت ارزشی بالاتر از نمره 8.1 در IMDB ندارد . البته که این سریال تحسین علاقه مندان به دنیای ابرقهرمانی را برانگیخته!

امروز که تحلیل خودم را درباره ی این سریال مینویسم ؛ دو فصل از این سریال در شبکه ی نتفلیکس پخش شده و فصل سومش هم در حال فیلم برداریست .

در این تحلیل قرار است با تک تک شخصیتهای مهم دوفصل اخیر سریال آشنا شویم و نکاتی که به نظر شخص خودم نشان از تضعیف فرهنگ در این سریال دارد را برشماریم .

( پیشاپیش عذر خواهی بنده را درباره ی خودمانی بودن این متن بپذیرید . )

jessica jones جسیکا جونز

اولین شخصیت تحلیل ما از این سریال تریش واکر یا پتسی , دوست و درواقع  خواهر ناتنی جسیکاست که شخصیتی مثبت به حساب میاد ولی  داشتن حس حسادت نسبت به قدرت های جسیکا  ( اسپویل : در اینده هم میبینید که تلاشهایی برای قدرتمند شدن هم انجام میده )  آینده ای مبهم رو واسش رقم میزنه ؛ مجری برنامه تریش تاک نقش مهمی تو این سریال داره , از کودکی مادرش که فقط به فکر منفعته برندی تبلیغاتی  به اسم اون یعنی پتسی رو راه اندازی میکنه و برای اعتبار بخشیدن به این برند , جسیکا رو به فرزند خوندگی میپذیره ؛ تریش یکی از کاراکترهایست که در طول سریال بارها شاهد روابط جنسیش با افراد مختلف هستیم .

کاراکتر بعدی مالکوم , همسایه ی جسیکاست که بعد از ترک اعتیاد یه جورایی کار آموز جسیکا میشه و خرابکاریهاش رو جمع و جور میکنه ؛ شما مالکوم رو تو این سریال فردی میبینید که فاحشه های مختلف مدام در حال رفت و آمد تو خونش هستن ؛ جوری که احتمالا تو سریال سکانسی رو موقع بیداری از خواب نمیبینید که کسی کنارش نخوابیده باشه . ( اسپویل : در فصل دوم هم شاهد رابطه کوتاه مدت اون با تریش خواهید بود . )

شخصیت سوم جری هوگارت بهترین و معتبر ترین وکیل شهر هست که نماد فساد قانونی میشه برداشتش کرد , فرد مونث و همجنسگرایی که فقط به دنبال پول و شهرته , بیشتر پیگیر پرونده های خلاف کاراست , آدم بانفوذیه و به ندرت شاهد این هستیم که درگیر پرونده ی فردی باشه که واقعا بهش نیاز داره . در طول دو فصل چند باری شاهد روابط جنسی اون با افراد همجنس خودش خواهید بود . ( اسپویل : دقایق زیادی از فصل اول رو شاهد کشمکش های بین او , شریک زندگی سابق و معشوقه ی جدیدش خواهید بود . )

jessica jones جسیکا جونز

کاراکتر بعدی مون اولین ابرقهرمان فرعی این فیلم یعنی لوک کیج هست که زور زیادی داره و داشتن پوستی ضد گلوله اونو حسابی قدرتمند میکنه . لوک که صاحب یه مشروب فروشی هست بعد از فوت همسرش میبینیم که هرشب رو با یه فرد متفاوت سر میکنه و یکی دیگه از شخصیت های بی بند و بار این سریاله  ؛ ( اسپویل : البته در فصل اول شاهد ارتباطی احساسی بین او و جسیکا هم هستیم . )

jessica jones جسیکا جونز

کیل گریو پنجمین شخصیتی  هست که میخوام معرفیش کنم ؛ شخصیت شرور یا به عبارتی ویلن فصل اول سریال که توانایی مطیع کردن مردم دربرابر هر گونه خواسته اش رو داره ؛ تجاوز , قتلهای بیرحمانه , سوء استفاده از مردم از ویژگیهای بارز این شخصیت در فصل اول جسیکا جونزه که البته مدت طولانی هم با این تواناییش جسیکا رو مورد سوء استفاده قرار داده .

jessica jones جسیکا جونز

آلیسا جونز مادر جسیکا که به همراه جسیکا تنها بازمانده های تصادف خانواده ی جونز هستن ؛ تصادفی که منجر به مرگ پدر و برادر کوچکتر جسیکا شد ؛ کاراکتری مخفی که در فصل دوم به مخاطب معرفی میشه , شخصیتی که تحت تاثیر آزمایشات روش درمانی جدید IGH تبدیل به یه هیولا و به نوعی ویلن فصل دوم سریال شده ؛ فردی حتی قدرتمندتر از جسیکا که به دلیل کمای پنج ساله کنترل اعصاب خودش رو نداره و در طول سریال بارها به انسانهای عادی صدمه میزنه و قتلهای فاجعه بار انجام میده ( مثل قتل دزد دفتر جسیکا ) ولی هرچه که از سریال میگذره با دیدن ارتباط عاطفی اون با جسیکا , یه جورایی قتل ها برای مخاطب توجیه میشه و با فداکاری در نجات دادن راننده کامیون درحال انفجار شاید حتی جریان قتل ها از یاد مخاطب برده میشه و مخاطب به فرار اون به همراه جسیکا و محاکمه نشدن در دادگاه راضی میشه .

jessica jones جسیکا جونز

و اما جسیکا جونز ؛ کاراکتر اصلی سریال که بعد از تصادف خانوادگی که خیلیم خودش رو به خاطرش مقصر میدونه  با روشهای درمانی IGH  دارای قدرتهای ویژه ای میشه و بعد از امتحان کردن کلی کار دست آخر میشه کاراگاه خصوصی ؛ شغلی که به قول خودش بیشتر درحال عکس گرفتن از خیانت های همسران به یکدیگر سر میشه ؛ جسیکا در فصل اول مورد سوء استفاده ی کیل گریو قرار میگیره و مدتی به قول خودش برده ی اون میشه ؛ در فصل دوم هم درگیر حوادث گذشته ی خودش میشه و میخواد بفهمه IGH  چه بلایی سرش آورده ؛ اما نکته ی مورد تامل در باره ی جسیکا اینه که اون رو به عنوان شخصیتی دائم در حال خوردن مشروبات الکلی خواهید شناخت ؛ بعید میدونم در طول دو فصل سریال اون رو در حال نوشیدن چیزی جز الکل ببینید ؛ جسیکا از دیگر جهت درگیر مسائل مربوط به ابتذال اخلاق جنسی هم هست و به مانند لوک , تریش و مالکوم , در طول سریال شاهد ارتباطات متعددی از او با افراد متفاوت خواهید بود ؛ جسیکا شخصیتی است که اگر روزش روز نباشه حتی از برطف کردن نیاز جنسیش با فردی غریبه در توالت مشروب فروشی ابایی نداره ؛ شخصیت قهرمان یا بهتر بگم الگوی این سریال زنی معتاد به مشروبات الکلی , فردی درونگرا و درمانده که هیچ تعهدی به مسائل جنسی نداره به مردم معرفی میشه که برای جامعه ای که خودش درگیر اینگونه مسائل هست اتفاق خوبی به حساب نمیاد .

برجستگى‌هاى یک جامعه در این زمینه‌هاى ذهنى و فکرى و علمى باید در خدمت تعالى انسان قرار بگیرد. امروز در دنیا اینجور نیست؛ امروز در دنیا نه علم در خدمت تعالى انسان است، نه هنر و نه بقیه‌ى چیزها. خب، یک نمونه‌ى هنر، سینماست. قله‌ى سینماى دنیا، هالیوود است. این دستگاه‌هاى هنرى دنیا چقدر به اخلاق بشرى، به معنویت انسان، به امیدبخشى به انسان کمک میکنند؟ عکس قضیه است؛ نمیشود گفت صفر، مبالغى زیر صفر! یعنى بنیانهاى اخلاقى را، بنیانهاى فکرى را، تعالى بشرى را تخریب میکنند. امروز در دنیا، هنر در خدمت تعالى انسان نیست.

منبع
اختصاصی inaghd

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. نظرات این منتقد کاملا زیاده روی محسوب میشه و ملاحظات ایشون در برابر صحنه های هیجانی و اصل موضوع داستان از سطح پایینی برخورداره…. جوری که ضربات متعدد روحی جسیکا کاملا نادیده گرفته شده و اونو جوری معرفی میکنه انگار که از کار های بدش لذت میبره و میتونم اطمینان بدم هر کس که با اون شرایط دست و پنجه نرم کنه نمیتونه مثل شخصیت این داستان اینطور قهرمانانه باهاش کنار بیاد… سریال نکات منفی هم داره و این کاملا درسته ولی تمام اون نکات در راستای نزدیک شدن به احساسات بیننده ست جوری که بیننده کاملا باورش می‌کنه …. پیشنهاد میکنم به انتقادات غیر تخصصی مثل این انتقاد اهمیت ندین

  2. اتفاقن همین که یه ابر قهرمان رو پیغمبر زاده نشون نمیده بسیار عالی هست…..همین باعث همزاد پنداری بیشتر میشه…..و در مورد مساله جنسی اتفاقن باز هم در دنیای افراد تنها بهترین راه برای تربیت جامعه به تخلیه جنسی خیلی بهتر از سر باز کردن مشکلات روانی ناشی از به اصطلاح تقوای مذهبیه)البته در ادیان سامی(
    و اما مشکلات فیلم کمی د نویسندگی شرح و بساط روابطه و قدرتش در تشخیص شخصیت که البته تو اکثر سریالها رو این مساله کار میشه….یه مقدار در تدوین مشکل داره….در تصویر برداری به نظر من نمره ش از 10 بیشتر از6 نمیشه…..تو کارگردانی حدود هفت و نیم تو بازیگری وضعش خیلی بهتره و میشه بهش هشت و نیم رو داد…..البته نقد مفصلش از حوصله خارجه
    شما هم بهتر نظر کارشناسیتو خارج از چارچوب متزلزل ایدویولوژی پوسیده ت ابراز کنی تا شاید به درد بخوره

  3. مثل اینک شما عادت کردید یه ابرقهرمان بی عیب و نقص همیشه مقبت باشه و تو همه کاراش موفق بشه و کل دنیام جمع بشن نتونن حریف اون بشن؟؟؟؟
    جسیکا جونز روایت گر یه شخصیت صدمه خورده ، سو استفاده شده و منزویه که تو این دنیای ل…. میخواد گلیم خودش رو از آب بکشه بیرون
    اونم نه با بلند کردن پون مردم سر قمار یا دزدی و کشتن آدما
    با کمک به افراد دیگه یه جورایی داره به خودش کمک میکنه
    زندگی حقیقی یه آدم شکست خورده یه چیزی شبیه به ایناس
    واقعا توقع ندارم یکی مثل جس تو خونه مجلل و تر تمیزی مثل تریش زندگی کنه و خونش یه دژ امنیتی داشته باشه
    از بهم ریختگی همیشگی خونش، مشروب خوردن زیاد ، اعصاب نداشتش ، مهم نبودن هیچیز منجمله زندگیش به درستی شخصیتی که میخوایم رو به تصویر میکشه
    حالا به اینا داستان نویسی خوب فیلم رو هم اضافه میکنیم که چطور مخاطب رو چند قسمت میکشونه تا به سوالی که تو ذهنشونه پاسخ بده
    اضافه و کم شدن آدم ها تو داستان کاملا حساب شدس و از فصل اول دکتر کازلاو رو تو آبنمک میخیسونه تا اول فصل دو با مرگش به حقایقی درباره جس پی ببریم
    آدمی که فکر میکردیم قاتله و جس میره خونش تا بگه این موش آزمایشگاهی که درست کردی عصبیه و میبینه مرده
    تو چند تا سکانس بعد میفهمیم که دکتر دنبال حفاطت از جسیکا و تریش بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *