انیمیشن سینمایی

پاندای کونگ فو کار ۴: اجتماع چند شرور خوب، لزوما خوب‌تر نیست

خبر انتشار پاندای کونگ فو کار 4 حدود چهار ماه پیش واکنش های زیادی برانگیخت. تریلر ها و کلیپ های زیادی از این عنوان دیده ایم و اکنون این ماراتن نود دقیقه ای در یک قدمی ماست.

جک بلک، از صداپیشگان انیمیشن، همان روز ها طی مصاحبه‌ای گفت که شخصیت شرور این انیمیشن “دشمنان سابق را باز می گرداند”. نیاز به فکر زیادی ندارد که بفهمیم این جمله بوی تند و نافذ فن سرویس می دهد. به هر حال بازگرداندن شخصیت های پرطرفداری که بیش از پنج دقیقه حضور موثر ندارند تبدیل به روتین هالیوود شده است.

ایده ی اولیه ی این فیلم جای بحث دارد. پاندا دیگر جنگجوی اژدها نیست و باید کنار برود تا جانشین خود را انتخاب کند. جانشین مربوطه کیست؟ درست حدس زدید، یک زن مستقل جنگجو با صداپیشگی آکوافینا.

در این مقاله قصد نداریم به فمینیسم وارد شویم. موضوع گفتار ما یک تفکر زیبایی شناختی است. “اگر چند شخصیت به تنهایی موفق ظاهر شوند، قرار گرفتن آنها در کنار هم حتی موفق تر خواهد بود”.

تیم آپ، به قدمت داستان گویی

اصطلاح “تیم آپ” نامی است که به این تفکر نسبت داده اند. کافی است ده خبر اول یک وبسایت خبری کامیک بوک را بررسی کنید و به شما قول می دهم حداقل یکی از آنها در مورد تیم آپ چند شخصیت با یکدیگر است. 

تیم آپ در دنیاهای سینمایی و مجموعه های تلویزیونی تقریبا اجتناب ناپذیر است. ولی حتی فرنچایز کوچکی مانند پاندای کونگ فو کار نیز ممکن است دست به دامان تیم آپ شود. 

قدمت تیم آپ احتمالا به آن دورانی بر می گردد که اربابان معابد تصمیم گرفتند با تعامل دادن خدایان خودساخته شان، تجارتی پرسود بوجود بیاورند. از روابط عجیب و غریب ایزدان یونانی و مصری شگفت زده نشوید. این شکل اولیه تیم‌آپ بوده است.

سینمای امروزی هالیوود از کامیک بوک های قرن بیستم تغذیه می شود. طراحان کامیک بوک در آن روز ها نیاز زیادی به داستان داشتند. یک عالمه داستان، آن هم با مهلت کم. تعامل و اتحاد ابرقهرمانان مختلف در قالب گروه های مختلف این نیاز را موقتا رفع می کرد.

تیم های next waves، squadron supereme، legion of monsters، agents of atlas, runaways و new mutants از یادگار های آن دوران هستند. عمدا نام تیم آپ مشهوری مانند انتقام جویان و چهار شگفت انگیز را ذکر نکردیم. مطمئنیم موارد بیشتری موجودند که از تیررس ما دور مانده اند.

اما از ورود تیم آپ به سینما مدت چندانی نمی گذرد. این ایده در سینما تازه وارد است و هنوز به اندازه ی کافی به بوته ی آزمایش گذاشته نشده است. موفقیت دنیای سینمایی مارول به تنهایی ملاک نیست. دقت کنید مارول علاوه بر تیم آپ، یک عالمه کاغذ رنگی دیگر را هم دور خود پیچیده است.

پاندای کنگ فو کار ۴: اجتماع چند شرور خوب، لزوما خوب‌تر نیست

چرا پاندا؟

اما بر سر پاندای کونگ فو کار چه بلایی آمده که مجبور شده به چنین تکنیک عجیبی چنگ بزند؟ ما هم از این فیلم انتظارات زیادی داریم. اما بیایید واقع بین باشیم. قسمت چهارم در مورد استاد شیفو نیست. در مورد تیم پنج آتشین نیست. حتی در مورد شرور های قبلی هم نیست. قسمت چهارم در مورد پاندا، جانشین احتمالی‌اش و آن بزمجه‌ی لعنتی است.

به تازگی خبری منتشر شده مبنی بر اینکه بودجه قسمت چهارم پاندای کونگ فو کار از تمام قسمت های قبلی کمتر بوده است. ظاهرا مدیران استودیو نیز به طرح داستانی اعتماد نداشته‌اند. ایده ی کلی آن در “ماشین ها ۳” مصرف شد و نتیجه ی خوبی نداد. اسپانسر ها پول خود را از سر راه نیاورده‌اند.

تریلر ها و کلیپ ها بار ها تلاش می کنند خاطرات ما را قلقلک بدهند (بازگشت به شهر گانگ من، استاد گاو و تمساح، شکسته شدن آن کوزه بی نوا). این نشانه خوبی نیست. فیلم آن قدر به خودش اعتماد ندارد تا رهاورد های خود را به نمایش بگذارد و به نیاکانش متکی است. 

تیم آپ

تیم آپ کای، شن و تایلانگ

در میان گفتگو های اینترنتی پیرامون تریلر ها گمانه زنی هایی درباره ی نقش شرور های قدیمی مشاهده شد. از تحول یافتن لرد شن گرفته تا انتخاب شدن تایلانگ به عنوان جانشین اصلی پاندا. بگذارید آب پاکی را روی دست همه بریزیم. این سه صرفا مترسک هستند. حضور آنها صرفا برای این است که حضور داشته باشند.

نقش آنها در فیلم جدید در همان تصاویری خلاصه خواهد شد که در تریلر دیدیم. آفتاب پرست پلید پورتالی باز می کند و آنها را از عالم اموات فرا می خواند و سپس زبان می اندازد و انرژی آنها را می کشد.

این آفتاب پرست توجه طرفداران را جلب نکرده است. این شخصیت به خودی خود چیزی برای ارائه ندارد. اگر داشت که نیازی نبود آن سه فلک‌زده را از قبر بیرون بکشیم و با چماق دنبالشان بی افتیم.

فیلم های پاندای کونگ فو کار معمولا در این خلاصه می شوند که پاندا چگونه قرار است دشمن اصلی قصه را شکست دهد. یک زن جنگجوی بدجنس که فیلم تقلا می کند به ما نشان دهد او نیرومند ترین چیزی است که تا به حال دیده‌ایم، در مقابل زن جنگجوی درستکاری که فیلم تقلا می کند نشان دهد آن قدر نیرومند است که می تواند جای پاندا را بگیرد. آشنا نیست؟

نتیجه گیری

تیم آپ در کنار انواع دیگر حقه هایی که کمپانی های بزرگ سوار می کنند، یک فن بازاریابی است. انتظارات خود را تا حد امکان از این فیلم پایین بیاورید. به میکس های تیک تاکی اعتماد نکنید. قسمت چهارم، دنباله ای است که برنامه ی ساختش وجود نداشته است.

این پاتیلی که کاراکتر های مختلف را در آن می ریزیم تا معجون حاصله را به مردم بخورانیم حاصل ناتوانی در قصه‌گویی است. اجتماع چند شخصیت خوب، لزوما خوب تر نیست. اجتماع چند شخصیت خوب، راه فریب دادن طرفداران هرکدام است که ساعاتی مسالمت آمیز کنار یکدیگر بنشینند و حضور افتخاری محبوب خود را تماشا کنند. اگر این باعث می‌شود افرادی که آبشان با هم در یک جوی نمی رود مدتی کدورت ها را کنار بگذارند، ما هم حرفی نداریم و منتظر می‌نشینیم.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. ممنونم از نقد خوبتون
    و متشکرم که نکات منفی را به سادگی بازگویی کردید

  2. تازه به سایتتون سر زدم و تو یوتوب باهاتون اشنا شدم انتظار داشتم ته هر نقدی ایلومیناتی و نظم نویین جهانی بیارین وای مثل اینکه نظر های دیگه ای هم میدین😂

    1. اینجا مکان نقد محتواست دوست عزیز
      راسته ی نظریه پردازای دارک وب که نیستیم تئوری توطئه بدیم
      اینا فیلم و فقط فیلمن
      یه سری ادم ساختن و ازشون منظور و معنایی داشتن
      وظیفه ماست که بیایم اون معنا رو با دلیل و برهان بیرون بکشیم و بعد راجع بهش قضاوت کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *